nasıl düzeltiliyor peki bu saat frekansı hocam video atıyorum bu arada daha ayrıntılı görmeniz açısından |
Monitör Dalgalanma Sorunu (Çözülmedi) (4. sayfa)
-
-
-
monitörünüzün kullanım kılavuzunu inceledim ancak göremedim. Pixel Clock (Piksel Saat) (Coarse) ve Phase (Faz) (Fine) gibi ayarlar olmalı monitörün ayar menülerinde.
-
genelde bunlar monitör tarafından otomatik olarak algılanır ve buna Auto Adjust (Otomatik Ayarlama) deriz normal şartlarda en sağlıklı sonucu bunun vermesi gerekir.
-
Türkçe kılavuz içinde bulamadım yada ben göremedim ama ingilizce kılavuzun içinde gördüm kırmızı ile çizdiğim COURSE ayarı ile ayarlanabilir altındaki FİNE ise faz ayarıdır.
-
aslında bakarsanız auto diye bir tuş var tıkladıgımda yüzde 100e kadar gelip doluyor ama değişen bişey olmuyor
-
auto ya bastıktan sonra verdiğim linke tıkladığınızda sonuç aynı mı oluyor? eğer aynı oluyor iste attığım ekran görüntüsündeki menüden kurcalamanız gerekecek.
-
autoya basıp verdiğiniz linke gittiğimde sizin seçmek için linkini attığınız 2 görseldekine benzer bişey olmadı normal beyaz bie ekran cıktı hocam buyrun görselini ekleyim
-
not: dalgalanmalar sadece koyu tonlarda olmaya basladı acık tonlu ekranlarda dalgalanma kesildi
-
Piksel Saat ve faz ayarının düzgün olduğunu gösterir bu ancak anladığım kadarı ile sorunun devam ediyor değil mi?
-
ekstra ayarlarla anca bu kadar düzeltilebiliyor çünkü elektronik bir problem var ortada. koyu tonlar içinde zorlarsak düzelme ihtimali mevcut
-
evet malesef devam ediyor
-
monitör üzerinde bulanan modları denediniz mi hiç? sinema fotoğraf özel oyun fps gibi modlar oluyor genelde.
-
aslında bakarsanız yan mod denen bir mod var o modda kullanıyorum dalgalanmanın minumum olduğu mod bütün kombinasyonları denedim en az o modda oluyor
-
renk ayarlarınızı manuel olarak düzenlemek bir ihtimal işe yarayabilir çünkü açık renklerde problem olmadığını koyu renklerde sorun yaşadığınızı söylediniz. hatta intel hd graphics yazılımı üzerinden de bazı ayarları değiştirerek sonuç alınabilir. yinede dediğim gibi bunlar ekstra ayarlar hastanın derdi elektrik prizi yapılan ayarlar dalgalanmaları en aza veya yok etmeye kadar getirebilir ne kadar iyi olursa sizin için o kadar iyi olacaktır.
-
bu arada monitör arızasının kralını yaşamış biri olarak ufak bir anımı paylaşayım yıllar yıllar önce ( ilk-orta okulun tamamı ve lisenin başlangıç seneleri ) kullandığım bir tüplü monitör vardı uzun süre hiçbir problemi yokken birden şöyle çılgın bir hale büründü yıllarca da öyle kullandım açıkçası o siyah olan alan gidip geliyor saniyelik bazen düzeliyor genelde böyle durmadan git gel yapıyordu aşırı sinir bozucu bir durumdu keşke sadece dalgalanma olsa ekran komple dalgaydı benim
-
renk ayarlarıyla oynadığımda dalgalanmada bir değişim olmuyor yalnız elektrik mevzusunda haklsı olabilirsiniz sabahları cok fazla olan dalgalanma geceleri az oluyor yada ortamın ışığından bana öyle geliyor ama karanlık ortamda daha belirgin olması lazım elektirik konusunda haklısınız sanırım geceleri daha stabil bir elektrik akımı geldiğinden olabilir
-
uzun zamandır bilgisayar teknisyenliği yapıyorum çok müşteride karşılaştık bu duruma sorunun elektrik olduğunu bildiğim halde inatla müşteriler e çalışıyor ama dediği için böyle ekstra ayarlar uygulamaya çalışıyoruz mantıklı düşünen biri çıkarsa da bir elektrikçiye yönlendirip ev tesisatını incelettiriyoruz
-
hocam madem öyle diyorsunuz ben yarın laptopuda monitörüde başka bir eve götüreyim orda sistemi kurup sonucu buraya yazayım. şunu da belirtmemde fayda var şuan dalgalanma olan sistemde farklı laptopu denediğimde ekran dalgalanmıyor elektrikten kaynaklı sorun olsa yanlış anlamayın olmadığını iddea etmiyorum fakat aynı elektrik tesisatında farklı pc de dalgalanma olmuyor benimde iyice kafam karıştı :((
edit daha anlaşılır veriler ekleyim:
1.durum
elektirik tesisatı: A evi
kullanılan pc: A pc'si
kullanılan monitör:A monitörü
dalgalanma var
2.durum
elektirik tesisatı: A evi
kullanılan pc: DİKKAT B pc'si
kullanılan monitör:A monitörü
dalgalanma yok
elektirik tesisatının durumla alakasını anlamadım :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demzel2602 -- 27 Ocak 2021; 0:46:14 > -
Durum böyleyse olay bambaşka bir hal alıyor Ama yinede başka bir evde denediğinizde nasıl bir sonuç çıkacak görmüş oluruz. Umarım çözebiliriz başka bir evde dalgalanma olmaz ise sorun için elektrik diyebiliriz ancak dalgalanma olursa laptop monitör ilişkini incelememiz gerekecek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X