Şimdi Ara

Minoxil %5 aldım sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
20.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb.Ben bugün Minoxil %5 aldım.doktora gitmedim

Saçımda son günlerde biraz fazla dökülme oldu stres falan herşey var.Ama bir kellik yada açıklık yok saçımda yinede ben 3 kutu aldım.Hatta saçları kazıtmayı düşünüyorum bu kutular bitene kadar

Kullanım kılavuzu var ama bana yinede yardım edermisiniz ciddi bir konu.Saçımda her yere sıkmak istiyorum nasıl yapmalıyım günlük sınırı aşmadan.

Bide arkasında yazan bir yazı kafamı karıştırdı.Tedavi sonlandırıldığında dökülme yine eski haline döner diye.Bu yarım bıraktığımızda mı olur tedaviyi.1 yıl max sonuç diyor en az ne kadar kullanmalıyım bidaha sorun olmaması için

• Yapay Zekanın Yanıtı

Minoxidil %5 ve Dermaroller

Minoxidil Nedir?

Minoxidil, saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Tozikal bir vazodilatatördür, yani kan damarlarını genişletir. Bu, saç köklerine daha fazla kan ve besin gitmesini sağlar ve saç büyümesini teşvik eder.

Dermaroller Nedir?

Dermaroller, yüzeyinde çok sayıda küçük iğne bulunan bir araçtır. Cilde uygulandığında, dermaroller iğnelerle minik delikler açar. Bu, cildin kendi kendini iyileştirme mekanizmasını tetikler ve kolajen ve elastin üretiminin artmasına neden olur.

Dermaroller ve Minoxidil Birlikte Kullanımı

Dermaroller ve Minoxidil birlikte kullanıldığında sinerjik bir etki yaratabilirler. Dermaroller, cilde minik delikler açarak Minoxidil'in daha derinlemesine nüfuz etmesini sağlar. Bu, Minoxidil'in saç köklerine daha etkili bir şekilde ulaşmasına ve saç büyümesini daha da teşvik etmesine yardımcı olur.

Kullanım Talimatları

• Minoxidil uygulayın: Saç dökülmesinin olduğu bölgeye Minoxidil %5'i günde iki kez uygulayın.
    • Dermaroller kullanın: Minoxidil uyguladıktan 24 saat sonra, saç dökülmesinin olduğu bölgeye DERMAROLLER uygulayın.
    • Hassasiyet testi yapın: Dermaroller kullanmadan önce, cildin küçük bir bölgesinde hassasiyet testi yapın.

Önemli Uyarılar

• Minoxidil veya Dermaroller'e alerjiniz varsa kullanmayın.
    • Minoxidil'i hasarlı veya iltihaplı cilde uygulamayın.
    • Minoxidil gözlerinize veya ağzınıza kaçarsa hemen suyla yıkayın.
    • Minoxidil kullandıktan sonra ellerinizi yıkayın.
    • Dermaroller'i başkalarıyla paylaşmayın.

Yan Etkiler

Minoxidil ve Dermaroller kullanımıyla ilişkili bazı yaygın yan etkiler şunlardır:

• Ciltte kızarıklık veya tahriş
    • Kaşıntı
    • Kuru cilt
    • Baş ağrısı

Eczanelerde Satılan Beyaz Saç Giderici Yorumları

Eczanelerde satılan beyaz saç giderici yorumları değişkenlik gösterir. Bazı insanlar sonuçlarından memnun kalırken, diğerleri etkisiz bulmuştur. Beyaz saç giderici kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Minoxidil Saçta Ne Kadar Kalmalı?

