Şimdi Ara

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ (706. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.743
Cevap
116
Favori
967.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 704705706707708
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam öncelikle teşekkürler. Aldığımdan beri üzerinden 1 ay geçti ve bu sürede birkaç oyun oynama fırsatım oldu. Öncelikle söylemem lazım ki Monster Abra A5 V15.2.1 modeli bende olan ve boşta sıcaklık değerleri 38-48 arası ve sıfır sessizlikte.

Dediğim gibi oynadığım birkaç oyun içinde en baba olanı sanırım The Witcher 2 oldu. Şahsen medium da oyunu bitirmeme karşın ilk 2 saatini ultra da, vsync kapalı şekilde oynadım ve yaklaşık 80 ile 110 fps aldığımı söylemem gerek üstelik bu kadar yüksek bir fps değerinde oynamama karşın ekranda da yırtılmalar olmadı. Yine bu iki saatlik deneyimde sıcaklık değerlerimde işlemcinin 52-60 derece civarlarında, ekran kartının ise 48-54 derece civarlarında dolaştığını hem Control Center dan hem de MSI Afterburner ile gördüm. SSD ise 28-36 derece civarlarında seyretti bu iki saatte. Fan sesi ise güçlü olmasına karşın oyun zevkimi baltalayacak kadar değildi. 2 saatten sonra ise grafik ayarlarını medium'a çektim ve vsync açık şeklinde sabit 60 fps ile bitirdim. Geri kalan oyunlar ise Lego oyunları ve Batman Arkham serisinin ilk iki oyunu oldu. Lego oyunlarında vsync kapalı şekilde 300 fps gibi değerleri gördüğümden fan çalışma ihtiyacı hissetti ama vsync açılınca 60 fps de sabitledi kendini ve sanki PC boştaymış gibi fanlar oldukça sessiz çalışmalarını sürdürdü, Ayarlar ise yüksekte bıraktım. Batman serisinde ise ultra da 100 fps üzerini gördüm ve yine fan çalışma ihtiyacı hissetti. Bunda da yine ayarları medium'a çekip vsync açtım. Tabi vsync açma alışkanlığım eski PC den kalma ekran yırtılmalarını görmemek için lakin nedense bu PC de o kadar yüksek fps'lere rağmen yırtılmalar olmadı. Sıcaklık değerlerim ve fan yorumlarım böyle. Şahsen fan kısmında herhangi bir rahatsız edici taraf bulamadım ki asıl çalışmasalardı rahatsız edici olabilirdi.

PC'i alırken ise SSD konusunu bir kenara bırakıp Ram'i 16 yapmayı tercih ettim çünkü daha sonra münasip bir vakitte ek bir SSD daha alınıp takılabilirdi ama 8 GB Ram birçok konuda yarıda bırakmaya meyilliydi bu zamanda. O yüzden alacak arkadaşlara yine Ram'i artırmalarını öneririm. SSD konusunda ise herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sizin bahsettiğiniz sorunlar nedir? Ayrıca ek olarak 256 GB SSD'li modelin alınmamasını öneririm şahsen çünkü 480 GB olanı 2.5" lik porta takılırken 256 GB'lık modelde ise SSD 1.M2 portuna takılmış durumda. Daha sonraları SSD'e ekleme yapmak isterseniz 2.5" lik portun doluluğu ve 1 ve 2. M2 portlarının boşluğu işinize yarayabilir.

