Şimdi Ara

MORA TERAPİ SİGARAYI BIRAKMA TECRÜBEM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
34.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 15 yıldır düzenli olarak günde 1 paket sigara tüketicisiyim ve bi yerden sonra artık bu illetten kurtulmak lazım diyenler kervanına katılarak başladım araştırmaya. İnternet, eş-dost, sağlık kuruluşları derken karşıma sürekli olarak nette de reklamları dönen MORA TERAPİ ile sigarayı bırakma merkezleri çıktı.

Bu yöntem üzerine yoğunlaşıp 1-2 doktora sordum , etrafımda bu yöntemi kullanan insanların tecrübelerinden faydalandım ve sonunda denemeye karar verdim. İş seyahati nedeni ile o sıralarda adanada olmam nedeni ile internetten Adana Çukurova Mora Terapi merkezinin yerini öğrendim ve benim gibi yıllardır tiryaki olan denemediği yol kalmayan ancak sigarayı bir türlü bırakamayan kuzenimle beraber gittik. Bu arada bu benim ilk defa sigara bırakma deneyimim olacaktı, daha önce hiç denememiştim.

Tabi merkeze gitmeden önce yöntem hakkında önemli sayıda bilgi topladım araştırdım neyin ne olduğunu iyice öğrenerek gittim.

Kapıdan girdiğimde üzerinde giymiş olduğu beyaz önlük neticesinde herhalde doktordur diye düşündüğüm genç güzel alımlı bi bayan bizi karşıladı. Gayet güleryüzlü hoş sohbeti olan ve arada kullandığı teknik terimler ile bizleri etkileyen bir yapıda sohbetimiz devam etti. Seansı ne zaman kullanmak istediğimizi sordu hemen yanıtını alınca hadi hemen kasaya gidelim dedi :) Kredi kartı kullanılırsa 320, nakit olursa 300 tl dedi ve Türkiyenin heryerinde merkezlerimizde fiyat politikamız ve uygulamalarımız aynıdır diye de ekledi. Biz sigaradan kurtulmaya kararlıyız ya, bi de bu sistemin methini çokca basından da duymuşuz ödemeyi nakit yapmayı tercih ettik.

Ardından kuzenim ile beni mora terapi cihazına bağlayacakları odaya aldılar ki bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Mora Terapi Merkezi diye kullandıkları ofis aslında bizi kapıda doktor edası ile karşılayan bayanın abisinin dişçi muayenesi olduğunu öğrendik yani ayrı bir ofisleri yoktu bir odayı bu işe ayırmışlardı. Ayrıca bizi karşılayan bayanın tıp ile uzaktan yakından tek ilişkisinin diş hekimi olan ve seanslar veyahut datedavi görüşmeleri esnasında hiç görmediğimiz ama ruhsatın kendisi adına kayıtlı olan abisi olduğunu öğrendik.

Odaya girdiğinizde bir adet çift kişilik koltuk ile 1 adet sedye ve o sedyenin hemen yanındaki sehpanın üzerinde duran elektronik mora terapi cihazını görüyorsunuz.

Tedaviye başlamadan önce kullanmakta olduğunuz sigaradan 1 adet yarısına kadar içmeniz isteniyo izmaritini ise küçük bir kavanoza koyup cihazın üzerine yerleştiriyorlar. Olayın mantığı içmiş olduğunuz sigaradaki enerjiyi tersine çevirerek tekrar sizin vucudunuza vermekmiş. Böylelikle hiçbir şekilde canınız sigara istemeyecek hatta içtiğiniz zaman da bulantı hissedecekmişsiniz. Neyse ben devam edeyim. Sİgaramızı içtik kavanoza koyduk sedyeye geçtik . Mora terapi cihazından çıkan kabloları başınıza göğsünüze ayağınıza bağlıyor ardından 2 adet kablo ucunu da ellerinizde tutmanızı istiyorlar. Seans 45 dakika sürüyor ve bu esnada yan tarafınızda bulunan kaset çalarda (cd çalar değil bildiğiniz kaset çalar) rahatlatıcı olduğunu ileri sürdüklerieski bir takım uyku getirici şarkıları çalıyorlar. Terapi esnasında cihazın etkisiyle gevşeyip uyuyanlar dahi olduğunu vucudun bu esnada arındığını filan bahsediyorlar ki bana göre bu cihazdan değil çaldıkları müzikten kaynaklanıyor. Neyse.. Makine çalışıyor üstünde yazılar filan çıkıyor dönüyor duruyor ama hiç birşey hissetmiyor veya anlamıyorsunuz çünkü zaten gözle görünmeyen olumlu enerjiyi vücudunuza alıyorsunuz..

