Şimdi Ara

||| MOTO ROKR E8 - FIRST CLASS MULTIMEDIA (LINUX - 500MHz - CT) |||

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
1
Favori
49.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok resim ve yazılması gereken çok şey var E8 hakkında. E2 ve E6'da bulunan yavaşlıktan eser olmadığı gibi, menü geçişleri ve dosyaları açma çok çok iyi. Kulakllıksız radyo dinlemeye yarayan ve birolayd ın E2'ler için verdiği hazır sistem beklediğim gibi bu cihazda çalışmadı. Buna çözüm olarak sadece 3.5mm jack ucunu kulaklık girişine takarak bu sorunu basit bir hale indirgedim.

Kısaca gözden geçirelim;

1- Fiyatının bugün için makul olduğunu söylemek mümkün. 400 gibi bir rakama sattırılabilseydi eminim çok daha fazla satılırdı. e-bay da bu ürün 299 USD gibi bir fiyattan satılıyor. İşin en güzel yanlarından birisi de; Amerika ve İngiltere'de de satılması. Özetle diğer E serileri gibi sadece, Ortadoğu ve Uzakdoğu ile satış alanı kısıtlanmamış.

2- Görünüm ve kullanılan malzeme kalitesi ise gerçekten muhteşem. Şeffaf ve dirençli polikarbon ile dış yüzey kaplanmış. Çerçeve kısmı V8 gibi metal. Arka kapak ise, soft-touch kaplamalı. Arka kaplamanın bir süre sonra soyulma ihtimali çok yüksek; belki cihazın kulaklık girişine konan ufak plastik kapakla birlikte en zayıf halkası. Hiç yakışmamış o kapak ya neyse...

3- Kullanım olarak Motorola'nın diğer Linux tabanlı cihazlarından pek farkı yok. Üzerine konan 500MHz. işlemcinin hayali olmadığı belli. Klasik ve değişmeyen bir PDA kullanıcısı olduğumdan, üstüste birkaç programı çalışmasını bilmek insana psikolojik bir rahatlama veriyor. İş telefonu olmadığını bildiğim halde; EDGE ile nete bağlanıp 4 pencere açtım, radyo dinledim ve resim çektim. Objektif sesini çıkamsı sırasında 2 sn.lik bir ses kesintisi haricinde radyo kesintisiz olarak çaldı.

Tuş takımının ortasında bulunan Fast Scroll tuşu çok kullanışlı ve rahat. Hafifçe parmağınızın ucunu dokundurarak, menüler arasında rüzgar gibi gezebilir, navigasyon tuşunun ortasına basarak menülere girebilirsiniz. Dokunduğunuzu algılayan düşük titreşimler size tepkimeyi algıladığını gösterir. Ana ekranda 4 tane hızlı ikon bulunmakta ve kaldırılabiliyor.
    Menü 8 ögeden oluşuyor. Sırasıyla; müzik, shuufle, Song ID, radio, multimedia, messages, contacts, web, office tools ve settings. 3 değişik görüntü seçeneği mevcut menunun. Dahili 2 GB her ne kadar fahiş fiyatlara satılan ve çarpık mukayeseye tabi tutulan diğer markalara göre az gibi dursa bile, maymun iştahlı ve gereksiz çöplere merak salıp önüne geleni yükleyen arkadaşlara az gelebilir. Kutudan 1 GB hafıza kartıyla çıkıyor ve toplamda 3 GB gibi bir hafıza ile kullanılıyor. Cihaz 4 GB'a kadar kart desteğine sahip. İçine attığınız medya dosyaları için, önceki E serilerinde bulunan ve çok gereksiz olan ''Kütüphane Yenile'' kaldırılmış. File Explorer içine girdiğiniz zaman herşey önünüze çıkıyor. USB 2.0 var. Çok hızlı bir şekilde sürüklenilen dosyalar istenilen yere aktarılabiliyor. A2DP sayesinde BT kulaklık kullanılabiliyor ama bende yok.

