Şimdi Ara

MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
28
Favori
28.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
237 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) de henüz maalesef sınırsız sosyal medya dahi yok, onlar da şu an için sadece KKTCELL Turkcell de ücretsiz günlük sınırsız internet var ve de internet bittiğinde hızı 256 Kbps düşüp devam ediyor.

Bizde de eskiden böyleydi ama uyanık arkadaşın biri uğraştı etti iptal ettirdi artık sınırlı tarifelerle başbaşayız.

• Operatörler, firmalar istifini bozmuyor, umursamıyorlar. Diretmek, dayatmak, sürekli konuyu açmak gerekiyor, çaresi bu. Mobil ve yerleşik hizmetler ucuzlamalı, fiyatların azalması gerekiyor. Devletin kolaylık sağlaması lazım da serbest piyasa, müdahale edemiyoruz diyordu ilgili bakan, ilgilenmiyorlar, 2 firma ellerinin altında tutuluyor, bırakılmıyor. Çare bulacak, konuşacak, uğraşacak kimse yok, çıkmıyor da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 9 Kasım 2024; 16:28:16 >
  • Normalde olmaması gereken telsiz kullanım har(a)cı 21.50 lira olacakmış. Adam gibi hizmet vermekten acizler ama soygun gırla bunlarda.
  • Bende şimdi gönderdim. Bakalım ne cevap gelecek

• Destek olalım şu tweet’e
    x (formerly twitter)
    Triger (@TrigerOsman) on X
    https://x.com/trigerosman/status/1856437115074294049?s=46

• Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

Bayiler geçiremiyor mu buna . Bi tane mv tc si bulup?

• Vodafone UK
    www.vodafone.co.uk
    Best SIM Card Only Deals | Pay Monthly SIM | Vodafone UK
    https://www.vodafone.co.uk/sim-only/best-sim-only-deals?icmp=CBU_Home_QLBanner_P3_SIMO_22/07/2024

EE UK
    ee.co.uk
    Best SIM Only Deals and Pay Monthly SIM Contracts | EE Shop
    https://ee.co.uk/mobile/sim-only-deals

O2 UK
    https://www.o2.co.uk/shop/sim-cards
    Three UK
    www.three.co.uk
    SIM Only Deals | SIM Only Contracts, Plans and Pay As You Go | Three
    https://www.three.co.uk/sim

Vodafone Almanya

• gsm operatorlerinin cag disi kota ve fahis fiyatlarina dur demek ve dikkat cekmek icin burda degerli donanimhaber uyeleriyle birlikte ele ele verip kamuoyunda buyuk bir farkindalik yarattik. anlasildi ki, birlikten kuvvetten dogar mottosuyla sesimiz meclise kadar duyuldu, haber kanallarinda, medyada yer etti. tam sonuc almaya yakinken halkin esas sorunlari bir kenara itilerek yapay gundemler olusturulmasi nedeniyle bu kampanyamiz geri planda kaldi. bunun pesini birakmamak ve operatorlerin hem surekli zam politikalarinin hem de kotanin kaldirilmasina yonelik devamli tepki altinda tutmak icin, yillarca geciktirilen hak edilen sinirsiz tarifeli hizmetlerin gelmesini bir an once saglamak adina tekrar bu konuyu yine elimizden geldigi kadar gundemde tutup zorlamakta fayda var diye dusunuyorum.

o yuzden simdi bu safhayi biraz daha ilerletmek icin, aklimdaki nacizene fikri sizle paylasmak, bu gsm operatorlerini daha da sikistirmak ve taleplerimizin onlarin insiyatifine kalacak sekilde degil, bu tepkilerden sonra verecekleri hizmeti simdiden belirlemek uzere kurulu bir yonlendirme teknigi uzerinde dusunuyorum.