Benim seansım bittikten sonra kuzenim de geçti. Cİhaza bağladılar bir güzel! Hanım kızımız cici cici anlattı yine aynı şeyleri güler yüzüyle.

Her ikimizin de seansları bitmiş artık sigara filan istemiyor canımız diye düşünüyorduk. Hem ne de olsa 300+300= 600 tl para da vermiştik bu da bizim aylık sigara masrafımızdı. Terapi merkezinden mutlu mesut çıkarken kapıda orta yaşlı bir bayla tanıştık kendisinin bu 4. gelişi olduğunu(3 seans ücrete dahil zaten) , hiç bir faydasını görmediğini ama ordaki arkadaşların kendisinin çok fazla bağımlı olduğunu bu nedenşe seans sayısını artırdıklarını söyledi.

Aradan bir saat geçmiş ikimiz de sigara yakmamıştık çünkü paketlerimizi de merkezde bırakmıştık :)

Üstüne 30 dakika daha geçtiğinde kuzenimin gidip bir büfeden sigarasını aldığını ve içtiğini farkettim. Ne hissediyorsun diye sorduğumda hiçbirşeyin değişmediğini terapinin bir etkisini görmediğini ve söyledikleri gibi bir bulantı olmadığını da belirtti. Ama ben kararlıydım sigaratyı bırakacaktım hem ne de olsa 300 tl de para vermiştim bende tedavi işe yarıyordu :)

Aradan 2 gün geçmişti ve ben hala sigara kullanmıyordum ki bu benim 15 yıllık içiciliğim esnasında sigara içmeden geçirdiğim en uzun süreydi(şimdiye kadar sadece uyurken içmiyordum, sabahları aç karnına siara kahve vazgeçilmezimdir, alkol ile 1 paket bitirirdim). Ama bu üç günün stres ve acısını kimse anlamaz.

Neyse ben dayanıyordum. Benim sigara içmediğimi gören 2 arkadaşım daha merkeze gidip şanslarını denemek istediler ve yaptılar da.. Ama biri kuzenim gibi aynı gün içtiğini tedavinin bir şeye yaramadığını söyledi bir diğerinin de ertesi gün içtiğine şahit oldum ama ben dayandm taaaa kiiii 8. güne kadar.. Yaktım bir sigara ve hayat yeniden akmaya başladı..

Yaşadığım sinir ve stres de yanıma kaldı! Hatta çalışma arkadaşlarım ve altımda çalışan personelim de sigaraya yeninden başladığıma çok memnun oldular çünkü o günler esnasında sinirden çok çektirmişim herkese..!!

Aradan 10 gün filan daha geçti İstanbuldayım arkadaşlarla oturduk bu durumdan bahsettim ve aynı masadan 2 kişinin daha İstanbuldaki merkeze gittiklerini ama bizim gibi hiçbir sonuç alamadıklarını öğrendim! Ama en azından olar 300 Tl değil 200 tl vermişler!