Minoxidil saçta en az 4 saat kalmalıdır. Daha uzun süre bırakmak daha etkili sonuçlar sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben uzun süredir minoxidil kulanıyorum.
    -Saçının dökülen bölümlerinde kulan ama özelikle vartex bölgesi yani tepe bölgesi odaklı kulan, Sürmek istediğin bölgeler varsa bu seni rahatlatcaksa az miktarsa oralarada sür.
    -Saçlarını kazıtmak herhangi bir değişiklik yapmaz benim tavsiyen kazıtmaman yönünde.
    -Hangi markayı kulandığını bilmediğim için kulanım dozu hakkında bir bilgi veremicem ama sunu söyleyebilirim. Her kulanımda 1 ml dir genelde sabah ve aksam olmak üzere günde iki kere kulaniyorsun.
    -Minoxidil başlandığında bırakılmaması gereken bir ilaçtır bırakırsan çıkan saçların yine dökülür. Ama bu durum için min kulanım süresi 2 sene gibi birşeydir ondan sonra ara verebilirsin.
    Minoxidile kafa derinin alışma durumu var bunu aşmak için bazı dönemler kısa süreli minox tedavinide bırakabilirsin.
    Benden sana söyle bir tavsiye daha. Haftanın 1 günü kafana minoxidil sürme o günü sen seç hep o günler kafanı rahat bırak.

Son olarak minoxidilin etkisini artırmak istiyorsan. DermaRoller 0,75 mm kulan, 6 ayda elde edeceğin etkiyi 3 ayda etmeni sağlıyor minoxidil emilimini %40 artırıyor. Sahte ve titanum iğnesi olmayanlar piyasada çok fazla ürünün amerika menşeli olmasına dikkat et. (istersen bu konuda yardım edebilirim)

• Ben de aldım geçen gün,çok pahalı.Dermatolog tavsiye etti,umarım güzel güzel saçlarım çıkar
  • tufeba sağol yorum için

aldığım kutu bu
     Minoxil %5 aldım sorum var

benim saçımda kellik yok çok şükür.ben genel olarak her tarafa gezdirmek istiyorum daha bollaşması için ve dökülmeyi azaltması için.saçı kazıtmamın sebebi ise saça çok iyi geliyor siyahlaştırıyor gözenekleri açıyor.

ben bunu kafamın her yerine tam ne kadar sıkacam tek tek kafam karıştı.yani bana sayı olarka verirmisin sabah akşam ne kadar yapacam bu işi
  • Minoxidil Forte için;
    - Sabah 5 Fıs
    - Akşam 5 Fıs'tır.

minoxidil içinde genelde şaç derinde en iyi şekilde yayılsın diye etkin bileşenler vardır. (bu işlem için genelikle şeker kulanırlar) Kafa bölgeni tepeden 5 bölgeye ayır ve 5 fıs sık. Sonra parmak uclarınlar hafif birşekilde kafa bölgene yaydır.

En önemlisi 2-3 dk 7-8 parmağın ile önden arkaya doğru hafif bir biçimde kafana masaj yap (parmak uçlarını kullan) Bu işlemi sadece önden arkaya doğru yap. şakak bölgesinden kafanın arkasına doğru- ardından geri dönmeden yeniden şakaktan başla. Başka sormak istediğin birşey varsa yardım edebilirim. Umarım istediğin sonuçları alırsın.

-şaçlarını sürekli kısa kestirmek veya sıfıra vurdurmak renkte bir koyulaşmaya neden olmakta. Ben norrmalde kumral saç rengine sahibim, bir dönem saçlarımı sürekli kısa tutuyordum bendede koyulaşma olmuştu.

@gokayburak

Gökay etkisi olacağını ben düşünmüyordum. kuzenim sayesinde amerikadan aldım onun tavsiyesi üstüne. Gerçekten ilginç bir ürün. Stresse bağlı arada seboraik illeti vardı bende kulandığımdan beri geçti.

