Şimdi Ara

Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi! (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.553
Cevap
41
Favori
28.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bavulu hazırladım bile beyler ekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

100+ decar için.uygun fiyat bunlar var.
    www.privateislandsonline.com/islands/clark-island
    ––––
    www.privateislandsonline.com/islands/hupper-island
    –––––

Hocam işte budur. Adalar çok hoşuma gitti .Ayrıca fiyatlar da aşırı cazip. Çok sağol, süpersin hocam.

@Trauser hocam bu iki ada çok sağlam bunu bir kenara yaz, ilerde ben de eklerim belki 1-2 alternatif. Onlar arasından kararlaştırırız. Ayrıca 14-15K'ya falan da gerek olmaz büyük ihtimalle, kimsenin gözünü korkutmaya gerek yok şimdiden.

Şimdi ülkeye bir isim seç hızlı biçimde de şu sayfayı açalım.

Bu arada ben bir 5 gün yokum. Gelince fikir alışverişine katılırım yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 25 Temmuz 2013; 3:49:51 >

• Benide ekleyin hocam.
  • İlk ben giderim ekleyin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

––––
    –––––

Hocam işte budur. Adalar çok hoşuma gitti .Ayrıca fiyatlar da aşırı cazip. Çok sağol, süpersin hocam.

@Trauser hocam bu iki ada çok sağlam bunu bir kenara yaz, ilerde ben de eklerim belki 1-2 alternatif. Onlar arasından kararlaştırırız. Ayrıca 14-15K'ya falan da gerek olmaz büyük ihtimalle, kimsenin gözünü korkutmaya gerek yok şimdiden.

Bu adalar gerçekten sağlammış . Bizim ada çok küçük . Üstelik bular birbirine çok yakın . Onları feth edip ada devleti kurmak çok daha kolay olabilir .

• Ekle dicem de kızsızlıktan o adada millet birbirine atlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

Ekle dicem de kızsızlıktan o adada millet birbirine atlar.

Hocam yeni adalar Florida ve Maine'ye yakın. Yani atlarsın tekneye, 10 dk'de Amerika'dasın
  • quote:

quote:

Hocam yeni adalar Florida ve Maine'ye yakın. Yani atlarsın tekneye, 10 dk'de Amerika'dasın

millet saniyo 300 kisi ayni anda gitcez toplaniriz 5,6 kisi gideriz.herkes kafasina gore gider

• quote:

Orijinalden alıntı: Trauser

quote:

quote:

millet saniyo 300 kisi ayni anda gitcez toplaniriz 5,6 kisi gideriz.herkes kafasina gore gider

Hocam ben 5 gün yokum, kalın sağlıcakla. Gelince planlara devam ederiz inşallah.

• quote:

quote:

––––
    –––––

aklima bi isim gelmiyo ama marinas olabilir veya kratos turk olarak mercan

tamam dostum kendine iyi bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trauser -- 25 Temmuz 2013; 4:11:05 >

• Adalarda en büyük problem malzeme tedarik etmektir. Uyanık esnaf ada halkına normal piyasanın 2 katı ücrete mal satar.. Sebebi ise ada toprağı dar olduğu için tarım ve hayvancılık yapılacak toprak yetersizdir.

Öncelikle yerleşim site şeklinde topu halde olmalı ve maximum işlevsellik önemli. Az yer çok iş yani.. Enerji ve ısınma işi için güneş panelleri gündüz için çözüm olur gece için ise ya mini termal santral kurulmalı yada su altından hat çekilmeli ki inanılmaz masraflı olur bu iş. Jeneratörlerle idare edilsede yakıt masrafı ada halkının belini büker zamanla.

Liderlik vasfı taşına kişilerin topluluğu sürekli kontrol altında tutması ve eşit iş dağılımı yapması başka bir önemli konu. Katılımcıların arasında iç satın alma müdürü varsa tedarik işlerinle bu şahısların ilgilenmesi dışarından temin edilecek mallar için alternatif yollar bulamaları gerekli. Tek bir tedarikçi eline bakacak olursanız kazığın babasını yersiniz.

En önemli gelir kaynağınız balık , inci deniz mercanı gibi ürünler olacak ada halkının hemen hemen tamamının bu mesleklere yönelmesi gerekli. Ayrıca adanın bir kısmına ufak bir tatil köyü yapılarak işletilebilir ve adada konaklayan misafirlerden alınan ücret gelir olarak düşünülebilir fakat bu misafirleri ağırlayabilmek için o küçük tatil köyünün malzemelerini tedarik etmeniz gerek öncelikle özellikle hatırlatmak isterim ki tatil köyü otellerinin mutfağı çok zengin olur. Başka bir gelir kapısı olarak teknelerle çevrede tur attırabilirsiniz. ( bknz. eminönü boğaz turu olayı )

Güvenlik olayı için bir ekip oluşturulmalı. Ayrıca ilk etapta adalet sisteminiz olmayacağı için içinizden seçmiş olduğunuz liderlik vaısflarını taşıyan kişinin sözü emir sayılmalı ve bir sistem oturtulana kadar bu şahsın sözünden çıkılmamalı. Unutmayın ki aynı anda 10 kafadan ses çıkarsa hiç bir şey başaramazsınız. Planı bir kişi yapmalı.

