Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
102.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu blackthorn setinin 2 parçasına bende geçicem sanırım.

Oscalitor;

Chest ve amuleti'nin maliyeti nedir?

Armor yükseltmem lazım.3.8k armorum (buff'sız) var 622 all res pasifle beraber ve life 35k.

Şimdi inna chest'i bıraksam life kaybedicem armor kazanıcam, amuletinide alabilirsem seninkine benzer +100 vita kazanıcam kaybettiğimi geri alacağım bi nebze;

Bu seferde sanırım LOH düşecek 1.4k dan 1.2k'a ve loh'lu yüzük ihtiyacı doğacak, ne yapsam kestiremiyorum.

Diğer yandan 120m var satılıktakilerle beraber 200m'e yakın diyelim, harcama yapmak içimden gelmiyor.

Böyle giderse Natalya Legacy seti satıcam gibi gözüküyor...
  • monklar resimdeki ilk botun değeri nedir yahu fiyat belirleyemedim ona aynısı yok ah.de ederi hakkında bir fikir verirseniz
     Monk Tartışma Başlığı
  • @birkankuyumcu hocam o konuda haklısın FoT - thenderclap rune ekstradan ilk hit'i de alan vurur, quickening de sadece son hit alandır. Buradan ufak bir kaybımız oluyor tabi ama 2h silah kullanırken thunderclap ile spirit doldurmak işkence resmen. Chc niz yüksekse kalabalık mob gruplarında quickening ile her 3üncü hit'te yani alan vurduğunda spirit fulleniyor. Critical vurduğunuz her mob için 15 spirit alıyorsunuz bu spiriti exploding palm veya wave of light ile harcayarak zaten Thunderclap ile kaybettiğinizi fazlasıyla geri alıyorsunuz.

Exploding palm'in hala arkasındayım, mp8-9-10 hala en verimli skill exploding palm benim için. DW kullanırken WoL EP nin yanına bile yaklaşamaz zaten zayıf kalır ama 2h kullanırken EP kadar olmasa da yakın sonuçlar alınabiliyor wave of light ile. Benim kullanma sebebim sıkıştığım zamanlarda beni kurtarması; bazı elite affixleri sizi köşeye sıkıştırıp kaçacak yer bırakmıyor böyle durumlarda WoL ertrafı boşaltmada çok etkili oluyor. Ayrıyeten Life steal kullanırken life çok azaldığında gene wave of light 50k heal pot gibi iş görüyor. EP de canınızı fulluyor ama zamanlaması Allah'a kalıyor biraz. Ama amaç farm süresini en aza indirmek olduğunda EP hala bir numara.

Combination stike'da iki spirit generator kullanmaya gerek yok. Tek bir skill kullanıyorsanız bir mob'a vurduğunuz anda %8 dps alırsınız. İkinci bir skill daha vurduğunuzda bir %8 daha gelir böyle gider.

@Zerolaw hocam 3.8k armor buffsız demişsin yani STI açtığında 5k'nın üzerinde bir armorun oluyordur.Bu bence yeterli bir rakam. Benim blackthorn kullanma sebebim hem STI hem OWE pasiflerinden kurtulmak tabi bir de ekstra life kazanmak, eğer bu iki pasif slotunu boşa çıkarmak gibi bir amacınız yoksa blackthorne çok yerinde bir seçim olmayabilir. Chest ve amulet alacağınız iteme göre değişir tabi ama 100-300m arası bir maliyet olur.

Armor konusunda şöyle söyleyeyim yaklaşık 5500 armor %65 damage reduction'a tekabul ediyor. %65'den %70 e çıkabilmek için ise 1500 armor daha gerekiyor. Yani bence en efektif armor seviyesi 5500 civarları, benim gibi STI slotunu boşaltmak gibi bir amacınız yoksa 4k unbuff armordan fazlası pek de işinize yaramayacaktır.

