Şimdi Ara

Mimarlık Vs. Şehir ve bölge planlama iş imkanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şehir ve bölge planlamayı küçümsemeyin sakın mimarlığın yanında oda çok güzel bir bölüm araştırdım bayağ

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mimarlık mı, Şehir ve Bölge Planlama mı: İş İmkanları

Mimarlık ve şehir ve bölge planlama, birbirine yakın ancak farklı mesleklerdir. İkisi de inşa edilmiş çevreyi şekillendirmede rol oynar, ancak sorumlulukları ve kariyer yolları açısından farklılık gösterirler.

Mimarlık

Mimarlar, binalar ve diğer fiziksel yapıların tasarımından sorumludur. Estetik, işlevsellik ve sürdürülebilirlik ilkelerini göz önünde bulundurarak binaların estetik açıdan hoş, güvenli ve işlevsel olmasını sağlarlar. Mimarlar, konutlar, ticari yapılar, eğitim kurumları ve altyapı projeleri gibi çeşitli yapı türleri üzerinde çalışabilirler.

Şehir ve Bölge Planlama

Şehir ve bölge plancıları, şehirler, kasabalar ve bölgeler için uzun vadeli planlar geliştirirler. Toplulukların ihtiyaçlarını belirlerler, arazi kullanımını düzenlerler ve ulaşım, altyapı ve konut gibi konularda politikalar oluştururlar. Şehir ve bölge plancıları, kentsel kalkınma, sürdürülebilirlik ve kamu sağlığı alanlarında çalışabilirler.

İş İmkanları

Hem mimarlık hem de şehir ve bölge planlamada çeşitli iş imkanları mevcuttur. Mimarlar, mimarlık firmalarında, inşaat şirketlerinde ve kamu kurumlarında çalışabilirler. Şehir ve bölge plancıları, planlama ofislerinde, belediyelerde ve yerel yönetimlerde çalışabilirler.

Mimarlık mı Şehir ve Bölge Planlama mı?

Mimarlık ve şehir ve bölge planlama arasındaki farkları göz önünde bulundurduğunda, kariyer yolu senin ilgilerine, becerilerine ve yeteneklerine bağlıdır. Mimari tasarıma ve fiziksel yapıların oluşturulmasına ilgi duyuyorsan, mimarlık uygun bir seçim olabilir. Ancak toplumların uzun vadeli planlamasına ve geliştirilmesine ilgi duyuyorsan, şehir ve bölge planlaması senin için daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uppp
    ben bu sorunun cevabını merak ediyorum
  • Sehir ve bolge planlama yazayim diye bir hata yapma sakin ve sakin!!! Bu gordugun adam, kendine universite diyen gazi diye bir okulu 2. Sinifta birakti.

Bolum oyle bir zor gereksiz o kadar sacmalik var ki yemin olsun abartiyorsam insani hayata kusturuyor. Sabah saat 9 larda gidip az mi gece 1-2 de dondum eve. Ertesi gun juriye goturuyoruz olmamis diyor tek kelime. Git kendin yap o zaman al yapmiyorum ben sulalem rahat artik.

Is imkanlari iyiymis ? Yok ya ? Canim gec ayaklari. Atolye gezisinde belediyelerde ben gordum. 30 tane mimar varsa 1 tane sbp ci var. hic bir halttan anlamayan kos kos oturan bos insanlar.

Benden demesi ne olursa olsun kesinlikle uzak dur hele de gaziden!!!

Mimarlik dusunulebilir, tabi ilgin varsa. Ama ilgin yoksa, yaraticiligin yoksa gitme okulu birakirsin bu kadar net soyluyorum! Cunku tecrube sahibi birisi konusuyor burada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riobolt

Sehir ve bolge planlama yazayim diye bir hata yapma sakin ve sakin!!! Bu gordugun adam, kendine universite diyen gazi diye bir okulu 2. Sinifta birakti.

