Şimdi Ara

Monitör Dalgalanma Sorunu (Çözülmedi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, elimdeki ( Samsung B2230N ) monitör PC'ye (Thinkpad T410) bağlı fakat çok dalgalanma yapıyor yatay çizgiler halinde oluyor ve genelde koyu renklerde oluyor elimde daha önce aynı model monitörün farklısı vardı bir sorun yaşamıyordum fakat şimdik yaşıyorum sorun monitörden desem başka PC'de denediğimde sorun gidiyor dalgalanma olmuyor fakat daha önce aynı PC'de aynı model monitörü (farklı bir monitör elimde 2 tane aynı model monitör vardı) sıkıntısız çalıştırıyordum çok araştırma yaptım başka prize taktım topraklamayı devredışı bıraktım fakat sorun devam etti. Yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demzel2602 -- 4 Şubat 2021; 13:4:16 >

• Neden topraklamayı devre dışı bırakıyorsunuz? Yapmayın böyle şeyler.

Monitörü kaç hz çalıştırıyorsunuz? Hz değerini değiştirmeyi deneyim, 75'se 60 yapın. Arkaplanı beyaz, veya siyah-beyaz karışık yapıp monitörün auto adjust fonksiyonunu kullanın. İlave olarak vga kablosunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

• Hocam Hz seçeneklerinde sadece sadece 60 seçeneği var değiştiremiyorum vga kablosunda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü başka PC'de aynı VGA kablosunda denediğimde monitör dalgalanma yapmıyor bu durumda PC'den sorun gibi gözüküyor fakat daha önce farklı monitörde aynı PC dalgalanma yapmıyordu nerden sorun anlamadım dediklerinizi deneyeceğim farklı forumlarda topraklamayı devre dışı bırakılınca sorunun çözüldüğü yazılmış sorunu çözemeyince denemekten başka çarem kalmadı malesef cevabınız için teşekkürler

• Monitör Dalgalanma Sorunu (Çözülmedi)
  • laptobun adaptörü daha yüksek amperli ile çalıştırıp denemek lazım adaptör yetmiyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

laptobun adaptörü daha yüksek amperli ile çalıştırıp denemek lazım adaptör yetmiyor olabilir

hocam laptop adaptörüyle alakalı bir durum yokki monitörün ayrı güç kablosu var

• güncel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde titreme sorunu.
    4 hafta önce açıldı
    Ekran Dalgalanma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • başka bir görüntü kablosu denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: M4M00D

başka bir görüntü kablosu denediniz mi?

evet denedim malesef sorun devam ediyor 3 farklı vga kablosu denedim

• demzel2602 D kullanıcısına yanıt

hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? güncel mi? driver yazılımlarınız vb?

• M4M00D kullanıcısına yanıt

Ekran kartı driveri güncel hocam kaldırdım tekrar kurdum ama yinede düzelmedi format atsam düzelirmi dersiniz veya win8 veya win10 kursam

eğer sorununuz yazılım ile alakalı bir problem ise değişiklikler gözlemlenebilir. fakat win8 önermem. Bunun haricinde laptopu başka bir monitörde veya tv de deneme imkanınız var mı şuan?

malesef elimdeki tek monitör bu şuan, yakın zamanda denerim . hdmi vga dönüştürücü sorunu çözer mi sizce hocam hdmi den görüntü alsam

Normal şartlarda dönüştürücüler kaliteyi düşürür sorunu daha çok arttırır. İlk olarak sorunun ne olduğunu saptamamız gerekiyor. monitöre bağladığınızda aygıt yöneticisinden ekran bağdaştırıcısı yazılımlarını devre dışı bırakıp deneyebilirmisiniz? eğer bilmiyorsanız team ile yardımcı olabilirim.

şuan devre dışı hocam ama sorun devam ediyor malesef çok az bir düzelme oluyor gibi ama netlik bozulduğundan dolayı sanırım

monitörün çözünürlüğü nedir? ful hd ise düşürüp deneyebilirmisin.

aygıtı etkinleştirin ve düşük bir çözünürlükte tekrar deneyin bunun dışında monitöre verdiğiniz görüntüyü genişletme, yineleme, yalnızca seçili ekran üzerinde göster şeklinde deneyiniz.

• en son bakalım windows olmayan bir platform üzerinde deneyelim görelim sorun windows ile beraber mi geliyor yoksa windows ile alakası yokmu. bunu da en kolay deneyebileceğiniz yer bios ekranı. bios ekranını monitör bağlı iken açınız.

1920x1080 çözünürlük, çözünürlük seçme kısmındaki bütün çözünürlükleri denedim malesef yine aynı :(

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.