En çok merak edilen ses konusudur herhalde. Sesin bangır bangır çıkması o telefonun iyi bir müzikçalar olduğu anlamını taşımıyor. Sesin sağlık standartlarına uygunluğu bu cihazda uygulanmış. AB ve Amerikan Sağlık Dairesi'nin kulaklık için belirlediği sınır bu cihazda kullanılıyor. Ses temiz ve pürüzsüz. Stereo ve 3D destekli. Ekolayzır ayarları ise değiştirilemiyor ve Windows'un PC ler için belirlediği kalıpların optimize edilmiş şekilleri. Radyo RDS destekli değil ve 27 kanal hafızalı. Stereo, parazit yok ve çekim gücü oratını üzeri diyebilirim. Müzikçalara bakalım; işte burada Fast Scroll'un ne kadar büyük devrim olduğu ortaya çıkıyor. Müzik ya da video oynatırken hafifçe bir dokunuşla istediğini yere sardırabiliyorsunuz ve donma ya da tıkanma gibi diğer markaların kronik vak'a larını yaşatmıyor. Ekran 2.0'' ve çok kaliteli. Codec desteği fazla ancak avi. olmaması üzücü. Bunu da MP4 ile aşabilirsiniz sanıyorum. Kamerası oratalama bir değer gösteriyor. Flaş yok fakat resim çekerken merceğin yanında minik bir kırmızı ışık yanıyor. BT açıkken ekranın sağ üst köşesinde de mavi bir ışık yanıp sönüyor. Şarj,usb ve kulaklık girişinin yanındaki yeşil lambada soketin kullanımda ve aktif olduğunu göstermek için konulmuş sanırım.

Arka hoparlörün yanlarında ufak iki çıkıntı var. Düz yüzeyde cihazın alt tarafı hafifçe yukarı kalkıyor ve sesin daha iyi duyulabilir olmasına yarıyor. Ufak bir ayrıntı olmakla beraber işlevsel olduğu kesin. Multimedya telefonu olarak lanse edilen; Motorola'nın kendine has özellikleriyle donatılmış, 11.8mm inceliğinde bence çok kullanışlı ve çok güzel bir telefon. ''Crystal Talk'' özelliği V8 den sonra kullanılmış ve süper bir özellik. Cumartesi gününden beri kimseye ''Anlayamadım'' dememek gerçekten çok güzel. Duruşu,kalitesi ve ebatları asla yazılanlar ve tamamen post kastırma maksatlı saçma yorumlara aldanıp İPhone gibi iri değil. iPhone ayrı birşey...

Motorola bu telefonla mobil dünyada yine bir çığır açtı denilebilir. Cahillerin anlayamayacağı kadar üst düzey ve kaliteli. Yazılım olsun, ergonomi olsun, dayanıklılık olsun hepsi var. Kamera flashının olmaması eksiklik olabilir; ancak kötülemek için kural değildir. Fast Scroll ve Crystal Talk'da diğerlerinde yok. Bence flaştan çok daha gerekli olan özellikler.

SAR değeri: 0.63 kg/w

E8 ile ilgili tüm sorularınız ve destek talepleriniz için buradayız

Resimler ve kullanma kılavuzu en kısa zamanda burada olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 20 Aralık 2009; 18:56:36 >

• Hayırlı olsun, E8 ile alakalı bilgileri burada paylaşalım. Yakın zamanda E8 mod üzerine gerekli paylaşımları beraber yapacağız.
  • bana layık görülen ünvanımın hatırına şu diyeceklerimi aklınızın bir köşesine not ediverin..,
    bir telefonun kağıt üzerinde size sunduğu özellikleriyle, günlük kullanımda bu özelliklerin ne kadarını, ne şekilde kullandırabildiği önemli bir konudur.
    bu dediğimi iyi kavrayabilmek için son dönemde piyasayı saran özellik delisi çin malı telefonlar ve bu telefonların sahiplerinin yüzlerindeki sahte memnuniyete bakabilirsiniz;
    "aha heehe bak, şöyle tutunca ali kırca olduğu belli oluyor ?!?!" ne demek istediğimi anlamışsınızdır...

işte bu telefon bir çoklarının aksine,
    kullanıcısına sahip olduğu özellikleri sonuna kadar zevkle ve istekle kullandırma hissi uyandıran telefonların arasıda yer alıyor, telefon olmasının dışında yanınızda taşıyabilceğiniz ve hemen her tür kıyafetinizle gidebilecek harika bir aksesuar olarak da görebilirsiniz onu..
    ama asıl demeye çalıştığım, ama radyosunda rds yokmuş, şuyu böyleymiş, orası eksikmiş diyerek es geçmeden önce ona bir şans tanımanız, çok spesifik istekleriniz yoksa eğer, mevcut özellikleriyle en azından "bence" sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

ama ne yalan söyliyeyim, piyasa geneline bakıldığında şu aşamada fiyatı biraz yüksek kaçıyor..

