Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
102.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemsezgin2

http://eu.battle.net/d3/en/profile/H%C3%BCk%C3%BCmdar-2104/hero/22675253

yorum yapabilir misiniz acaba neler eksik?

Ya şimdi bişiler yazacam ama alınma bu yazdıklarım bana göre doğru ama sana yanlış gelebilir .

1 Skill dağılımın gearına göre tamamen yanlış , skorn almışın ls yok demekki tempesh rush farmı yapıyorsun diyeceğim ama bu seferde skillerin ona uymuyor.
    2 Loh , ls almamışın hiç göremedim yani bu gearla (170k dps) mp 0-1 hatta 2 için bile çok fazla ama lohsuz ve ls siz mp çıkamazsın buda ironik olmuş :D
    3 resistlerin yetersiz sanki yolda bulduğun itemi üzerine giymişin. Tek bir dal rese gitmelisin all ress ile birlikte.

ya char bana baştan aşağı yanlış gibi geldi , sayfa başında monk ile ilgili yazılanları iyice okuman lazım....

Alıntıları Göster
    ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bismark78 -- 18 Aralık 2012; 10:24:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

Ya şimdi bişiler yazacam ama alınma bu yazdıklarım bana göre doğru ama sana yanlış gelebilir .

1 Skill dağılımın gearına göre tamamen yanlış , skorn almışın ls yok demekki tempesh rush farmı yapıyorsun diyeceğim ama bu seferde skillerin ona uymuyor.
    2 Loh , ls almamışın hiç göremedim yani bu gearla (170k dps) mp 0-1 hatta 2 için bile çok fazla ama lohsuz ve ls siz mp çıkamazsın buda ironik olmuş :D
    3 resistlerin yetersiz sanki yolda bulduğun itemi üzerine giymişin. Tek bir dal rese gitmelisin all ress ile birlikte.

ya char bana baştan aşağı yanlış gibi geldi , sayfa başında monk ile ilgili yazılanları iyice okuman lazım....

estğ. kardeşim neden alınayım yardım için sordum zaten. burda sorun bende değil aslında, sorun tamamen blizzard. resistance yüklensem crit hit dmg veya dps düşüyor, loh, ls yüklensem yine aynı şekilde, biran önce bi düzenleme gelmesi gerektiği düşüncesindeyim, bi wizard veya bi barbar aynı parayla çıktığı itemlerle kat kat daha üstün oluyor.

• Sorun nasıl Blizzard'da yahu? Doğru-dürüst resist. kasmamışsın, built-item uyuşmazlığı var; sorun nasıl Blizzard'da?

EDIT: "build-skill" yazmışım "built-item" yerine, imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 18 Aralık 2012; 11:53:24 >
  • quote:

quote:

quote:

estğ. kardeşim neden alınayım yardım için sordum zaten. burda sorun bende değil aslında, sorun tamamen blizzard. resistance yüklensem crit hit dmg veya dps düşüyor, loh, ls yüklensem yine aynı şekilde, biran önce bi düzenleme gelmesi gerektiği düşüncesindeyim, bi wizard veya bi barbar aynı parayla çıktığı itemlerle kat kat daha üstün oluyor.

@shruikan sogru soylemis senin icin. Blizzin senin su anki charinin durumu ile ilgili bir sucu yok. Monk dengeli olmak zorunda ama seninki dengesiz olmus. Sokakta gorseler yani canlansa deli bu diye timarhaneye kapatirlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam Dostlar;

Ehp dengesi konusunda detaylı bilgi verebilir misiniz. Asıl karakter ayakta tuttmaya sağlayan can alıcı konu bu sanırım. Herkes dps' in ve loh yahut ls peşinde koşuyor gibi ama bu konuya pek değinilmemiş gördüğüm kadarıyla.

Bu konuda skill düzeni, ls/loh - attack speed dengesi, dps ve resistance total ilişkisi gibi detaylı bilgi verebilecek birkaç kişi vardır sanırım forumda.