• Hocam FoT 1. Rune da every punch ibaresi vardir yani.Her vurus AOE %110 vurur. Odaklanan hedefe ise 2. Bir %35 damage vurur.Mesala gorursunuz yaratiga tekvurusta hem 100k Hem 35k crit cakabilirsiniz. Bu Tek vurusa 2 darbe ile 2 cyclone uretebilirsiniz. Nezaman bu skilli kullansam cyclone lar kabariyor cunku 2 kat fazla darbe vuruyorsunuz. Quickte ise son vurusta sadece onundekilere AOE vurursun. Efektif dps de wave kullansak bile quick rune zayif gibi geldi bana. Ama sprit regen ve zor anda wave in can fullemesi inanilmaz etkili oluyor. Ama ben set kullandigim icin sw 5 spritten dolayi quick e pek ihtiyac duymuyorum (spam wave yapamiyorum tabi)

Not : skorn kullaniyorsaniz ve kafalikta iyi bir mempo yoksa kemer icin seti bozmayin derim asagidaki itemler ayni fiyata ayni damage i verir

İnna 150 dex 60 vit 1 crit 8 skill damage 230 armor
    Witch 70 dex 60 vit 9 as 46 crit damage 40 Fire res

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkankuyumcu -- 15 Aralık 2012; 16:45:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu char niye mp5-6 dan sonra bayılıyor pasifler falan aktifken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TouchOfSleep

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Diyelimki 1300 loh var. Her attığımız yumrukta 1300 health kazanmıyoruz değil mi? Bunun sistematiği nedir?

Yoksa kazanıyormuyuz

Adam mp10 solo über yapmış sen loh diyosun

Bi konu ancak böyle değiştirilirdi

Sayfanın üst tarafına bakmadım muhabbetinizi böldüysem kusura bakma. Sorduğum şeyin cevabını yabancı forumlarda buldum zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: OsCilLaToR

Skorn ile solo mp10 Uber videosu hazırladım arkadaşlar. Solo mp10 uber yapan pek çok monk videosu var nette ama 2h kullananı göremeyince bu da benden olsun dedim.

Bu tip build düşünen monk arkadaşlara fikir vermesi açısından faydalı olabilir.

Videoda kullanılan build http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#aYkSXg!adg!acacbY

http://eu.battle.net/d3/en/profile/kaan1978-1298/hero/22500886

hah işte adam benden esinlenmiş :D

biras resist toplayabilirsem tabee...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nephiss

quote:

Orijinalden alıntı: Zerolaw

Barbarın tonadosu ve wizard'ın frost'u dışında bu oyun tamamen duygusala yönelik oldu (Paran bolsa class farketmiyor demek oluyor bu).
    Buda skill olarak diğer class'ların yetersiz olduğunun bir göstergesi oluyor sanırım.

Klasik olarak monk mottosu "barbarın tornadosu varsa bizimde cyclone'larımız var" idi. ama etkisi aynı değil malesef. ayrıca düşük maliyetli bir barbar rahatlıkla mp7 seviyelerine çıkabilirken monk için bu sıkıntı olabiliyor. set olarak baktığımızdada diğer sınıfların set eşyaları monk set eşyalarına karşı ağır basıyor bence. en azından spirit regen kısmının biraz bufflanması gerekirdi.

paran bolsa class farketmiyor kısmı solo game için doğru bir tespit olurken, multiplayer oynamak için yine göreceli bir kavrama dönüşebiliyor.

oyunun başından beri süre gelen dex item pahalı olur mantığı hala devam ediyor. eşyalar wizarddaki veya bol bulunan barbar eşyalarındaki gibi ucuzlasa bahsettiğim etkiler belki bu kadar hissedilmezdi.

bahsettiğiniz skiller diğer classlarda yetersiz kısmını değerlendirmeyeceğim ama şu sıralar oyuncuların çoğunluğu wizard ve barbara yığılmış durumda. keza elimdeki monk eşyalarını satamıyorum bir türlü :)

quote:

Ben sırf karakterimi bozmamak için(1milyardan cok harcamısımdır) yeni hesap alıp barbar açtım. Evet barbarın bufsuz dps si (185k) iken benim charımınki 205k bu durumda bile etkin dps değeri aynı görünüyor. Ama şu kadarını söyliyim monku barbara değişmem. Monk çok teknik bir karakter bence barbara göre. Wiz. konusuna gelirsekde bence melee karakterler daha etkin her konuda. Pvpde belli olucak bazı şeyler gibi geliyor bana. (en az oynadığım karakter wizard inş. yanlış yapmamışımdır)

usta witch doctor haricinde tüm classlar ile belirli bir tecrübe sahibiyim. monk'un teknik buldugunuz kısmı neymiş anlamadım cidden. wiz konusuna gelirsek barbar hesabının oldugu accountundan en acilinden bir wizard hazırla kendine. 100 milyonluk bütçeyle o milyarlık monk kadar etkin karakter nasıl oluyor görür ve cidden üzülürsün.

Hocam bu yazıyı daha yeni gördüm atlamışım sanırım. Geçte olsa cevaplamak isterim.

Monk neden teknik? Monkdaki hassas dengeyi hiçbir karakterde görmedim. Herşeyden birazcık var. Eğer doğru itemlerle doğru build yapılırsa gerçekten çok sağlam bir karakter olup çıkıyor ki bunu artık bir çok kişi anlamış durumda. Skill kombinasyonları ayakta kalmak için (mp9 10) çok önemli... Tüm skilleri belli bir sırayla vurmalısınız... Yani wizarddaki gibi 5tornado at zıpla ortaya hurra patla patla dur yok. Barbardaki gibi bas bufları dön allah dön yok. 1 skill yanlıs basıldığında etkisi diğer karakterlere göre çok daha fazla hayati önem taşıyor BENCE. Zira tüm karakterleri 60 lvl e kadar kastım.

Barbar hesabımın yanına söylediğin gibi bir wiz. kastım suan (tavsiyeni görmeden kastım :) ) 100m luk bir wiz.le benim karakterimin yaptığını yapamazsın kardeşim. Konu "ölmem bende ayakta kalırımsa" eğer, 100m luk monkda ölmez? Önemli olan nekadar seri kesiyorsun. Benim 3 tane vurduğum yaratığa 20 kere patlıyorsan bi anlamı yok yani... Varsa 100 m luk bir wizard getir bi deniyelim video çekelim kim hızlı kesiyor görelim.

Ha bide eğer dps yaparım 100m a senden fazla olur dersen. Benim mantra etkimi + pasif skil etkimi + 2 adet bufumu eklersek 2ye 3 e katlar.

Bkz.http://www.diabloprogress.com/rating.stat_dps_unbuffed

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TouchOfSleep -- 17 Aralık 2012; 13:04:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Diyelimki 1300 loh var. Her attığımız yumrukta 1300 health kazanmıyoruz değil mi? Bunun sistematiği nedir?

Yoksa kazanıyormuyuz

Kardeşim vuruşu yaptığın skile göre değişiyor çektiğin can (loh yada ls ile)

Fists of Thunder - Thunderclap

DPS 429106
    Average Hit 127420
    Damage Range 24925 - 49743
    Critical Hit 151544 - 302435
    Life Steal/Hit Avg 764.52
    Life on Hit/Hit Avg 812.5
    LPS (APS*(LoH+LS)) 5310.85
    Spirit Generation 20.21 spirit/sec

Ortalama 200k dmg li bir monk için değerler. (unbuffed)
  • quote:

Hocam bu yazıyı daha yeni gördüm atlamışım sanırım. Geçte olsa cevaplamak isterim.