yani taleplerimizi somutlastirarak neyi istedigimizi bilirlerse onlar da bu baskilarla istediklerimizi yuzde yuz olmasa dahi yapmak zorunda kalacaklarini dusunuyorum. cunku sadece tepki olarak kaldiginda onlara ucu acik, yine kendi fiyatlarini kendi cag disi hizmet anlayislarini belirleyecek bir politika imkani sunmus oluyoruz. biz bu boslugu onlara vermeden neyi ne kadar istedigimizi bilmeliler ki, vatandasin somut beklentilerini tam anlamiyla operator tarifelerine yansitsinlar.

mesela malum 2 operator de devletin elinde ancak kamu yarari gozetecekken vatandasin cebinin zararina gore hareket ediyorlar. gecilmeyen koprulere, gidilmeyen havalimanlarina, hizmet alinmayan hastanelere, ulkemize doldurulan devasa bir ekonomik yuk olan siginmacilara… vb her seye paranin, garantinin, imkanin, hizmetin saglandigi yerde bu iletisim caginda devletin bunyesi icersinde yer alan 2 operatorun enflasyondan korumali bir sekilde vatandasin ekonomik butcesi icin de garanti vermesi ve uygun fiyatli caga uygun hizmeti vatandasin yarari icin uygulaması gerekiyor diye dusunuyorum.

yani istediklerinde her seye paranin oldugu ve garantinin verildigi yerde vatandasa gelince para yok, altyapi yok su yok bu yok bahanelerini de gecmek zorundalar.

ayrica malum operatörlerden birinin yurt disindaki istiraklerinde yabanciya sinirsiz internet paketlerini 150 tl’ye verebildigi yerde turkiye’de kendi vatandaslarina israrla vermemesini de hatirlatmis olalim!

o yuzden simdi vermezler etmezler diye bombos cikisacaklar icin pesin edit; ya destek olun ya da kostek olmayin! burda tuketicinin hakkini savunan ve herkesin butcesinin yararina kampanya icin emek harcayan, bu cag disi hizmetleri, fahis fiyatlari kabul etmeyen, zaten ekonomiden baska binbir turlu derde sahip insanlarin asabini daha da bozmayin!

ben nacizane olarak basliyorum, baska arkadaslarimizin farkli fikirleri, onerileri veya degistirmek, eklemek istedikleri varsa yazabilir.

mesela gb kotalarinin kaldirilip hiz fiyatlamalarina gecildiginde olasi beklenti tablomuz asagidaki gibi olabilir. ve bunu operatorler vatandasa butce garantili tarifeleri getirecek/getirmeli diye sosyal medyada bir nevi kamu yarari algisi olusturabiliriz.

ornek: vatandasin gsm firmalarina yagan tepkilerinden sonra kotanin kaldirilip vatandasa asagidaki uygun fiyatli sinirsiz tarifelerin verilmesi planlaniyor…

ya da

en gelismemis ulkelerde bile gsm’de kota yokken artik sinirsiz, uygun fiyatli tarifeler bekliyoruz!

sinirsiz konusma+sinirsiz internet+sinirsiz sms tarifeleri:

10 mbps sınırsız 50 ₺
    25 mbps sınırsız 100 ₺
    35 mbps sınırsız 150 ₺
    50 mbps sınırsız 200 ₺
    75 mbps sınırsız 250 ₺
    100 mbps sınırsız 300 ₺
    5g tarifeleri(5g’ye gecildiginde):
    500 mbps sınırsız 500 ₺
    1000 mbps sınırsız 1000₺

dunya kadar vergi odeyip devletin elindeki operatorlerden maalesef cag disi ve fahis fiyatli bir karsilik buluyoruz. istediklerinde bir kesime her turlu yolu ureten devlet yonetenlerinin tipki kur korumali mevduat gibi yukarda saydigim bir yerlere verilen garantili korumalar gibi turk milletinin de operatorler karsisinda enflasyondan bagimsiz ve cagin kalitesinde sinirsiz kotasiz her cebe uygun tarifelerle vatandasi koruyan bir uygulamaya zorunlu ihtiyac var.
    yani bunu onlara biz pazarladikca, baski yaptikca bu tablodaki fiyatlamalari gayet verebilirler, ev interneti ile mobil interneti birlestirecek bir sistemi de getirebilirler ancak onlarin bu kadar iyiligi tek seferde vatandasa yapmayacak olacagini dusunursek en azindan bu birlesme uygulamasi gelene kadar, gsm hizmetlerinde gb kotalarini tamamen kaldirip sinirsiza gecmeleri ve gsm’de kota uygulamasinin sinirsiz internetin sadece hotspot(paylasim) sinirinda yapmalari daha olasi gibi gozukuyor.

