Şimdi Ara

Modeme [asus ac51] gelen dsl kablo ucu oturmuyor (sebebini bilen var mi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Adsl kablo ucunu taktigim zaman çit diye oturmasi lazim ama oturmuyor. Bu sebeple cat6 kablo milimetrik hareket edince internet kopuyor. Ne yapmaliyim bilmiyor takandami sorun yoksa modemdemi acaba

Modeme [asus ac51] gelen dsl kablo ucu oturmuyor (sebebini bilen var mi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 23 Haziran 2021; 15:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu uclar standart degil mi ayar oldum resmen

• Kabloyu fazla soymuş kim soymuşsa. Rj11 direk bakır telin üzerine binmiş. Kabloyu çok az soyup renkli telleri konnektörün içine oturtup kablonun dış, kılıf kısmı da birazcık içinde olmalıydı. Bir konnektör pensesiyle çözülür bu iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Kabloyu fazla soymuş kim soymuşsa. Rj11 direk bakır telin üzerine binmiş. Kabloyu çok az soyup renkli telleri konnektörün içine oturtup kablonun dış, kılıf kısmı da birazcık içinde olmalıydı. Bir konnektör pensesiyle çözülür bu iş.

Hocam adam sıkamamismis demek istiyorsun. Normal pense ile sıkılır mi yoksa illa o aletten mi almam gerek

Demek istedigim bu ucundaki jack denilen sey oraya girmiyor yuzde 95 giriyor cit diye ses gelmesi oturmasi lazim normalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 23 Haziran 2021; 21:29:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Hocam adam sıkamamismis demek istiyorsun. Normal pense ile sıkılır mi yoksa illa o aletten mi almam gerek

Demek istedigim bu ucundaki jack denilen sey oraya girmiyor yuzde 95 giriyor cit diye ses gelmesi oturmasi lazim normalde

Alıntıları Göster

Hocam sen kabloyu al bir elektrikçiye götür. Buna bir rj11 jakı kesip tekrar çaksın. Penseye bir kere için boşuna para verme. Normal penseyle olmaz bunun pensesi özel. Kabloyu soyuyorsun iki tel çıkıyor, o jakın içine iki teli yanyana yerleştiriyorsun. Sonra özel penseyle sıkıyorsun daha da çıkmıyor.

Yani modemde bir problem olmadığını varsayıyorum. Umalım ki onda çıkmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 23 Haziran 2021; 22:5:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Hocam sen kabloyu al bir elektrikçiye götür. Buna bir rj11 jakı kesip tekrar çaksın. Penseye bir kere için boşuna para verme. Normal penseyle olmaz bunun pensesi özel. Kabloyu soyuyorsun iki tel çıkıyor, o jakın içine iki teli yanyana yerleştiriyorsun. Sonra özel penseyle sıkıyorsun daha da çıkmıyor.

Yani modemde bir problem olmadığını varsayıyorum. Umalım ki onda çıkmasın.

Alıntıları Göster

Bu kablo apartmandan gelen kablo cikartamiyorum.

Ya kendim takicam yada adam gelicek baska sansim yok :(

Kabloyu katladim artik baski yaoamiyor ve internette kopmadi iki gundur bakalim gitti yere kadar. Cok tesekkur ederim ilgin icin

@Krone

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 24 Haziran 2021; 11:48:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.