Ayrıca başka yerlerde de yazdım ama burada da yazmak isterim. PC'i aldığımdan beridir pek sıkıntı diyemeyeceğim lakin anlamını da çözemediğim bir Intel ekran kartı sürücü problemi yaşıyorum. PC'i aldığımda kendi aldığım orijinal Win 10 Pro'su ile beraber kurdum. Driverlarını da bizzat içinden çıkan 16 GB'lık Monster'ın hediyesi USB bellek ile de yaptım ki herhangi bir sorun çıkmasın lakin Intel sürücüsünü yüklemek istediğimde sürücünün üretici firma yani Monster adına doğrulanmadığını gördüm. Daha sonra ise es geçip Nvidia ve diğer sürücüleri kurdum. Kısa bir aç kapa-yeniden başlattan sonra aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde PC'nin Intel grafik sürücüsünü sanki yüklenmiş gibi tanıdığını gördüm. Sonra da Win 10 güncelleştirmelerine bakarken önceden yüklenmiş grafik sürücü güncellemesi olduğunu gördüm. Monster'a ise yazdığımda beta sürücülerin doğrulanmadığını söylediler. Intel sürücü konusunda herhangi bir sorun yaşamadım ama belirtmeden geçmek istemedim üstelik Intel Driver & Support ile de kontrol ettiğimde birkaç gün önce, 1 ağustos tarihli yeni bir Intel ekran kartı güncellemesinin olduğunu gördüm. Onu da indirip denediğimde yine karşıma "üretici tarafından bu sürücü doğrulanmamıştır, üreticinizle iletişime geçin" uyarısı aldım. Sanırım anladığım kadarıyla Monster, Intel ekran kartı sistemlerde uyumsuzluk çıkarmasın diye sadece ana sürücü güncellemelerine doğrulama veriyor.

• Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Peki kulaklıkla mı oynadınız yoksa normal mi oynadınız? Etrafı rahatsız etti mi fan sesi?
  • yeni alanların izlenimleri değerlendirme için sağlıklı olmaz... zira zamanla parçalar eskiyor eski verimini kaybediyor.....lakin fan sesi o kadar çok değil.5,5 YILLIK ABRA kullanıcısıyım...
  • Kulakiçi kulaklıkla oynadım lakin normal olarak da oynasam yine rahatsız etmezdi.
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Müsait olduğunuz bir zamanda hiç değilse birkaç dakika normal oynayıp böyle de bilgi verebilir misiniz? A5 V15.2 yada Tuplar T5 V19.1 alabilirim. Bu durum biraz önemli benim için. Ses ve kasa konusunu çözebilirsem büyük ihtimalle alırım diye düşünüyorum. Kasayı zaten yazmışsınız, sağ olun.
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Yani abra ya da tulpar alabilirim, değil mi? Bu fiyatlardaki diğer markalarda pek iç açıcı özellikler yok. Daha doğrusu Monster'da daha iyi özellikler var. 8k lirayı aşmak istemiyorum. Belki hdd ekleyerek aşabilirim. Zaten çok iyi de olsa bir notebook en fazla 5-6 yıl verimli çalışıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 8 Ağustos 2019; 20:2:23 >
  • Tulpar T7 v19.5.1 kullanan arkadaşımız var mı? Isınma problemi var gibi duruyor kullanan biri varsa bilgilendirebilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Tulpar T7 v19.3 kullanımımda ön incelememi paylaşayım sizlerle,

Oncelikle bilgisayar fiyatına oranla başarılı. İçini açarak baktığımda bolca soğutma kanalı ile 5v gucunde 2 fan ile soğutulduğunu gördüm. Diğer markalarda 12v fan kullanılmaya başlandı ve biraz daha iyi soğutacaktır diğerleri. Battlefield 1, battlefield 5, resident evil 2 remake, doom, devil may cry 5, gibi oyunlarda test ettim,ultrada sorunsuz oynanıyor. Cok nadirde olsa %0.1 fps degerleri 10 a dusebiliyor ama sık degil o nedenle eksi sayilmaz. Stabil bir performansi var. Samsung ssd gayet performansli. Islemci 94°C ve ekran karti 85 °C yi gecmedi, tabi bu fabrikasyon 50 undervolt ole gecerli degerler. Servis cok iyi herseyde ilgileniyorlar. T7 v19 serisinin en buyuk eksisi adaptorden enerji yetmemesi halinde pilden akim almasi. Bu nedenle 4 saatlik ultra ayarda B5 oynarken pil %93 e kadar dustu. Bu durum msi gl73 9sd sdk modellerinde de var malesef. Bu donanima 180w adaptor zayif kaliyor. Ekran cok memnun edici, cogu markada ayni sorun olan yeni nesil ips erkanlarda yasanan ekranda bleeding denilen isik sizmasi bundada var. Genel olarak bu fiyata alinabilir cihaz. Umarim uzun vadede uzmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asa1992 kullanıcısına yanıt
    Bende var. Evet rahatlıkla oynayır. Ben gayet memnunum valla bir problem hiç görmedim

• Charlei kullanıcısına yanıt
    Bende var 5-6 aydan fazladır kullanıyorum galiba. Gayet memnunum valla bir sıkıntısını görmedim pubg r6 oynuyorum düşük orta ayarlarda gayet akıcı oynanıyor.

