Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
102.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rocka

@ Loyqus

Az önce profiline baktım MainHand de 840 dps li fist weapon war, OffHand de 1190 dps li echo var. Bunları yer değiştirirsen Sweeping Wind in damage ını arttırmış olursun. SW main hand deki silahın damage ını kullanıyor.

teşekkürler, daha çok fear olayından sakınmak için bu şekilde kullanıyordum ama SW damage için değişikliğini yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerolaw

Aslında benimde seninle yaptığım ortak hatadan bahsedeyim.

Natalya setinin, yüzükte crit chance olmadan kullanmak mantık dışı oluyor biraz.Toplamda 7 cc için 2 parça itemi düşük statlı kullanmak zorunda kalıyoruz.Fakat zaten normal rare bir yüzükte 6 crit chance bulmak ve bot ve yüzükteki kalan statları ihtiyaca göre daha geniş ve ferah ferah dizmek daha mantıklı.

Kısacası %1 cc için 2 parçayı set olarak kasmak ne kadar mantıklı?
    Yüzükte cc yoksa natalya kullanmak mantıksız kalıyor biraz.
    Monk için;
    Crit dmg'i silahlardan sağlayıp + witching hour ile bırakmak ve kalan itemleri atak speed ve cc üzerine kurup dex ağırlıklı bir char monk için en uygun ve mantıklı seçim gibi gözüküyor şuanda.

tavsiyeler için teşekkürler, dps için iyice hesap yapmak lazım tabi ehp de ayrı önem gerektiriyor.

http://d3up.com/

sitesinden faydalanıyorum item alırken hesap kitap işinde tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocka

@ Loyqus

Az önce profiline baktım MainHand de 840 dps li fist weapon war, OffHand de 1190 dps li echo var. Bunları yer değiştirirsen Sweeping Wind in damage ını arttırmış olursun. SW main hand deki silahın damage ını kullanıyor.

Sweeping Wind, Barbar'ın Sprint skill'i gibi çalışmıyor. Yani SW her zaman main hand'e göre vurmaz. Bir sağ bir sol vuruş dizisinde hangi elin aktifken etkinleştirirsen, sw ona göre vurur.

@Zerolaw

Natalya bot ve yüzük, şu an Monk için en makul ikili. Senin dediğin gibi, set bonusu affix'ini rare itemlerden edinmeye kalksan çok daha fazla para harcamak durumundasın. Natalya botta, dex, AR, ms ve armor; yüzükte ise dex ve as garanti affix.

EDIT: anlatım bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 7 Aralık 2012; 11:07:19 >

• quote:

Natalya setinin, yüzükte crit chance olmadan kullanmak mantık dışı oluyor biraz.Toplamda 7 cc için 2 parça itemi düşük statlı kullanmak zorunda kalıyoruz.Fakat zaten normal rare bir yüzükte 6 crit chance bulmak ve bot ve yüzükteki kalan statları ihtiyaca göre daha geniş ve ferah ferah dizmek daha mantıklı.

Monk için;
    Crit dmg'i silahlardan sağlayıp + witching hour ile bırakmak ve kalan itemleri atak speed ve cc üzerine kurup dex ağırlıklı bir char monk için en uygun ve mantıklı seçim gibi gözüküyor şuanda.

Bu cümleleri geçmiş sayfalarda 100 kez yazmıştım. Gerçekten doğrusu bu. Sen neden geçtin natalya ya dersen yüzük drop olduğundan botu alıp 7k dps artırmamak aptallık olurdu sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TouchOfSleep

quote:

Monk için;

Bu cümleleri geçmiş sayfalarda 100 kez yazmıştım. Gerçekten doğrusu bu. Sen neden geçtin natalya ya dersen yüzük drop olduğundan botu alıp 7k dps artırmamak aptallık olurdu sanırım.

Nataly's bozdum, boot tamamdır umarım, (burada armor baya düşüyor )

ice climber (19.5 M )

174 Dex
    79 Int
    34 Poison
    80 All
    %10 Life
    %11 Movement
    Socket 1

Yüzük için 8 as, 4.5 cc, 94 dex, 29 Min Dam, 46 poison (1.6 M)

Bu arada inna setten head' i çıkartıp TouchofSleep' ten kopya ile Andariel aldım bir tane (3.5 M) iyi oldu.

Toplam 24.6 M' a Nataly sız bir hayat oldu, umarım iyi oldu..

Ama bracers -Lacuni Prowles- konusu gündeme geldi şimdi ? Bitmiyecek bu upgrade, 6 aydır bir daha almayacağım dedikten sonra kaç tane item aldım.

