Şimdi Ara

MOBESEDEN TRAFİK CEZASI MAĞDURİYET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün ilk defa basıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum ve yardımcı olabilecek arkadaşlardan fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum. Bugün elime bir ceza tebligatı ulasti açıp baktığımda benim araban(sonradan fark ettim ki benim araban değil)normal seyir halinde kemer takmamis bir surucu gorunuyor buraya kadar herşey normal fakat cezayı yazan ile ceza tarihine ve fotograftaki araca dikkatlice bakınca olayda bir ilginçlik olduğunu fark ettim. Cezanın yazıldığı il benim yaşadığım yere yaklaşık 1000 km uzaklikta . ceza tarihinde ben çalışıyordum ve orada ne aracının ne benim bulunmam imkansız. Ve araca dikkatli baktığımda ayni renk marka model olmasına rağmen çok ufak farklılıklar var araç benim aracım değil ama üzerinde benim adıma tescilli olan plaka takılı ve ceza yediği için doğal olarak ceza bana geldi. Eğer kamera kayitlarinda bir hata yoksa muhtemelen birisi benim plakami kopyalamis ve benzer bir araca takmış şekilde trafikte Fink atıyor ve cezasi bana geliyor. İs bu aşamada siz değerli arkadaslarimin yardımına ihtiyacım var 1.si ben cezanın iptali için ne yapmalıyım ( cezanın kesildiği ilden farklı ve uzak bir ilde yaşıyorum) 2.si benim plakami sahte olarak kullanan kişi ya da kişilerin tespit edilmesi ve cezalandırılabilmesi için nasıl bir yol izlemeliyim.? Yardımlarınızı için şimdiden çok tesekkur ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allvic -- 4 Mart 2015; 0:59:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MOBİLESEDEN ALINAN TRAFİK CEZASI MAĞDURİYETİ: Bilmeniz Gerekenler

Hareket halindeki bir araçtan plakanın kopyalanması, giderek artan bir trafik cezası mağduriyeti türü haline gelmiştir. Plakanızın kopyalandığını düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları atmanız önemlidir:

1. Suç Duyurusunda Bulunun:

Plakanızın kopyalandığına dair şüpheniz varsa, derhal en yakın karakola giderek suç duyurusunda bulunun. Suç duyurusu, plaka kopyalama suçundan yasal işlem başlatılması için gereklidir.

2. Emniyet Müdürlüğüne Başvurun:

Suç duyurusundan sonra, ikametinizin bulunduğu il emniyet müdürlüğüne başvurun. İlgili birimler, plakanın kopyalandığı iddiasını araştırır ve tutanak tutar.

3. Tutanakta Yer Alan "Harf MB" İfadesinin Anlamı:

Tutanakta yer alan "Harf MB" ifadesi, "Harici Maddi Bulgu" anlamına gelir. Bu ifade, plakanın kopyalandığına dair fiziksel delil bulunmadığı anlamına gelir. Ancak, bu durum suç duyurunuzun geçerliliğini etkilemez.

4. Trafik İdari Para Cezası Tebliğnamesini İncele:

Bireysel araç sahipleri, trafik cezası tebligatlarını e-Devlet sistemi üzerinden "Trafik İdari Para Cezaları" sekmesinden görüntüleyebilirler. Tebligatta yer alan cezanın, plakanızın kopyalandığı tarih ve saatte işlenmiş olup olmadığını kontrol edin.

5. İtiraz Süreci:

Plakanızın kopyalandığından eminseniz ve tebligat edilen ceza sizin aracınıza ait değilse, itiraz süresi içerisinde itiraz etmeniz gerekmektedir. İtiraz süresi, tebligat tarihinden itibaren 15 gündür. İtirazınızı, cezanın işlendiği ilin idari mahkemesine yapabilirsiniz.

