Şimdi Ara

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK --- TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Liseden yeni mezun oldum ve biçok arkadaşım gibi ben de meslek seçimi konusunda kararsız kaldım. Sene başından beri biraz öğretmenlerimin biraz da ailemin baskısıyla TIP’ı düşünüyodum. Aslında kararsız değildim ama dün konuştuğum bi doktor mesleğin zorluklarını anlatınca içime kurt düştü. Ve geçen sene iş olanağı az olduğu için üzerinde durmadığım ama asıl hayallerimin mesleği olan Moleküler Biyolojiyi düşünmeye başladım.
    Derecem 4bin-3bin arası gelicek.(tıp için hazırlandığımdan o konuda sıkıntı yok )
    Eğer tıp yazarsam Uludağ fln düşünüyorum.
    Moleküler Biyoloji içinse Koç veya Bilkent düşünüyorum.

Karar vermemde yardımcı olursanız baya sevinirim..

Ve yine moleküler biyoloji hakkında ekstra bilgisi olan benimle paylaşırsa çok mutlu olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobra76 -- 11 Temmuz 2012; 9:52:02 >

• İki mesleğe de çok yakın değilim ancak moleküler biyolojiyi seçerdim yerinde olsam. Daha zevklidir ve eğer dediğin üniversitelerden mezun oursan zaten tıpa yakın imkanlara kavuşursun ve yurt dışına çıkarsan ki çok zor değil tıpı geçebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

İki mesleğe de çok yakın değilim ancak moleküler biyolojiyi seçerdim yerinde olsam. Daha zevklidir ve eğer dediğin üniversitelerden mezun oursan zaten tıpa yakın imkanlara kavuşursun ve yurt dışına çıkarsan ki çok zor değil tıpı geçebilirsin

zaten hangisine gidersem gideyim kendimi sonuna kadar geliştirmek istiyorum
    ve dediğin gibi moleküler biyolojide hem daha çok geliştirebilirim hem de tıpdan daha rahat olur

• quote:

İki mesleğe de çok yakın değilim ancak moleküler biyolojiyi seçerdim yerinde olsam. Daha zevklidir ve eğer dediğin üniversitelerden mezun oursan zaten tıpa yakın imkanlara kavuşursun ve yurt dışına çıkarsan ki çok zor değil tıpı geçebilirsin
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteorgeliyor -- 11 Temmuz 2012; 10:16:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobra76

quote:

zaten hangisine gidersem gideyim kendimi sonuna kadar geliştirmek istiyorum
    ve dediğin gibi moleküler biyolojide hem daha çok geliştirebilirim hem de tıpdan daha rahat olur

Alıntıları Göster
    Dandik bir üniversite'de Moleküler okuyacaksan hiç tercih etme ama Koç ve Bilkent gibi üniversitelerde Moleküler okunur imkanları daha rahattır hem tıpa göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Troponin

Dandik bir üniversite'de Moleküler okuyacaksan hiç tercih etme ama Koç ve Bilkent gibi üniversitelerde Moleküler okunur imkanları daha rahattır hem tıpa göre.

Alıntıları Göster
    zaten üniversite eğitimi boyunca kendimi birçok yönden geliştirmek istiyodum ama sonra kafama dank etti tıpa gitsem ders çalışmaktan başka birşey yapamıycam ki. bu yüzden MBGyi istiyorum

kesinlikle dediğin gibi iyi özel bi üniversitede yada boğaziçinde okumak istiyorum

• quote:

zaten üniversite eğitimi boyunca kendimi birçok yönden geliştirmek istiyodum ama sonra kafama dank etti tıpa gitsem ders çalışmaktan başka birşey yapamıycam ki. bu yüzden MBGyi istiyorum

kesinlikle dediğin gibi iyi özel bi üniversitede yada boğaziçinde okumak istiyorum

Alıntıları Göster
    Moleküler biyolojiyle ilgili yurtdışına çıkan birinin meslek tanıtım tarzında bi yazısını okumuştum internette, oldukça bilgilendirciydi bulabilirsem editlerim
    http://zephyrusblogus.tumblr.com/post/891403966/mbgsecmelimiyim
    Buyur dostum, umarım yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 11 Temmuz 2012; 10:26:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    yurtdısına ucabileceksen moleküler olabilir yoksa üstüne cizik at tr'de o bölüm ölü

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

yurtdısına ucabileceksen moleküler olabilir yoksa üstüne cizik at tr'de o bölüm ölü

Alıntıları Göster
    Koç ve Bilkentte okursan zaten %100 yurtdışında yaşarsın. Üstelik burs imkanların çok iyi olur
  • quote:

Moleküler biyolojiyle ilgili yurtdışına çıkan birinin meslek tanıtım tarzında bi yazısını okumuştum internette, oldukça bilgilendirciydi bulabilirsem editlerim
    http://zephyrusblogus.tumblr.com/post/891403966/mbgsecmelimiyim
    Buyur dostum, umarım yardımcı olur

çok teşekkür ederim.. baya faydalı olucak

• Gordugum kadariyla idealist birisin.Turkiyede kalmak istiyorsan brnce tip sec.İdealin ugruna calisirsan mesleginde saygi duyulan, bilinrn bir doktor olabilirsin.Cerrag vb. Oldugun durumlarda.Burdaki kilit nokta hangisi icinden geliyorsa onu secmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ökaryot

Gordugum kadariyla idealist birisin.Turkiyede kalmak istiyorsan brnce tip sec.İdealin ugruna calisirsan mesleginde saygi duyulan, bilinrn bir doktor olabilirsin.Cerrag vb. Oldugun durumlarda.Burdaki kilit nokta hangisi icinden geliyorsa onu secmen.

işte sorunum seçim konusu.. ikisini de çok istiyorum, ikisinde de kendimi geliştirmek istiyorum ama kendime de zaman ayırmak istiyorum. bu düşünce beni tıptan uzaklaştırıyor..
  • quote:

quote:

Gordugum kadariyla idealist birisin.Turkiyede kalmak istiyorsan brnce tip sec.İdealin ugruna calisirsan mesleginde saygi duyulan, bilinrn bir doktor olabilirsin.Cerrag vb. Oldugun durumlarda.Burdaki kilit nokta hangisi icinden geliyorsa onu secmen.

işte sorunum seçim konusu.. ikisini de çok istiyorum, ikisinde de kendimi geliştirmek istiyorum ama kendime de zaman ayırmak istiyorum. bu düşünce beni tıptan uzaklaştırıyor..

