Şimdi Ara

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ (710. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.743
Cevap
116
Favori
967.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 708709710711712
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    throttlestopta 5 cores active ve 6 cores active yazan değerleri 3.6 yada 3.5 yapıp fps nizi tekrar kontrol edebilir misiniz? Fps kaybı olmadan işlemci hızını azaltabilirseniz sıcaklıklara yardımcı olacaktır. Undervolt değeriniz -100mv olarak uygulanmış sıkıntı yok mavi ekran yada donma kasma ile karşılaşmadıysanız -110 -120 gibi değerleri deneyebilirisiniz.

Ayrıca speedstep değerini kapatıp speedshifti açmanızı tavsiye ederim. Ordaki sayı 0-255 arası seçilebiliyor(şu an 128 ayar aktif edilince yanındaki sst yazısı yeşil olacak) 0 seçerseniz işlemciniz güç tasarrufu-performans ikileminde performansa öncelik verecektir. Oyun için bence işlemci hızını düşürüp(çok abartmadan) speedshifti 0 yapmak daha sağlıklı.
  • y-prime Y kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz yerde küsüratlı bir ayar yokki nasıl yapacağız orasını ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badsay kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmışım 35 yada 36 olarak ayarlayın. 35*100=3500 yani işlemcinizi 3500 mhz ye sabitleyecek.

• Arkadaşlar laptop için ram yükseltmesi yapmak istiyorum. Model https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v11-1/

Aynı markada ram bakıyorum herhangi bir sorun yaşamamak adına fakat itopyada neredeyse aynı 2 tane ram modeli gördüm sadece ürün kodundaki son harfleri farklı

https://www.itopya.com/adata-8gb-2666mhz-cl19-ddr4-notebook-ram/ https://www.itopya.com/adata-8gb-2666mhz-cl19-ddr4-notebook-ram-4-1/

Hangisini almalıyım sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turboctopus -- 20 Şubat 2020; 9:12:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turboctopus

Arkadaşlar laptop için ram yükseltmesi yapmak istiyorum. Model https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v11-1/

Aynı markada ram bakıyorum herhangi bir sorun yaşamamak adına fakat itopyada neredeyse aynı 2 tane ram modeli gördüm sadece ürün kodundaki son harfleri farklı

https://www.itopya.com/adata-8gb-2666mhz-cl19-ddr4-notebook-ram/ https://www.itopya.com/adata-8gb-2666mhz-cl19-ddr4-notebook-ram-4-1/

Hangisini almalıyım sizce ?
    Bildiğim kadarıyla farketmez, ama istersen telefon aç.

• kendim ram ve ssd veya hdd takarsam garantiden çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehterann

kendim ram ve ssd veya hdd takarsam garantiden çıkar mı?
    hayır. ama takarken anakartı çizersen sorun olur.
  • Monster kontrol merkezinin yazılımsal sorunları felan mı var? Bugün bellek ve işlemci bilgilerini göstermesine rağmen ekran kartı bilgilerini göstermediğini farkettim. Aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde sürücülerde bir sıkıntı görünmüyor. Ekran kartından başka bir sıkıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ
  • Elma kullanıcısına yanıt
    Optimus teknolojisi ile alakalı. Masaüstünde intel gpu kullanıldığı için nvidia gpu inaktif duruma geçiyor programın sensör bilgisini göstermemesi normal. Oyun yada nvidia ekran kartını kullanan bir uygulama açıkken bilgiler gözükecektir.
  • Herkese merhaba. Monster Abra A5 V 15.3 kullanıyorum. Klavye'ye şekerli çay döküldü ve enter ve ona yakın bazı tuşlar sertleşti. Bu tuşları temizlemenin bir yolu var mı? Donanımsal olarak sistem bir zarar görmedi. Servisi aradım "Kargo ile gönderin ücret karşılığı hallederiz" dediler. Servise göndermem şu an için uygun değil. Yardımlarınızı bekliyorum. Selametle..
  • Fatalrhymer16 kullanıcısına yanıt
    Google’da bu modelle ilgili video, resim vb. bulamadım. Tuş yerinden çıkatılır mı çıkarılmaz mı tam emin olamadım. Zorlarım bu sefer de kırılır mırılır sorun daha da büyür. Belki tecrübe edenler olmuştur. Sabırlı olmakta fayda var. Teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • badsay kullanıcısına yanıt
    Yahu undervolt yapmaya ne gerek var kontrol merkezinden ofis moduna alınca zaten kendisi yapıyor. Ne uğraşıyorsunuz onlarla

• Yakın zamanda Tulpar T7 v19.5.1 ile aranıza katıldım. Bu şimdide kadar farklı zamanlarda alıp kullandığım 3. Monster bilgisayarım. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

Kendimce tespitlerim şöyle;