Monk neden teknik? Monkdaki hassas dengeyi hiçbir karakterde görmedim. Herşeyden birazcık var. Eğer doğru itemlerle doğru build yapılırsa gerçekten çok sağlam bir karakter olup çıkıyor ki bunu artık bir çok kişi anlamış durumda. Skill kombinasyonları ayakta kalmak için (mp9 10) çok önemli... Tüm skilleri belli bir sırayla vurmalısınız... Yani wizarddaki gibi 5tornado at zıpla ortaya hurra patla patla dur yok. Barbardaki gibi bas bufları dön allah dön yok. 1 skill yanlıs basıldığında etkisi diğer karakterlere göre çok daha fazla hayati önem taşıyor BENCE. Zira tüm karakterleri 60 lvl e kadar kastım.

Barbar hesabımın yanına söylediğin gibi bir wiz. kastım suan (tavsiyeni görmeden kastım :) ) 100m luk bir wiz.le benim karakterimin yaptığını yapamazsın kardeşim. Konu "ölmem bende ayakta kalırımsa" eğer, 100m luk monkda ölmez? Önemli olan nekadar seri kesiyorsun. Benim 3 tane vurduğum yaratığa 20 kere patlıyorsan bi anlamı yok yani... Varsa 100 m luk bir wizard getir bi deniyelim video çekelim kim hızlı kesiyor görelim.

Ha bide eğer dps yaparım 100m a senden fazla olur dersen. Benim mantra etkimi + pasif skil etkimi + 2 adet bufumu eklersek 2ye 3 e katlar.

Saygılar.

usta senin teknikten kastın bozuk ergonomi olmuş bence. bende tam tersini savunuyorum, öyle hassas denge ayarlayacağım diye 40 takla atmaya gerek yok. oyun mu bizi oynayacak biz mi oyunu oynayacağız. ha skill kombinasyonları ile kurulsaydı o dengeler o zaman aynı şeyi söylemeyebilirdim(diablo2 deki gibi yani) ama sen öylesi bana daha çok zevk veriyor diyorsan, senin tercihindir saygı duyarım.

pvp gelmediği için birşey diyemiyorum fakat monk pve için zayıf bir karakter. wizle karşılaştırmaya gelemeyecek kadar zayıf hemde. ister solo olsun, ister multiplayer olsun, ister tanklıktan, ister supporter olarak, ister dps olarak her kategoride monktan üstünlükleri var diğer classların. bu kategori kargaşası içindede ortalama olarak en uygun class wizard oluyor. hem skilleri uygun ve aşırı kullanışlı, hem de item'ları oldukça hesaplı. monk sağlamdır eyvallah ama monka alınacak 1 silahla wizardın tüm itemleri alınıyor nerdeyse.

usta son olarak iddaan manasız olmuş. ben kastım hertürlü döverim seni gibi duruyor biraz iddaan. eğer öyle diyorsan bende bir wizard arkadaşımla yarıştırayım seni, gör bak performans farkını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephiss -- 17 Aralık 2012; 13:44:05 >

• quote:

quote:

Saygılar.

usta senin teknikten kastın bozuk ergonomi olmuş bence. bende tam tersini savunuyorum, öyle hassas denge ayarlayacağım diye 40 takla atmaya gerek yok. oyun mu bizi oynayacak biz mi oyunu oynayacağız. ha skill kombinasyonları ile kurulsaydı o dengeler o zaman aynı şeyi söylemeyebilirdim(diablo2 deki gibi yani) ama sen öylesi bana daha çok zevk veriyor diyorsan, senin tercihindir saygı duyarım.

pvp gelmediği için birşey diyemiyorum fakat monk pve için zayıf bir karakter. wizle karşılaştırmaya gelemeyecek kadar zayıf hemde. ister solo olsun, ister multiplayer olsun, ister tanklıktan, ister supporter olarak, ister dps olarak her kategoride monktan üstünlükleri var diğer classların. bu kategori kargaşası içindede ortalama olarak en uygun class wizard oluyor. hem skilleri uygun ve aşırı kullanışlı, hem de item'ları oldukça hesaplı. monk sağlamdır eyvallah ama monka alınacak 1 silahla wizardın tüm itemleri alınıyor nerdeyse.

usta son olarak iddaan manasız olmuş. ben kastım hertürlü döverim seni gibi duruyor biraz iddaan. eğer öyle diyorsan bende bir wizard arkadaşımla yarıştırayım seni, gör bak performans farkını.

