bende böyle bi sorun yaşadım ama benimki freesync açınca oluyordu senin monitörün öyle bi derdi yok sanırım. Eğer başka pc lere takınca sorun olmuyorsa ekran kartı driverını güncelle zaten güncelse eski sürümleri kurup dene. |
Monitör Dalgalanma Sorunu (Çözülmedi) (3. sayfa)
-
-
o zaman burada bir uyumsuzluk söz konusu. saçma gelecek ama laptopun pili sağlam mı?
-
eğer pil sağlam ise laptop adaptörünü çıkar ve öyle dene ayrıca uzatma kablosu vb birşey olmasın monitör direkt olarak duvardaki prize bağlansın. farklı bir odada deneyebilirsin.
aynı işlemleri pili çıkarıp laptop adaptörünü farklı priz monitörü farklı prize bağlayarak deneyebilirsiniz.
edit : buda size saçma gelebilir ancak bu şekilde çok ilginç çözümlere ulaştığımız oldu genelde eski vga sistemlerde oluyor zaten bu mevzu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 26 Ocak 2021; 22:6:48 > -
evet sağlam 1-2 saat civarı gidiyor hocam
-
dediklerimi deneyin bakalım nasıl bir sonuç alacağız ancak harfi harfine yapmanız gerekmekte burada püf nokta laptop ve monitörün aynı hatta olmaması veya laptopun hiç bağlı olmaması.
edit : ayrıca uzatma kablosu durumu da önem taşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 26 Ocak 2021; 22:14:33 > -
son önerimin işe yaramasını umut ederek bekliyorum
-
hocam dediklerinizi uyguladım laptop bataryasının duruma herhangi bir etkisi olmadı monitörü ayrı bir prize bagladıgımda dalgalanma 1 tık azaldı diyebilirim fakat yine rahatsız edici
-
laptop /monitör güç kablosunu hiç değiştirdiniz mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 26 Ocak 2021; 22:22:26 > -
monitörün yerini değiştirmeden üçlü priz ile ayrı bir prizden hat çektim hocam
-
monitörün güç kablosu malesef elimde 1 tane var aynı güç kablosundan değiştirmeni etkisi olurmu dersiniz
-
aradaki 3 lü prizi kaldırıp denememiz gerekiyor dediklerimi denedikten sonra bir tık azaldığını ancak yine de rahatsız edici olduğunu söylediniz eğer sorun tahmin ettiğim gibiyse bu şekilde sorunun çözülüp çözülmeyeceğini görebiliriz laptopun pili sağlammış nasıl olsa laptop ile monitörü başka bir odaya taşıyın ve laptop pil ile çalışsın monitörü de direk duvardaki prize takın uzatma kablosu olmadan. mümkünse o odada o an elektronik bir ürün çalışmasın hatta prize dahi takılı olmasın.
bu şekilde düzeleceğine inanıyorum bakalım yanılıyorsam da farklı çözüm yolları aramaya çalışırız.
-
olabilir tabiki. ayrıca kablonun topraklaması var değil mi?
-
Hocam şuan evde sadece bu çalışıyor lambalar hariç :) direkt duvardaki prize bağladım belki yarari olur diye akım koruyucu priz de kullandım dalgalanmalar daha kılcal hale geldi ama yine devam ediyor .
Az önce farkettim odadaki prizde topraklama yok hocam evde var fakat prizde desteği yok
Edit: monitörün güç kablosunda topraklama desteği var prizde yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demzel2602 -- 26 Ocak 2021; 22:47:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sorununuzun elektrik hattından dolayı olduğunuzu düşünüyorum o halde. demekki elektrik hattı düzgün dalgalı olmayan bir ortamda deneseniz sorun çözülecek.
-
monitörün faz ayarını yükseltip dene.
-
Hocam evdeki akım sabit 220v ayrıca akım dalgalı olduğunda akım koruyucunun sigortası atıyor genelde yağmurlu fırtınalı günlerde oluyor bu durum ben tedbir amaçlı takıyorum akım dalgalı dediğiniz şeyde topraklamaya dikkat çektiniz sanırım topraklama desteği mevcut bir prizde deneyip buraya yazacağım tekrar umarım düzelir :(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
http://www.techmind.org/lcd/phasing.html
şu siteyi açıp sonucu söylermisin
sonuç böyle mi : http://www.techmind.org/lcd/clockerr.gif
yoksa böyle mi : http://www.techmind.org/lcd/phaseerr.gif
-
phaseerr.gif görselindeki gibi hocam
edit: clockkerr görseliymiş özür dilerim yanlış görümüşüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demzel2602 -- 26 Ocak 2021; 23:7:3 > -
ekran kartı ile monitörün faz bilgisi birbirini tutmuyor o yüzden bu şekilde bir yatay çizgi oluşuyor bunu düzenlemek te bir ihtimal soruna yardımcı olabilir. ama kesin çözüm benim gözümde elektrik hattı olarak duruyor yinede denemekten zarar gelmez.
edit : mesajınızı düzenlemişsiniz mesajı düzenledikten sonra söylediğiniz resim saat frekansından kaynaklanıyor saat frekansının bu dalgalanma olayına etkisi olur mu olmaz mı denemek lazım yinede yukarıda söylediklerim geçerli elektrik hattı daha makul bir çözüm. elbette denemekten zarar gelmez eğer uygun bir ayarlama menüsü var ise.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 26 Ocak 2021; 23:16:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X