Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
102.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de yeni açtım haftasonum vardı bir tek ama AH sağolsun lvl 46 olabildim NM Act 3 ağır ağır ilerliyorum hafta içi oynayamayacağım ama bu hızla haftaya 60 olurum gibi gözüküyor.

Itemlarda Dex + Vita ve attack speed basmaya gayret ediyorum. Build de aşağıdan görülebilir sizce değişmesi gereken kısımlar var mı?

http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#UZXfgh!dXW!ZYZZYZ

Tavsiyelere/yardımlara açığım özellikle iyi bir passive bulamadım Hell ve Inferno için one with everything'e geçip itemları tek bir res üzerine kurmayı planlıyorum mantıklı mı?

• beyler yok mu act 2 de iş yapan monk ? bilgi lazım ne yapmış ne etmiş. biraz item dizdim ben ama hala elitelerde bir şey yapamıyorum.

son halim :

Monk Tartışma Başlığı
  • Resistance ın çok düşük.O seviyede 500 den az olmamalı
  • Resistance değerlerin inanılmaz düşük Yûiji. Bana göre minimum 500+ olması gerekir -ki ben yüklenebildiğim kadar yüklenmeye devam ediyorum armor ile birlikte. Başka bir konuda şunları yazmıştım, alıntılayayım;

quote:

Gelelim Itemlara; söylediğiniz gibi Itemlar Vitality-Dexterity-Cold Resistance/All Resistance ve Magic Find ağırlıklı. Tüm bu değerleri içeren eşyaları bulmak kolay değildir, o sebeple para kasıp AH'da bir süre yatmam gerekti. Ayrıca gerekli tüm DPS'i Dexterity'den sağlamak da akıl kârı değildir, çünkü bu durumda Vitaliy'den ödün vermek gerekebilir. Bu sebeple de Attack Speed çok önemli bir rol oynayacaktır. 1-Hand silah alırken 800+ DPS olmasına ve özellikle de Attack Speed içermesine dikkat edin. 1 Dexterity ortalam 5.4 hasar arttırır iken, %1 Attack Speed 90-100 arası hasar arttırır. Yani maksimum değerlere anca Attack Speed de verilerek ulaşılabilir diye düşünüyorum. Inferno'da ölmemek ne kadar bir kuralsa, ortalama bir DPS ile elimizden geldiği kadar hızlı hasar vermek de o kadar önemli. Çünkü Critical Hit Damage ve Hit Chance yok denecek kadar az olacaktır aşırı iyi ve değişik kombinasyonlu Itemlar bulamadan. Verebildiğim maksimum Crit 12K bu Tank+DPS yapısıyla. Ek olarak da söyleyeyim, Enchantress %10 Armor ve %3 Attack Speed arttırır, Monk için en iyi yoldaştır. Bununla beraber Earth Ally da tanklık görevini üstlenir, siz de arkadan hasar vermeye devam edersiniz Enchantress ile birlikte. Ayrıca %10 HP arttırır Earth Ally.

Enchantress'a Intelligence ağırlıklı eşyalar ve 800+ DPS bir Staff verirseniz, 3130 Damage puanına kadar ulaşıyor. Bu değerlerle de 14K'ya kadar vurduğunu görüp oldukça şaşırmştım. Aynısı Earth Ally için de geçerlidir, hem seri hem de 5-10K arası vuruyor. Ayrıca karşısındaki NPC'nin agrosunu 3 saniye üzerine alıyor kullandığı bir yetenek ile. Ek olarak da Deadly Reach ve Keen Eye kombinasyonu tabii ki olmazsa olmazdır hayatta kalmak için. Zira 3. vuruşu armorunuzu %50 değerinde arttırmaktadır. Karakterim şu an aşağıdaki gibi, sadece resistler 550'ye, HP de 38K'ya dayandı resimden farklı olarak.

Monk Tartışma Başlığı

Yetenek ağacı ise şöyle;http://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#bXgYjQ!YXU!ZcaYcc

Deadly Reach ve Keen Eye ikilisini neden tercih ettiğimi anlattım. Breathe of Heaven'da bulunan 1.5 saniye Fear özelliği Elitler dahil her şeye etki ettiğinden dolayı bulunmaz bir nimet, çünkü size sıkıştığınızda kaçma olanağı sağlıyor ve ayrıca Heal basıyor. Serenity'yi zaten eminim ki herkes Peaceful Repose ile kullanıyordur. Bununla beraber Rare/Elite Packlerde Blinding Flash ve %60 Miss Rune'u oldukça kullanışlı. Hasardan çok hayatta kalma önemli benim için, fakat verdiğim hasar da azımsanamayacak kadar çok. Hiç Enrage olduklarını hatırlamıyorum packlerin. Earth Ally'ı da anlattım, tekrar etmeyeceğim. Mantra'yı, Mantra of Healing ve Time of Need olarak seçmemin nedeni ise tamamen resistance değerlerinden dolayı. %20 tüm resistleri arttıran bir Rune çünkü. Pasifler ise; Transdencense hayat kurtarır yine. One With Everything zaten resistlerimiz için olmazsa olmaz. Seize the Initiative ise armor bakımından seçilmeli. Bilmiyorum deneyin, belki siz de seversiniz ama bence Dual-Wielding olayı oldukça zorlayacaktır sizi. 800+ DPS bir silah ve kalkan alıp öyle deneyin derim.

