Şimdi Ara

mobil internet için çok yüksek hızlara gerek varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben mobil internet için çok yüksek hızlara gerek olmadığını hatta çok yüksek hızların günümüz şartlarında çok düşük internet paketleriyle dezavantaj olduğunu düşünüyorum şuan 20-25mgbts indirme hızı yeterli bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sabitte göremiyoruz zaten. Mobilde görelim bari.
  • Yetmez her zaman daha iyisini istemeyi bilin şu kafa yapısını bırakın.

• elbette öyle ama 8-10gb paketler 60-70 lira olmuş bu ülkede

• 2 Mbps hız olsun ama sınırsız mobil internet yeter ki gelsin. (Geleceği yok ama insan bekliyor işte)

• Ben yetersiz buluyorum 😀 500mbps verseler de az bulurum sonuçta sınırsız bir tarifedeyim 😀
  • Turkcellden vodafone a geçen biri olarak :
    20-30 mbit ile 3-7 mbit arasındaki farkı çok fazla hissediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mobil bağlantı dediğiniz gibi çok yüksek hızlara gerek yok ama özellikle vodafone ve biraz da tt de Ping ve jitter değerleri cok yuksek oluyor, Turkcell de görece daha az, bu iki değerin stabilliği de esas önemli, bağlantıyı akıcı ve kullanışlı yapan esas değerler bunlar
  • Mobil internette limitsiz tarifeler Türkiye de yaygın kullanılmadığı için böyle düşünüyor olabilirsiniz. Dünyanın birçok yerinde mobil sınırsız paketler var bu sebeple internet hızı çok önemli. Ayrıca yavaş internet hızları bizim en değerli kaynağımızı tüketiyor, zamanımızı. Ömrümüz akıp gidiyor. Artık çalışırken yada eğlenirken , eğitim için yada oyun oynamak için her ne için olursa olsun yavaş bir internetle kaybettiğimiz zaman inanılmaz.

Yavaş internet düşündüğünüzden çok daha büyük bir sorun . Yavaş internet yüzünden daha az çalışıyor daha az eğitim görüyor daha az eğleniyor ve daha az oyun oynayabiliyoruz ve günün sonunda zamanımızı berbat kullanmış oluyoruz hayatımızı berbat bir şekilde harcamış oluyoruz, daha az yaşamış oluyoruz. Bir dosyanın inmesi için beklediğin her dakika ve her saniye senin hayatından eksiliyor. Dolayısı ile internet ne kadar hızlı ise o kadar iyi, yani tartışması bile olmaz . Sabit hatlarda minimum hızın aslına bakarsanız 1 gbit olması gerek. Bu değer size abartılı gelebilir ancak yavaş internetin maliyeti o kadar büyük ki işyerlerinde üretkenliği eğitimde verimliliği ve en önemlisi hayatımızdan saniyeleri aslında beklediğimiz süreyi düşünürsek verimli yaşam süresini azaltıyor. Aynı şey elbette mobil internet için de geçerli ne kadar hızlı o kadar iyi . Ne kadar sınırsız o kadar iyi. Günümüzde interneti yavaş toplumların gelişimi de yavaşlıyor. Dünyada hangi pazar olursa olsun çok büyük bir rekabet var ve burada biz birşeylerden eksik kaldığımızda bu rekabette geri sıralara düşüyoruz ve milli gelirimiz de düşüyor . İnternet bizi geriye atan birçok şeyden biri ama önemlilerinden biri. Eğer başarılı olmak milli gelirimizi arttırmak istiyorsak sadece internette değil birçok şeyde en iyiye sahip olmamız için çabalamamız lazım, bireysel olarak demiyorum, Toplumsal olarak . Daha iyi altyapılara ve daha ucuz, erişilebilir ve daha az kısıtlamalı bir internete ihtiyaç var. Sadece internet konusunda da değil birçok konuda sosyal kültürel konularda da daha az kısıtlamanın olduğu bir ortama ihtiyaç var. Aksi taktırde bir ayağı bağlı koltuk değnekleri ile koşmaya çalışan bir koşucu gibi rakiplerimizi yakalayıp geçmemiz mümkün olmayacağı gibi bir de sürekli ara açıldığından sürekli geri kalacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 26 Ocak 2021; 23:33:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.