öncelikle mereba..benim bi sorunum vardı.. şuanlık usbmodem kullanıyorum..ve evde disüstüm olduğu için ondada intrnet gelmesini istiyorum ve bir tane değil 2 tane değil tam 3 tane modem aldım ama hiç birinden intrnete bağlanamadım..ethernet kablosuyle pc ile modem arasında bağlantıyı kurduğumda...pcde giçbir tepkime yok yalnız modemde pcye takıldığını gösteren ethent ışığı yanıyor....yani modemde bir prblemim yok deim gibi pcye takıldığına yeni donanım bulundu demesi gerekirken hiçbir tepkime yok.. nedendir.... SAYGILAR
Ethernet kablosunu bilgisayarınıza taktığınızda "yeni donanım bulundu" gibi bir uyarı gelmez, kabloyu taktıktan sonra modem kitapçığından kurulum adımlarını takip edin.(Modemde ışık yandığına göre ethernet adaptörüde aktif)
ethernet kartının kablosunu taktığında yeni donanım bulundu diye birşey demez ağ bağlantılarımdan ağ bağlantılarımı göstere tıkla listede yerel ağ bağlantısı network olanı gözetle kabloyu çıkarttığında üzerinde kırmızı çarpı kablo takılıyken çarpı gözükmez bağlı der
modemde internet olduğuna eminseniz yerel ağ bağlantısına çift tıklatarak destek sekmesine geçiniz yerel ağ bağlantısı ve varsayılan ağ geçidinde yazılılan rakamları okursanız yardımcı olmaya çalışırım
Modeminizin Markası nedir
Kullanım Kitapçığında Modem ayarları ile ayarları nasıl yapacağınızı görebilirsiniz.
örneğin internet explorer da 192.168.2.1 ile x modemin arayüzüne erişebilirsiniz. Bu şekilde Sizin modemizin de web arayüzüne erişerek gerekli ayarları yapmanız gerekecek.
sırasıyla şunları uygulayın;
başlat-çalıştır a gelin run yazıp entera basın
açılan pencerede "ipconfig /all" yazın entera basın
default gateway de ne yazdığını öğrenin. muhtemelen 10.0.0.2 veya 192.168.1.1 gibi bişey
bu sayıyı explorerda adres çubuğuna yazın
kullanıcı adı ve parola soran bir kısım gelecektir. bu internetinizin değil modeminizin şifresidir. modem kitapçığında bu şifreleri bulabilirsiniz. genelde root-root ; admin-admin; admin-epicrouter gibi kombinasyonlar olabilir.
buraya girdiğinizde internet ayarları kısmında servis sağlayıcınızdan aldığınız kullanıcı adı ve şifre; vpi:8 - vci:35 ve PPPoE LLC seçenekleri seçip kaydetmeniz gerekiyor.