Şimdi Ara

Mitoloji ile sanatın arasındaki bağ nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgili arkadaşlaron görüşlerini merak ettim. Tartışalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Mitoloji edebiyata ve resim, fresk sanatlarına tarih boyunca çok kez malzeme olmuş. Edebiyat ve sanatsal dilde mitolojinin yapı taşı olmuş. İkisi birbirini götürmüş yani.

• Ben bu sanat ve mitoloji arasındaki bağlantıyı kurmanın mümkün yollarından birini Heidegger'in sanata bakma şekliyle sanata bakarsak bulabileceğimizi düşünüyorum. Peki, Heidegger'in sanata bakma şekli ise sanat varlığın kendini ortaya koyma biçimlerinden bir tanesidir. Heidegger bu söyleyeceğime katılır mıydı bilmem ama, "mitoloji insanların varlığı anlamlandırma çabalarından birisidir" dersek eğer Sanat ve Mitoloji arasında varlıkla ilişkili olmak bakımından bir bağlantı kurulabilir.* Tabi ki bu benim kendimce yorumum ve mümkün bağlantı kurmanın tek yolunun bu olduğunu da iddia etmiyorum.

*bu cümlede söylemek istediğim şey sanat ve mitolojinin varlıkla aynı tür ilişki içinde oldukları değil, sadece ikisinin de varlıkla ilişkili olduğudur.

• Mitoloji din olmaktan çıkıp tamamen mit sayılmadan evvel eski dünyada bilim (bilgelik) yerine de geçmekle beraber sanatın ayrılmaz bir parçasıydı. Eleştirel araştırma kültürünün gelişiminden önce dünyadaki her şey mitoloji üzerinden yorumlanırdı ve sanatla mitolojiyi birbirinden ayrı görmek fazlasıyla zordu. Mitoloji ifadesini sanatla buluyordu zira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyayı, hakikati arayışı şekillerimiziden birisi muhayyilenin çalışması bakımından mitoloji, diğeri sanat, bir başkası ise us yolu ile yapılan felsefe ve bilimler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Mitoloji din olmaktan çıkıp tamamen mit sayılmadan evvel eski dünyada bilim (bilgelik) yerine de geçmekle beraber sanatın ayrılmaz bir parçasıydı. Eleştirel araştırma kültürünün gelişiminden önce dünyadaki her şey mitoloji üzerinden yorumlanırdı ve sanatla mitolojiyi birbirinden ayrı görmek fazlasıyla zordu. Mitoloji ifadesini sanatla buluyordu zira.

Evreni miyolojiyle yorumlayip sanatla aktardik.

Resim soz yazi ses video ile..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.