Sen alaninda uzmanlasmak, universitede iyi ortalamaya sahip olmak istiyorsan zaten ikisinde de cok ders calisman lazim.Ayni sekildr is hayatinda da ozel sektorde calistigin zaman adamlar verdigi parayi kurusu kurusuna katsiligini alir, essek gibi calistirir.Doktorluk zaten malum is hayatinin zorlugu.Valla ikisi de zor ben de bir sey soylemem simdi :)

• quote:

Sen alaninda uzmanlasmak, universitede iyi ortalamaya sahip olmak istiyorsan zaten ikisinde de cok ders calisman lazim.Ayni sekildr is hayatinda da ozel sektorde calistigin zaman adamlar verdigi parayi kurusu kurusuna katsiligini alir, essek gibi calistirir.Doktorluk zaten malum is hayatinin zorlugu.Valla ikisi de zor ben de bir sey soylemem simdi :)

dediği gibi özel sektörde de çalışmak gerçekten zor ama gerektiğinde 36 saat uykusuz kalan bi doktor olmak kadar da kötü değildir
  • Bahsettiğin blogun sahibi Boğaziçiliydi galiba, ben de bir ara okumuştum; uğraşıp yurt dışına çıkabilene hoş bir meslek gibi. Tercihlerin sonlarında yer bulabilir bende.
  • Bende bu konuda kararsızım yazılanları tek tek okuyacağım .
  • quote:

quote:

dediği gibi özel sektörde de çalışmak gerçekten zor ama gerektiğinde 36 saat uykusuz kalan bi doktor olmak kadar da kötü değildir

bence sıralamanda iyi old. için tıp oku genetikde uzmanlaş
    benim tanıdığım genetik mezunu bilkentde idikız amerikaya filan gitmiş her şey yapmış sonuçta doktorların altında çalışıyomus yani ona doktorlar o gözle bakıyomuş

bende 7. sınıftan beri genetik istiyodum bu sene haziran a kDAR hala istiyodum dişe kaydım puanım iyi bi tıpı tutsa sana dediğimi yapardım ama o da yok o yüzden dişe kaydım diyebiliirimm

• quote:

Orijinalden alıntı: brkbrbrgl

benim tanıdığım genetik mezunu bilkentde idikız amerikaya filan gitmiş her şey yapmış sonuçta doktorların altında çalışıyomus yani ona doktorlar o gözle bakıyomuş

bende 7. sınıftan beri genetik istiyodum bu sene haziran a kDAR hala istiyodum dişe kaydım puanım iyi bi tıpı tutsa sana dediğimi yapardım ama o da yok o yüzden dişe kaydım diyebiliirimm

bununla alakalı da bi kaç yazı okudum. dediğin gibi tıp okuyup ondan sonra bu alanda kendini geliştirenler var. ama sadece insan üzerine yoğunlaşabilirsin. ve tıp da genetik haricinde daha farklı bi çok bilgi ile de yükleniyosun. ve 2 sene boyunca da bildiğim kadarıyla hastanelerde eğitim görüyosun. hastalara bakıyosun. yani genetiği kafasına koymuş birinin direk genetik yazması gerek bence. ağır tıp eğitimiyle uğraşmak yerine asıl gerekli şeyleri öğrenmesi gerek..

• quote:

quote:

bununla alakalı da bi kaç yazı okudum. dediğin gibi tıp okuyup ondan sonra bu alanda kendini geliştirenler var. ama sadece insan üzerine yoğunlaşabilirsin. ve tıp da genetik haricinde daha farklı bi çok bilgi ile de yükleniyosun. ve 2 sene boyunca da bildiğim kadarıyla hastanelerde eğitim görüyosun. hastalara bakıyosun. yani genetiği kafasına koymuş birinin direk genetik yazması gerek bence. ağır tıp eğitimiyle uğraşmak yerine asıl gerekli şeyleri öğrenmesi gerek..

işinin en azından garanti olması açısından dedim bunu ben..bende deli gibi genetik istiyodum ama bilkent ya da boğaziiçi olmadıktan sonra bence diğerleri fazla da olanak sağlayamaz gibi geliyo bana (bu benim fikrim) ama sen bilirsin çok çalışırım didinirim diyosan seç puanında yetiyosa direk bilkente git derim yurt dışı imkanı sağlıyo 2. 3. sınıfta rahat edersin...

• quote:

işinin en azından garanti olması açısından dedim bunu ben..bende deli gibi genetik istiyodum ama bilkent ya da boğaziiçi olmadıktan sonra bence diğerleri fazla da olanak sağlayamaz gibi geliyo bana (bu benim fikrim) ama sen bilirsin çok çalışırım didinirim diyosan seç puanında yetiyosa direk bilkente git derim yurt dışı imkanı sağlıyo 2. 3. sınıfta rahat edersin...

haklısın.. ama ben bilkenttense koçu istiyorum. imkanlar açısından orası da baya iyiymiş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.