Şimdi Ara

Mobilite: OnePlus X, Motorola'nın yeni telefonları, Snapdragon 820 ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobilite'nin yeni bölümünde sunucularınız Erdi Özüağ ve Mesut Çevik başta OnePlus'ın yeni telefon modeli X olmak üzere tablet pazarındaki kan kaybını, Huawei'in yeni işlemcisi Kirin 950'yi, Snapdragon 820'le ilgili son iddiaları, Samsung'un akıllı telefon pazarındaki liderliğini ve gündemdeki diğer gelişmeleri yorumluyorlar. 

• Günün ardından yüzümüzü güldüren program. Teşekkürler...

• 801 islemci olarak dogru karar vermisler isteyene temin edilir cihazdan 25 gunde teslimat...
  • birazdan izlerim.
  • mesut hocam forum şöyle bir bilgi var lg v10 da kullanılan dac ve amp için .

Bahsi geçen dac sadece lg nin kendi müzik çaları üzerinde kullanılabilir olacak lg'nin yaptığı bu şark kurnazlığına diyecek söz yok.Spotify deezer vb müzik servislerde aktif olmayacak.

yani spotify üzerinden kullanılamayacak deniyor bu konuda bilginiz var mı ?

birde kulaklıkta ses kalitesi ve yüksekliği baz alırsak en iyi telefon hangisi sırf bu yüzde vivo xshot alma planım var. sizin tavsiyeniz ne olur bu konuda ben daha güncel bir cihaz almak istiyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Gregory House

mesut hocam forum şöyle bir bilgi var lg v10 da kullanılan dac ve amp için .

Bahsi geçen dac sadece lg nin kendi müzik çaları üzerinde kullanılabilir olacak lg'nin yaptığı bu şark kurnazlığına diyecek söz yok.Spotify deezer vb müzik servislerde aktif olmayacak.

yani spotify üzerinden kullanılamayacak deniyor bu konuda bilginiz var mı ?

birde kulaklıkta ses kalitesi ve yüksekliği baz alırsak en iyi telefon hangisi sırf bu yüzde vivo xshot alma planım var. sizin tavsiyeniz ne olur bu konuda ben daha güncel bir cihaz almak istiyorum ?

En iyi kulaklık çkkışını Meizu MX4 Pro veriyor diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce videonun 1 dakika 55. saniyesinde Erdi Özüağ, Snapdragon 801 ile geleceği söylenen One Plus X haberinden bahsederken, "Snapdragon 801, bir 810 kadar olmasa bile ona çok yakın sonuçlar verebilen bir platform" dedi ve güldürdü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu ile alakası yok ama bunu bir yere yazmam lazımdı Dolar 2.78'e geriledi VatanBilgisayar artık sitesinde dolar kuruna baz alınarak fiyatlandırmasını nedense kaldırmış 3e felan çıkınca anında dakkasında fiyatlarını zamlanmdıran günlük kur olarak sattığını iddia eden bir site. acaba nolduda bu gün sitelerinde kurdan eser yok

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Az önce videonun 1 dakika 55. saniyesinde Erdi Özüağ, Snapdragon 801 ile geleceği söylenen One Plus X haberinden bahsederken, "Snapdragon 801, bir 810 kadar olmasa bile ona çok yakın sonuçlar verebilen bir platform" dedi ve güldürdü.

Merhaba,

Verdiğin tablolardaki puanlar çok düşük. Hele ki 795 tek çekirdek GeekBench 3 puanı kabul edilir gibi değil.

Snapdragon 801AC ile ~ 950 civarı tek çekirdek puanı elde edilebiliyor.

Ayrıca;

1- Ben her durumda hızlı demiyorum
    2- Kimi durumlarda benzer performans ortaya koyabiliyor
    3- İki platform ile arka arkaya 5 kere tekrarlayalım testi bakalım sonuç ne olacak ;)

Performans konusunda sürdürülebilirlik en önemli kriterlerden biridir.

Teşekkürler.