Böyle olunca internette pek meşhur olan bu yönetmin orjinal sitesine girip müşteri yorumları kısmına yaşadıklarımı aynen burda olduğu gibi anlattım ama site yönetimi yayınlamayı uygun görmedi!
    Tedavi süresince sürekli olarak telefon ile arayarak psikolojik destek olacaklarını güler yüzle belirten cici kızımız bir defa bile aramadı.
    Tedavinin olumsuz sonuçlanduğını ve kendilerinin %92 başarı oranı garantisi verdiklerini hatırlatarak para iadesi istediğimde ise ödemeyi yapamayacaklarını istersem bir seans daha ücretsiz tedavi hizmeti sunabileceklerini belirttiler.
    Ücret olarak adanada bizden 300 istanbulda 200 aldıklarını belirttim. "AAaa öylemiymiş hata yapmışlar tarifemiz bu" dediler.
    Tedavi ruhsatının ordaki doktorun üzerine olduğunu ama O'nun yerine biyoloji bölümü öğrencisi olan kızkardeşinin tedavi ettiğini belirtmiştim zaten.

Şimdi arkadaşar sadece benim değil çok yakın çevremden 4 arkadaşımın daha deneyerek olumsuz sonuç aldığı bir sistemi objektif olarak sizlerle paylaşmak istedim! Yorum sizlerin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 30 Kasım 2010; 15:12:06 >

• Hayırlısı olsun,inşallah bırakırsınız.Biraz açarmısınız,ilaç mı veriyorlar?
  • Hocam eski bi topik hortlatalım bakalım..

Faydalı ve güzel paymaşımınız için tşk.ler. Gayet net olmuş... Bende artık alışkanlık oldu bişey almadan yapmadan dh den google den araştırma yapmadan bakmıyorum hiçberşeye :)

Bendede bi kaç gündür bu sigara bırakma eğilimi vardı.. Bana da maille bu sitenin reklamı gönderilmişti.. Bi arama yaptık dh de bu arkadaşımızın yaşadıktlarını okuduktan sonra zaten inancım olmayan bu tip işlere hiç bulaşmaya gerek kalmadı... Başka yöntemlere bakacağız artık...
  • Bir hortlatma da ben yapayım :)
    Gerçek sigarayı bırakmanın en kestirme yolu, elektronik sigara. Ama ülkemize gelişi yasaklandı. Getiren birkaç firma da sıvıları normalinden pahalıya satıyor.
    Ama, şu bir gerçek ki, 1.5 paket sigara içiyor iken, elektronik sigaraya başladığım gün tek dala düştüm ve şu anda günde 1 tane bazen kokusu kötü geldiği için yarım tane sigara içiyorum. Elektronik sigarayla nikotin ihtiyacımı karşılıyorum ve sigara kadar zararlı olmadığı için memnunum. Ciğerlerim de temizlenmeye başladı.

Bu kadar pozitif yorum yapınca, satıcısı olduğumu falan düşünenler olabilir ama değilim :)

24 mg. nikotinli sıvıyla başlayın ve kötü, güvenlik naylonu olmayan, kaliteli sıvıları tercih edin. Dekang olabilir mesela.
    PG/VG karışık olanıyla başlayın. Zaten araştırdığınızda, neyden bahsettiğimi anlayacaksınız.

Kısacası, elektronik sigara, sigara yerine kullanılabilecek en mantıklı seçim şu anda. Normal sigarayı hemen bıraktırıyor (İllaki içeceğim diye kendinizi çok zorlamazsanız)

• ne mora terapi para havaya gitti.. nede e sigara yine havaya gitti ki esigara ile ilgili çok şeyler net değil... şu anda champix deniyorum..
  • 9 aydir sigara icmiyorum iicmeyide dusunmuyorum mora terapiye 300 kagit bayildiktan sonra icilmez de konunun ozu once kafanda bitirecek sonra paralari bayilacaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok uzun kusra bakmayın okumadım fakat babam da moraterapi aldı farklı sebeplerden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

çok uzun kusra bakmayın okumadım fakat babam da moraterapi aldı farklı sebeplerden

sonuç nasıl? alıp da işe yarayanı daha hiç denk gelmedi
  • babamin ciddi bir perhize girmesi icin sebep oldu, onun disinda bi faydasi oldugunu zannetmiyorum

• Böyle şeyler hikaye. Çok klişe olacak ama olay kafada bitiyor

En kolay yol sigara yerine oyalanacak başka birşey bulmak. Mesela öyle anlar oluyor ki oturuyorsunuz atıyorum çay içiyorsunuz canınız sigara çekmediği halde sigara içesiniz geliyor. Çünkü alışkanlık olmuş.