• Arkadaşlar monster bilgisayar aldım freedos olarak.Sonra windows 10 kurdum.Bilgisayarda herhangi bir sorun yok fakat tek bir problem var Yeniden başlat dediğimde bilgisayar kapanıyor fakat açılamıyor.Siyah ekranda kalıyor.Normal kapat deyince kapanıyor fakat yeniden başlat deyince sorun çıkarıyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler şimdiden.

• merhaba arkadaşlar
    10 yıllık asus k53sv 2. nesil i5 gt540 m li laptobumun ssd ye rağmen yavaş gelmesinden dolayı yani laptop arayışına girdim ve monster abra a5 v15.2.4 de karar kıldım.
    fredoss ama ssd si samsung 3000-1300 hızlı olandan.
    inşallah memnun kalırım bi 10 yıl da monsterla devam ederim iş ve birazcıkda oyun hayatıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

merhaba arkadaşlar
    10 yıllık asus k53sv 2. nesil i5 gt540 m li laptobumun ssd ye rağmen yavaş gelmesinden dolayı yani laptop arayışına girdim ve monster abra a5 v15.2.4 de karar kıldım.
    inşallah memnun kalırım bi 10 yıl da monsterla devam ederim iş ve birazcıkda oyun hayatıma.
    Asus gider 10yıl ama monster gitmez. 3-5aylık yorumlara bakma... 5yıllık abra kullanıcısıyım bu sene 600 TL masraf çıkarttı

pm attım hocam detaylar için size teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

merhaba arkadaşlar
    dün laptobum geldi arkadaşlar memnunum şimdilik.
  • Arkadaşlar daha önce hiç ekran kartı arızası yaşayan oldumu? servisin yaklaşımı nasıl? şehir dışında okuduğum pc lazım olduğu için gönderememiştim cumartesi önümüzdeki hafta garantiye göndereceğim.
  • Monster fiyat olarak aşırı cazip gelse de kullanılan malzemelerin kalitesi hep bir soru işareti. Kasanın plastik olması falan önemsiz şeyler de anakartta çıkan problemler çok büyük bir sıkıntı. Abra a5 v16 larda acaba anakartta problem çıkıyor mu ? Hangi marka anakart kullanılıyorlar bilen var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: double or nothing

Monster fiyat olarak aşırı cazip gelse de kullanılan malzemelerin kalitesi hep bir soru işareti. Kasanın plastik olması falan önemsiz şeyler de anakartta çıkan problemler çok büyük bir sıkıntı. Abra a5 v16 larda acaba anakartta problem çıkıyor mu ? Hangi marka anakart kullanılıyorlar bilen var mi ?
    bende A5 var v2 sanırım ... 5 yıllık ve anakartın giriş bölümü yandı bu da enerji girişindeki sıkıntıdan kaynaklanmış büyük ihtimal
    Ne kadar masraf çıkardı?

• quote:

Orijinalden alıntı: double or nothing

Monster fiyat olarak aşırı cazip gelse de kullanılan malzemelerin kalitesi hep bir soru işareti. Kasanın plastik olması falan önemsiz şeyler de anakartta çıkan problemler çok büyük bir sıkıntı. Abra a5 v16 larda acaba anakartta problem çıkıyor mu ? Hangi marka anakart kullanılıyorlar bilen var mi ?
    Güncel ürün gamı üzerinden konuşmak gerekirse , 2 yıl civarıdır T5 v18.1 kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım , kasa plastik değil , metal ve plastik karışımı birçok üst düzey notebook gibi , temas ettiğiniz noktalar metal genel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 21 Ağustos 2019; 23:27:5 >
  • 
Sayfa: önceki 704705706707708
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.