• Ms cap olduğundan 2 parçada ms varsa hiç gerekyok. Ama param var diyosan şöyle yap resin iyiyse vitalı dexli resin iyi değilse dexli resistlisini al
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

beyler daha oynuyor musunuz ya.hala kendini tekrar ediyor mu oyun

2 aydır girmiyorum oyuna arada bi bakıyorum da burada dönen muhabbetler kişiler hepsi değişmiş yazın burda konuştuğumuz kimse yok nerdeyse. Satmayı falan düşünüyorum ben oyunu ama şu pvp gelmeden acele etmeyim diyorum sen yaptın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasd4441

quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

beyler daha oynuyor musunuz ya.hala kendini tekrar ediyor mu oyun

2 aydır girmiyorum oyuna arada bi bakıyorum da burada dönen muhabbetler kişiler hepsi değişmiş yazın burda konuştuğumuz kimse yok nerdeyse. Satmayı falan düşünüyorum ben oyunu ama şu pvp gelmeden acele etmeyim diyorum sen yaptın?

oyun duruyor ama pvp gelse bile iteme parayı basan adamlar karşısında şansımız yok.yani pvp de sıkıcı fazla bir şey beklemeyin derim.oyunda bireysel yeteneğe bakan hiçbir şey yok çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Loyqus

quote:

Orijinalden alıntı: TouchOfSleep

quote:

Monk için;

Nataly's bozdum, boot tamamdır umarım, (burada armor baya düşüyor )

ice climber (19.5 M )

174 Dex
    79 Int
    34 Poison
    80 All
    %10 Life
    %11 Movement
    Socket 1

Yüzük için 8 as, 4.5 cc, 94 dex, 29 Min Dam, 46 poison (1.6 M)

Bu arada inna setten head' i çıkartıp TouchofSleep' ten kopya ile Andariel aldım bir tane (3.5 M) iyi oldu.

Toplam 24.6 M' a Nataly sız bir hayat oldu, umarım iyi oldu..

Ama bracers -Lacuni Prowles- konusu gündeme geldi şimdi ? Bitmiyecek bu upgrade, 6 aydır bir daha almayacağım dedikten sonra kaç tane item aldım.

Kendi fikrimi söyleyeyim (Profiline bakarak söylüyorum, gerçi monk konusunda daha tecrübeli arkadaşlar var, kendi kıstaslarıma göre yorum yapıcam..) ;

Şuan profilinde gördüğüm bracers çok yetersiz.

+150 Dex
    +100 Vita
    +All Res
    +Poison Res
    +Crit Chance 5+

Bu bracers seni baya bi rahatlatır.(AS için bu kadar dex vita ve all res'den vazgeçmemek lazım diye düşünüyorum.)

Ek olarak beltinide The Witching Hour bakabilirsin, Atack Speed ve Crit Damage var oda dps deposu.
    CD ve AS harici kalanları dex vita ve poison resli baksan baya faydalı olur.
    Gerçi ben armorsuz aldığıma biraz pişmanım şuan.

• quote:

Kendi fikrimi söyleyeyim (Profiline bakarak söylüyorum, gerçi monk konusunda daha tecrübeli arkadaşlar var, kendi kıstaslarıma göre yorum yapıcam..) ;

Şuan profilinde gördüğüm bracers çok yetersiz.

+150 Dex
    +100 Vita
    +All Res
    +Poison Res
    +Crit Chance 5+

Bu bracers seni baya bi rahatlatır.(AS için bu kadar dex vita ve all res'den vazgeçmemek lazım diye düşünüyorum.)

Ek olarak beltinide The Witching Hour bakabilirsin, Atack Speed ve Crit Damage var oda dps deposu.
    CD ve AS harici kalanları dex vita ve poison resli baksan baya faydalı olur.
    Gerçi ben armorsuz aldığıma biraz pişmanım şuan.

Yok hocam o asıl bracers değil :) mp 0 - 1 için gold toplamak için.

asıl taktığım :

strongarm bracers

35 str
    201 dex
    %8 Life
    225 Armor
    4.5 cc

ama bu o kadar da mükemmel değil, yukarıda bahsetmiştim. Teşekkürler belt ve bracers için ama the witching hour biraz bekleyecek :)

• Skorn ile solo mp10 Uber videosu hazırladım arkadaşlar. Solo mp10 uber yapan pek çok monk videosu var nette ama 2h kullananı göremeyince bu da benden olsun dedim.

Bu tip build düşünen monk arkadaşlara fikir vermesi açısından faydalı olabilir.

