Bildirim
MMORPG Solo oynanmaz mı ya ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Belki Tera olabilir. Şahsen 60 lvl solo kastığım warrior'um mevcutdu. (Arkadaşa verdim)
Şu aralar beni hiç etkileyebilen bir mmorpg ile karşılaşamadım. Muhtemelen kitlenmeli sistemlerinin olmasındandır. Nedense hiç alışamadım o sisteme. -
quote:
Orijinalden alıntı: Natsu Dragneel
Belki Tera olabilir. Şahsen 60 lvl solo kastığım warrior'um mevcutdu. (Arkadaşa verdim)
Şu aralar beni hiç etkileyebilen bir mmorpg ile karşılaşamadım. Muhtemelen kitlenmeli sistemlerinin olmasındandır. Nedense hiç alışamadım o sisteme.
Dikkatimi çekti mmorpg bölümlerinde bayağı aktifsiniz Ben bu konuma en az 2 gün cevap gelmez diye düşünüyordum Çok teşekkürler yorum için.
Tera'ya başlayayım o zaman.Şu an Runes of Magic deniyorum.İnşallah Tera istediğim gibidir.Çünkü o övdükleri Aion ve Rift benim gözümde 5 para etmez oyunlar oldu ..Diğerlerini söylemiyorum bile
-
Aion benim içinde büyük bir hüsrandı. İyiki indirmemişim. Level dergisi o sayıda Aion'u vermese ve arkadaşım çok ısrar etmese kesinlikle oynamazdım Aion'u.
İnşallah Tera sizi baymaz. Pve olarak çok eğlenerek oynadığım bir oyundu. Tabi PvP si kıt olduğundan hikaye bitince yapabilicek pek bir şey kalmıyodu. Bunun dışında şimdi aklıma geldide Guild Wars 2'de iyidir. (B2P sistemi kullanıyolar)
Evet mmorpg bölümünde aktifimdir. Genellikle konulara pek cevap verilmiyor. Bende edindiğim bilgilerle olabildiğince yardımcı olabilmeye çalışıyorum. ^^ -
Neverwinter. -
Tera çok zevkli ama dungeonlar solo yapamazsın ve bazı BAM lar da solo çook zordur.Onun dışında tera son lvl 200 olsa bile oynardım 60 lvl olana kadar çok zevk aldım, son lvle gelince keşke daha çok lvl kasabilsem demiştim -
quote:
Orijinalden alıntı: Natsu Dragneel
Aion benim içinde büyük bir hüsrandı. İyiki indirmemişim. Level dergisi o sayıda Aion'u vermese ve arkadaşım çok ısrar etmese kesinlikle oynamazdım Aion'u.
İnşallah Tera sizi baymaz. Pve olarak çok eğlenerek oynadığım bir oyundu. Tabi PvP si kıt olduğundan hikaye bitince yapabilicek pek bir şey kalmıyodu. Bunun dışında şimdi aklıma geldide Guild Wars 2'de iyidir. (B2P sistemi kullanıyolar)
Evet mmorpg bölümünde aktifimdir. Genellikle konulara pek cevap verilmiyor. Bende edindiğim bilgilerle olabildiğince yardımcı olabilmeye çalışıyorum. ^^
Aion'u üç yıldır aralıklı olarak oynarım eğer PvP yapamıyorsan hüsran olur çünkü oyun zaten PvP üzerine kurulu.Tera'yı hem PvP (Killian) hem PvE (Fraya) serverlarında oynadım.Ama sadece Fraya'daki Warrior'ımı 60lv yapıp bıraktım.Killianda 11-12 levelda bırakma nedenim ise ben daha o levelda kasmaya çalışırken 60lv adamların sırf zevk olsun diye gank atıp kesmeleri (kendinden 50 lv düşükleri kesmek ne kadar zevkli geliyorsa artık).Ha tamam bunun çözümü var channel değiştir diyeceksin ama o zamanda geçtiğin channel ölü oluyor ve PvP yapabileceğin ''kendi dengin'' oyuncular ayrı ayrı channellara dağılıyorlar.''Open world'' demek sadece 1-60 lv arası maplerde level alırken senden 10 yüksek 30 aşağı artık kaç level fark varsa bilmeden çat pat dalmaksa tamam buna da Open World diyelim.Kimi PvP kimi PvE sever zevk meselesidir doğrudur.Peki ben PvP serverını seçipte Endgame de dungeon dungeon gezip boss öldürmek zorunda mıyım? Endgame de alliance,grup veya solo olarak girebildiğin arenalar var sadece ve tüm PvP bundan ibaret.Combat sisteminin yavaşlığı ve oyunda gezerken at gibi bilgisayarların bile kaldıramadığı bir FPS sorunu olduğundan hiç bahsetmeyeyim.Bamlar çıkıyor millet kesemiyoruz diye ağlaya ağlaya öyle bir hale getirdiler ki artık skillerini dodgelamana veya uçup kaçmana gerek kalmadan 2 skill atıp kesebiliyorsun.
