Şimdi Ara

||| MOTO ROKR E8 - FIRST CLASS MULTIMEDIA (LINUX - 500MHz - CT) ||| (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
1
Favori
49.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • skin yüklebilen bi arkadaş nasıl yapıldığını ayrıntılı anlatsa çok makbule geçecek.flaşladık ama skin becemedik:)
  • Arkadaşım boşver flaşı. Sen orjinal yazılım kullan. Ben geçen yazılım attırdım. Pişman oldum. Gitti canım ses kalitesi. Onu bırak sesi eskisi kadar bile çıkmıyor. Bir anormallik var diyecem ama hadi neyse. Şimdi Şemsettin beyden cevap bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E18A00D93 -- 4 Mayıs 2009; 17:01:04 >
  • @Yumurtacı,

Orjinal flash'ı kendinde atabilirsin. Terminoloji topiğinde orjinal E8 yazılımı ve gerekli programlar basit anlatımıyla mevcut.

E8'e skin yükleme işini rehber olarak hazırlayacağım. Bu sayfa'nın ilk postuna eklenir zamanla.
  • Rokr E8 Skin yükleme rehberi

* Yapmanız gereken ilk şey telefonunuza modlu bir monster pack flashlamak. Orjinal yazılımlarda FTP Telnet desteği olmadığı için bu gerekli. Bu topiğin önceki sayfalarında bestwebs isimli bir modlu mp paylaşımı yapmıştım.

* Telefonu hafıza cihazı modunda bağlayın ve Telefon hafızasına girin. [Son sürücü telefon hafızası olur, atıyorum tel'i bağlayınca E ve F sürücüleri çıkıyorsa, F sürücüsü tel hafızasıdır. Windows penceresinden gizli dosyaları göster ve korunan işletim sistemi dosyalarını göster seçeneğini işaretleyin.

* .system klasörünü bulun.Eğer yukarıdakini yaptığınız halde .system klasörü gözükmüyorsa telefona bir java programı yükleyin, kapatın açın, Yukarıdaki işlemleri tekrarlayın. .system klasörü oluşacaktır. Bu klasörün içine girin ve skins isminde yeni bir klasör oluşturun.

* Oluşturtuğunuz skins klasörü'nün içinde sırasıyla skin1, skin2, skin3, skin4,skin5,skin6,skin7,skin8,skin9,skin10 klasörleri oluşturun. Bu klasörler içerisine yükleyeceğiniz skin'in dosyalarını atacaksınız.

* Skin dosyalarını herhangi bir klasör içine attıktan sonra örnek olsun diye mesela skin5 klasörüne gerekli dosyaları attığınızı varsayalım ;

* Telefonu pc'den çıkarın, kısayollardan tema değiştir'e girin. Yeni tema oluştur'u seçip, tema ismini, duvar kağıdını falan seçin, sağ ok tuşuyla yan tarafa geçin ve altlarda skin seçeneğini göreceksiniz, tıklayınca yükledeğiniz skin'i seçin. Kaydet deyip yeni temanızı oluşturun. Telefon otomatik yeni skin'i aktifleştirecektir.

E8 uyumlu skinleri aşağıdaki adresten indirebilirsiniz. Üyelik gerekiyor.

http://www.modmymoto.com/forums/downloads.php?do=cat&id=721

• Düzeltme

@ inanki

Tamamdır

@heartless

Denedim ama olmadı
  • heartless

teşekkürler.( korunan işletim sistemi dosyalarını göster seçeneğini işaretleyin)bu ayrıntıyı atlamışım,uyguladım ve çalıştı.

bir sorum daha olacak ekrandaki tarihi kaldıramadım,bunun bi yolu varmı?
  • Ayarlardan tarih göster gizle seçeneği olması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Öncelikle modmymoto.com'da sticky sorununa bir nevi çözüm getirilmiş. Telefonda hala sticky fw olacak ama modlanabilir cinsten sticky olacak. Anlatıma göre 06.A3 bootloader olan e8'lere uyumlu. Aşağıdaki işlemleri uyguladıktan sonra herhangi bir sorun çıkarsa riski sana aittir, sadece paylaşıyorum. Kolay gelsin.

Şu dosyayı indir ;

http://upload.com.ua/get/900632177/

Sonra ;

1. kill rsa bootloade'u flashla. (Telefonda 06.03 varsa)
    2. Fw'yi flashla.
    3. Sonra Türkçe dil paketini flashla ;

http://www.spike.rasputin007.co.uk/Linux_Language_Packs/E8_LP0039b.rar

Bu da fw'nin asıl konusu, gerekli anlatımlar yapılmış.

http://www.modmymoto.com/forums/showthread.php?t=418791

not : Bundan sonra E8 ana topiğini kullanalım,sorunlar için.

@heartless bu taktiği denedim ama olmadı

Daha önceden E6 ya değişik fw yüklüyken servise gönderdiğimde (kendiliğinden kapanıp açılma problemiyle) servis mekanik parça değişimi yapıldı güncel yazılım yüklendi diyerek geri gönderiyordu.

Yani teli flaşlamak garantiyi etkilemiyor.