• tmm teşekkürler bilgiler için

ben ayrıcana sakalda çıkmayan yerlerede 1 fıs sıkmayı düşünüyorum ne diyosun
  • Ben olsam sakal için kulanmazdım diyorum.
    Bence bir doktora danışman yararlı olur sakal konusunda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VanDerSar.

tmm teşekkürler bilgiler için

ben ayrıcana sakalda çıkmayan yerlerede 1 fıs sıkmayı düşünüyorum ne diyosun

kutuda saç dısında bı yerlere sıkmayın falan yazıordu sanırım
  • tufeba 2 gündür kullanıyorum ama kafamda bazı sorular var

bırakınca dökülme olur diyorlar.iyide ben bunu ömrümün sonuna kadar kullancak halim yok ya bu sadece günü kurtarmak için mi ona göre kullanmıyalım boşuna :S
  • quote:

tufeba 2 gündür kullanıyorum ama kafamda bazı sorular var

bırakınca dökülme olur diyorlar.iyide ben bunu ömrümün sonuna kadar kullancak halim yok ya bu sadece günü kurtarmak için mi ona göre kullanmıyalım boşuna :S

Bak sana olacak sorunları soleyim;
    - Kafanda kepeklenme yada kızarıklık yapabilir. (bu çok normal) bunun birinci nedeni: kafa derine kimyasal madde sürüyorsun ve cildin buna alışma dönemi olackatır. İkincisi minoxidil'lerin içinde alkol vardır buna cilt alışana kadar bir tepkimeye neden olur. Zaman içinde bu sorunlar geçiyor.

- İleri düzey saç dökülmen yoksa bence minoxidil kulanmak gereksiz. Erkek tipi saç dökülmesi olan erkekler kel kalmamak için kulanırlar genelde.

- Sana yukarıdada yazdım minoxidil bırakılmıyor. Bırakınca saçlar yenden dökülür. Söyle durumlar var 2 sene kulanımdan sonra 6 ay ara verebilirsin ama en az 2 sene kulanmak zorundasın ben sana nasil kulanman gerektiğini üste yazdım.

Erkek tipi saç dökülmesi olmayanlara bir kaç önerim var.
    -Bir dönem biotin hapları kulanın (h vitamini olarka geçer b vitamin türevidir) Eczanelerde medobiotin olarak satılır haricen kulanılır. Saçları gerçekten güçlendirir.
    -Şampuan secimi ve sabun secimi ben sebamedin anti hair loss sampuani ile antakyadan alınan defne sabunun kulanılmasını öneriyorum %80 defne yagı olan.
    - Kimyasal madde sürmektense doğal olanları denemek daha yararlı. Derma roller'ı bu yüzden önermiştim sana.

not: Minoxidil kulanıyorsan kafanı en az 2 günde bir yıka..

• sağol ozaman şöyle bir soru daha sorayım

bende kellik yok çok şükür.şuanda hiçbir yan etkisi yok.belli bir süre kullanayım.esas öğrenmek istediğim şey bırakınca dökülse bile eski halinden daha fazla dökülmez dimi yani doğal olarak devam eder dökülcekse

bide şampuan alayımı belirttiğin gibi bitkisel
  • quote:

sağol ozaman şöyle bir soru daha sorayım

bende kellik yok çok şükür.şuanda hiçbir yan etkisi yok.belli bir süre kullanayım.esas öğrenmek istediğim şey bırakınca dökülse bile eski halinden daha fazla dökülmez dimi yani doğal olarak devam eder dökülcekse

bide şampuan alayımı belirttiğin gibi bitkisel

Söyle bir durum var Minoxidil kulanımın amacı dökülmeyi durdurmak ve max 2 sene önce dökülmüş olan saçı çıkartabilir. Erkek tipi saç dökülmesinde saç kökü DTH yüzünden giderek zayıflar ve küçülür. Bunun kritik bir noktası var o saç kökü ölmeden onu uyarırsan yeniden canlanabiliyor. Minoxidil bu uyarıyı yapıyor, aslında minoxidil damar genleştirmek için bulunmuş bir ilaçtır. Saç'a uygulanması daha sonradan oldu kafadaki kılcal damarların genleşmesini sağlayarak kıl köküne giden O2 ve besinlerin miktarını artırır.

