Şimdi Ara

Miyop olmak kötü.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
10
Favori
13.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SiLeNt_StOrM

Konuyla ilgisi olmayan arkadaslar bilip bilmeden milleti yanlış yönlendirmeyin lütfen. Gözlük takmak numara artışını yavaşlatıyor, kişiye göre belirli bir yaştan sonra sabitlendiğinde hissedilemeyecek kadar yavaş sekilde göz numaranız azalmaya başlıyor ve bunu gözlük sayesinde anlayabiliyorsunuz. Ben gözlüğü ilk aldığımda foruma konu acmıştım 5-6 sene olmuş. Artık gözlük takılı değilken bile elimle gözlüğü düzeltmeye çalışıyorum, bir bütün olduk.

uzman tv de doktor, gözlük takıp takmamanın göz artması olayıyla ilgisi yok diyor, ilerleyecek göz her şekilde ilerler, ister tak ister takma. eğer 2 gözün arasında derece farkı varsa gözlük takmama durumunda göz tembelliği olur, bîr gözün 1.5 numara diğer gözün 3 numaraysa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biri 1.25 diğeri 2 miydi neydi sanırım takmıyorum arada takıyorum o da evde
  • 1.25 miyopum biraz önce duşa girerken gözlüğü cıkarmayı unutmusum tam suyu dökecekken aklıma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReturnOfLegend

1 1.25 genelde takmıyorum.Okulda arka sıralarda oturduğum için arada takıyorum.Doktordan lens istedim kontrol yapmadan direk hayır dedi

11.25 derken fazladan 1 yazdın galiba

• 1 ile 1.25 miş pardon
  • 2.5 her iki gözde 4 sene oldu çok zor iş birde sabah kalktığımda onları bulmak ayrı bir dert
  • 0.50 sol 1.0 sağ astigmatım ve sanırım glokomda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem095 -- 15 Kasım 2012; 23:33:43 >
  • 3.50 ve 3.75 geçen seneki numaralarım 4e gelmişimdir belkide gidebilsem gözlüğümü değiştiricem bu hafta.
  • Sağ 1.25 sol 1.75 astigmat falan da var ama hiçbir yerde gözlük takmıyorum derslerde bile.
  • Elli lira bisey lens gidin alin takin iki gundur kullaniyorum yok gibi

• Eğer numaranızın daha fazla büyümesini istemiyorsanız o gözlükleri veya lensleri takın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twin Frozr

Beyler 1.25 miyop var kapalı alanlarda ısıklı alanlardan daha kötü gören tek benmiyim? ışığa göre fark ediyormu bu ? fotoğraf makinesi terk

Güneşte vs. daha net gözüküyor. Okuldayken güneşli havalarda tahtaya güneş vururdu mesela o zaman net görürdüm. Ama aynı yerden güneş vurmayınca göremezdim.

Bu arada 2 sene önce 1.75 miyoptu her iki gözümde 2 senedir gözlük kullanıyorum sadece derslerde ve evde. Benim için de zor oluyor en zoru da uzaktan gelen tanıdıklarını vs. tam seçememek oluyor. Numarası değişmiştir benim gözlerin gözlük eskiye göre daha bulanık göstermeye başladı.. Kaç oldu acaba bi doktora gideyim bari. Aslında lenste kullansam olur ama hiç bir fikrim yok bu konuda, bilen varsa aydınlatsın

• Yas 17 goz numaralarim sol 8 sag 10 babamda ayni numaralardan 5-6 lara dustu ama suanda hem miyop hem astigmat var.Doktor benim icin ilerleme 18 yasindan sonra durur dedi olmazsa lazer ameliyati yapacagim.

• Gözleri son 2-3 yılda fena bozdum o sebepledir ki uzağı göremiyorum yeniyeni gözlük takmaya başladım. Yalnız sorun şu ki gözlerimin bozukluk derecesini gözlüğümün numarasını bilmiyorum. Tek bildiğim sol gözümü sağ taraftan daha bozuk olduğu. Ne gözlükçü ne de doktor bir şey söyledi benim aklıma bakmak-sormak gelmedi. Acaba gözlüğümü herhangi bir gözlükçüye göstersem kaç numara olduğunu bana söyleyebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Gözleri son 2-3 yılda fena bozdum o sebepledir ki uzağı göremiyorum yeniyeni gözlük takmaya başladım. Yalnız sorun şu ki gözlerimin bozukluk derecesini gözlüğümün numarasını bilmiyorum. Tek bildiğim sol gözümü sağ taraftan daha bozuk olduğu. Ne gözlükçü ne de doktor bir şey söyledi benim aklıma bakmak-sormak gelmedi. Acaba gözlüğümü herhangi bir gözlükçüye göstersem kaç numara olduğunu bana söyleyebilir mi?

entry-nick
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twin Frozr

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Gözleri son 2-3 yılda fena bozdum o sebepledir ki uzağı göremiyorum yeniyeni gözlük takmaya başladım. Yalnız sorun şu ki gözlerimin bozukluk derecesini gözlüğümün numarasını bilmiyorum. Tek bildiğim sol gözümü sağ taraftan daha bozuk olduğu. Ne gözlükçü ne de doktor bir şey söyledi benim aklıma bakmak-sormak gelmedi. Acaba gözlüğümü herhangi bir gözlükçüye göstersem kaç numara olduğunu bana söyleyebilir mi?

entry-nick

Biliyorum biliyorum uyumsuzluğu diye devam edecek o. Sorduğum soru hakkında bilgin var mı?

• Her iki göz de 3.00 miyop sağ gözde 0.25 astigmat var.
  • 1,5 miyopum derslerde ve bilgisayar başında takıyorum sadece ve artık uzaktaki insanlara bakmıyorum bile tanıdık biri çıkarsa selam vermeden geçtiğim için alınıyolar ama bilmiyolar ki onları göremiyorum. Körüm lan ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

quote:

Orijinalden alıntı: ReturnOfLegend

1 1.25 genelde takmıyorum.Okulda arka sıralarda oturduğum için arada takıyorum.Doktordan lens istedim kontrol yapmadan direk hayır dedi

11.25 derken fazladan 1 yazdın galiba

Sağ 1 sol 1.25 olarak yazmak istemiştim ama fail olmuşum
  • 5 Sag gozum solda 4,5 astigmat

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.