Şimdi Ara

Modem degisikligi sart mi? karar sizin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

7 8 seneden beri aztech dsl605ew modemi kullanmaktayim. ttnet ultranet limitsiz kullaniyorum. (fiber sokagim merdivenli oldugu icin gelme ihtimali yok, taahut istemedigimden dolayi uydu da superonline da kullanmayi dusunmuyorum. zaten fiyatlari da uc asagi bes yukari da ayni taahutsuz) 8mbit 50 gb akk den 16mbit e kadar 75 gb akk pakedine gectim. bu gecisten sonra sik sik kopma problemi yasadigimdan dolayi ariza kaydi birakmistim. geri donus yapan teknisyen hattimin 12mbit seviyesine ulastigi zaman stabilitesinin bozuldugunu bunun da modemin eski oldugundan dolayi kapasitesinin yetmemesine bagladi ve hizimi 8mbit e sabitledi. bu sekilde kopma sorunu olmadan ama ortalama 80 ms lag ile kullanmaktayim. evde kablosuz cekim kuvveti salona kadar zor ulasiyor ve salonun duvar arkasinda kalan bolumu olu nokta olarak kaliyor (baglanti yapilan cihaz cekim kuvveti yuksek ve hatta duvarin ardindan yan komsumun modemine bile baglanabiliyor o yuzden sorun kesin benim modemde) anten degisikligi de ise yaramadi. masaustu bilgisayarimi lan ile baglama inadimdan dolayi modeme gelen telefon kablosu gayet uzun (5m den uzun) elimde 54 mbit kapasiteli usb wi fi adaptor de mevcut masaustunu baglamam gerekirse. durumumu toparlamam gerekirse;

cozulmesi gereken sorunlarim:
    1-bulundugum bolgedeki hattan en verimli sekilde faydalanmak (teknisyenin dedigine gore 12mbit seviyesine kopma olmadan ulasmak)
    2-salondaki cekim kuvvetini arttirmak
    3-lag imi azaltmak

sormam gereken sorularim da sunlar:
    1-bu anlattiklarim isiginda modem degistirme ihtiyacim var midir?
    2-sorunlarima cozum olabilecek 150 200 lirayi gecmeyecek modem, sinyal arttirici vb. urunler ile ilgili marka ve model tavsiyesi verebilir misiniz?
    3-modemi hattin duvardan cikis noktasina en yakin bir sekilde yerlestirip baglarsam salonun dibinde olacagi icin sinyal arttirmaya gerek kalmayacak ancak online oyuncu olarak masaustu bilgisayarimi kablosuz olarak baglarsam eksta lag ve kopma yasamadan kullanabilir miyim?

yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metcat -- 8 Eylül 2015; 6:04:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı dertten muzdarip olan birisi olarak, modem değiştirmen gerekir diyorum. Anlattığın olayın aynısı bende de oldu fakat hala modem almadım. 3 aydır 16 mb parasına 8 mb kullanıyorum interneti. Ha 16 olunca çok mu hızlanıyor tabi ki hayır. Aslında bence geçmekle hata bile etmişim. 50 mbit desteği gelse doğrudan turkcell gece kusu tarifesine geçecem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.