Bolum oyle bir zor gereksiz o kadar sacmalik var ki yemin olsun abartiyorsam insani hayata kusturuyor. Sabah saat 9 larda gidip az mi gece 1-2 de dondum eve. Ertesi gun juriye goturuyoruz olmamis diyor tek kelime. Git kendin yap o zaman al yapmiyorum ben sulalem rahat artik.

Is imkanlari iyiymis ? Yok ya ? Canim gec ayaklari. Atolye gezisinde belediyelerde ben gordum. 30 tane mimar varsa 1 tane sbp ci var. hic bir halttan anlamayan kos kos oturan bos insanlar.

Mimarlik dusunulebilir, tabi ilgin varsa. Ama ilgin yoksa, yaraticiligin yoksa gitme okulu birakirsin bu kadar net soyluyorum! Cunku tecrube sahibi birisi konusuyor burada.

Ben Gazi şbp düşünüyordum. Şu an kafam karıştı. Yaratıcılıkta sorun çekeceğimi sanmıyorum. Severek okurum yani. Yine de Gazi'yi önermez misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

quote:

Sehir ve bolge planlama yazayim diye bir hata yapma sakin ve sakin!!! Bu gordugun adam, kendine universite diyen gazi diye bir okulu 2. Sinifta birakti.

Ben Gazi şbp düşünüyordum. Şu an kafam karıştı. Yaratıcılıkta sorun çekeceğimi sanmıyorum. Severek okurum yani. Yine de Gazi'yi önermez misin?

Dostum kimseyi yonlendirme luksune sahip degilim ben. Vicdan azabi cekemem ileride. Ben 2. Sinifta biraktim lanet bolumu, lanet okulu. Bir kere sunu cok net soyleyebilirim, gazi universite sifatini hak etmeyen derme catma okul bozuntusu. Hocalari falan belli. Egolari tavan yapmis insan musveddeleri.

Hani o bolum bana hic bir sey katmiyordu. Cektigimiz eziyetler juri gunu bir cirpida silinip kenara atiliyordu. Mesela bana cok haksizlik yapildi o sehircilik projesi atolyesinde.

Oyle bir adam kayirma var ki oyle bir haksizlik var ki sorma gitsin. Ben biraktim neden biraktim? Her seyden once ideallerimi gerceklestirmek icin biraktim. Yemin olsun 2 senede oyle coktum ki anlatamam sana. Birakacagim sene sinirden sikintidan sag akcigerimdr ciddi bir problem cikti.

Hep kendime sunu sordum, mezun olunca degecek mi Birkan? Cevap her zaman hayir oldu benim icin.

Benim tecrubelerim bu yonde daha da sorun olursa seve seve yardimci olabilirim.

Iyi dusun, tercihte basarilar.

• benim arkadaşta çok çekti bu bölümden mimarlık tutuyorsa direk onu yaz tutmuyorsa düşün derim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

quote:

Dostum kimseyi yonlendirme luksune sahip degilim ben. Vicdan azabi cekemem ileride. Ben 2. Sinifta biraktim lanet bolumu, lanet okulu. Bir kere sunu cok net soyleyebilirim, gazi universite sifatini hak etmeyen derme catma okul bozuntusu. Hocalari falan belli. Egolari tavan yapmis insan musveddeleri.

Hani o bolum bana hic bir sey katmiyordu. Cektigimiz eziyetler juri gunu bir cirpida silinip kenara atiliyordu. Mesela bana cok haksizlik yapildi o sehircilik projesi atolyesinde.

Oyle bir adam kayirma var ki oyle bir haksizlik var ki sorma gitsin. Ben biraktim neden biraktim? Her seyden once ideallerimi gerceklestirmek icin biraktim. Yemin olsun 2 senede oyle coktum ki anlatamam sana. Birakacagim sene sinirden sikintidan sag akcigerimdr ciddi bir problem cikti.