Söylediklerimi yanlış anlama kardeşim. Direk 100m lik wiz. senin charından daha iyi şeyler yapar dersen. Bana iddeada bulunmak düşer.

Söylediklerine katılıyorum. Yanına bir karakter al deseler cm wiz. (supportda en iyi class) tercih ederim tabiki.

İtemleri ucuz demişsin bir aşamaya kadar evet ucuz. sonra uçurum. (örnek talrh. amulet) (örnek talrh. chest) monkda karşılığı chest olarak vereyim "inna".... cok daha ucuz mesela. (itemlerin sağlamlarından bahsediyorum) Kıyafette diğer parçalar ucuz doğrudur.

Aklıma hemen bir soru geldi.

Madem bu kadar iyi bu kadar support bu kadar sağlam ozaman bi çok kişi wiz. karakterine geçmiştir. Bu durumda int main statlı itemlerin kapış kapış gidip daha pahalı olması gerekirken neden diplerde?

cevap : int statlı itemler daha fazla düşüyor mu? başka bir nedeni varmı benim atladığım?

• quote:

Söylediklerimi yanlış anlama kardeşim. Direk 100m lik wiz. senin charından daha iyi şeyler yapar dersen. Bana iddeada bulunmak düşer.

Söylediklerine katılıyorum. Yanına bir karakter al deseler cm wiz. (supportda en iyi class) tercih ederim tabiki.

İtemleri ucuz demişsin bir aşamaya kadar evet ucuz. sonra uçurum. (örnek talrh. amulet) (örnek talrh. chest) monkda karşılığı chest olarak vereyim "inna".... cok daha ucuz mesela. (itemlerin sağlamlarından bahsediyorum) Kıyafette diğer parçalar ucuz doğrudur.

Madem bu kadar iyi bu kadar support bu kadar sağlam ozaman bi çok kişi wiz. karakterine geçmiştir. Bu durumda int main statlı itemlerin kapış kapış gidip daha pahalı olması gerekirken neden diplerde?

cevap : int statlı itemler daha fazla düşüyor mu? başka bir nedeni varmı benim atladığım?

usta benim eski postumda anlatmak istediğim basit bir sidik yarışı değil, bende bu kısımda yanlış anlaşılıyorum sanırım. ayrıca amacım monku kötülemekte değil, hala gönülden bağlıyım monk class'ına :)

100 milyonluk wizard yaparsan elindeki monktan çok daha mükemmel bir karakter edinirsin diye söylemedim o sözleri. 100 m'luk wizardla milyarlık itemli monkun girebileceği mp'lere girebilir ve rahatça kasılabilir. über'lerin her ne kadar modası geçsede onlarda da aynı şekilde müthiş etkili. bu noktada monka milyarlık item kasmak manasını yitiriyor, benim anlatmak istediğim bu.

belirli bir noktadan sonra ani fiyat artışı tespiti çok doğru, bu sözlerine tamamiyle katılıyorum. zaten her class için geçerli ama tartışılması gereken o tarz bir masrafın gerekli olup olmadığıdır.

itemdaki ucuzluk ve pahalılık olayını cidden anlamıyorum keza bence asıl sorunun kaynağıda bu. dex item pahalı olur mantığı bir türlü azalıp yok olmadı, dex item düşüren ellerini ovuşturuyor hala :) piyasa daha iyi kontrol edilebilseydi belki bu uçurum olarak anlattığım şeyler bu kadar hissedilmezdi. Son sorun'da aklıma gelenler bunlar :)