Önemli Not:

• Plaka kopyalama suç duyurularında delil toplanması önemlidir. Mümkünse, olay anına ait kamera kayıtları veya tanık ifadeleri gibi kanıtlar toplayın.
    • İtiraz sürelerini kaçırmayın. İtiraz süresi geçtikten sonra, cezanın iptali için dava açma hakkınızı kaybedersiniz.
    • Suç duyurusunda bulunma ve itiraz etme süreçlerinde hukuki destek almayı düşünün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yemin ediyorum iyice yasanmaz hale geldi memleket.
    Devleti ayrı olay, vatandaşı ayrı olay.
    Allah kolaylik versin şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

Yemin ediyorum iyice yasanmaz hale geldi memleket.
    Devleti ayrı olay, vatandaşı ayrı olay.
    Allah kolaylik versin şimdiden.
    Basit bir tanıdık vasıtası ile sizin aracın rengi modeli markasında Türkiye'de çalıntı olan ve ya hacizli araçları araştırın imkanınız varsa.

Çok tutulan bir modelse fazla olacaktır.Ama çok bilinen bir model değisle bulma ihtimaliniz var.

Savcılığa suç duyurusunda bulunun.Plakanızı değiştirin(Cezalardan kurtulmanızı ve diğer kişinin yakalanmasını hızlandırabilir).Sonra zaten araç bir şekilde

çevirmede vs. ortaya çıkar.Birde işin arkasını bırakmak derseniz bu işlerde deneyimli bir avukata başvurun derim.

Ama ülkemizde dolandırıcılar ve hırsızlar ava çıkıp aranmıyor.Anca bir yerde çevirmeye girer orada ortaya çıkar.Şayet siz plakanızı değiştirip kendi plakanızı da

askıya aldırırsanız.O adam çevirmeye girince yakalanır.Oradan tahminim sahte ruhsat (evrakta sahtecilik),dolandırıcılık, kişiyi haklarından mahrum etme (size

gelen ceza ve zan altında kalmanız.) . Şu var bu adam gitse o araçsa soygun yapsa ya da birine çarpıp kaçsa cam film var.İçi gözükmüyor,plaka kime ait?

Size.Araç nasıl? Sizinkinin aynı renk ve modeli.O zaman ne olacak? Alın başınıza iş kanıtlayana kadar imanınız gevrer.

Bir de komşu il dediğiniz ilde sizin aracınıza ait markanın yetkili servisleri ve özel servislerini arayıp sizin plakanızı söyleyip böyle bir aracın size bir kaydı var mı

diye sorun.Şayet varsa oradan da plakanızı kullanan kişinin bilgilerini ulaşabilirsiniz.Ama şu var plaka kopyalayan biri ona mı sahte belgeler vermeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 4 Mart 2015; 1:35:48 >

• Automobilista kullanıcısına yanıt
    plaka değişitirin demişsiniz de; Plaka değiştirmek o kadar kolay birşey değil. Ya arabayı satış işlemlerinden sonra değişir yada ikâmet değişirse değişir.
  • Araciniz change( nasil yaziliyorsa işte) yapilmis sanirim.

Ayni marka modelden sahte plaka ile dolaniyor kimse o.

• sahin261 kullanıcısına yanıt
    Durumu bildirirse bence bir kolaylık sağlanabilir.En azından illa bu tarz bir durum için mantıklı olan bir yasa vardır.Ne kadar işler bilinmez.Ama bir yasa vardır.
  • Benim bildiğim plakanizi düşürup kaybetmeniz halinde, trafik tescil yeni seri numaralı plaka çıkarıyor ve ruhsat değişiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    trafik cezası uyap itiraz
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

Benim bildiğim plakanizi düşürup kaybetmeniz halinde, trafik tescil yeni seri numaralı plaka çıkarıyor ve ruhsat değişiyor
    Lanet olsun böyle işe, adam dolandırıcılık yapıyor elini kolunu sallayarak geziyor devlet hiçbirşey yapmıyor olan yine vatandaşa oluyor. Aklıma plaka değiştirmekten başka bişey gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