konu başlığı için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 30 Eylül 2008; 9:58:43 >

• Fiyat konusundaki görüşlerinize katılıyorum. Ancak alışveriş sitelerinde 530 YTL gibi fiyat satılıyor ve bulabildiğim bir kaç mağazada 600 YTL'ye varan fiyatlarda mevcut. Çok yeni ve henüz tanınmamış olması belli bir fiyat paritesine oturmasına engel şu an için. P2K tabanlı modellerden farklı olarak, fiyatının çok sert bir düşüş yaşamasını beklemiyorum.

Bunlara ek olarak sık kullanımda pil 3 gün rahat gidiyor. Bence çok iyi bir performans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 30 Eylül 2008; 23:28:20 >
  • Bunlar da ödülleri

Winner: CNET People’s Voice Award, ROKR E8, Consumer Electronics Show (CES), 2008
    Winner: CNET Best of CES, Cell phones and Smartphones category, ROKR E8, Consumer Electronics Show, 2008
    Winner: Top 20 Products of CES — Editor's Choice Award, ROKR E8, Popular Mechanics magazine, 2008
    Winner: Best of CES 2008: Best Cell Phone, ROKR E8, LAPTOP magazine, 2008

ALINTI :http://www.motorola.com/content.jsp?globalObjectId=8893-11940

• yeni bir başlık altında toplanması iyi oldu çok dağınıktı E8 cileride yazalım bence başlığa :)
  • bu benim

evet arkadaşlar bugün itibariyle artık bir E8 sahibiyim.

şöyle genel olarak izlenimlerimi sunacak olursam bundan önceki telefonum olan S.E. W710i den ses kalitesi olarak çok daha iyi diyebilirim sesin seviyesini yarıya kadar getirebiliyorum daha fazlası gerçekten kulaklara zarar ve ses çok daha net. dinlerken insan daha fazla zevk alıyor. 2mp kamera S.E. a göre nerdeyse aynı kalitede çekim yapabiliyor. ekranın alışılagelmişin dışında yatay olması ilk başta biraz tuhaf olmuştu fakat daha sonra çok daha hoş olduğunu farkettim özellikle resimlerde çok işe yarıyor çok daha güzel duruyor. tuş takımının kendine özgü titremesi nedeniyle ilk başta ben ve bir çok arkadaşım dokunmatik olmadığı iddaa ettik. insana gerçekten basılıyor hissi veriyor fakat tuşları kitleyince anladıkki asla basılmıyor içeriye geçmiyoor

müzik moduna geçtiğinde bilindik tuş takımları kayboluyor ve yerine bir mp3 canavarı çıkıyor. görsel olarak tanımlanamayacak kadar güzel. çevremdekiler direk markasını soruyor

ayrıca kamera modundada yine tuş takımları kayboluyor ve kamera modunun tuş takımları geliyor.

şimdilik aktarıcaklarım bunlar. çok memnun kaldım bunca yıl hep S.E. kullandım W710i W910i gibi telefonlarım oldu fakat bunun müzik coşkusu daha farklı hepsini geride bıraktı diyebilirm. benim almamdaki amaçta zaten müziğe olan sevgim

bu da mercek in görüşleri...

Arkadaşlar ben de E8 sahibi oldum,

İlk izlenimlerim:

- Büyük
    - Iphone kadar büyük nerdeyse!
    - Ama çok güzel :)
    -Tuş takınları sönünce daha estetik oluyor
    -Pili fazla dayanmıyor (3 gün max)
    -Tuş dokunmatik ama, sanki normal tuşa basıyomuş gibi tuştakımı tepki veriyor. ve sanki normal tuşa basıyormuşcasına VIYK VIYK gibi sesler çıkarıyor. (ses kapansa da)
    -Radyo+mp3 dinlenirse pil daha çabuk bitiyor. Ama USB ile PC'den de şarj edilebiliyor.
    -Ses kalitesi güzel ve net
    -Melodi sesleri çok güçlü değil!
    -Titreşimi orta karar
    -Ekran bazılarana küçük gelebilir. bana yeterli geliyor.
    -Kullanıcı yüzü, menü, isimler, karakter ve renk tonunu beğendim.
    -500 MB kadar mp3 yüklenilince, bazı menüler yavaşlayabiliyor.
    -Kamera, 2 MP, fotoraf önemliyse telefonu almayın. Flaş da yok