yillardir gsm operatorlerinin istedikleri oldu, artik vatandasin istediklerinin olmasi geldi de geciyor…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny lenn -- 17 Kasım 2024; 16:57:57 >

• Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

internetsiz yer kalmasın diye uğraş veren Taylan YILDIZ bile partisinden istifa ettirildi yok sayıldı okumuş eğitimli adama bile yaklaşımları bu ortadoğu kültürü cahilliği esir alsın bölgede güçlü akıllı bilinçli nesiller yetişmesin olanları da ümmet diye cahil (okumuş olmak değil) yobaz ne kadar insan varsa doldurarak kaçıralım seyreltelim sömürelim peşindeler çünkü verilen talimat bu, bölge güçlü olursa sömürülmesi güçleşir. Tekel durumunda bırakılan Araplara peşkeş çekilen içi boşaltılan sonra bizim paramızla tekrar alınıp işletilen yine bize kat kat vergilerle sunulan hizmetleri tam kapasite sınırsız kullanamıyoruz. Bu yönetim zihniyeti hızlı internet istemiyor ucuz olsun isteniyor,

ayrıca bulunduğum bölgenin facebook sayfasında Turknet fiber (gigabit) olanı talep etmek için herkes istesin bölgeye gelsin diye paylaşımda bulundum,

sayfa yöneticisi tarafından silindi firma çalışanı mısın ne yapacaksın hızlı interneti git reklamını başka yerde yap diye engelledi gruptan attı. Böyle insanların oy verdiği böyle insanların azla yetinme daha fazlasına ihtiyaç duymadığı ortamda ne bekliyorsunuz. Ben asla gelişmeye daha iyisine daha uygun fiyatlısına karşı çıkanlara razı değilim.

Hızlı ve vergisiz internet her yerde olmalı devletin asli görevi iletişimi güvenli ve ucuz vermektir talep edilmediği sürece umursamazlar.

MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI  (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ)

MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI  (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ)

• 1gb=100 tl... avrupa'nın en pahalı en rezil kotalı internetini kullanıyoruz...

• Mobil internet kotası asla kaldırılmamalı. Böyle iyi. Dışarıdayken internet kullanmayıverin. Paşa çocugu musunuz? Keşke ev internetine de max 50 gb kota gelse.

• johnny lenn kullanıcısına yanıt
    Kitap gibi konuşmuş, görsün Turkcell ve kankaları.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Hocam bu dediğiniz inşallah şakadır. Gerçi komik değil ama mizah anlayışınızı sorgulamayacağım tabi  

• En iyi model; Türksat'ta ki gibi. Akıllı sınırsız sistemi; saat dilimlerine göre hız limitlemesi yapılabilir.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Ülke gündemi bölümüne aşina mısınız bilmiyorum ama avatarım her şeyi açıklıyor bence  

• Devlet eliyle vatandaşı yoluyorlar. Siz sanıyormusunuz bu işte BDK nın parmağı yok. 3 operatör birden anlaştı 1 yıldır en kötü tarifeye 300-500 çekiyor hepsi.

Şuraya daha uzun uzun yazarımda akşamı nezarette geçirmek istemiyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 20 Kasım 2024; 17:9:30 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Evet anladım espriyi MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI  (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Buda mantıklı evet, şimdi ilk kez gördüm bu sistemi.

Mobile de böyle gelebilir veya hız sınırlı tarifeler olabilir Vodafone'un gizli limitsiz tarifeleri gibi.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.