Videoda kullanılan build http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#aYkSXg!adg!acacbY

• quote:

Orijinalden alıntı: OsCilLaToR

Skorn ile solo mp10 Uber videosu hazırladım arkadaşlar. Solo mp10 uber yapan pek çok monk videosu var nette ama 2h kullananı göremeyince bu da benden olsun dedim.

Videoda kullanılan build http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#aYkSXg!adg!acacbY

Güzel video Utkan tebrik ederim. Yalnız şunu söylemeden geçmemeliyiz. Senle daha önce konuşmuştuk bu konuyu. Skornla bu buildi yapacak arkadaşlar yeterince defans kasmış olmalılar. Zira 2 vuruş arasında yedikleri damageyi absorb edebilmeliler. Aksi taktirde olacaklar sanrıım belli.

Saygılar.

• SORU: Kağıt üzerinde DPS'in DW'ye göre daha yüksek görünmesine rağmen, pratikte DPS'in düşmüyor mu?

Cyclone buildde, DPS'in ~%60'ı SW-Cyclone'dan geliyor. 2h kullanman atak hızını düşürüyor; bu da daha az sayıda cyclone tornado demek. Silah seçimin doğrudur yanlıştır demiyorum; 2h kullanmadım, bilmiyorum. Aktif DPS'inde bir düşme hissetmedin mi?
  • quote:

Skorn ile solo mp10 Uber videosu hazırladım arkadaşlar. Solo mp10 uber yapan pek çok monk videosu var nette ama 2h kullananı göremeyince bu da benden olsun dedim.

güzel video hocam, üstünüzdeki itemların ortalama toplam değeri nedir acaba yaklaşık olarak

• Teşekkür ederim arkadaşlar,

Yasin bunu hatırlattığın iyi oldu unutmuşum eklemeyi,haklısın 2h kullanımında yüksek EHP'ye ihtiyaç var. Bu konuda yanıltıcı olmak istemem arkadaşlar skorn kullanımı her gear'da iyi sonuç vermez. Sağlam EHP'ye ihtiyaç vardır, vuruşlar yavaş olduğundan Life kazanımı aralıklarla olacaktır. Bu aralıklara dayanabilecek kadar EHP ye ihtiyaç vardır yoksa çok kolay ölürsünüz.

İyi denilebilecek EHP yi kabaca söylemek gerekirse;

Unbuff %50 dodge,
    STI ile veya STI sız %65 armordan damage reduction, yaklaşık 5500 armora denk gelir.
    OWE ile veya OWE'siz %65 Resistlerden damage reduction, yaklaşık 600 allres civarlarına denk gelir.
    Mümkün olduğunca ranged ve melee damage reduction,
    2h kullanımı için de bence min 50k life gerekiyor.

@shruikan hocam aşağı yukarı skorn'la aynı dps yi aldığım bir shenlong setim var, bu iki seçenek ile pek çok test yaptım ve açıksası kağıt üzerindeki dps aynı ise DW ve 2h arasında Cyclone build'de kayda değer farklar göremedim. Ghom da yaptığım benchmark'da bile %10 kadar bir fark oluşuyor ve tuhaftır iyi sonucu alan skorn oldu. Normalde DW'de as'ye bağlı daha çok tornado = daha çok dps varsayımı yapsak da, skorn daha az tornadoya rağmen daha fazla dps çıkışı sağlıyor. Bu konu ile ilgili resmi teyidini bulamadığım bir bilgi; Sweeping wind'in dps'sini main hand den aldığı yönünde. Yaptığım testler de bunun doğru olduğunu gösterir nitelikte.

Ayrıyeten efektif dps'yi sadece cyclone üzerinden hesaplamak doğru olmaz, yüksek mp lvl'lerde skorn ile kullandığım farm buildi şu; http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#aYkSXe!adg!Ycacba

wave of light skili kalabalık gruplara çok yüksek damage verebiliyor. Bu skill'de dps, ias hesaba katılmadan silahın ortalama damage'ı üzerinden hesaplandığından DW ile vurabileceğinizin iki katı kadar 2h ile vurabiliyorsunuz. Ben normal moblara bu skill ile 1m damage görüyorum, 10-15 tane mob grubunun içine wave of light ile vurduğunuzdaki damage çıkışını siz hesap edin. Sırf bu skill yüzünden DW buildimi bir kenara itip 2h ile farm yapıyorum artık.

@sneakersnack valla hocam bu soruya net bir cevap vermem zor ama ben EHP ağırlıklı bir build yaptığım için aldığım itemler genelde piyasada ucuz fiyatlarla bulunabilecek itemler. Çoğu oyuncunun dps odaklı oynaması benim bu konuda işime geliyor açıkcası Ben aradığım türde itemlerin en iyilerini almaya çalıştığım için kesenin ağzını biraz açtım tabi ama yaklaşık itemleri belki 500-800 m harcayarak toparlayabilirsiniz, piyasayı çok iyi takip etmediğimden tahmini bir fiyat verdim.