- Msi Afterburner veya HWMonitor gibi sistem izleme aracları anlık takılmalara sebep oluyor. Özellikle Superposition Benchmark'ta bariz belli oluyor. FPS'ye değil akıcılığa etkisi var bunun daha çok.
    - Intel GPU'nun Update'ini eksik etmeyin. Zira eski versiyonları oyunlarda Nvidia GPU'nun Core Load seviyesini anlık %0 lara kadar indiriyor. Sonuç oyunlarda anlık donmalar.
    - Ayrıca HDD üzerinden yüksek okuma yapan oyunlar için 1TB'lık mekanik disk problem malesef. En basit örnek olarak Borderlands 3, Jedia Fallen Order, Wolcen, Forza Horizon 4 verebilirim.
    -Özellikle Nvidia 442.50 güncellemesiyle birlikte bütün oyun + bench.lerde performans artışı yaşadım. Güncellemediyseniz güncelleyin. (DDU kullanın)
    -Daha önce benzer konfigürasyonda (i7 8750 + rtx 2070) Asus Scar 2 kullandım. Malzeme kalitesi + servis kalitesi + performans + Fan sesi ve özellikle sıcaklık konusunda Monster çok önde. Asus'un en büyük artısı hoparlör kalitesi + ekranı harika.
    -Asus'un hoparlörü ne kadar iyise malesef Monster'ın bu cihazında hoparlör kalitesi o kadar kötü. Cinema 5 falanda kurtarmıyor. Ne yaptıysam doğru çalışmıyor. En son FxSound kurdum biraz daha iyi oldu. Dahada üstüne düşmedim. Subwoofer cihazın sol tarafında koyulduğu için alt frekanslardan gelen ses tek taraftan geliyor. Bu yüzden cihazın başına oturduğunuzda sanki ses dengesinde sorun varmış gibi algılıyorsunuz. Çokta önemli değil kulaklığı bağlayıp geçersiniz.
    -144hz'lik monitör güzel ama tepki süresi Asus'tan düşük. Ayrıca renklerde Asus gibi değil. Bu tamamen kişisel bir yorumdur. Eşimde bunu sevdi :)Ayrıca Kesinlikle Gsync olmalıydı bu ekranda.
    -Klavyesi güzel. Alırken beklentimi düşük tutmuştum ama mekanik hissiyatını direk alıyorsunuz. Biraz yazarken ses yapıyor (Blue Switch sanırım).
    -Oyun oynarken klavyenin yukarıdan aşağı olarak; 6yhb tuşarına kadar olan kısım gerçekten ısınmıyor. Hatta sanki alttan serin hava vuruyor gibi hissediyorsunuz :) Bu sınırdan Numpad'e kadar olan kısım ateş gibi. Acaba uzun zamanda tuşlara zarar verirmi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Daha önceki Monster Tulpar v8.1 Notebook'umda sol taraftaki egzos çıkışına yakın tuşların ince plastik kısımları zamanla erimişti. Klavye değişimi yapmıştım.
    -İşlemci ve ekran kartı soğutmasını ben başarılı buldum. Bir kere arkadaşlar fan sesi gerçekten düşük (Otomatikte kullanıyorum). Fan sesi yüksek diyen arkadaşı Asus kullanmaya davet ediyorum.
    -İşlemci ara ara 95 hatta 99 dereceyi görüyor ama bu değerler anlık. Sıcaklık direk 90 civarına düşüyor. Buda bütün oyunlarda olmuyor. Özellikle bu değerleri Rdr 2 ve Division 2'de gördüm. Bu oyunlarda CPU kullanımı %30-%60 arasında gidip geliyor. Bu dalgalanmada bile Cpu sıcaklık ortalamasını 3500mhz de tutabiliyor. Çok CPU kullanmayan oyunlarda 4000+ Mhz 77C-87C arasında gidip geliyor sıcaklık. Masaüstü kullanımda Hem CPU sıcaklığı hemde CPU fanı sesi çok az. Throttle Stop denemelerim oldu ama zaten hali hazırda -0.50mv undercloklu geliyor. Ben gereksiz buldum. Yakın zamanda servise termal macun değişimi için gittiğimde Arctic MX-4 ile değiştirmelerini rica edeceğim. Elimde 4gr'lıklardan var. Tahminim 4-5 derece düşecektir sıcaklıklar.
    -Ekran kartına overclock denemelerim (+ 150mhz Core + 250mhz ram) sonrasında bile 77C-78C üstünü görmedim arkadaşlar çooookkk başarılı. Asus'ta direk Thermal Thr. limiti olan 87C geliyordu sıcaklık. Bu değerlerde overclock ile 6-7 Fpslik bir fark oluyor ortalama. Yapmak isteyen fikir vermesi açısından yazdım.
    -Usb 3.1xType C + 2x Type A girişi mevcut. İnsan bir tanede Thunderbolt 3 koyar :) Usb girişlerinin sağda olması kadar sacma birşey olamaz. Orada mouse kullanıyoruz Monster Yetkilileri !!!

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

• 6 yılın ardından yeni bir monster aldım. İlk monster'ım abra A5 v1.1'di, yenisi v14.5. Eskisini kardeşim hala kullanıyor. Yan yana fotoğraflarını çektim nasıl gelişmiş hep birlikte görelim.  MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ  MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• T7 19.3'e uyacak dahili hoparlör var mı arkadaşlar, harbiden on numara bilgisayar ama sesi çıkmıyor :S

• Merhaba arkadaslar
    Monster a5 v13 ün içini açamadım,çok karmaşık, temizlik yapacağım. Bu modelle ilgili bir video var mı elinizde?
  • Merhaba arkadaşlar,
    monster düşünüyorum şu iki model veya sizin önereceğiniz daha düşük model de olabilir.

Abra a7 v11.1.3

Tulpar t7 19.3

Kullanıcılardan artıları, eksileri ve önerileri varsa alabilirim.
  • Arkadaşlar monster ram satıyor mu notebooku göndermek istemiyorum takacağı ramin parasını versem eve kargoluyor mu?
  • tulpar t7 v3.1 makinenin ekranı yavaş yavaş ölmeye başladı. 10+ yerde ölü pixel var ve klavyenin 2-3 tuşu zorlamadan basmıyor. klavye neyse de bu ekranın modelini bilen var mı acaba ? makine yıllar boyunca sabit yerde kaldı 1 metre bile hareket ettirmedim, düşürmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prorezonans

Arkadaşlar monster ram satıyor mu notebooku göndermek istemiyorum takacağı ramin parasını versem eve kargoluyor mu?
    galiba evet, biraz bilginiz varsa kendiniz de takabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 708709710711712
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.