• quote:

quote:

usta benim eski postumda anlatmak istediğim basit bir sidik yarışı değil, bende bu kısımda yanlış anlaşılıyorum sanırım. ayrıca amacım monku kötülemekte değil, hala gönülden bağlıyım monk class'ına :)

100 milyonluk wizard yaparsan elindeki monktan çok daha mükemmel bir karakter edinirsin diye söylemedim o sözleri. 100 m'luk wizardla milyarlık itemli monkun girebileceği mp'lere girebilir ve rahatça kasılabilir. über'lerin her ne kadar modası geçsede onlarda da aynı şekilde müthiş etkili. bu noktada monka milyarlık item kasmak manasını yitiriyor, benim anlatmak istediğim bu.

belirli bir noktadan sonra ani fiyat artışı tespiti çok doğru, bu sözlerine tamamiyle katılıyorum. zaten her class için geçerli ama tartışılması gereken o tarz bir masrafın gerekli olup olmadığıdır.

itemdaki ucuzluk ve pahalılık olayını cidden anlamıyorum keza bence asıl sorunun kaynağıda bu. dex item pahalı olur mantığı bir türlü azalıp yok olmadı, dex item düşüren ellerini ovuşturuyor hala :) piyasa daha iyi kontrol edilebilseydi belki bu uçurum olarak anlattığım şeyler bu kadar hissedilmezdi. Son sorun'da aklıma gelenler bunlar :)

Bende eski postumda "100 m'luk wizardla milyarlık itemli monkun girebileceği mp'lere girebilir ve rahatça kasılabilir" kasımalaz sadece girilir veya girip ölmezsin dedim. Bunu 100m gearlı monda yapabiliyor dedim

Amaç girmek + ayakta kalmak + seri ilerlemek. 3. konuda sıkıntı olur emin ol

• quote:

Bende eski postumda "100 m'luk wizardla milyarlık itemli monkun girebileceği mp'lere girebilir ve rahatça kasılabilir" kasımalaz sadece girilir veya girip ölmezsin dedim. Bunu 100m gearlı monda yapabiliyor dedim

Amaç girmek + ayakta kalmak + seri ilerlemek. 3. konuda sıkıntı olur emin ol

dostum denememiş birine verirsin o tavsiyeyi. 2 classıda uzun süre kullan öyle görüşelim. kırmayayım diyorum ama yoruldum birşey anlatmaya çalışmaktan.
  • Dostlar boşverin CM wizi filan da şu kardeşiniz MP 6'da nasıl daha az ölür ona bir çare bulun. :)) 5.50 life steal var ancak yetmiyor. (Daha doğrusu arcane ve reflectlerde sıkıntı çok) AS 2.35 şu anda, sanırım yüzükleri değiştirip AS arttırmam gerekecek. En azından aklıma gelen çözüm bu ancak ustaların tavsiyelerine açığım. Bütçe 40-50 Milyon, karakter imzamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 17 Aralık 2012; 19:58:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okhay

Dostlar boşverin CM wizi filan da şu kardeşiniz MP 6'da nasıl daha az ölür ona bir çare bulun. :)) 5.50 life steal var ancak yetmiyor. (Daha doğrusu arcane ve reflectlerde sıkıntı çok) AS 2.35 şu anda, sanırım yüzükleri değiştirip AS arttırmam gerekecek. En azından aklıma gelen çözüm bu ancak ustaların tavsiyelerine açığım. Bütçe 40-50 Milyon, karakter imzamda.