Gördüğüm kadarı ile populasyonda hiç bayan yok. Ilık bir ortam oluşmaması için gerekli önlemleri alın ve biraz bayan ikna edin yoksa işiniz zor.

Aklıma gelenler bunlar daha başka bir şey gelirse aklıma eklerim yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Adalarda en büyük problem malzeme tedarik etmektir. Uyanık esnaf ada halkına normal piyasanın 2 katı ücrete mal satar.. Sebebi ise ada toprağı dar olduğu için tarım ve hayvancılık yapılacak toprak yetersizdir.

Öncelikle yerleşim site şeklinde topu halde olmalı ve maximum işlevsellik önemli. Az yer çok iş yani.. Enerji ve ısınma işi için güneş panelleri gündüz için çözüm olur gece için ise ya mini termal santral kurulmalı yada su altından hat çekilmeli ki inanılmaz masraflı olur bu iş. Jeneratörlerle idare edilsede yakıt masrafı ada halkının belini büker zamanla.

Liderlik vasfı taşına kişilerin topluluğu sürekli kontrol altında tutması ve eşit iş dağılımı yapması başka bir önemli konu. Katılımcıların arasında iç satın alma müdürü varsa tedarik işlerinle bu şahısların ilgilenmesi dışarından temin edilecek mallar için alternatif yollar bulamaları gerekli. Tek bir tedarikçi eline bakacak olursanız kazığın babasını yersiniz.

En önemli gelir kaynağınız balık , inci deniz mercanı gibi ürünler olacak ada halkının hemen hemen tamamının bu mesleklere yönelmesi gerekli. Ayrıca adanın bir kısmına ufak bir tatil köyü yapılarak işletilebilir ve adada konaklayan misafirlerden alınan ücret gelir olarak düşünülebilir fakat bu misafirleri ağırlayabilmek için o küçük tatil köyünün malzemelerini tedarik etmeniz gerek öncelikle özellikle hatırlatmak isterim ki tatil köyü otellerinin mutfağı çok zengin olur. Başka bir gelir kapısı olarak teknelerle çevrede tur attırabilirsiniz. ( bknz. eminönü boğaz turu olayı )

Güvenlik olayı için bir ekip oluşturulmalı. Ayrıca ilk etapta adalet sisteminiz olmayacağı için içinizden seçmiş olduğunuz liderlik vaısflarını taşıyan kişinin sözü emir sayılmalı ve bir sistem oturtulana kadar bu şahsın sözünden çıkılmamalı. Unutmayın ki aynı anda 10 kafadan ses çıkarsa hiç bir şey başaramazsınız. Planı bir kişi yapmalı.

Gördüğüm kadarı ile populasyonda hiç bayan yok. Ilık bir ortam oluşmaması için gerekli önlemleri alın ve biraz bayan ikna edin yoksa işiniz zor.

Aklıma gelenler bunlar daha başka bir şey gelirse aklıma eklerim yine.

saolun hocam fikirlerinizi dikkate alıcam baya işe yarayacak bilgiler var konuya olan desteginizden dolayi tesekkur ederim.baska fikirleriniz olursa yine paylasin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trauser -- 25 Temmuz 2013; 5:01:30 >

• Benide yaz kendime ait olsun varsın ada olsun
  • Dostum benim anlamadım diyorsun 300 kişi aynı anda gidemeyiz. Buradaki herkes aynı anda gidicez toplu kalabalık ortam olucak canlı olucak diye hayal kuruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Tesla

Dostum benim anlamadım diyorsun 300 kişi aynı anda gidemeyiz. Buradaki herkes aynı anda gidicez toplu kalabalık ortam olucak canlı olucak diye hayal kuruyor

imkansiz bisey ayni anda gidemeyiz 30ar 30ar gideriz

• konuyu açan kardeş senin yaşın kaç acaba çok merak ettim haa..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Tesla

Dostum benim anlamadım diyorsun 300 kişi aynı anda gidemeyiz. Buradaki herkes aynı anda gidicez toplu kalabalık ortam olucak canlı olucak diye hayal kuruyor

imkansiz bisey ayni anda gidemeyiz 30ar 30ar gideriz

bence almışken büyük bişey almak lazım. "Lanai" adasını satıyolar bak misal bakabilirsin. böyle bir büyüklükte değil 300 600 kişi bile alır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokov

konuyu açan kardeş senin yaşın kaç acaba çok merak ettim haa..

18

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kokov

konuyu açan kardeş senin yaşın kaç acaba çok merak ettim haa..

18

belli kardeşim..
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.