Şimdi Ara

Mimarlık mı inşaat mühendisliği mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce hangi mesleğin iş imkanı fazla.Bir de boğaziçi inşaat bilkent mimarlık ve odtü mimarlık arasından hangisini seçmeliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• İkisi yakın görünse de birbirinden bambaşka şeyler. Ve bu ikisi arasında kaldıysan ya bu iki meslek hakkında hiç bir fikrin yok ya da tercihini sevdiğin mesleği yapma değil de parası olana gitme üzerine dayandırmışsın.

• Hocam doğru söylüyorsunuz sevdiğim mesleğin ne olduğunu bulamadığım için çok kararsız kaldım

• Arkadaşın dediği gibi ikisi aynı gibi gözüküyor ama belli farklılıklar var. Benim görüşüm şöyle ;
    Mimar masa başında durur çizimler yapar vs
    İnşaat mühendisi de buna benzer şeyler yapar ama mimar kadar ayrıntılı mıdır pek bilgim yok. Bunun dısında imşaat mühendisliği daha hareketlidir insanların başında durmak , işleri yürütmek gerekir

Benim görüşüm bu çok ayrıntılı bilgiye sahip değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 10 Temmuz 2014; 18:44:40 >
  • Saatlerce günlerce maketlerle uğraşıp çizim yapabilecek misin? Ödev başında sabahlayacak mısın? Yaratıcı olmak için düşünüp çıldıracak mısın?
    İnşaatta yaratıcı olmayacaksın hesapla kitapla uğraşacaksın bir şeylee yaratmatacaksın maket çizim başnda sabahlamıcaksn olan şeylerin hesabını yapıcaksn fizikle içli dışlı olcaksn iş hayatnda ise şantiyeyede bulunacaksn çar çamurda amelelere laf geçirmeye çalşcaksn tabi projeci de olabilirsin ama şantiye yolunsan illa ki geçeceksin. İyi düşün yeteneklerini keşfet meslekleri araştır benö gibi üni bırakma. Ben inşaatı bıraktm mimarlık okucam

• Dayım inşaat mühendisi yanında 3 tane mimar çalıştırıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim daha karar vermek için çok vaktim var diye baya araştırma yapmıştım. Eğer geniş kapsamlı bi' araştırma yapamadıysan aralarındaki farkla ilgili, birkaç tüyo veriyim.

Öncelikle mimarlar sürekli masa başında durmuyor onlar da şantiyeye gidiyorlar işler yolunda mı diye bakıyorlar. Bunu bi' düzeltelim. Kafasındaki proje doğru mu gerçekleşiyor diye bakmaları lazım elbet. Detaylarla ilgilenmeleri lazım. Ha inşaat mühendisleri kadar çok gitmiyorlar orası ayrı.

Onun dışında, mimar uçuk kaçık şeyler canlandırabilir kafasında, inşaat mühendisi ise bunu hayata geçirmenin yollarını arar. Fiziksel, matematiksel yollarını arar. Bazen imkansız görünen yerleri degiştirir inşaat mühendisi,.tartışırlar. Ama tartışmaları bile tatlıdır. Ayrılmaz ikililer. :D

Hayal gücün fazlaysa ve tasarım yeteneğin varsa inşaat mühendisliğini seçmen bu yeteneklerin heba olması demek olur. Ama fizikte matematikte iyiysen de tasarım yeteneğin yoksa mimarlıkta harcanırsın. Seçim senin. Başarılar.

• Bu arada inşaat mühendisliğinin çalışma alanı, iş imkanı daha çok diye biliyorum. Üniversitelere gelince, hepsi çok iyi seçim yapamadım. Hiçbirinde pişman olmazsın bence. Meslek seçimine yoğunlaş.

• Teşekkür ederim

• Teşekkür ederim

• FreeRunner kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim niye bıraktınız acaba inşaat mühendisliğini

• quote:

Orijinalden alıntı: enes1903enes

Teşekkür ederim niye bıraktınız acaba inşaat mühendisliğini

Aklım mimarlıkta kaldı da başta farkında değildim tam olarak mimar olmak istediğimin sonra dank etti falan baya aklımda kaldı.
  • FreeRunner kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Kardeşim bu dünyada bir eser bırakma,bak işte bunu ben yaptım deme gibi bir özgürlüğe sahipsin mimarlıkta.Ayrıca iş hayatında mimarlar inşaat mühendislerini görevlendirirler.Yani mimarlar daha üsttedir.Sen düşünürsün,tasarlarsın,yaparsın edersin inşaat mühendisi gider hesap-kitapla uğraşır mukavemet hesapları yapar amelelere senin oluşturduğun projeyi doğru yapmaları için laf döker.Bunun masabaşı tarafını düşünürken şantiye hayatın olmaz ofislerde yaşarsın ki iyi bir üniversite okuyacağın için kesinlikle sana iyi firmalar iş verir.Ortak projelerde dünyanın en iyi mimarlarıyla çalışırsın.Bence en önemli özelliği bunu ben yaptım diyebilme güzelliği.
  • Undebahklein U kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bir de sizce bilkentten mezun olunca iş bulma sıkıntısı yaşar mıyım ?

• Bilkent Türkiyedeki yurdışı bağlantıları en iyi olan üniversite.Öyle böyle değil iyi.1-2 seneni yurtdışına (özellikle italya,italyan mimarisi cidden önemlidir) harcayıp dünya görüşünü ve dilini geliştirsen iş bulmak diye bir derdin olmayacak onlar seni bulacak zaten
  • Undebahklein U kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.Tercih yaparken söylediklerinizi dikkate alarak yapıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: enes1903enes

Çok teşekkür ederim.Tercih yaparken söylediklerinizi dikkate alarak yapıcam

Rica ederim arkadaşım bir katkım olduysa ne mutlu bana,başka bir konuda da doğruları söylediğimde rakip eliyorsun diyorlar.Forum şu adamlardan kurtulsa baya rahatlayacağız ama imkansız Neyse hayırlısı olsun :)
  • Beyler ekşi den falan araştırdım biraz, gelen sovmus giden sovmus hiç öven yok. Bilkentten mezun olup is bulamayan var mıdır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.