Ben dün farm monkumu bozup ar li loh ve ls li bir monk yaptım mp7 de ölmeden farm yapabiliyordum.Ben anlatayım sen ona göre karar ver

50m harcadım
    1. inna yı 2 set olarak bıraktım vit +deff+ loh+ mf artırmak için (mf kıytırık sebeb). Belt ve pantalon aldım yüksek crit ve resslilerden (Blackthorne's Jousting Mail +Blackthorne's Notched Belt) sen beltin iyiyse kafalıkla ring yada bot a bakabilirsin.Sonuç olarak 44k hp 650 ress 50küsür deff 400loh değerine ulaştım.
    2 Skorn aldım LS yi en ucuz ve etkili elde etme yolu sonuçta deneme yapıyorum , sizin silahlara baktım güzel ls veriyorlar aynı kalabilir.
    3 Mantra of Evasion seçtim çünki damageden yıkılmamam lazım runesinede alan vuran Backlash seçtim.
    4 Deadly Reach seçtim sebebi ise zaten mp 7 deyim sağa sola teleport olmaya gerek yok , hız ikinci planda rune olarakda armor veren runeyi Keen Eye seçtim çünki düşen armoru dengelemem lazım.
    5 The Guardian's Path pasifini alabilirsin eğer halen ayakta kalmakta zorlanıyorsan , mp 6 farmlayacaksan yerine " Fleet Footed" moblar arasını hızlı almak için %10 hız artıran pasifi seçebilirsin.

bir iki madde kişiye , oyun tarzına göre değişebilir fakat dediklerimi yaparsan 2 item ile çok rahat dps kaybı yaşamadan mp 7 ye kadar farmlarsın. Ben dün mp 7 çok rahat farm yaptım hiç ölmedin fakat skorn + tempesh rush ile paragon kasmaya odaklandığımdan itemleri tekrar ah ye koydum , 100-150k dps ile mp7-10 farm olacak iş değil bana göre, blizin acil bufflaması lazım dpsimizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

Dostlar boşverin CM wizi filan da şu kardeşiniz MP 6'da nasıl daha az ölür ona bir çare bulun. :)) 5.50 life steal var ancak yetmiyor. (Daha doğrusu arcane ve reflectlerde sıkıntı çok) AS 2.35 şu anda, sanırım yüzükleri değiştirip AS arttırmam gerekecek. En azından aklıma gelen çözüm bu ancak ustaların tavsiyelerine açığım. Bütçe 40-50 Milyon, karakter imzamda.

Ben dün farm monkumu bozup ar li loh ve ls li bir monk yaptım mp7 de ölmeden farm yapabiliyordum.Ben anlatayım sen ona göre karar ver

50m harcadım
    1. inna yı 2 set olarak bıraktım vit +deff+ loh+ mf artırmak için (mf kıytırık sebeb). Belt ve pantalon aldım yüksek crit ve resslilerden (Blackthorne's Jousting Mail +Blackthorne's Notched Belt) sen beltin iyiyse kafalıkla ring yada bot a bakabilirsin.Sonuç olarak 44k hp 650 ress 50küsür deff 400loh değerine ulaştım.
    2 Skorn aldım LS yi en ucuz ve etkili elde etme yolu sonuçta deneme yapıyorum , sizin silahlara baktım güzel ls veriyorlar aynı kalabilir.
    3 Mantra of Evasion seçtim çünki damageden yıkılmamam lazım runesinede alan vuran Backlash seçtim.
    4 Deadly Reach seçtim sebebi ise zaten mp 7 deyim sağa sola teleport olmaya gerek yok , hız ikinci planda rune olarakda armor veren runeyi Keen Eye seçtim çünki düşen armoru dengelemem lazım.
    5 The Guardian's Path pasifini alabilirsin eğer halen ayakta kalmakta zorlanıyorsan , mp 6 farmlayacaksan yerine " Fleet Footed" moblar arasını hızlı almak için %10 hız artıran pasifi seçebilirsin.

bir iki madde kişiye , oyun tarzına göre değişebilir fakat dediklerimi yaparsan 2 item ile çok rahat dps kaybı yaşamadan mp 7 ye kadar farmlarsın. Ben dün mp 7 çok rahat farm yaptım hiç ölmedin fakat skorn + tempesh rush ile paragon kasmaya odaklandığımdan itemleri tekrar ah ye koydum , 100-150k dps ile mp7-10 farm olacak iş değil bana göre, blizin acil bufflaması lazım dpsimizi.