Birde içinde hem Siege,Alliance,Open world (level farkının en fazla 5 olduğu),Solo ve Grup arena,Dinamik combat sistemi,Map çeşitliği,detaylı karakter yaratma (ki gördüğüm en detaylı karakter yaratma),Hardcore PvP sistemi,Uçarak PvP yapabilme,House sistemi,haritalar arası kolay teleport olabilme (Teradaki gibi Mount'ın yoksa bile dakikalarca yürümek zorunda değilsin) özelliklerine sahip daha oturmuş bir oyun olmasına rağmen ''hüsran'' diye çağrılan Aion var ki bu oyun 2008'in sonuna doğru Güney Korede çıkmasına rağmen hala orda Top 5 de.Tera'nın nerede olduğuna göz atmak isterseniz ilk 10 dan sonra aşağılarda görürsünüz.Lineage 2 ve Diablo 3 bile daha fazla oynanılıyorsa Asyalıların oyun anlayışlarını sorgulayamaktan ziyade oturup kendi MMO anlayışımızı sorgulamak lazım.Bugün çamur kalitede olan Knight Online'ın hala ''şu oyunun üstüne bir oyun daha yapamadılar'' diye yakınan bir Türk oyuncu topluluğu varken ordakiler katıldıkları LoL,Starcraft 2,Counter Strike gibi hem FPS,MOBA,strateji türünde oyunlarda Avrupalıları,Amerikalıları farkla ezip uluslararası başarılar kazanıyorlar.
Hayatında hiç MMORPG oynamamış birini veya 2014 yılında yaşayıpta hala Knight,Metin 2 gibi outdated oyunları oynayan adamı getirirsen Tera der tabi.50 gb küsür yer kaplayıpta içi bu kadar boş çıkan bir oyunu sadece grafikleri güzel diye şişirmenin gereği yok.Ha birde Community olayı var tabi.Donuna sıçıpta bunu LFGye yazan adam gördüm.İllede kasıp ben oynayacağım diyecekse arkadaş Chat kısmını kapatması mental sağlığı için iyi olur.F2P oyunların oyuncu kitlesinden pek birşey bekleyemezsin zaten ama bu kadar toxic,veled-i zina oyuncu topluluğunu ben LoL de bile görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 17 Mart 2014; 7:59:00 >
-
Orada saydğın maddelerin hepsi oyunun başlangıcında benim için bitmişti. Severim sevmem bu sizi ilgilendirmez. Bana göre Aion tamamen bir hüsrandı ve benim gibi bir sürü kişide böyle düşünüyo merak etmeyin. Ve oyunun Türk serverlarının ne derece olduğunu biliyoruz. Neredeyse her gün açılan 2-3 konudan 1 tanesi hack ile ilgili. Sürekli bu konular açılıyor ve millet bildiğin ağlıyor. Ondan sonra neymiş efendim Aion'da uçarak PvP varmış. İstersen PvP'nin kralını yapsınlar bana o kitlenmeli kombat sistemini oraya getirirseler benim için oyun orada bitmiştir. (Zevk meselesi buna kimse karışamaz) Non-target yapalımda PvP den yoksunmu kalalım diyosanız Guild Wars 2'nin sistemine bakıp ondan sonra yorum atabilirsiniz.
Hayatımda hiç Knight oynamadım. (Adam akıllı) Zamanında 1 kere arkadaşlarım başlayalım demişti ordada 10 küsür level'a kadar kasıp bırakmıştım. Hiç bir zaman tek taraflı bir oyunu savunarak yorum yapmam. Ama eğer bir oyunu sevmiyorsam ve o oyunda delicesine yüceltiliyorsa (ve bunu hak etmiyorsa) elimden geldiğincede o oyunu yerin dibine sokmaya çalışırım.
Fps sorunu demişsin. Evet Tera'nın grafikleri yüksek olduğundan dolayı raid'lerde kasmalar yaşanabilir. Bunu önlemenin yolu grafikleri düşürüceksin. Çokta zor bir şey değil. Şahsen en yüksek ayarlarda normal şekilde oynarken raid'lere girmeden önce medium ayarlara çekiyordum gayet donma, kasma vb. hiçbir sorun ile karşılaşmadan oynuyorum. Neymiş efendim oyunda başlarda binek verilmedi diye yakınmışsınız. Auto move denen bir şey vardır. Onu ayarlardan ayarlayıp (mesela orta tuşa) 2. Köye gidene kadar az sabrederseniz hiç bir sorun olmuyor.