1 hafta sigara içmemiştim. Okulda her öğle arası sigara içerdim. O 1 haftalık sürede öğle arası olan 12 ile 1 arası hariç hiçbir şekilde sıkıntı çekmemiştim. Ama saat 12 olduğu anda direk sigara içesim geliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Böyle şeyler hikaye. Çok klişe olacak ama olay kafada bitiyor

En kolay yol sigara yerine oyalanacak başka birşey bulmak. Mesela öyle anlar oluyor ki oturuyorsunuz atıyorum çay içiyorsunuz canınız sigara çekmediği halde sigara içesiniz geliyor. Çünkü alışkanlık olmuş.

1 hafta sigara içmemiştim. Okulda her öğle arası sigara içerdim. O 1 haftalık sürede öğle arası olan 12 ile 1 arası hariç hiçbir şekilde sıkıntı çekmemiştim. Ama saat 12 olduğu anda direk sigara içesim geliyordu.

en azından farklı deneyimleri paylaşıyoruz

aynen sigara işi akılda bitiyor ama şidmdi de champixi öneriyorlar baya baya deneyelim bakalım

• 2009 Ağustos ayında Karabük mora terapi merkezine giderek sigarayı bıraktım. 5. yılın şerefine buraya bir mesaj atmak istedim. Bilgilerinize...
  • Merhabalar, Dr. Murat Besler adresinde moraterapi tedavisi içinhttps://www.drmuratbesler.com/moraterapi/ adresine bakmanızı tavsiye ederim hocam. Moraterapi tedavisinde tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur7060 -- 8 Kasım 2016; 17:49:59 >
  • Konu Hortttt

Bende bu yontemle 2009 1 mayista biraktim sigarayi halada icmiyorum cok sukur.

Konuya bakmak nerden aklina geldi diye sorarsaniz ?dun bi arkadas sen nasil birakmistin sigarayi diye sordu ordan aklima geldi bi bakiyim mora terapi olayinda bi degisiklik varmi diye bakindim ayni sistem devam ediyormus ve yararli bir sistem tavsiye ederim

• Ben de bu yöntemle sigarayı bırakmayı düşünüyorum ve konu üzerine bir hatyli araştırma yaptım.

İlgisini çekenler için öğrendiklerimi paylaşayım istedim.

İlk olarak Mora Terapi ile vücudunuza herhangi bir kimyasal vs. girmiyor. Sadece sigaranın vücudunuzda yarattığı frekansın ayna görüntüsü vücudunuza yükleniyor. Bu sayede vücudunuz artık sigarayı tanımıyor.

Tek seans yeterli oluyor deniliyor ama destek seansları da sunuyorlar.

Seans öncesinde uzmanların sizden bir takım istekleri oluyor ve bunları yapmanız gerekiyor.

Bir de en önemlisi gerçekten sigarayı bırakmaya istekli olmanız. Mesela sadece bırakıp bırakamayacağını merak eden bir arkadaşım uygulama sonrasında 1 ay kadar sigarayı bıraktı. Sonra kendi isteği ile yine başladı. Arada geçen süreçte esasında zorlanmadığını ama sigara içmeye devam etmek istediği için başladığını söylüyor.

Eğer gerçekten sigarayı bırakmak istiyorsanız, size en yakın klinikten randevu alın bir de yüz yüze konuşun derim. Ben de şu an araştırma sürecindeyim. Gelişmeleri paylaşacağım. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.