Hep kendime sunu sordum, mezun olunca degecek mi Birkan? Cevap her zaman hayir oldu benim icin.

Benim tecrubelerim bu yonde daha da sorun olursa seve seve yardimci olabilirim.

Iyi dusun, tercihte basarilar.

Dediğin gibiyse gerçekten bırakarak iyi etmişsin. Çok iş imkanı olan bir bölüm değil anlaşılan araştırdığım kadarıyla iyi yorum duymadım pek. O yorumu yaptıktan sonra da biraz daha araştırdım herkes seninle hemfikire benziyor. Yorucu olmasına rağmen işe yaramaz bir bölüm. Bu yıl mı bıraktın acaba? Şeyden dolayı soruyorum Gazi'nin binasının lise gibi olduğunu biliyorum fakat bu bana çok sorun değil. O binada mimarlık fakültesi de var ya iç mimarlık bölümü açıldı mı? Ondan haberin var mı acaba? İç mimarlıkta şbpye göre daha fazla iş imkanı olduğunu söylüyorlar da onu mu yazsam diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bu yil mayis ayi gibi biraktim. Mimarlik fakultesi var diye sevinme. 2010 yilinda sadece ad olarak ayrildi. Yine tek binada muhendis mimar egitim goruyor. Mimarlar ile ayni katta idik biz. Ic mimarlik acildi mi acilmadi mi hic fikrim yok. Ama kilavuzda yazar eger acildiysa.

Mimarlik planciliga gore daha koklu bir meslek ve karizmasi daha fazla. Ha sunu da dusunerek kesin yazma, ben geleyim de 2. Sene mimarliga gecerim ortalama kasip.

O dusunceyi direkt sil at kafandan. Yemin ederim bizim arkadasin ortalamasi 1. Sinifin sonunda 3.41 idi(4.00 uzerinden) adami gecirmediler. Neymis gazi kapatmis bolumler arasi gecmeyi. Ondan sonra bizim arkadasta birakti. Inanilmaz yetenekli yaratci bir cocuktu.

Diyecegim o ki; gazi son derece sacma hic bir sistemi olmayan, sana vizyon katmayan, senin gelismene herhangi bir katki saglamayan bir okul musveddesidir benim gozumde. Baskasini bilemem.

• quote:

Evet bu yil mayis ayi gibi biraktim. Mimarlik fakultesi var diye sevinme. 2010 yilinda sadece ad olarak ayrildi. Yine tek binada muhendis mimar egitim goruyor. Mimarlar ile ayni katta idik biz. Ic mimarlik acildi mi acilmadi mi hic fikrim yok. Ama kilavuzda yazar eger acildiysa.

Mimarlik planciliga gore daha koklu bir meslek ve karizmasi daha fazla. Ha sunu da dusunerek kesin yazma, ben geleyim de 2. Sene mimarliga gecerim ortalama kasip.

O dusunceyi direkt sil at kafandan. Yemin ederim bizim arkadasin ortalamasi 1. Sinifin sonunda 3.41 idi(4.00 uzerinden) adami gecirmediler. Neymis gazi kapatmis bolumler arasi gecmeyi. Ondan sonra bizim arkadasta birakti. Inanilmaz yetenekli yaratci bir cocuktu.

Diyecegim o ki; gazi son derece sacma hic bir sistemi olmayan, sana vizyon katmayan, senin gelismene herhangi bir katki saglamayan bir okul musveddesidir benim gozumde. Baskasini bilemem.

söylediklerinizin hepsi gazi üniversitesi için geçerli değil mi?

• Evet.
  • şbp okunmaz eziyet iş yok

• Şehir bölge mezunu birini tanıyorum, çok güzel işler yapıyorlae ve yiğeni de aynı okulu okuyor ama mimarlik daha iyide olabilir☺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prowesso6 -- 4 Mayıs 2016; 18:34:03 >
  • Abim şbp okudu. Tıptan daha zordu der hep

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.