Hocam teşekkür ederim. Blackthrone set benim de aklımda açıkçası (zaten pants var bi tane drop) ama bir yandan da innayı bozmadan sadece as arttırsam sorunu çözer miyim diye düşünüyorum. İnnadan gelen as işime yarıyor zira. Daha hızlı vurmak hoşuma gidiyor, tornadolar filan yıkılıyor ortalık :p

Dps konusunda da haklısınız, monk ezik kaldı niyeyse oyunda. Barbarlar 3 kuruşluk gearla çılgın atıyor, biz karşıdan izliyoruz :)) Gerçi bu biraz da monkun yapısıyla alakalı, biraz cebelleşmesi gerekiyor moblarla. Wizardla oynarken yaratıkları uzaktan tereyağı gibi kesmek ne kadar zevkliyse monkla da düşmanların arasına dalıp mücadele etmek o kadar zevkli bence. Mp 0'da tek atarak ilerlemek hiç hoşuma gitmiyor monkla. O yüzden çok sorun etmiyorum dps konusunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

50m harcadım

Hocam teşekkür ederim. Blackthrone set benim de aklımda açıkçası (zaten pants var bi tane drop) ama bir yandan da innayı bozmadan sadece as arttırsam sorunu çözer miyim diye düşünüyorum. İnnadan gelen as işime yarıyor zira. Daha hızlı vurmak hoşuma gidiyor, tornadolar filan yıkılıyor ortalık :p

Dps konusunda da haklısınız, monk ezik kaldı niyeyse oyunda. Barbarlar 3 kuruşluk gearla çılgın atıyor, biz karşıdan izliyoruz :)) Gerçi bu biraz da monkun yapısıyla alakalı, biraz cebelleşmesi gerekiyor moblarla. Wizardla oynarken yaratıkları uzaktan tereyağı gibi kesmek ne kadar zevkliyse monkla da düşmanların arasına dalıp mücadele etmek o kadar zevkli bence. Mp 0'da tek atarak ilerlemek hiç hoşuma gitmiyor monkla. O yüzden çok sorun etmiyorum dps konusunu.

Yardımım olursa ne ala. Ben de çok anlamam monktan , denediklerimi yazıyorum. ya innalarda 2 sıkıntı var birisi Healt diğeri ress. Yani Blizzard resmen küfür eder gibi bir iş yapmış setlerimizdede. As yüklensende o dps ile fight uzayacak fight uzayınca kaçınılmaz sonuç :yatacaksın. Tek başına LS 6 yetmiyor biraz loh +life regen ile desteklemek gerekiyor ki breath en sık kullandığımız skill yani hp dayanmıyor. Şahsi fikrim as artırarak mp6 farm yapabilirsin (belkide çok kasar) ama blackthrone ile oyundan soğumadan çok güzel mp7 yapar (bütçene göre) mp 6 da öleker yaptığın farm şeklini mp 8 de yapabilirsin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemsezgin2

http://eu.battle.net/d3/en/profile/H%C3%BCk%C3%BCmdar-2104/hero/22675253

yorum yapabilir misiniz acaba neler eksik?

Ya şimdi bişiler yazacam ama alınma bu yazdıklarım bana göre doğru ama sana yanlış gelebilir .

1 Skill dağılımın gearına göre tamamen yanlış , skorn almışın ls yok demekki tempesh rush farmı yapıyorsun diyeceğim ama bu seferde skillerin ona uymuyor.
    2 Loh , ls almamışın hiç göremedim yani bu gearla (170k dps) mp 0-1 hatta 2 için bile çok fazla ama lohsuz ve ls siz mp çıkamazsın buda ironik olmuş :D
    3 resistlerin yetersiz sanki yolda bulduğun itemi üzerine giymişin. Tek bir dal rese gitmelisin all ress ile birlikte.

ya char bana baştan aşağı yanlış gibi geldi , sayfa başında monk ile ilgili yazılanları iyice okuman lazım....

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.