Benim bildiğim plakanizi düşürup kaybetmeniz halinde, trafik tescil yeni seri numaralı plaka çıkarıyor ve ruhsat değişiyor
    sahibinden.com da plaka saklayana küfür ediliyor birde burada.

konu sahibine geçmiş olsun. bende merak ediyorum nasıl bir yol izlenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38F9BBB0B

sahibinden.com da plaka saklayana küfür ediliyor birde burada.

konu sahibine geçmiş olsun. bende merak ediyorum nasıl bir yol izlenir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Ben de sahibinden com da verdiğim ilan üzerinden alınıp kopyalanmış olabileceğini düşünüyorum ama bilinmez tabi ne şekilde olduğu. Bugün ilçe savcılığına gittim ve başvuru yaptım dertlerimi içeren bir dilekçe yazmamı ve suç duyurusunda bulunmamı söylediler. yarın gidip ifade vereceğim. plakamı sahte olarak kullanan şahıstan şikayetçi olacağım (işallah bulunur en kısa zamanda). ayrıca sulh ceza hakimliğine'de cezanın iptali için başvuru yapacağım. Anlamadığım bir insan hangi akıl ve mantıkla böyle bir iş yaptığı. Hırsızlığın bin türlü çeşidi var bu olayda onlardan biri. siz de sistem üzerinden cezalarınızı sorgulayın ( belli mi olur benim gibi hiç gitmediğiniz bir yerden ceza gelebilir adınıza).gelişmeler olursa benzer durum yaşayabilecek arkadaşlar için bu başlık altında paylaşacağım . iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: allvic

arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Ben de sahibinden com da verdiğim ilan üzerinden alınıp kopyalanmış olabileceğini düşünüyorum ama bilinmez tabi ne şekilde olduğu. Bugün ilçe savcılığına gittim ve başvuru yaptım dertlerimi içeren bir dilekçe yazmamı ve suç duyurusunda bulunmamı söylediler. yarın gidip ifade vereceğim. plakamı sahte olarak kullanan şahıstan şikayetçi olacağım (işallah bulunur en kısa zamanda). ayrıca sulh ceza hakimliğine'de cezanın iptali için başvuru yapacağım. Anlamadığım bir insan hangi akıl ve mantıkla böyle bir iş yaptığı. Hırsızlığın bin türlü çeşidi var bu olayda onlardan biri. siz de sistem üzerinden cezalarınızı sorgulayın ( belli mi olur benim gibi hiç gitmediğiniz bir yerden ceza gelebilir adınıza).gelişmeler olursa benzer durum yaşayabilecek arkadaşlar için bu başlık altında paylaşacağım . iyi akşamlar

Alıntıları Göster
    allah kolaylık versin savcılığa falan git bulurlar polis falan girirse işe mobese'den tehşis eder şahışları

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Lanet olsun böyle işe, adam dolandırıcılık yapıyor elini kolunu sallayarak geziyor devlet hiçbirşey yapmıyor olan yine vatandaşa oluyor. Aklıma plaka değiştirmekten başka bişey gelmedi.

Hep masum vatandas suclu olur zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: komikadam

quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Hep masum vatandas suclu olur zaten

Alıntıları Göster
    Dostum geçmiş olsun.

Bence bu duruma şükretmelisin. En azından senin arabanın plakasının aynısından başka birinde var ve bu şahıs başka bir suçta işleyebilirdi.

Neyse senin yapacakların. Bulunduğun ilde Savcılığa yada Karakola gidip şikayetçi olacaksın. Makbuz yada tebligat hangi ilden geldiyse oranın polisine bilgi gider ve araç üzerinde gerekli çalışmalar yapılır. Senin gibi mağdur çok. Polis çevirme yapıp kimlik, ruhsat kontrolü yapınca bizim insanımız "Biz terörist miyiz, işimiz var ne çevirmesi bu" diyoruz ya işte böyle bir uygulamada sizin aracın plakasının takıldığı o araç bulunur. Geçmiş olsun

• Ceza makbuzu ve fotoyla en yakın polis merkezine gidiyorsunuz. Bu araç bana ait değildir, ben bu şehre hayatımda hiç gitmedim, benden habersiz aracımın plakası ı kopyalayan şahıs yada şahıslardan davacı ve şikayetçiyim diye ifade veriyorsun. O ifadeden bir nüsha alıp en yakın tescil büro yada şubeye başvuruyorsun. İstersen plaka değişikliği yaparsın. Tavsiyem plaka değişikliği yap çünkü bütün çevirmelerde polis şase nosuna bakar. Sistemde çalıntı plaka gözükür çünkü.

Geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 6 Mart 2015; 23:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Ceza makbuzu ve fotoyla en yakın polis merkezine gidiyorsunuz. Bu araç bana ait değildir, ben bu şehre hayatımda hiç gitmedim, benden habersiz aracımın plakası ı kopyalayan şahıs yada şahıslardan davacı ve şikayetçiyim diye ifade veriyorsun. O ifadeden bir nüsha alıp en yakın tescil büro yada şubeye başvuruyorsun. İstersen plaka değişikliği yaparsın. Tavsiyem plaka değişikliği yap çünkü bütün çevirmelerde polis şase nosuna bakar. Sistemde çalıntı plaka gözükür çünkü.

Geçmiş olsun...
    Bulunduğunuz il başsavcılığına müracaat ediniz..

Sahte Resmi Evrak üretimi ve kullanımı var..

Ayrıca cezanın size tebliğinden itibaren 15 gün içinde cezayı kesen Trf.Şb.Md.'nün bağlı olduğu ildeki Sulh Ceza Mahkemesine cezanın iptali için dava açmayı unutmayın...

• Takipteyim konu çok ilginç ve önemli.
    Plakayı kopyalayarak her halt yenebilir. Çok çok önrmli hassas bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Takipteyim konu çok ilginç ve önemli.

Hırsızlık,gasp vb. her suç yapılabilir. Güvenlik kamerası görüntülerinde araç linea görülür. Sisteme bir bakmışsın araç gerçekte ford focus. Olayı aydınlatmak zorlaşır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Takipteyim konu çok ilginç ve önemli.

Hırsızlık,gasp vb. her suç yapılabilir. Güvenlik kamerası görüntülerinde araç linea görülür. Sisteme bir bakmışsın araç gerçekte ford focus. Olayı aydınlatmak zorlaşır.

Alıntıları Göster
    başıma geldi bi şerefsizin birsürü cezasını bana ödettiler
    arabayı bir yerde terk ettmiş karakoldan bizi aradılar aracınızı bulduk diye dedim araba altımda, bizim arabayıda incelemeye aldılar
    sonra geri iade ettiler. ama cezalar bize kaldı .
    bizde ahirete bıraktık . nasıl olsa hesap var.
    gasp vs vs olursa yakayı kurtaramazsınız. biran önce araçı şehirdışında yaşayan bir arkadaşınıza satıp geri satın alın yanlaşık 400 tl falan harcarsın geri alırken plaka değişim istiyorum dersin. bence en kolay şekli bu. savcılığa vs müracat etsen birsürü sorguya tabi olacağını unutma.sinir karsayın kaldırısa ikinci yola git

• yucel2yucel Y kullanıcısına yanıt
    Plakanızın kopya edildiğini bilmiyorsanız ve bunu emniyette öğrenirseniz vatandaş için sinir bozucu ama gerekli olan sorular sorular sorulur. Keşke trafik mahkemesine bir dilekçe ile diğer evrakları verseydiniz. Cezaları iptal edip paraları alırdınız. Arkadaşın işi sizinkinden çok daha kolay. Bu tip durumlarda satış yapmaya gerek yoktur. Mevcut durum plaka değişikliği için zaten yeterli.

Sanırım sizin aracınız çalınmış. Başınıza gelen olay sinir bozucu ve üzüntü verici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 8 Mart 2015; 15:47:53 >
  • Pes artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doubledalak -- 8 Mart 2015; 15:55:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.