Şimdi Ara

Mimarlık öğrencisi için bilgisayar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Bilgisyar ihtiyacını belirlemek için böyle bir mail gönderilmiş.
    Tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim?

Bu bilgisayara ne dersiniz?

Hangi bilgisayar?
    1-Öncelikle işletim sistemi ön emli değil, Mac ya da Windows olabilir. Mac veya Windows kullanmanın bilgisayarın iyi olmasıyla doğrudan bir ilişkisi yoktur. Kötü Mac'ler olduğu gibi iyi Windows'lar da vardır.
    2-Bilgisayarların özelliklerin i okumaya çalışmanız gerekiyor. Meslek hayatınız boyunca kullanacağınız donanım hakkında fikir sahibi olmanız da bu işin bir parçası. İşlemci, Ram (bellek), Ekran kartı, Harddisk gibi başlıklar hakkında fikriniz olsun. İnternetten markalar modeller hakkında yorumlara incelemelere kıyaslamalara ulaşabilirsiniz.
    3-Ekran kartları bilgisayar oy unları ile başlamış ancak gün geçtikçe diğer uygulamalarda da ihtiyaç duyulan bir bileşen olmuştur. Ekran kartının paylaşımsız olması önemlidir (Yine Mac veya Windows'dan bağımsız olarak donanımdan bahsediyorum) Mac istemekte ısrar edecek olanlara ne yazık ki SADECE EN ÜST Macbook Pro modelinde paylaşımsız ekran kartı olduğunu hatırlatmalıyım. Söz konusu teknoloji olduğu için; iyisini alayım, 6-7 sene idare etsin meselesi pek gerçekçi değildir. Ayrıca digicom derslerinde Mac kullanıcılarından kesinlikle Windows yüklemelerini de isteyeceğiz, windows digicom dersi için zorunludur.
    4- Herhangi bir marka-model sınır laması yok. Bakmanız gereken şeyler özellikler, çoğu internet sitesinde filtreler mevcut.
    Sırası ile;
    -İşlemci: Intel I7. (Şuan en güncel işlemciler 8. nesil I7 ler. Yani her I7 aynı değildir. Tavsiyem 6. nesil yani 6000 serisinden aşa ğı almamanız; örneğin; i7 8700K(8.nesil), i7 7700HQ (7.nesil) i7 6700k (6.nesil)
    Bellek(RAM): 16gb ve üzeri (8gb zorunda kalmadıça seçmeyin) Mümkünse daha iyi olan DDR4 cinsini tercih edin
    -Ekran kartı: NVIDIA marka olan kartlarını daha çok tavsiye etmekteyim (ileride karşılaşabileceğiniz donanım çakışmalarını ve sürücü sorunlarını azaltmak için) Bunların arasından
    en son çıkan seri olan GTX1050- GTX1060- GTX1070 gibi ekran kartları eğitim boyunca işinizi kolaylaştıracaktır.
    -Harddisk: Harddisklere baktı ğınızda 750gb, 1tb, 1,5tb gibi seçenekler göreceks iniz.
    *Bunların performans olarak hi çbir farkı yok, miktar olarak da yeterli olacaktır. Harddisk teki sadece SSD ibaresi performansı etkiler. Bu da SSD 128gb, ssd256gb gibi ibarelerd ir.
    * SSD olan bilgisayarlar tercih sebebidir ancak zorunluluk değildir.
    Bu filtreleri uyguladığınızda seçenekleriniz oldukça azalmış olacak.
    5- Performansı etkilemese de b üyük ekranlı bir bilgisayar al manızı , tavsiye etmiyorum . 15 inch civarındakiler yeterli ol acaktır . 17 inch bilgisayarlar ağır ve taşımak için uygun olmayabi lir .
    6- İnternetten beğendiğiniz bir bilgisayarı kesinlikle gidip bir mağazada görün. Ağırlığı, boyutu, malzemesi, şarj cihazının ağırlığı gibi detayları görmek yararlı olacaktır. Boyut konusunda söylediğim gibi bilgisayarınızı muhtemelen eğitim hayatınız boyunca yanınızda taşıyacaksınız. Bu yüzden taşınabilirliğini de düşünün.
    Yeni dönemde görüşmek üzere!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.