Şimdi Ara

Montaj yaptim. PC acilmiyor. Niye? (SORUN ÇÖZULDÜ)(ÇÖZÜM İÇERİDE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
8
Favori
10.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler her seyi taktigima eminim ve her seyi dogru taktim. Yardimci olun neden acilmiyor pc?

NASIL ÇÖZDÜM?

7:30 saatin ardindan çözüme kavuştum. Bu sorunu yaşayanlar adim adim okusunlar.

ÖNEMLİ! PC'Yİ MONTAJ YAPARKEN UZAY MONTAJ YAPICAKSINIZ ANAKART KUTSUNUN UZERINE ANAKARTI KOYUN VE UZAY MONTAJI YAPIN. UZAY MONTAJ NEDIR BILMEYENLER INTERNETTEN ARASTIRSINLAR.

BEN BUNLARI TEK MODUL RAM TAKILIYKEN YAPTIM. ISTERSENIZ SIZ CIKARIN ILERIKI ASAMALARDA TAKARSINIZ. NORMALDE ÇİFT MODÜL RAM KULLANIYORUM.

1- ilk once psu'nuzun sorunlu olup olmadigini ogrenmek icin psunuzu fisten cekin veya arkasindan kapatin ve demir 1 cubuk bulup(2 tarafida demir olsun) atas vb. psu'nun 24 pin'nin bir tarafi yesil bi tarafida 2 saginda olan siyah kabloya takiyoruz ve fise takip psunun arkasindan dugmeye basiyoruz. Fan sorunsuz ve donerse psu sorunsuz calisiyor demektir.

2- psunun sorunsuz oldugunu ogrenince geldik sirasiyla montaja ve calistirmaya. Deneme yanilma yontemi gibi .

3- islemciyi takmayin! Sadece islemci sogutucusunu cpu fan'a takın psu'yuda 12v atx ve 24 pin kablolari sorunsuzca takin ve yine bir demir gibi bir sey yardimi ile (ben çatal ile yaptim uç kısmıyla ) normalde power switch kablosunu takicaginiz yere dokunduruyorsunuz. Buradaki amaç anakart start komutu alıyormu anlamak fan ise yardımcı eğer dönerse start almış çalıştırıyordur.

4- geldik islemci ve islemci sogutucu montaji yapmaya. İşlemci montajini yapin ve ustune sogutucunu takin ikisini sorunsuz taktigina emin iseniz yine ayni sekilde bir demir yardimiyla power switch takacaginiz yere temas ettirin. Yıne çalısirsa islemcide de sorun yok demektir.

5- simdi benim sorun bu adimda belli oldu ekran karti. Ekran kartini pci express girisine takin ve gerekli olan kablolarida psuya baglayin. İste benim ekran karti yuzunden calismadigi bu asamada belli oldu. Ekran kartini montajini yaptiktan sonra fanlar hafif kipirdayip duruyordu. Benim kasam corsair 230t'ydi ondeki fandan bi tanesininde ledi yanip hemen sonuyodu. Belki sizin onceki asamalarda belli olur belkide hic birinde sorun olmaz.

6- simdide ramleri takmadaysiniz ve ekran kartinda da sorun yoksa ramleri deneyin.

Bu kisimda da tesekkur yeri yapalim .

Bana yardim etmeye calisan kisilere oncelikle tesekkur ederim ama bu kisiler gercekten cok urasti onlara daha ayri bir sekilde tesekkur ederim.

@Penanggalan, @trktlh, @a7v8x, @Atıl Kurt21, @Devilmaybad (burdan sonrasini mentionlayamiyorum ), @Zrti, @ArchloweKilled, (UZAY MONTAJ FİKRİNİ İLK VEREN KİŞİ OLARAK ONU KIRMIZI YAZIYORUM) @hatabo, @
    Dovahkiin, @BORUBEY06 ve daha sayamadaklarim cok tesekkur ederim

DH'nin gercekten bir aile gibi oldugunu bu konuda ogrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 13 Haziran 2014; 0:31:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cpu güç girişine dikkat et ön panel bağlantılarını kontrol et psu'nun arkasındaki şalteri kaldır 1 yap bunlar heyecan ile unutulan şeyler baştan sona kontrol etmende fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candance

Beyler her seyi taktigima eminim ve her seyi dogru taktim. Yardimci olun neden acilmiyor pc?

