yarın farklı bir evde sistemi kurup sonuçları buraya yazacağım desteğiniz için çok teşekkür ederim |
Monitör Dalgalanma Sorunu (Çözülmedi) (5. sayfa)
-
-
Askerden geleli 22 gün oldu Şuan işsizim piyasa bitmiş kan ağlıyor önceden böyle değildi pandeminin de etkisi çok büyük bu konuda. Birde büyük şehirlerde iş imkanı daha fazladır yaşadığım yer biraz ufak bir yer daha çok organize sanayi Bölgesi. -
Birşey değil sonucu merakla bekliyorum. -
anladım kpss'ye girmeyi düşünüyor musunuz, bölüm zor muydu size birşeyler kattı mı yoksa sadece akademik bilgiden mi ibaret her bölümde olduğu gibi
-
Akademik bilginin dışında dandik bir müfredat var bu piyasa tecrübe ve deneyim işi saha tecrüben olmalı ki göz önüne çıkabilesin veya kendi kendine uğraştığın projelerin olmalı ki inceleyenler evet bu kişi şunu bunu biliyormuş diyebilmeli. Kısacası okulda anca diploma veriyorlar gerisi kişinin dışarıdaki mücadelesine kalmış.
Kpss ye girmeyi düşünüyorum pek bir umudum olmasa da çünkü kontenjanlar çok az oluyor. -
sizin adınıza gerçekten üzüldüm, halbuki sizin gibi teknik bilgisi olan insanların iş bulamaması üzücü, kurum ismi vermiyorum çok kurumda yaz tatillerinde çalıştım oralardaki bilgisayar teknisyenlerine teknisyen demeye bin şahit ister atananlar neye göre atanıyor onuda bilmek lazım tabi umarım en kısa sürede iş bulursunuz
-
VGA kabloları dışarıdan gelen parazit sinyallere açık kablolardır. VGA kablosunun olduğu ortamda kulaklık, hoparlör, cep telefonu, adaptör vb. indüktif etki yaratacak cihazlar varsa kaldırın. Ortamı temiz hale getirin cihaz olmasın. Mümkünse cihazla monitörü ayrı ayrı prizlere takın. AYNI prizden beslenmesinler.
Ve yine mümkünse, bu cihazların bağlı olduğu prizlerde sadece bu cihazlar bağlı olsun, hiçbir cihaz başka bağlı olmasın standby konumunda bile olsa TV vb. her şeyin bağlantısını kesin. VGA kablosunun yanında yukarıdaki aletlerde olmasın.
Bir de öyle deneyin.
-
malesef dediğiniz şeylerin hepsini denedim, daha önce de denemiştim, şimdi de denedim ; evdeki bütün cihazların gücünü kestim, (lambalar dahil) telefonları uçak moduna aldım, modem biraz monitöre yakındı onunda gücünü kestim pc'nin wifisini kapattım .laptopun bataryası çalışıyordu zaten onu da prize takmadım sadece duvardaki prize direkt olarak monitörün güç kablosunu bağladım herhangi bir uzatma da kullanmadım vga kablosunu değiştirdim , aynı monitörü farklı bir laptopa taktığımda dalgalanma yapmıyor. bu durumda sorun laptopta oluyor lakin, aynı laptop farklı monitörde dalgalanma yapmıyor. geçmiş yazışmaları incelerseniz daha iyi anlayabilirsiniz belki sorunu desteğiniz için teşekkürler.
-
iş aramaya devam edeceğim elbet bizimde bir yerde ekmeğimiz vardır İyi dileklerin için teşekkür ederim.
O kurumlara kaytan bıyıklı amcalar bakıyor biz biliyoruz kimin Nasıl işe alındığını veya bu konudaki özel ihalelere nasıl çöktüklerini -
Kamera kayıt cihazlarında bazen olan problemler.
Sizin leptop ile monitör faz ,frekans vs. Anlaşamıyor.
Bu ikisini alıp başka evde denedinizmi.
Evin elektriğinde sorun olduğunuda düşünmüyorum. -
elime bugun sipariş ettiğim vga to hdm geldi ne yazıkki fotosunu attıgım laptoptaki çıkışı ben hdmi girişi sanmışım dikkat etmemiştim benim pc de hdmi çıkışı yok sanırım merak ettim peki o çıkış ne çıkışı
-
ben pes ettim ve bu sorun beynimde bir paradoks olarak kalacak
edit: başka elektrik tesisatında denedim sorun devam ediyor
-
DisplayPort
-
Displayport girişi.
Hdmı dan farkı bir tarafı düz. Dönüştürücü satılıyor. -
uğraşmak isterseniz biz buradayız
-
Daha önce dediğim gibi elektrikte problem zannetmiyordum.
Leptop ile monitör arasında muhtemelen bir çeşit frekans farkı var. Farklı fazlara takıldı desem evde zaten olamaz ikiside aynı fazdan beslenir .
Bu iş beni aşar .Çaresini bende bilmiyorum.
Neyse geçmiş olsun , belki bilen biri çıkarda bizde öğreniriz. -
başka bir öneriniz varmı yaptığımız testler doğrultusunda
-
teşekkür ederim sizede sorun çözülürse buraya ayrıntılı olarak çözümünü yazacağımız (tabi böyle birşey mümkünse )
-
konuya bakmaya gelen arkadaşlar için durumu toparlayalım ;
Sorun : Monitörde Koyu Tonlarda Daha Belirgin Olan Yatay Kılcal Çizgiler Halindeki Dalgalanma
(Monitörde Sadece VGA çıkışı var)
1.Durum
Kullanılan Monitör: A Monitörü
Kullanılan Laptop: A Laptopu
Kullanılan VGA Kablosu:A Kablosu
Kullanılan İşletim Sistemi: Win 7
Kullanılan Elektirik Tesisat:A Tesisatı
Topraklama Mevcudiyeti: VAR
Parazit Sinyal (GSM, Wifi, Modem..):YOK
Auto Adjust :ayarlandı.
Direkt Olarak Monitörü Duvardaki Prize Bağlama:var
sonuç: DALGALANMA VAR
2.Durum
Kullanılan Laptop: B Laptopu (Dikkat)
Kullanılan VGA Kablosu:A Kablosu
Kullanılan İşletim Sistemi: Win 7
Kullanılan Elektirik Tesisat:A Tesisatı
sonuç dalgalanma yok
3.durum
Kullanılan Laptop: A Laptopu
Kullanılan VGA Kablosu:B Kablosu (Dikkat)
Kullanılan İşletim Sistemi: Bios Menu (Dikkat)
Kullanılan Elektirik Tesisat:B Tesisatı(Dikkat)
Dalgalanma var
Kısaca Özet:
1.durum koşullarında a laptopuna bağlı a monitöründe dalgalanma var
2.durum koşullarında b laptopuna bağlı a monitöründe dalgalanma yok
3.durum koşullarında a laptopuna bağlı a monitürnde dalgalanma var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X