Internette bu hesaplamayı ve item değerlerini karşılaştırabileceğimiz birçok site var ama birbine uyum konusunda bir sorun var gibi, değerler aynı görünmüyor. Elbette dps, hp ye attack speed, resistance ve armor değerlerine göre çok değişkenlik gösteren bir durum ama en azından dengenin nasıl kurulacağı konusunda fikri olmayan/az olan kişilere bilgi amaçlı bu konuda paylaşımda bulunabilirsek sanırım "benim karaktere bir bakın nasıl iyi mi gibi ?" sorulara bir nebze olsun kendimiz cevap verebilecek duruma gelebiliriz ve daha profosyonel oyuncu olma yolunda bir adım atabiliriz gibime geliyor.

şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Loyqus

Selam Dostlar;

Ehp dengesi konusunda detaylı bilgi verebilir misiniz. Asıl karakter ayakta tuttmaya sağlayan can alıcı konu bu sanırım. Herkes dps' in ve loh yahut ls peşinde koşuyor gibi ama bu konuya pek değinilmemiş gördüğüm kadarıyla.

Bu konuda skill düzeni, ls/loh - attack speed dengesi, dps ve resistance total ilişkisi gibi detaylı bilgi verebilecek birkaç kişi vardır sanırım forumda.

Internette bu hesaplamayı ve item değerlerini karşılaştırabileceğimiz birçok site var ama birbine uyum konusunda bir sorun var gibi, değerler aynı görünmüyor. Elbette dps, hp ye attack speed, resistance ve armor değerlerine göre çok değişkenlik gösteren bir durum ama en azından dengenin nasıl kurulacağı konusunda fikri olmayan/az olan kişilere bilgi amaçlı bu konuda paylaşımda bulunabilirsek sanırım "benim karaktere bir bakın nasıl iyi mi gibi ?" sorulara bir nebze olsun kendimiz cevap verebilecek duruma gelebiliriz ve daha profosyonel oyuncu olma yolunda bir adım atabiliriz gibime geliyor.

şimdiden teşekkürler

Oyundanda muhabetimiz olmuştu sizinle sanırım kardeşim.

Soru bu şekilde gelirse cevaplanamaz. Elindeki silaha, dediğin gibi loh, ls, as, dps ilişkisine bağlıdır ehp değerinin ne kadar olması gerektiği.

Ayakta kalmaktan kasıt nedir? mp10 damı mesela? Dw silahlamı skornlamı? Mesela skorn varsa biraz daha yüksek ehp gerekli (yüksek mp için)

Yüksek dps kasma olayına gelirsek eğer. Bunun amacı ls den maximum yararlanmaktır. An itibariyle işe yaradığını söyliyebilirim.

Bazı bilgileri verirseniz daha gerçekçi cevaplar alabilirsiniz.

Saygılar.

• Ama genel olarak bilgi istersen klasik konu döner

5k+ armor
    40k+vita
    600+res
    min 3ls
    max loh
    max regen

yüksek mplerde en önemli konulardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TouchOfSleep

quote:

Selam Dostlar;

şimdiden teşekkürler

Soru bu şekilde gelirse cevaplanamaz. Elindeki silaha, dediğin gibi loh, ls, as, dps ilişkisine bağlıdır ehp değerinin ne kadar olması gerektiği.

Ayakta kalmaktan kasıt nedir? mp10 damı mesela? Dw silahlamı skornlamı? Mesela skorn varsa biraz daha yüksek ehp gerekli (yüksek mp için)

Yüksek dps kasma olayına gelirsek eğer. Bunun amacı ls den maximum yararlanmaktır. An itibariyle işe yaradığını söyliyebilirim.

Saygılar.

Doğrudur Hocam itemlar konusunda biraz konuşmuştuk.

Ben kendi karakterim için bu soruyu iletmedim aslında, ehp değeri nedir ne işe yarar bilmeyen ya da bu konuda az bilgisi olan kişiler için açıklama getirilebilir şeklinde iletmiştim.