Gelelim senin soruna sende saç dökülmesi olmadığı için kaybedilmiş bir saçında yok yani minoxidil ile çıkarılmış bir saçında olmayacak. Zaten minoxidil ile saç çıkarmak en az 6 sürer. Saç döngüleri nedeni ile.. Minoxidil ile şaç kitlende artış sağladı isen ozaman minoxidili 2 sene kullanmak zorundasın eger ki bırakırsan o çıkan saçlar dökülür. Sana hiç bir yan etikisi olmaz korkma.

Erkek tipi saç dökülmen yoksa bence minoxidil kullanma bile..

Şampuanlar konusu çok önemlidir aslında en az kimyasal kulanımına yönelmeliyiz.
    - Sebamed anti hair loss'u önermemin sebebi aslında şudur minoxidilin yaptığı etkiyi yapıyor alıp kullandığında zaten anlıyacaksın. Kafa derindeki kan dolaşımını artırıyor. Kesinlikle bunu al ve kulan.. (bu işlemi yapan başka şampuanlar var onlar çok pahalı olduğundan önermiyorum bile araştırırsan görürsün zaten dünya literatüründe vardır)
    -Defne sabunu Kesinlikle kullanmanı tavsiye ediyorum. Benimde sabunlar konusunda çekindiğim konular vardı. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir siteden defne sabunu aldım defne yağı oranı %85 olan. (bu sabunun orjinalini bulman gerek bu arada) farkı kulandıktan sonra anlıyorsun uzun yıllar salak salak sampuanlara verdiğin paralara açıyorsun.

Bu ikisini dönüşümlü kulanırsan farkı görürsün diye düşünüyorum.

• Merhabalar ben 23 yasindayim yurtdisinda okuyorum. orta okul son siniftan beri sacimin dokuldugunu kafama taktim ve suanda tepede kellik degil ama acilma mevcut, saclarim guzel ama seyrek, daha ilerlememesi icin bu zamana kadar cok turlu yaglar kullandim. ve sac dokulmesini hissettigim bu yasa kadar uzun zaman (%85-90i diyebilirim) sabun (yesil ama kaliteli degil sanirim) kullandim. Bir ara işe yaradi ama takintilik iste dokuyor. Artik takmiyorum alistim diyorum ama elde degil
    dokuluyor.
    Sadede gelecek olursam;

1: minoxil kullanacagm ama saclarla oynamak sekil vermek istiyorum. olursa jole, fön makinesi falanda kullanmak isterim. madem minoxil guclendiriyor saci koruyor o zaman bisey olmaz degil mi?

2: minoxil kullanmayi ornegin 10 sene sonra biraktim, minoxiline basladigim zamana mi doner yoksa normalde 10 seneye kadar dokulecek olan saclara yani asiri bir dokulme mi meydana gelir?

3: ben baslangicta sadece aksam kullanip hem ekonomik hem de uzun sureli duzenli kullanayim diyorum, ve yahut bunu 3-6 ay sonrasi azaltma olarak sadece aksam yapayim diyorum sizin gorusunuz nedir.

4:benim saclarda yaglari biraktiktan sonra cansizlik meydana geldi, minoxil kullandiktan sonra guclenmeyle birlikte parlaklik ve canlilik olur mu?

5: merak ediyorumda, minoxil kullanirken sık sık masaj yapacaksak gozenekler acilacaksa, kan dolasimi hizlanacaksa ve bu senelerce olacaksa saclara ciddi bir yarar saglayacaktir. biraktiktan sonra masaja devam edersek dokulme olusmaz sanirim. Sizce? (Merakin nedeni, bir abi masajla gozenek acip sac ciktigini iddia etmisti ondan sordum)

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman171 -- 12 Ağustos 2015; 4:17:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.