• @Blackworms hocam 8k armor nerden geldi o shield kaç armor öyle? act2 sololayabiliyormusunuz acaba ? Benim karakter sizinkine çok benziyor resist ve atack aynı sizin hpniz 2k ve armorunuz 4k fazla benden. Çok nadir rare/elite pack combosu sololayabiliyorum act2 bitirdim ama ölüp kalkıp bölüm bosslarını geçerek sadece doru düzgün hiç rare/elit pack yapamıyorum. act3 zaten tam felaket ilk görevini bile yapamıyorum
  • Selamlar,

60 level Monk ile 2-3 saniyeliğine maksimum olarak 80% dodge'a kadar çıkabiliyorum fakat daha sonra Cd'ye girdiği için skiller, hayatım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor acaba hangi mob tek atacak diye bu arada 40k Hp olmasına rağmen Act2 Inferno'da moblar tek atıyor, resist yönünden monkumun çok zayıf olduğunun farkındayım fakat şu anda ne yapsam fail veriyor gibi, Vitality-Ressist tanka dönsem olmuyor, Dodge yapsam ki 80 % dodge bence oldukça yüksek fakat tamamen şans işi bazen hiç damage yemiyorsunuz fakat infernoda damage aldığınız anda ölüyorsunuz. DPS yapsam mele class mobların içine girmem gerek yine aynı sıkıntı, Acayip derecede soğumuş durumdayım Monk class'ından Infernoya kadar herşey çok güzeldi :), Inferno için "We promise, you will die." mottosunun doğru olacağını tahmin ediyorumdam fakat bu kadar zor olacağını düşünmüyordum. Önerebileceğiniz build olursa sevinirim.

• @ilker484, dostum orada Deadly Reach->Keen Eye ikilisinin yarattığı şeyi görüyorsun. Normalde 5.7K falan armor mevcut Enchantress ile, Deadly Reach de kombodan dolayı %50 arttırınca öyle oluyor -ki zaten aksiyonun içinde devamlı olarak vuruş gerçekleştirdiğiniz için neredeyse hep öyle kalıyor. Açıkçası ACT II'ye henüz başlamadım, muhtemelen yarın denerim zira şu an Halls of Agony'de bir şeyler düşürmeye uğraşıyorum. Belki dediğin tek vuruş olayları bana da olur, o zaman Vitality arttırımı, Life on each Hit ve Melee Reduction girişimi yapabiliriz. Duruma göre sizi haberdar ederim. Ayrıca ne kadar karşılaştırma kriteridir bilemiyorum ama, Halls of Agony'ye giderken Achievement yapacağım diye 3 Rare/Elite Pack'i peşime taktım ve ölmeden üçünü de kesebildim Inferno'da bu statlar ve yetenek ağacıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 27 Mayıs 2012; 23:25:20 >
  • Baya build denedim sizin önerdiğiniz grupla güzel gidebilir ama solo olarak ilerlemeniz zor diye düşünüyorum act2de tabi denedikten sonra yazarsınız sonucu. 2silah takıp life on hit deniyorum şuan biraz daha iyi gibi sanki.
  • @Blackworms

bilgiler için sağol hocam
    bende full resist ,dex, vitality gitmeyi düşünüyordum
    armor da gidebilirsem çok iyi olacak
    mf,vitality,dex takılıyordum ama ne yazık ki çabuk yatıyorum
  • ACT II'de canıma okudular açık ve net olarak. Dön dolaş bir hâl oldum ama bir kere öldüm. Packler bayağı bir zorluyor haliyle, yine de kesilebilir düzeydeler ama daha fazla resist lazım kesinlikle. :(
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 28 Mayıs 2012; 1:14:45 >
  • http://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#WcgXTh!ZXU!Zcacba

şu build iş görür diye düşünüyorum ama Hp nizin en az 40k olması lazım ve resistlerin 500+ olması lazım. DPS de yapabilirseniz artık ama bu build iş görücektir Damage yememeye yönelik bir build gelipde bir mob 500k vurmassa sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozgel

53 oldum ama hala ezik gibi dolaniyor. 11k yi gecmedi hp. Gecsede farketmiyecek zaten. Hp fazla olsa da onu dolduracak pot yok. Bitane bas 30 sn bekle. Omrum moblardan kacmakla geciyor. Hell de siradan moblari kesmek bile iskence halini aldi

büyük ihtimal dps de çok kötü sende, 11k hp olduğuna göre. o hp ile hellde bir şey yapamazsın. ahdan item al. biraz kurcalarsan gayet ucuza güzel item alabilirsin
    ayrıca monk gibi nerdeyse healer bir karakterde hp mi dolduramıyorsun

en az 20k+ hp 4k+ dps olması lazım

quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

Bu monkun skillerinin Türkçe açıklamaları var fakat skill rune larının türkçe açıklamalarına ulaşamadım, nereden ulaşabilirim ?

http://diablo3tr.mmolog.net/

quote:

Orijinalden alıntı: K2Co3

15k dps 18k hp var ama inferno act1 in elitleri falan baya zorlandım, o yüzden hell i iki kere falan farm yapmayı düşünüyorum bakalım ne olucak.

hell farmlamak yerine hpni yükselt. 40k hp 10kdps var bende(fakat resist yok :( kasmam lazım). abuk subuk kombinasyonlu elit gelmediği sürece act1 de iyiyim. act1inferno da adam gibi item bulamazken hellde sanmıyorum...

@Yûiji
    act2 kasmadım daha ama 200 resist az yetmez gibi. 300+ falan çıkartmak lazım onu. bnmde 150 şuan :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Mayıs 2012; 7:52:15 >

• İnternette gördüğüm kadarıyla dodgeye ağırlık veripde act 2 ve act 3 te dolaşarak kesme yöntemiyle solo farm atıyordu eleman.Resisi 400 lerdeydi ama vitality ve dex 1500 yapmıştı.
  • ya dostum iyi güzel kalkan kullanıyorsunda dodge bence monkun en büyük artılarından biridir. %30 dodge dan vazgeçmişsin. %55 %60 dodge olduğunu düşün seninkinden 2 kat fazla dodge geçer. resistim zamanında 500 dü genede ilerleyemiyordum o yüzden dodge ağırlık verdim. özellikle kalkan olayına çok fazla karşıyım. attack speed düşüyor spirit regen yok oluyor. dodge düşüyor her şeyin kayboluyor.

şöyle basit bir mantık yürüteyim.

500 resist ile %60 damage absord ediyorsun. %30 dodge ile vuruşların %70i damage olarak sana dönüyor.
    200 resistim var %40 damage absord ediyorum. %60 dodge ile vuruşların %40 ı damage olarak bana dönüyor.

hangisi daha mantıklı ? %20 daha az damage yemek mi ? yoksa %30 hiç damage yememek mi ? ben 500 resist ile de act 2 ye girdim %55 dodge ile de act 2 ye girdim. sonuç; ikisi de hüsran. ben şu an legendary ve set itemleri topluyorum bakalım ne olacak.

2 item var alacağım set item onları alınca resist gelecek 120 kadar. daha sonra oturup konuşuruz.

• Infernoda act1 I raahatlikla oynayan bi mon olarak 2 onerim olarak 1. Si resist 2. Ve en onemlisi life on hitli iyi dps ve attack speedli item alin bakin vurdukca caniniz nasil doluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marioglu

Infernoda act1 I raahatlikla oynayan bi mon olarak 2 onerim olarak 1. Si resist 2. Ve en onemlisi life on hitli iyi dps ve attack speedli item alin bakin vurdukca caniniz nasil doluyor

act 1 de zorlanan monk yoktur ki. ben %240 magic find ile eliteleri kesiyorum yani itemsiz olarak. resistim 0 ken armorum 3k iken act 1 de farmlıyorum. onda problem yok. bizim problemimiz act 2 de başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yûiji

quote:

Infernoda act1 I raahatlikla oynayan bi mon olarak 2 onerim olarak 1. Si resist 2. Ve en onemlisi life on hitli iyi dps ve attack speedli item alin bakin vurdukca caniniz nasil doluyor

act 1 de zorlanan monk yoktur ki. ben %240 magic find ile eliteleri kesiyorum yani itemsiz olarak. resistim 0 ken armorum 3k iken act 1 de farmlıyorum. onda problem yok. bizim problemimiz act 2 de başlıyor.

Nasıl o kadar magic find yaptın bende buffsız %126 henüz yüzük ve kolyem yok fakat olsada en fazla %170 falan olur.
  • Bende dodge olayıyla denemek istiyorum.Mantra of devasion da yüzde 20 armor vereb skill rune mu yoksa yüzde 55 fire weapon damage i mi kullansam kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness12 -- 28 Mayıs 2012; 12:39:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerow

quote:

Orijinalden alıntı: Yûiji

quote:

Nasıl o kadar magic find yaptın bende buffsız %126 henüz yüzük ve kolyem yok fakat olsada en fazla %170 falan olur.

buffları neden saymıyorsun ki ? sen buffsız mı farm yapıyorsun ?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.