Bunun için şöyle bir tablo ayarlanabilir mi yoksa bu iş tek tek karakterlerle uğraşarak daha mı basit olur, tabi itemlar birbiriyle birebir aynı olmadığından ortalama değerler üzerinden konuşursak belki daha rahat olabilir.

MP 4,5,6 ;
    Dps : 60 - 100 K
    Hp - minumun tutulması gereken değerler, resistance minumum tutulması gereken değerler, armor, duel wield ya da 2hand, loh ya da ls değerleri ve minumum ehp değeri
    Dps : 100 - 150 K
    Hp - ....
    Dps - 150 - 200 K
    Hp - ....

MP 7-8
    Hp - minumun tutulması gereken değerler, resistance minumum tutulması gereken değerler, armor, duel wield ya da 2hand, loh ya da ls değerleri ve min. ehp değeri
    Dps : 150 - 200 K
    Dps - 200 - ...

MP 9-10
    Hp - minumun tutulması gereken değerler, resistance minumum tutulması gereken değerler, armor, duel wield ya da 2hand, loh ya da ls değerleri ve min. ehp değeri
    Dps - 200 - ...

selamlar

• quote:

quote:

quote:

Selam Dostlar;

şimdiden teşekkürler

Saygılar.

Doğrudur Hocam itemlar konusunda biraz konuşmuştuk.

Ben kendi karakterim için bu soruyu iletmedim aslında, ehp değeri nedir ne işe yarar bilmeyen ya da bu konuda az bilgisi olan kişiler için açıklama getirilebilir şeklinde iletmiştim.

Bunun için şöyle bir tablo ayarlanabilir mi yoksa bu iş tek tek karakterlerle uğraşarak daha mı basit olur, tabi itemlar birbiriyle birebir aynı olmadığından ortalama değerler üzerinden konuşursak belki daha rahat olabilir.

MP 4,5,6 ;
    Dps : 60 - 100 K
    Hp - minumun tutulması gereken değerler, resistance minumum tutulması gereken değerler, armor, duel wield ya da 2hand, loh ya da ls değerleri ve minumum ehp değeri
    Hp - ....
    Dps - 150 - 200 K
    Hp - ....

MP 7-8
    Dps - 200 - ...

MP 9-10
    Dps - 200 - ...

selamlar

Güzel fikir aslında ama en ufak dinamik değişiği tüm değerleri etkiler bence kalıba oturtmak olmaz.

Öyleki yukarda verdiğim değerlerde dps yüksekse lohdan, Loh coksa resistten, can coksa armordan (bu arada armor sadece defans olan değil + bide ranged elemental ve melee dmg reduce olayları var çok önemli) bir miktar kısılabilir. Optimum olan kesin değerler yok. Hepsi bir denge oluşturduğundan taşları oynatılabilir.

Ama skorn ve dw silahlarla deneme yapılıp video destekli bir bilgilendirme yapılabilir. Monk başlığında bir ilk gerçekleşir sanrıım ?

Saygılar...

• quote:

Yardımım olursa ne ala. Ben de çok anlamam monktan , denediklerimi yazıyorum. ya innalarda 2 sıkıntı var birisi Healt diğeri ress. Yani Blizzard resmen küfür eder gibi bir iş yapmış setlerimizdede. As yüklensende o dps ile fight uzayacak fight uzayınca kaçınılmaz sonuç :yatacaksın. Tek başına LS 6 yetmiyor biraz loh +life regen ile desteklemek gerekiyor ki breath en sık kullandığımız skill yani hp dayanmıyor. Şahsi fikrim as artırarak mp6 farm yapabilirsin (belkide çok kasar) ama blackthrone ile oyundan soğumadan çok güzel mp7 yapar (bütçene göre) mp 6 da öleker yaptığın farm şeklini mp 8 de yapabilirsin :D

