Selam millet. Ufak bir sorunum var aranızda belki aynı hataları yapmış olan arkadaşlar feyz verirler diye sormak istedim. C programlama dersimiz vardı, ilk 2-3 dersi çok iyi dinledim if-else yapılarını iyi anladım ama sonrasında o kadar boşladım ki dersi c'yi "ce" diye okur hale geldim.. Bazı kaynaklar buldum netten ama kafam çok yoğun oluyor okul biraz ağır, eve gelene kadar geç vakti buluyor saat tabi kafa da kalmayınca anlamıyorum. Bana "bilal'e anlatır gibi anlatan" bir C dersi gerekli yani görsel olur, kitap olur, tavsiye olur "şöyle çalış, şunu yap" gibi. Yardım edebilecek ya da fikir verebilecek arkadaş var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Seagleyed
Selam millet. Ufak bir sorunum var aranızda belki aynı hataları yapmış olan arkadaşlar feyz verirler diye sormak istedim. C programlama dersimiz vardı, ilk 2-3 dersi çok iyi dinledim if-else yapılarını iyi anladım ama sonrasında o kadar boşladım ki dersi c'yi "ce" diye okur hale geldim.. Bazı kaynaklar buldum netten ama kafam çok yoğun oluyor okul biraz ağır, eve gelene kadar geç vakti buluyor saat tabi kafa da kalmayınca anlamıyorum. Bana "bilal'e anlatır gibi anlatan" bir C dersi gerekli yani görsel olur, kitap olur, tavsiye olur "şöyle çalış, şunu yap" gibi. Yardım edebilecek ya da fikir verebilecek arkadaş var mı?
bilale anlatır gibi
O kadar kötü olmuyorum tabi
quote:
Orijinalden alıntı: Seagleyed
O kadar kötü olmuyorum tabi
C zaten "ce" diye okunur. Ama tabiki amca derken "amcea" diye okumazsın adam gibi, amca dersin.
hocam bana forumdan @özgür beyin, Head First C kitabını önermişti. (http://it-ebooks.info/book/704/) Bence de gayet iyi bir kitap inceleyin bence. @özgür beyin
Merhaba,
Head First C kitabının yanında birde benim elimde İstanbul Teknik Üniversitesinin C programlama notları var ama bende head first c kitabını öncelikli olarak tavsiye ederim. C programlama notlarını buraya yükledim:http://www.mediafire.com/view/bu0k9ocm47huy8s/c.pdf indirip inceleyebilirsin. Ek olarak bir kaç tavsiyede bulunmak gerekirse; her hangi bir dili öğrenirken mutlaka takıldığın noktalar olacaktır-ki bu da bir şeyler öğrendiğini gösterir- bu durumlarda yılmadan araştırma yaparak sorunların üstesinden gelebilirsin. Emin ol çok spesifik bir işle uğraşmıyorsan, internette her türlü sorunun çözümünü bulabilirsin. Önemli olan senin yılmadan araştırma yapmaya devam etmen. Birde bu alandaysan eğitim hiç bitmeyecek, teknoloji alanındayız ve teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bizde buna bağlı olarak yeni teknolojilere ayak uydurmak, öğrenmek zorundayız aksi zaten çağın gerisinde kalırız. Bunun bilincinde olarak bu mesleğe giriş yapmanı tavsiye ederim. Çok uğraştığın ve çözemediğin sorunlar olursa forumda bizlere sorabilirsin, elimizden geldiğince yardım ederiz. Ama dediğim gibi önemli olan senin araştırıp kendi kendine sorunlarını çözmen. Her ne kadar işlerden dolayı foruma pek giremesem de işlerim bitince tekrar aktif olacağım forumda o zaman özel mesaj yoluyla da ulaşabilirsin.
Kolay gelsin ve dili öğrenmede başarılar dilerim.
özgür beyin
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ettim ilginizden ötürü, söylediğiniz gibi hiç bitmeyecek bir eğitim ve bir o kadar da keyifli bir iş. Derslerde ne yazık ki fonksiyonlar kısımlarından itibaren kaçırdım, şu anda dizileri bitirecekler, açığımı kapatmam gerekli :)