Şimdi Ara

Modem arayüzüne giremiyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba arkadaşlar TTnet ten yeni internet aldım. Bana bu modemi yolladılar. İnternet bağlanalı 20 gün oldu ancak 20 gündür modemin arayüzüne girmeyi başaramadık. DSL VE İNTERNET ışıkları yanıyor. Kablo bağlantılarında sorun yok. Ne ttnet yetkilileri nede TP link yetkilileri durumu çözebildi. Şiddetli ölçüde mağdur edildim :(

Tüm ip kombinasyonları ile arayüze giremiyorum. Ne oto ip ile, ne 192.168.1.1 ne 192.168.2.1 nede herhangi başka bir ağ geçidi ile. Modem servise gitti geldi. Serviste sorunsuz çalıştığını arayüze girdiğini belirttiler.

Cmd --> ipconfig yaptığımda modem pc ye ethernet ile bağlı olduğu halde ağ geçidi kısmında bir şey yazmıyor. Bu ne oto ip ile nede kendi girdiğim ip ile değişiyor. Zannımca sorun bu ancak çözemiyorum.

İki farklı laptop ile kablolu ve kablosuz denememde sonuçsuz. Laptoplarla başka kaynaklardan internete bağlanabiliyorum.

Yardımcı olursanız çok sevirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsuna -- 10 Ocak 2015; 6:21:03 >

• Modeminizin kendisine has bir ip si vardır fabrika çıkışı gelen kullanım kulavuzunda bu yazar. Bu ip nin ben 192.168.2.1 olduğunu farzediyorum.

Önce modeminizdeki adsl giriş kablosunu ve diğer şeyleri çıkarın sadece elektrik kablosu takılı olsun. Labtobunuzun eternet kablosu yoluyla modeminize takın. Bu arada laptobunuzun wireless kapalı olsun. Daha sonra explore firefox chrome yada operada adress çubuğuna modeminizin ip adresini giriniz. Eğer otamatik ayarlarda arayüz gelmiyorsa. Ayarlardan kablolu bağdaştırıcınızda ip4 ayarlarına gelin burada statik ip seçeneğini seçerek

ip adresine: 192.168.2.x (bu adress sizin modemin verdiği ip aralığında olmalıdır genelde ip adresi 192.168.2.1 ise 192.168.2.2 ve 192.168.2.254 arasında bir rakam olmalıdır. Örneğin 192.168.2.3 olabilir. Ama modeminizin ip si 192.168.1.1 ise 192.168.1.2 ile 192.168.1.254 arası olamlıdır.)

Subnet Mask: 255.255.255.0 (Eğer işe yaramzsa 255.255.0.0 da deneyebilirsiniz.)

Default Gateway: 192.168.2.1 (Bu kısmıda mutlaka modeminizin ipsi yapın. Eğer 192.168.1.1 yada başka bir şeyse o olmalıdır.)

Kaydettikten sonra tekrar. Bir tarayacı açarak modeminizin ipsini adress çubuğuna girin. Umarım bu yazdıklarımla probleminiz çözüllür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.