Şimdi Ara

MİRAS KALAN ARAÇ SATIŞI ??? YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
50.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEYLER RAHMETLİ BABAMDAN BANA KALAN BİR ARABA VAR VE BEN BUNU ŞİMDİ SATMAK İSTİYORUM.ARABA BABAMIN ÜZERİNE.ELİMDE VERASET İLAMI VE DİĞER AİLE ÜYELERİNDEN ALDIĞIM NOTER TASDİKLİ VEKALET YAZISI VAR ARABAYI SATABİLMEK İÇİN.BU BELGELERLE DİREK NOTERDEN SATIŞI YAPABİLİYORMUYUZ YOKSA RUHSATI ÜZERİME GEÇİRME ZORUNLULUĞUM VAR MI? ARABAYI ALACAK ARKADAŞ ANKARADAN GELECEK VE SÜRPRİZ OLSUN İSTEMİYORUM KİMSEDEN HİÇBİRYERDEN BİLGİDE BULAMADIM BİLGİSİ OLAN VARSA Bİ TOPRAK ATSIN :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Miras Kalan Araç Satışı: Bir Kılavuz

Bir miras kalan aracı satmak, duygusal ve hukuki olarak zorlu bir süreç olabilir. Ancak, doğru adımları izleyerek ve gerekli belgeleri sağlayarak süreci sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsin. İşte miras kalan bir aracı satma konusunda bilmen gerekenler:

Miras Kalan Araba İşlemleri

Miras kalan bir aracı satmadan önce, yapılması gereken bazı yasal işlemler vardır. Öncelikle, ölen kişinin vasiyetnamesini incelemeli ve aracı kime miras bıraktığını belirlemelisin. Vasiyetname yoksa, aracı ölen kişinin mirasçıları arasında yasal olarak bölünmesi gerekecektir.

Miras Kalan Aracın Satışı

Araca mirasçı olarak sen isen, aracı satmak için şu adımları izlemelisin:

• Veraset İlamı Al: Sulh Hukuk Mahkemesi'nden veraset ilamı almalısın. Bu belge, senin aracı miras yoluyla devraldığını kanıtlar.
    • Aracı Transfer Ettir: Veraset ilamını araç ruhsatını düzenleyen trafik tescil şubesine götürmeli ve aracı kendi adına devrettirmelisin.
    • Aracı Sat: Aracı devrettikten sonra, onu satmak için bir alıcı bulabilirsin. Aracı özel olarak satabilir veya bir araba galerisi aracılığıyla satabilirsin.

Miras Malı Araba Nasıl Satılır

Miras malı bir aracı satmak için, yukarıda belirtilen adımları izlemelisin. Ancak, miras bırakan kişi aracı borçlu olarak bırakmışsa, öncelikle borçları ödemen veya borçları aracı satışından elde edilen gelirden düşmen gerekir.

Miras Kalan Araba Nasıl Satılır

Miras kalan bir aracı satma süreci karmaşık olabilir. Aracı satmadan önce bir avukata danışmak faydalı olacaktır. Avukat, yasal işlemlerde sana yardımcı olabilir ve miras kalan aracı satma konusunda sana rehberlik edebilir.

Miras Kalan Araç Devri Nasıl Yapılır

Miras kalan bir aracı devretmek için, yukarıda belirtilen adımları izlemelisin. Ayrıca, trafik tescil şubesine veraset ilamının yanı sıra kimlik kartın ve araç ruhsatını da götürmen gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Veraset ilamı ve vekaletnamenin yanında bir de vergi dairesine yapacağınız veraset intikal beyanı sonucu alacağınız satışa engeli yoktur yazısını alıp direk trafiğe gideceksiniz onlar aracınızı varisler üzerine tescilledikten sonra anca satışını yapmak için vekaletnemeyle notere gidebilirsiniz, bu işlemleri yapmadan notere alıcıyla birlikte boşuna gitmeyin, önce üzerinize tescillemeden noter satışı yapmaz. Allah rahmet eylesin bu arada...
  • saolun hocam cok tesekkür ederim yardiminiz icin. allah razi olsun bu arada
  • Emniyetten alınması gereken ruhsat diğer varislerin noterde vereceği feragatname ile direkt bir varisin üzerine çıkartılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gradient

Emniyetten alınması gereken ruhsat diğer varislerin noterde vereceği feragatname ile direkt bir varisin üzerine çıkartılabilir mi?

yapılabilir ama "veraset intikal beyanı" yapılmalı. Bir malın sahip değişikliği olacaksa illa ki veraset intikal gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

quote:

Orijinalden alıntı: gradient

Emniyetten alınması gereken ruhsat diğer varislerin noterde vereceği feragatname ile direkt bir varisin üzerine çıkartılabilir mi?

yapılabilir ama "veraset intikal beyanı" yapılmalı. Bir malın sahip değişikliği olacaksa illa ki veraset intikal gerekiyor.

Çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VERASET İNTİKALİ YOLUYLA YAPILACAK İSLEMLERDE İSTENEN BELGELER

Veraset İlamı (ilgili mahkemeden)
    Veraset intikali yönünden borcu yoktur belgesi (ilgili vergi dairesinden)
    Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi
    Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Varis/Varisler adına)
    Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri
    Vatandaşlık numarası
    Muayene süresi dolmuş ise muayenesi yaptırılacaktır.
    2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek–1)
    Varislerin kendisi veya kanuni vekilleri müracaat edeceklerdir.

küçükçekmece trafik büro amiriligi ınternet sitesinden alınmıstır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Otomobil Seçimi[YARDIM]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel 2023 Aralık

Vefat Sonrası Araç İçin Yapılacaklar;(Normal Vefat Deprem Değil.)

1.Vefat Sonrası Varisler(Eş Çocuk Vs.) Noterden Veraset İlamı

Çıkaracaklar (Kime Ne Pay Düşüyor Oranlarıyla Birlikte Çıkıyor)

2.Vergi Dairesine Noterden Alınan Veraset İlamı İle(Islak İmzalı)

Başvuru Yapacaklar Ve Oradan Size Belge Doldurtacaklar. ( Varislerden Bir Kişi

Gitmesi Yeterli)

3.Motorlu Araç İçin Belge Doldurtup, Ruhsat Fotokopisi Ve Araç

Kasko Değeri Gösterir Belge İsteyecekler(Sigortacınızdan İsteyin, Islak İmzalı)

4.Araç Kasko Değerine Göre Damga Vergisi Çıkıyor, Vezneden

Ödüyorsunuz Sonra Vergi Dairesi Araç Devrinde Sakınca Yoktur Yazısı Verecek.

5.Bu Yazı, Veraset İlamı Ve Tüm Varisler İle Notere Gidip Araç

Veraset İntikal İşlemi Başlatıyorsunuz.

6.İlk Önce Araç, Tüm Varislere Devri Oluyor Sonra Varisler Bir

Kişi Üstüne Araç Devir İntikali Yapıyor. Yani İki İşlem Yapılıyor.

7.Devir İçin Ortalama 950 TL Veraset Devir İntikali İşlemi İçin

150 TL Alınıyor. (Toplam 1100-1200 TL)... Aralık 2023 Fiyatı.

Ben Bu Şekilde Yaptım. Her yerde Aynı Olmayabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.