Sakin.
    Bunları tek tek kontrol et.

Power Switch açık mı ?
    Ön panel bağlantı doğrumu ?
    Elektrik geliyor mu ?

• on panelin power sw reset sw pinlerinu dogru pinlere taktigindan emin ol genelde hata budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

on panelin power sw reset sw pinlerinu dogru pinlere taktigindan emin ol genelde hata budur.
    Power Switch'ine dikkat et.

Ön panel bağlantılarını yeniden yap.

Anakart ve işlemci güç bağlantılarını kontrol et.

Bence sorun bunlar.
  • Kasa corsair 230t. On panelde 2 tane kirmizi ledden yukaridaki hemen yanip sonuyo ama acilmiyo.

•  Montaj yaptim. PC acilmiyor. Niye? (SORUN ÇÖZULDÜ)(ÇÖZÜM İÇERİDE)

Speaker, pwr led ve cl kablolari yok. Digerleri buna bakarak yaptim. + , - yanlis taktiysam acilmama durumu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 12 Haziran 2014; 12:16:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Candance kullanıcısına yanıt
    Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama Power Swich yazısı görünecek şekilde tak.

Resimdeki gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama Power Swich yazısı görünecek şekilde tak.

Resimdeki gibi..

Oyle takili zaten. Islemci'de mi bi hata yaptim acaba . Kolu yukari cektim. Islemci pinlerini yerlestirdim kolu asagi cektim ama fani adam gibi takamadim.

+ ve - leri yanlış taktıysan dua et ki kablolar erimesin. Hemen prizden çek ve +, - yönlere dikkat ederek yeniden yap.
    Aman işlemciyi ters takmada.

Son olarak herşey takılı değilmi?

İlk toplamada epey heyecan olur :)

Bir resim at istersen..
  • quote:

Bir resim at istersen..
    kaç aydır uğraşıyorsun sistem toplıcan diye şimdi cektiklerine bak üzüldüm
  • Anakarta bak direk kendi pbc bak yazıyordur.

• quote:

Bir resim at istersen..

Ters takmadimda her sey takili eminim.

Psu'nun 12v atx ve atx kablolarini anakarta taktim. Cpu fani anakarta taktim. Kasada 1 tane fan bosta. Anakarti onu takacak yer bulamadim. Ondeki 2 fani taktim. Psu fan kablosu vardi onu taktim. Ramleri dogru taktigima eminim .

• quote:

Kasa corsair 230t. On panelde 2 tane kirmizi ledden yukaridaki hemen yanip sonuyo ama acilmiyo.

anakartın diğer beslemesini tak.
  • Bence resim at. Gozden kacmis birsey olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zrti

quote:

Kasa corsair 230t. On panelde 2 tane kirmizi ledden yukaridaki hemen yanip sonuyo ama acilmiyo.

anakartın diğer beslemesini tak.

Hocam dediginizi anlamadim ama kitapcikta 4 tane fan yeri gosteriyo

Sol ustteki cpu fan
    Sag ustteki pwr fan
    Diger ikisi system fan1 - system fan 2 yaziyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

Bence resim at. Gozden kacmis birsey olabilir.

Çok kablo karmaşası oldu. Atsamda pek gorunmicek zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

Bence resim at. Gozden kacmis birsey olabilir.

Çok kablo karmaşası oldu. Atsamda pek gorunmicek zaten.

Alıntıları Göster
    ışığın yanıp sönmesi durumu bende de oldu. Anakartın diğer beslemesini takmayı unutmuşum. iki tane besleme kablosu var.

resimdeki sol üst 8 pinlik beslemeyi taktın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokara -- 12 Haziran 2014; 12:50:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zrti

ışığın yanıp sönmesi durumu bende de oldu. Anakartın diğer beslemesini takmayı unutmuşum. iki tane besleme kablosu var.

resimdeki sol üst 8 pinlik beslemeyi taktın mı?

Eger bunu diyorsan. Psu'dan cikan kabloyu buna taktim zaten.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.