Şimdi Ara

Mısır mı haşlasam,oyun mu oynasam!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus X61S laptop sahibiyim.Bilgisayar ısınıp kapanırdı.Bugün speedfan yükledim.Pes 2012 demo açılırken 99 dereceydi!Soğutmayla alakalı tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birmatematikci -- 5 Ocak 2014; 16:07:19 >

• Oncelikle havalandirma kanallarini temizle.süpürgeyle çektirebilirsin.garantisi varsa servise yolla çünkü pek secenegin yok.garantisi bittiyse bu islerden anliyorsan açıp fani temizle islemcinin macunu yenile rahatlar pc
  • Laptop'u 2009'da aldım.Yani garantisi yok.Açıp fanı temizleme konusunda bilgim var ama daha önce hiç yapmadım.Biraz korkuyorum belki bozarım diye.Günlük süpürge çekiyorum ama artık o da işe yaramıyor.
  • Speedfan ile sistem boştayken ölçümlerim:

CPU Fan:4770 RPM

Temp1:70 derece(selsiyus)
    HD0:56 derece
    Core 0:67 derece
    Core 1:67 derece...
  • Önce pesi aç sonra laptop ısınsın,ısınınca mısırları haşlamaya başlarsın.Maç tekranındada attığın golleri izlerken mısırları afiyetle yersin.Devir tasarruf devri.
  • İyi fikir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birmatematikci -- 5 Ocak 2014; 17:04:52 >
  • İşte bu yüzden laptop almıyorum en büyük sorun ısınma marka farketmiyor hepsi aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cpu fan 4770 rpm yse o fanı değiştirin emekli olma vakti gelmiş :) yada direk masaüstü pc toplamaya yönelin
  • İki parmak boyutunda heatsink koyarlarsa öyle olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alt kapak kolay açılıyor gibi görünüyor. bozmaktan korkma bir yerini kırmazsan problem olmaz. 5 yılda senin fandaki tozlar artık taş gibi olmuştur dışardan çıkarmak zor.

Mısır mı haşlasam,oyun mu oynasam!?
  • Asus k53sj ya da buna benzer bir sey var bende de. Gpu bostayken 70 oyun sirasinda 99-100 derece arasinda degisiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birmatematikci

Asus X61S laptop sahibiyim.Bilgisayar ısınıp kapanırdı.Bugün speedfan yükledim.Pes 2012 demo açılırken 99 dereceydi!Soğutmayla alakalı tavsiyelerinizi bekliyorum.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybertork -- 30 Mart 2020; 16:17:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yapmanız gereken pc içindeki fanı yeni bir fan ile değiştirmek. Bu işlem dei yaparken cpu termal macununu yenileyip ortalığda bi süpürüp tertemiz edip pc çalıştırın. Kullanırken de soğutucu fan altlıklar var onlardan 1 tane alın heralde ısınma sorununuz baya azalır =)
  • quote:

Asus X61S laptop sahibiyim.Bilgisayar ısınıp kapanırdı.Bugün speedfan yükledim.Pes 2012 demo açılırken 99 dereceydi!Soğutmayla alakalı tavsiyelerinizi bekliyorum.

bende de pro61s vardı arızalı.sendekiyle hemen hemen aynı.fanı tozdan dönmez olmuş ve anakartı yakmıştı.Almanya'dan bi arkadaşım bırakmıştı parçalarını satarsın diye.laptopu açtığımda bu kadar pisliği nasıl toplamış diye hayret ettim doğrusu.laptopu açacaksın başka yolu yok.fanını güzlce temizleyip bi de yağladın mı oldukça serin çalışacaktır.parça lazım olursa benim dükkana da bak.

http://forum.donanimhaber.com/m_68369645/f_//tm.htm#68369645

• quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

quote:

bende de pro61s vardı arızalı.sendekiyle hemen hemen aynı.fanı tozdan dönmez olmuş ve anakartı yakmıştı.Almanya'dan bi arkadaşım bırakmıştı parçalarını satarsın diye.laptopu açtığımda bu kadar pisliği nasıl toplamış diye hayret ettim doğrusu.laptopu açacaksın başka yolu yok.fanını güzlce temizleyip bi de yağladın mı oldukça serin çalışacaktır.parça lazım olursa benim dükkana da bak.

http://forum.donanimhaber.com/m_68369645/f_//tm.htm#68369645

Zamanında ben de anakartı yakmıştım.
    Bugün fanı açıp bir temizledik.Sıcaklık 17 derece düştü!Ama cidden tozluydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birmatematikci -- 6 Ocak 2014; 20:50:52 >

• laptop fanına elektrikli süpürgeyi daya çek.

olmadı general sisiye gönder
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.