Neyse. Adam burada solo atabiliceğim oyun varmı diye sormuş. Kendiside Aion'u beğenmemiş. Bende beğenmedim ve oyun bana göre tamamen "hüsran." Kesinlikle bu kadar yüceltilmeyi hak etmiyor. Peki siz neden gelipde burada illahaki oyunu bu konumdan yükseltmeye ve Tera'nın karşısında çok süper, ahım şahım bir oyunmuş gibi göstermeye çalışıyorsunuz ? Amacınız tartışma yaratmaksa üzgünüm sizinle harcayacak vaktim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Natsu Dragneel -- 17 Mart 2014; 9:52:28 >
-
Senin veya kenar mahalle arkadaşlarının oyunu eleştirmesi o oyunu yerin dibine sokmayacak malesef.Ülkemizdeki ve Güney Koredeki mmo anlayışından ve bahsi geçen oyunların o ülkelerde ne durumda olduğundan söz ettim ama sen hala ''ben sevmediysem olmamıştır'' modunda dolaşıyosun.Hala direteceksen buraya listesini kopyalarım ama konuyu baltalama veya arkadaşın hevesini kırma gibi bir lüksüm yok.Ben kendi kişisel zevkimi savunmuyorum burda dikkat edersen.
Türklerin hangi mmo oyuna giripte batırmadığını,hile ve hurdanın,flamerların olmadığı bir oyun gördün söyler misin? Bir oyunda Türkçe dili ve Türkçe sunucusu serverı var ise o serverın halini her insanın doğru tahmin edebilme kapasitesi var.Ne demek istediğimi DH Lol bölümüne bir göz atarsan somut biçimde göreceksin.Hiç bir oyunda İngilizcem yeterli iken gidip Türklerle oynamam yani Aionda da oynamıyorum.Benim oynadığım serverda da hile hurdaya hiç rastlamadım.Yerse yapsın Frapsden alır videoyu supporta atarım banı yer oturur.Tr serverı bu basit programdan bile haberdar olmayan kişilerle dolu.Supporta video yollamak yerine gelip foruma konu açmaları ve serverda oynayanların burda takıldıklarını düşünmesi onların cahilliğinden başka birşeyi göstermez yani bir nevi hakediyorlar.
Non-target sistemi,basit target sisteminden daha fazla tutulsaydı şu an en fazla oynanılan MMORPG WoW değil Tera veya Blade and Soul olurdu.Verdiğin GW2 örneğide ayrı bir fail.GW2 Semi non-target sistemi kullanıyor.Tera'da tab target diye bir şey yok ama GW2 de Tab basmadan target alamazsın.TAB+ATK yaparakta direk saldıramazsın.Oynadığımdan onuda biliyorum yani.
Ben binek verilmedi diye bir şey yazdım mı? haritalar arası kolay teleport olabilme (Teradaki gibi Mount'ın yoksa bile dakikalarca yürümek zorunda değilsin bu cümleden nasıl o anlamı çıkarabildin? Mount üzerinde de gitsen kamplar arası uzun sürüyor ve ben bu olayın Aionda farklı bir şekilde olduğunu yazdım.Auto move'un uçmak veya teleport olmakla aynı şey olduğunu mu ima etmeye çalışıyorsun?
Kendimi riske atan durumlarda başkalarıyla tartışmam hele ki bu MMO gibi basit bir konu adı altında ise.Umrumda da değil isterse aylarca aynı dungeonlara girip aynı bossu kessin zevk alıyosa.Ben sadece burda yaptığın haksız yargılamaya cevap verdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 17 Mart 2014; 11:24:57 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: KanameSama
Senin veya kenar mahalle arkadaşlarının oyunu eleştirmesi o oyunu yerin dibine sokmayacak malesef.Ülkemizdeki ve Güney Koredeki mmo anlayışından ve bahsi geçen oyunların o ülkelerde ne durumda olduğundan söz ettim ama sen hala ''ben sevmediysem olmamıştır'' modunda dolaşıyosun.Hala direteceksen buraya listesini kopyalarım ama konuyu baltalama veya arkadaşın hevesini kırma gibi bir lüksüm yok.Ben kendi kişisel zevkimi savunmuyorum burda dikkat edersen.
Türklerin hangi mmo oyuna giripte batırmadığını,hile ve hurdanın,flamerların olmadığı bir oyun gördün söyler misin? Bir oyunda Türkçe dili ve Türkçe sunucusu serverı var ise o serverın halini her insanın doğru tahmin edebilme kapasitesi var.Ne demek istediğimi DH Lol bölümüne bir göz atarsan somut biçimde göreceksin.Hiç bir oyunda İngilizcem yeterli iken gidip Türklerle oynamam yani Aionda da oynamıyorum.Benim oynadığım serverda da hile hurdaya hiç rastlamadım.Yerse yapsın Frapsden alır videoyu supporta atarım banı yer oturur.Tr serverı bu basit programdan bile haberdar olmayan kişilerle dolu.Supporta video yollamak yerine gelip foruma konu açmaları ve serverda oynayanların burda takıldıklarını düşünmesi onların cahilliğinden başka birşeyi göstermez yani bir nevi hakediyorlar.