Son olarak bayilerde telefonun PLASTIK kopyasından çok daha güzel. Gerçek telefonu görerek almanızı öneririm.
    Başka sorular varsa yanıtlayabilirim.

başka görüşleri ve paylaşımlarıda bekliyoruz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Listelemek için kaç kullanıcı olduğunu tahmin etmemiz gerekir. Beni bildiğim 3 kişi var ama gerisi gelir mi, gelmez mi bilemiyorum. Sayısal üstünlük kurmamız gerekli değil zaten. Yedek yazılım elimizde var. Sırada sağlam bir mod bulup, flash atmaya kalıyor
  • E8 sağlam modlanıyor, vietnamlı çocuklar E8 üzerine uzman. Vakit olunca yüzeysel bile olsa bir mod rehberi hazırlamayı düşünüyorum. Bu noktada E8 sahibi arkadaşların desteği lazım olacak tabiki.

Saygılar, Şemseddin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

E8 sağlam modlanıyor, vietnamlı çocuklar E8 üzerine uzman. Vakit olunca yüzeysel bile olsa bir mod rehberi hazırlamayı düşünüyorum. Bu noktada E8 sahibi arkadaşların desteği lazım olacak tabiki.

Saygılar, Şemseddin.

İyi olur
  • bugün bu cihaz için media markt'e gittim kapalıydı bakamadım içim gitti, e6 almasaydım beklemelimiydim keşke.
  • Bakıp, inceleyince fark anlaşılıyor zaten. Yassı bir çelik levha gibi ve kusursuz. Boşluk, gıcırdama yok ve boya atması olamaz arka yumuşak kaplama hariç. E6 da kullandım bu kadar başarılı değil. Cihazın tuşları sadece ışık yanıkken var ve kullanılan özellik ya da cihaz komple kapalıyken tuşların basma ihtimali de yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 5 Ekim 2008; 20:23:35 >
  • arkadaşlar bu yazdıklarınıza dayanamadım ve yeni bi telefon alcaktım e8 e karar werdim. bu telefon warya değişik bişey. bu e8 e öyle bi duygulaar besliyorumki sanarsınız kır arkadaşım:d o kadar çok sewdim bu telefonu. hayatımda ilk kez bi telefona bu kadar ilgi duydum. bu telefonu ilk gördüğümde ekranı küçük die beyenmemeiştim ama canlı canlı görünce delirdim. telefoncu adam tanıdıktı z6 yı 200 ytl ye aldı e8 i 310 ytl ye werdi. bu telefonun kutusuda çok ciks warya :d ama sesine bittim. gerçekten kaliteli kaynayo heryerinden. bende motorola bilio bu işi diyorum ve susuyorum....
  • Hayırlı olsun
  • Fiyatı biraz düşsede bizde alsak Bir sorum olacak gerçi arkadaş menüsü diğer rokr modellerine göre hızlı demiş ama aklıma gelmişken sormak istedim e2 de rehbere tıklayınca 2-3 sn sonra açılıyor bu modelde nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sersiler -- 7 Ekim 2008; 21:05:16 >
  • Anında açılıyor. Rehberi ve menüyü fast scrolla taramak inanılmaz hızlı. E8 gerçekten seri çok seri bir telefon.
  • Cvp için teşekkürler...

Arkadaşlar hepsiburada.com da kameranın flashlı ve 4x zoomlu olduğu yazıyor ayrıca motorola.com.tr ye baktığım zaman ise kameranın 8x zoomlu olduğu yazıyor bu bir çelişkimi neden farklı teknik özellikler yazılıyor...

Ve birde az önce bulduğum italyanca tanıtım videosu italyanca olmasına bakmayın 10 dakikalık güzel bir sunum bence bir çok sorunuza videoyu izleyip yanıt bulabilirsiniz...

http://www.dailymotion.com/video/x5bfeu_motorola-rokr-e8-videoreview-da-tel_tech

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sersiler -- 7 Ekim 2008; 22:26:14 >

• E2 mi verip bundan mi alsam acaba ! !!
  • Ben e2 mi kardeşime verdim çoktan mpx200 kullanıyorum ama değişiklik zamanı geldi galiba
  • Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.