• fx57 kullanıcısına yanıt
    Tamam da Erdi, 801 dediğin şey de 800 ün overclock edilmiş hali ve o da ısınıyor.
    O yüzden 810 için, ısınıp performansı düşeceğinden 801 ile aralarında fazla bir fark olmaz diyemeyiz.
    Zira saat hızları Snapdragon 800 e göre ciddi derecede arttırılmış olan 801 de epey ısınıp thermal throttling yapacaktır yani.

Bu arada 2. tabloda bana göre Qualcomm biraz abartmış bence, zira arada öyle 2 kat fark falan olamaz tabi ama yine de dediğin gibi az bir fark falan da olmayacaktır.
    En az %20 küsür fark eder -ki bu da senin dediğin gibi AZ bir rakam değil...
  • 2si1 den sonra en güzel program teşekkürler

• Snapdragon ailesinde 801 kadar etki bırakan işlemci olmadığını düşünüyorum.Ancak bu etkiyi 810 la mahvettiler.
    Bence yeni bir teknikle performanslı serin bir işlemci üretip Snapdragon 901 olarak çıkarmalılar.
    820 ye de pek güvenemiyorum açıkcası
  • üstadlar her zamanki gibi keyifli bir söyleşi olmuş,teşekkürler.
  • @fx57

Şu seçim konusunda adminler çok hızlı çalışıyor. ilginçtir ki ! ak parti ye küfreden @K.B.V. halen mesaj yazıyor. Bir kasıt varsa lütfen ilgilenin. Seçim ertesi günü siyaset konusu açıp TEKNOLOJİ haberi yapmak ayrı bir tezat ayrıca . üyeleri uzaklaştırıp burada yorum yapmasına izin vermiyorsunuz ki!

• Keşke 808 koysalarmış o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lg v10 konusunda goruslerinize katilmiyorum cunku telefonun boyutlarindan dolayi alici kitlesi fazla olmaz sizin icn onemi olmayabilir ama tasinabilir olmasi aacisindan en buyuk 5.2 inc olabilir benim icin boyle 5.2den buyuk telefon almayi asla dusunmuyorum icinde ne olursa olsun

• Samsung galaxy s7 snap 820 kullanırsa Exynos m1 yerine , kendi ayağına sıkar.810 içinde şöyle hızlı olacak böyle hızlı olacak deniyordu sonuç hüsrandı.Yine aynı olacaktır ki snap 801 dediğiniz işlemcinin bile ne kadar ısınmadığı tartışılır.

Ezberlenen yaklaşım yok Touchwiz hala istenilen hızda değil gibi garip yorumlarınızı anlamıyorum Sayın Erdi Özüağ. Son dönemlerde Apple cihaz kullanmaktan ve onu övmekten fırsat buldunuz mu acaba bir Note 5 , s6 Edge Plus kullanmaya merak ediyorum.

• s7 820 le gelmez

• snapdragon 800 koysan bile yeter önemli olan yazılımı iyi yapmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Tamam da Erdi, 801 dediğin şey de 800 ün overclock edilmiş hali ve o da ısınıyor.
    O yüzden 810 için, ısınıp performansı düşeceğinden 801 ile aralarında fazla bir fark olmaz diyemeyiz.
    Zira saat hızları Snapdragon 800 e göre ciddi derecede arttırılmış olan 801 de epey ısınıp thermal throttling yapacaktır yani.

Bu arada 2. tabloda bana göre Qualcomm biraz abartmış bence, zira arada öyle 2 kat fark falan olamaz tabi ama yine de dediğin gibi az bir fark falan da olmayacaktır.
    En az %20 küsür fark eder -ki bu da senin dediğin gibi AZ bir rakam değil...

Hocam ben G3 K kullandığımda dedikleriniz ile aynen karşılaştım, zira 801 ve 2K ekranın bir araya gelmesiyle internet üzerinde dolaşmak bile cihazın ısınmasına sebep oluyordu. Sonrasında Z2, Z3 Compact gibi modelleri kullandım birinde 801AB - Fhd ekran, diğerinde ise 801AC - Hd ekran var uzun süreler oyun oynayıp çok yüklensem dahi G3 kadar bi ısınma olmuyor ve sistem gayet kararlı, performans kaybı yaşamadan çalışıyor. Kimse inkar edemez 801 Qualcomm un en başarılı serisi ve hala performans olarak çok yeterli :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.