• Wave of Light kullanımı için 2h daha iyi tabiki. Ama şu da var; 2h kullamıyle gelen spirit regen dual wield'a göre daha az, bu da daha seyrek wave of light demek. Gerçi farm yaparken toplu moblara denk gelmedikçe kullanmadığını düşünürsek pek de farkedilecek bir olumsuzluk yaratmaz.

Sw sadece main hande göre değil; o an aktif olan ele göre vuruyor. Youtube'da birisi bunun gayet net bir testini yapmıştı da; şimdi aramaya üşeniyorum :D
    Fakat şöyle bir yanılgı olmasın; SW'nin damage formulünde AS de var. Yani dual wield kullandığım için SW daha az vurur diye bir şey yok. Bunun da gayet stabil bir ölçümü yapılmış ve net bir sonuca ulaşılmıştır. Açıklaması da US forumlarında yanlış hatırlamıyorsam.

EDIT: anlatım bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 14 Aralık 2012; 18:16:03 >
  • Wave of light dediğin gibi çok sık kullanılmadığından spirit kazanımı çok büyük bir etki yaratmıyor. Ayrıyeten FoT-quickening ve guardian's path pasifinin birlikte kullanımıyla DW kadar değil belki ama onu aratmayacak kadar hızlı spirit kazanabiliyorsunuz.

SW konusunda dediğim gibi ben bir bilgi bulamadığım için gözlem üzerinden yazdım. Söylediğin incelemelere bakacağım. Ancak SW dediğin gibi aktif olan el üzerinden hesaplanıyorsa bu zaten 2h vs DW arasındaki SW damage dengesini açıklıyor. Herseferinde aktif olan ele göre damage hesaplıyorsa bu herseferinde sadece bir el üzerinden damage hesaplıyor demektir, 1h silahlar 2h silahların damage değerlerinden geride kaldığından her iki tür silah kullanımında da SW'nin dps dengesi sağlanmış oluyor sanırm. Ama pratik de önemli farklar olamadğını gözlem üzerinden söyleyebilirim.
  • Diyelimki 1300 loh var. Her attığımız yumrukta 1300 health kazanmıyoruz değil mi? Bunun sistematiği nedir?

Yoksa kazanıyormuyuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Diyelimki 1300 loh var. Her attığımız yumrukta 1300 health kazanmıyoruz değil mi? Bunun sistematiği nedir?

Yoksa kazanıyormuyuz

Adam mp10 solo über yapmış sen loh diyosun

Bi konu ancak böyle değiştirilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TouchOfSleep -- 15 Aralık 2012; 9:21:07 >

• quote:

Wave of light dediğin gibi çok sık kullanılmadığından spirit kazanımı çok büyük bir etki yaratmıyor. Ayrıyeten FoT-quickening ve guardian's path pasifinin birlikte kullanımıyla DW kadar değil belki ama onu aratmayacak kadar hızlı spirit kazanabiliyorsunuz.

SW konusunda dediğim gibi ben bir bilgi bulamadığım için gözlem üzerinden yazdım. Söylediğin incelemelere bakacağım. Ancak SW dediğin gibi aktif olan el üzerinden hesaplanıyorsa bu zaten 2h vs DW arasındaki SW damage dengesini açıklıyor. Herseferinde aktif olan ele göre damage hesaplıyorsa bu herseferinde sadece bir el üzerinden damage hesaplıyor demektir, 1h silahlar 2h silahların damage değerlerinden geride kaldığından her iki tür silah kullanımında da SW'nin dps dengesi sağlanmış oluyor sanırm. Ama pratik de önemli farklar olamadğını gözlem üzerinden söyleyebilirim.

Merhaba ben zaten senin denedigin fot quicking ve wave of light stun buildi kullaniyordum.sen bi mesajinda exp palm 1. rune cok etkili dedigin icin onu denemeye basladim. Sen ise onu birakip wave e gecmissin

Ama senin wave buildde en buyuk 2 handicap Sprit icin FoT un %35 lik AOE sinden mahrum kaliyorsun. Digeri ise wave den sonra gerceklesen knokback buda senin 1 sn icin Sw cyclone uretimi ve vurmani engelliyor yani ritmi bozuyor.

Tek sprit generation skiline ragmen pasifte combination strike kullanmissin suan deneyemiyorum 2 skill olmasi gerekmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.