Şimdi Ara

Minibüslerin ibresi neden patlaktır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne zaman minibüse binsem %99'unun ibresi patlak..Ayda yılda bir bindiğim minibüslerde görüyorum kaç km ile gittiğini..

Yani bu ibreler neden patlıyor.Bilerek mi yapıyorlar yoksa gerçekten aşırı hız yaptıklarında mı oluyor bu?

Minibüslerin ibresi neden patlaktır?

• Aşırı hız mı
  • alla alla
  • Km yazmasın diye teli kesiyorlar tahminimce...
  • bizim ordaki minibüslerinde hız kadranı bozuk hep..

zaman zaman biniyorum ve görüyorum çoğunun çalışmıyor ama bir kaçının kaç km yaptığını gösteriyor..(sağlam vaziyette yoksa bu kadranların bozulacağı yok kolay kolay bozulmuyor kendileri yapıyorlardır eski magiruslarda bile hız kadranı çalışanına denk geliyorum.)

mesala 10 minibüsten 4 ünün sağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 13 Eylül 2008; 15:47:13 >
  • biz 10larca yıl bu işi yaptık aile olarak; şunu söyleyebilirim bizim ankarada boyle bir şeyi kasten yapanınar oldugunu sanmıyorum çünki bir getirisi yok. bozulmuş olması ihtimali var sonuçta gunde 10larca saat kullanıyor bu araçlar ve zamanla bozulmayan yeri kalmıyor. Bilinçli olduğunu sanmıyorum size rast gelmiştir.
  • ne zaman resimdeki otokar magirus minibüse binsem ibrasi uçuk veya bir kez sag tarafa gecmis bir daha sola (sıfıra donememis) ama yeni bir modelinde dijitali bile var hayatım otobüslerde minibuslerde geciyor hepsi nasıldır bilirim:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde minibüslerde görüyorum araç hızlı gidiyor ama hız kadranı hep 0 veya 10 da duruyor.
  • Bilerek yapılan bir şey.Aracın kilometresini az göstermek için yapıyorlar.İbre çalışmayınca km.göstergesi de çalışmıyor haliyle.

Dikkat ederseniz,eski minibüslerin hepsi böyledir.Yenilerinde olmuyor böyle şeyler
  • Takometre olayı da var sanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: budden

Takometre olayı da var sanırım...

takometre ve takograf aynı kavram.

takograf ticari araçlarda kullanılıyor otobüs,servis araçları vs. onlarda bulunuyor normal hatlı minibüslerde takometre olayı yoktur.
  • Kornaları da patlasa da kurtulsak gürültülerinden..
  • ulan parlak diye okudum kafayı yicektim ne diyo bunlar diye ,

çok oluyor son günde böyle dikkatsizlik bana hayırlısı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Snaqe

ulan parlak diye okudum kafayı yicektim ne diyo bunlar diye ,

inanır mısın bende öyle okudum
  • taksilerin takometre çok yazsın diye ufak çaplı lastikler taktığını bilirmde minibüsçüler niye böyle yapar anlamış değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muśtafa

quote:

Orjinalden alıntı: Snaqe

ulan parlak diye okudum kafayı yicektim ne diyo bunlar diye ,

inanır mısın bende öyle okudum

ben de öyle okudum snaqe in msj a kadar çözememiştim.
  • ikaruslara bakın %90'ı bozuk yani sadece minibüslere özgü değil bilerek yaptıklarını sanmıyorum. Ayrıca ibre çalışmasa da km sayacı çalışır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: >sCoRPion<

Kornaları da patlasa da kurtulsak gürültülerinden..

aynen
  • genellikle şanzuman telinin titreşime dayanamamasından meydana gelir hızı ölçen tel buraya bağlıdır bu yurtdışın usulsüzlee neden olabileceğinden suçtur bizdeki minübüsler de b sorun deil kaç kere kaza yaptığı bile bellli deil
  • ıkarus 280 lerde ole
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.