Aslında çok sık ölmüyorum ancak arcane+molten gibi elitlere de dayanamıyorum tabi ki. Sadece molten, descerator filan sorun olmuyor, ateşin içinde durarak kesiyorum çoğu zaman. Inna set konusunda da çok haklısınız. Monk gibi melee karaktere set yapıyorsun ama verdiği bonuslar açıkçası tırt. Cyclonenin spirit costu düşüyor 4 set yapınca waooooowwwwww inanılmaz faydalı. Galiba en sonunda emektar wizardımı CM'ye çevirip yüksek mp işini ona bırakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 18 Aralık 2012; 16:51:33 >

• Elemanı daha nasıl geliştirebilirim? Solo mp7 de hiç ölmeden rahat dolaşabiliyorum. Amulet ve yüzük bakıyorum ama içime sinen birşey bulamadım daha. Tavsiyeleriniz neler?

http://eu.battle.net/d3/en/profile/barku75-2600/hero/20021877
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Elemanı daha nasıl geliştirebilirim? Solo mp7 de hiç ölmeden rahat dolaşabiliyorum. Amulet ve yüzük bakıyorum ama içime sinen birşey bulamadım daha. Tavsiyeleriniz neler?

Off-hand silahı phy. bir silahla değiştir; aksi durumda inna kemerden gelen %8 elemental bonusu hiç yok yere kaybediyorsun.

Bir de, eğer üzerindekiler "exp. farm seti" değilse ciddi resist. eksiğin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Elemanı daha nasıl geliştirebilirim? Solo mp7 de hiç ölmeden rahat dolaşabiliyorum. Amulet ve yüzük bakıyorum ama içime sinen birşey bulamadım daha. Tavsiyeleriniz neler?

Off-hand silahı phy. bir silahla değiştir; aksi durumda inna kemerden gelen %8 elemental bonusu hiç yok yere kaybediyorsun.

Bir de, eğer üzerindekiler "exp. farm seti" değilse ciddi resist. eksiğin var.

phy silah nedir?

• physical damage olan bi silahla, seninkinde + fire damge var
  • Arkadaşlar, 120k DPS'yi geçmiş olanların profillerine bakıyorum,eşyalarına bakıyorum, benim üzerimdeki pek çok şey daha iyi gibi geliyor bana, yalnızca silahlarım daha iyi olabilir biliyorum ama 80k'yı aşamıyorum bir türlü çözüm getiremedim, ne yapsam bilemedim 60m kadar da bir bütçem var, bir el atıp yorumlarsanız sevinirim.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/radagast-1359/hero/294852
  • AS'den ziyade, crit dmg. kas. Yüzüğe avg.dmg., beline inna kemer ve eline de phy. silah... Vita. yerine dex. gemleri; o kadar cana ihtiyacın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa88racada8ra

Arkadaşlar, 120k DPS'yi geçmiş olanların profillerine bakıyorum,eşyalarına bakıyorum, benim üzerimdeki pek çok şey daha iyi gibi geliyor bana, yalnızca silahlarım daha iyi olabilir biliyorum ama 80k'yı aşamıyorum bir türlü çözüm getiremedim, ne yapsam bilemedim 60m kadar da bir bütçem var, bir el atıp yorumlarsanız sevinirim.

chirtical cahange + hit damage +as+ dex +resst li eşyalar bulmaya çalış.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/kaan1978-1298/hero/22500886

• quote:

Arkadaşlar, 120k DPS'yi geçmiş olanların profillerine bakıyorum,eşyalarına bakıyorum, benim üzerimdeki pek çok şey daha iyi gibi geliyor bana, yalnızca silahlarım daha iyi olabilir biliyorum ama 80k'yı aşamıyorum bir türlü çözüm getiremedim, ne yapsam bilemedim 60m kadar da bir bütçem var, bir el atıp yorumlarsanız sevinirim.

Hellfire ringin berbat daha iyisini yapabilirsin.

Belt neck ve gloves facia durumda bunları bir araştır en az 30 40k dps eklersin.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bismark78

quote:

Hell fire ın güzelmiş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bismark78

quote:

Hell fire ın güzelmiş

teşekkur ederim

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.