Non-target sistemi,basit target sisteminden daha fazla tutulsaydı şu an en fazla oynanılan MMORPG WoW değil Tera veya Blade and Soul olurdu.Verdiğin GW2 örneğide ayrı bir fail.GW2 Semi non-target sistemi kullanıyor.Tera'da tab target diye bir şey yok ama GW2 de Tab basmadan target alamazsın.TAB+ATK yaparakta direk saldıramazsın.Oynadığımdan onuda biliyorum yani.
Ben binek verilmedi diye bir şey yazdım mı? haritalar arası kolay teleport olabilme (Teradaki gibi Mount'ın yoksa bile dakikalarca yürümek zorunda değilsin bu cümleden nasıl o anlamı çıkarabildin? Mount üzerinde de gitsen kamplar arası uzun sürüyor ve ben bu olayın Aionda farklı bir şekilde olduğunu yazdım.Auto move'un uçmak veya teleport olmakla aynı şey olduğunu mu ima etmeye çalışıyorsun?
Kendimi riske atan durumlarda başkalarıyla tartışmam hele ki bu MMO gibi basit bir konu adı altında ise.Umrumda da değil isterse aylarca aynı dungeonlara girip aynı bossu kessin zevk alıyosa.Ben sadece burda yaptığın haksız yargılamaya cevap verdim.
GW 2'nin Semi non-target sistemi kullandığını bende buluyorum bu sistemde non-target sisteminin gelişmiş halidir yani hiç bir faillık durum yoktur. Bunun dışında kamplar arasının uzun sürmesi olayı birazcık daha gerçekçiliğe katıyor. 20 saniyede 1 başka kampa giderek oyunun akıcılığı bir nebze artsada gerçekçiliği azalıyor. Eğer bir yere tp atmak istiyorsan Tera'dada gayet kolay bir biçimde "Teleport Master'a" giderek önceden gitmiş olduğun bütün kamplara tp atabilirsin.
Ben kişisel zevkimi savunmuyorum demişsin. O zaman belli bir kitlenin verdiği yorumları burada bizlere söylüyorsun ve o kitlenin içerisinde Türkiye'yi örneklemişsin. Az önce Türk oyuncularına karşın yazdığın şeylerden sonra bu lafı demen gayet şaşırtıcı.
Bir dediğin diyerini tutmuyor daha...
Bu arada senin veya kenar mahalle arkaşlarının diye kahve ağzı laflarını kullanmazsan çok sevinirim. Yoksa burada bende bir insan ile konuşuyormuş gibi değilde sizinle gerekildiği gibi konuşulmasını bilirim.
Neyse bu mesaja bir cevap arayışına hiç girme. Zaten şu anda blok listeme senide eklemiş bulunmaktayım.
-
.....
Ben kişisel zevkimi savunuyor olsaydım sana direk ''Bence'' ile başlayarak Aion Tera'dan daha iyi bla bla falanca derdim.Yani o iki kitleyi örnek göstermezdim.Kitle ile kişi anlayışınında aynı olması düğümünü de sen çözersin artık.
Anlam kargaşası içinde kendini kaybedip yanlışını düzeltmeye çalışan herkesi bloklayan klasik ergen.Kaideye aldığım için suç bende zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 18 Mart 2014; 7:59:53 > -
Star wars denedin mi ? Solo single player oyun gıbı kasmistm ben
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SWTOR tavsiye ederim. Solo için biçilmiş kaptan. http://www.swtor.com/ -
Konuyu açan arkadaşla aynı dertten müzdaribim star wars denicem şimdi teşekkürler -
Solo tabi ki oynanır,hatta rpg'ler asıl solo oynanmalı. -
star trek onlien deneyin bence oyun %99 u ücretsiz oyunun chasini bile oyun içindeki pve ve pvp görevlerinden kazanabiliyorsun.
lvl sınırı 50 yapacak bürsürü görev gezebilecek bürsürü gezegen yapacak bürsürü araştırma var. 1 charı fullemeniz aylarınızı alır :) -
Solo kasılan oyun son zamanlarda çıkan Tera var. -
Swtor f2p sandım ama değilmiş pay to win -
vay be rpgnin düştüğü durumlara bak.. önerecek oyun bulamıyoruz vallaha -
Abi oyun yokki piyasada biz ne yapalım. Ben şu ara Lol Gunbound LostSaga DMO Dota 2 Smite Heartstone oynuyorum. Bide heroes of storma başlarım sanırım. Tüm oyunlar çok boş ve can sıkıcı maalesef. Ki saydıklarınız oyunların çoğunu denedim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X