Burdan yola çıkarak 14.1CR den kurtulmak için ücreti karşılığı da olsa servise göndersem diyorum

Serviste bunu başaracak yazılımları vardır herhalde.

• Göndermeden önce Genpa Etiler şubesini ara ve motorola tamiratına bakan bi arkadaşla konuş derim. Boşuna zahmet olmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEGE

quote:

DEGE sanırım senin güzel için bir çözüm buldum.

Bootloader sürümünü yazarmısın ?

NoRSA boot. (İşi bozan bu herhalde)
    06.A3
    Güzel haberlerini bekliyorum

quote:

Öncelikle modmymoto.com'da sticky sorununa bir nevi çözüm getirilmiş. Telefonda hala sticky fw olacak ama modlanabilir cinsten sticky olacak. Anlatıma göre 06.A3 bootloader olan e8'lere uyumlu. Aşağıdaki işlemleri uyguladıktan sonra herhangi bir sorun çıkarsa riski sana aittir, sadece paylaşıyorum. Kolay gelsin.

Şu dosyayı indir ;

http://upload.com.ua/get/900632177/

Sonra ;

1. kill rsa bootloade'u flashla. (Telefonda 06.03 varsa)
    2. Fw'yi flashla.
    3. Sonra Türkçe dil paketini flashla ;

http://www.spike.rasputin007.co.uk/Linux_Language_Packs/E8_LP0039b.rar

Bu da fw'nin asıl konusu, gerekli anlatımlar yapılmış.

http://www.modmymoto.com/forums/showthread.php?t=418791

not : Bundan sonra E8 ana topiğini kullanalım,sorunlar için.

fw i bulduğum listede şunu fark ettim

(Gerektiren AŞAĞIDAKİ FIRMWARES açılış 06.A9 ve CG52 RSA korumalıdır!

R6713_G_71.14.1CR_LP0039_GSXELBAMEAIINDIA: Unlocked; Retail Indian; Language Pack 0039 R6713_G_71.14.1CR_LP0039_GSXELBAMEAIINDIA: Hint Perakende, 0039 Dil Paketi kilitlenmemiş
    )

Boot loader versiyonu 06.a9 olduğu yazıyor ama telefonumun boot durumunda ekranında 06.a3 yazıyor.Ve ben bu fw i flaşladım.Acaba 06.a9 muş gibi davranıp yukarıdaki tarifini tekrar uygulasam olurmu.
    Buradan bir çıkış noktası bulabilirmiyiz.

• Boot loader olayı bilgisayarlardaki bios gibi ise resetlenemezmi telefon.
  • Bootloader'ı 06.09 yapabilirsin ama geri dönüşü olmaz. Sadece yükseltmek var. Bana telefonu ilk aldığın zamanki bootloader sürümünü söylermisin ? Sonra hangi bl'yi flashladığını ?

Biraz daha araştırmak istiyorum, umarım çözümü vardır, en azından modlanabilecek 1CR olsun sende de.
  • 06.A3 vardı ve hala öyle

Sıkıntı yaratan fw i rsd lite v4.5.3 ile açınca aşağıdaki gibi bilgiler yazıyor

Filename: R6713_G_71.14.1CR_GSXELBAMEAIINDIA074_PDS017_LP0039_GSXELBAMEAIINDIA_S063_E009_R001_G002_WIG122543_1FF.sbf
    Creation Date: 01/17/2009 14:23:22
    File size: 114281014
    RAM DL Version: v0x0006A9
    Bootloader Version: -------------
    Platform: GSM SCM-A11
    HAB Type: Signed Production

ama orjinal fw i açınca

Filename: R6713_G_71.02.07R_GSXELBAMEAITRR046_PDS017_LP0039_GSXELBAMEAITRR_S033_E011_R001_G004_1FF.sbf
    Creation Date: 04/12/2009 19:40:52
    File size: 91701814
    RAM DL Version: v0x0006A3
    Bootloader Version: -------------
    Platform: GSM SCM-A11
    HAB Type: Signed Production

RAM DL Version: v0x0006A3 YAZAN BÖLÜMDEN BAHSEDİYORUM

Sorunu çözebilirsek e8 imi geliştirmek sorudan ziyade cevap yazmak istiyorum fakat bu durumda e8 ölü gibi diğer tellerden farkı kalmadı.Madara olduk millete

• Heheh :)

Cevap bekliyorum arkadaşlardan. Bootloader güncellemesi yapmadın değil mi ? Hala orjinal bl 06.A3 duruyor ?
  • Yapmadım dostum bekliyorum.
  • NoRSA 06.A3 flashladın mı ?
  • evet NoRSA 06.A3 flashladım

Aşağıdakileri flaşladım
    E8_06A3_KILL_RSA_unsigned.sbf
    ilove3d_141CR_unsigned.sbf

R6713_G_71.01.8BR_elba_Bootloader_consumer_replacer.sbf
    remove_cmcc_1013R_CG43.sbf
    Sorun çözülmedi
  • Ben E8 aldım
  • Bu cihaza göre msn programı olan varmı yada tema oyun bulabileceğimiz bir site ?
  • Bi kaç tema buldum fakat nasıl yükleneceğini bi arkadaş söyleyebilirmi ?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.