Şimdi Ara

Mirasyedi davası için nasıl bir hukuki işlem başlatabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba DH okuyucuları. Yakın bir zaman önce babam vefat etti. Ondan geriye kalan ise sigorta primi ve cenaze masrafı oldu. Babamın tanıdığı bir mali müşavir, miras aktarımı konusunda yardım edeceğini söyledi. Amcam ve babamın çocukluk arkadaşı olan patronu tarafından mirasın üç kişilik müşterek hesaba aktarılması istendi. Bu konuda görüşümüz önemsenmedi diyebilirim. Paranın harcanması konusunda ortanca kardeşimin denetiminde olması istenildi. Sonuç olarak o paranın çok azını ancak alabildim. Fakat payımı istediğimde karşılığında eşref paşacılık buldum diyebilirim (büyük sözü geçerli, gasp hatsafhada vs.).
    Sonuç olarak o para alemler ve pahalı alışverişler ile onun elinden eridi gitti. Onun da akrabalarım nasıl bir insan olduklarını biliyorlar. Burada 1. ve 2. Dereceden akraba entrikası olduğunu düşünmekteyim.
    Bu konuda nasıl bir hukuki yol izleyebilirim? Polise başvursanız 1 ton prosedür kompleksleri... Araya polisi sokmak istemiyorum. Mirasına ve yetim hakkına başımı ağrıtmayacağım. Organize bir biçimde adaletin üstüne çıkmak gibi gayesi olan insanların kararlarımı yönetmek için sıfatlarını dikte ederek dolandırıcılık yapmalarından rahatsızım. Ve bunun karşılığında aldığım ise yok denecek kadar az. Ve bundan yüklü bir tazminat almak istiyorum. Mirasın ölçeğinden daha fazlasını ki yaptıkları entrikayı örtpas edecek ve bu davranışlarını sürdürecek kadar ileri gitmelerini istemiyorum.
    Nasıl bir yola başvurabilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Toprak yola veya kilitli taş yola başvur
    Ne diyorsun arkadaş git mahkeme yada mafyaya konuş işte birinden biriyle yok başka yol
    Kaz bulmuş ördek gibi yolmuşlar helal olsun abilerine
  • Senin bahsetmek istediğin anlaşılır değil. Bir hukuki yola başvurmak için tüyo istedim sadece.

Tamam. Burası diyarbakır ve burada PKK'nın çökmesi için her türlü pislik meşrulaştırılmış. Bunun benzerini İstanbul'daki mahallemde de gördüm. Şimdi suç yok. Fakat senin nitelediğin olaya zaten hukuki yola başvurmaktan başka herkese ait bir hizmet kalır mı söyle. Burada insanların birbirine düşmesiyle mahalledeki olarak ben de mi PKK gibi çökeyim? Amaç zaten bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liquidly -- 8 Ekim 2018; 11:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidicen mahkemeye basvurucan. Devlet kimsenin malını elinden o kimsenin imzası olmadan almaz. Paşa paşa verdiysen yine paşa paşa dava acacaksın daha cok veri daha azini alacaksın. Ha yok ugrasamam diyorsan hakkın ahirette ödenir. Onlar senin gunahlarina kefaret olur. Senin burda yapacagin en iyi sey kendi hayat kaliteni arttirmak. Batmis olsan da kendin cikacaksin. Ardindan hakkini arayacaksin. Devlet gucsuzun yaninda pek durmaz bunu da bilesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

Gidicen mahkemeye basvurucan. Devlet kimsenin malını elinden o kimsenin imzası olmadan almaz. Paşa paşa verdiysen yine paşa paşa dava acacaksın daha cok veri daha azini alacaksın. Ha yok ugrasamam diyorsan hakkın ahirette ödenir. Onlar senin gunahlarina kefaret olur. Senin burda yapacagin en iyi sey kendi hayat kaliteni arttirmak. Batmis olsan da kendin cikacaksin. Ardindan hakkini arayacaksin. Devlet gucsuzun yaninda pek durmaz bunu da bilesin...
    Mali müşavir müştetek hesap dışında mirasın başka bir biçimde aktarılamayacağını söyledi. doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Liquidly

Mali müşavir müştetek hesap dışında mirasın başka bir biçimde aktarılamayacağını söyledi. doğru mu?

Alıntıları Göster
    Ya genelde bu isleri muhtarla anlasmali olarak yapiyorlar. Yani muhtar senin adina vekaletini kabul etmis gibi gosterip devretmis gibi saydirabiliyor. Yani biraz isin icine girersen cok fazla katakulli donduruldugunu anlarsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

Ya genelde bu isleri muhtarla anlasmali olarak yapiyorlar. Yani muhtar senin adina vekaletini kabul etmis gibi gosterip devretmis gibi saydirabiliyor. Yani biraz isin icine girersen cok fazla katakulli donduruldugunu anlarsin.

Alıntıları Göster
    Yardımcı olduğunuz için teşekkürler Cinali1. Bu bilgiler gereğince beni aydınlattı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emin olun miras kanunda en ufak açık boşluk yok, miras yassasını çıkaranlarda savunanlar da bu kanundan faydalanıyor. Bizim gibi 2+1 ev 200 metre kara arsa gibi değil hektar hektar arazi kat kat apartman sahiplri göz önünde bulundurarak hazırlanan kanunlar.

Kimse aman efendim evin en ufak bireyi annesi babası da ölmüş ihtiyacı da var. Diyer kardeşlerin halı vakti yerinde otursun oturduğu yerde demiyor. Ailesinin hatırasını barındırdıgı ilk adımlarını attğı evde kaldığı süre için mahkeme kararı ile kira bile ödettiriyor.

Aynı aileyi paylaştığım bu duygusuz kan emici sülüklerenden yüzümü çevirdim. Sadece acısıyla tatlısıyla 26 yıl en az süreği ailemle geçiren benim. En büyük ablam benden 16 yaş büyük olmasına rağmen aynı duyguları hissedip paylaşamıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.