Şimdi Ara

Motocar filtre hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar motocar marka araç bakım ürünleri hakkında bilgisi olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motocar Filtreleri: Kapsamlı Bir Kılavuz

Motocar filtreleri, aracınızın motorunun düzgün çalışması için hayati önem taşır. Kirleticileri gidererek ve aracınızın performansını koruyarak motorunuzu korurlar.

Motocar Filtre Çeşitleri

Motocar filtreleri, aracınızın farklı parçalarını koruyan çeşitli tiplerde gelir:

• Yağ Filtreleri: Motor yağındaki kirleticileri giderir.
    • Hava Filtreleri: Motora giren havadaki toz ve diğer parçacıkları temizler.
    • Yakıt Filtreleri: Yakıttan kirleticileri ve suyu giderir.
    • Kabin Filtreleri: Yolcu kabinine giren havayı temizler.

Motocar Filtrelerinin Önemi

Motocar filtreleri, aracınızın sağlığı için çok önemlidir. Kirli filtreler, motor performansını düşürebilir, yakıt verimliliğini azaltabilir ve hatta aracınıza zarar verebilir. Bu nedenle, filtrelerinizi üreticinin önerdiği sıklıkta değiştirmeniz çok önemlidir.

Motocar Filtrelerinin Özellikleri

Motocar filtreleri çeşitli malzemelerden yapılabilir:

• Kağıt: En yaygın ve uygun fiyatlı malzemedir.
    • Sentetik: Daha dayanıklıdır ve daha iyi filtreleme yeteneklerine sahiptir.
    • Metal: Yeniden kullanılabilir ve en uzun ömürlüdür.

Motocar Filtrelerinin Bakımı

Motocar filtrelerini bakımını yapmak kolaydır. Sadece üreticinin önerdiği sıklıkta değiştirmeniz gerekir. Filtreleri aracınızın kullanımına ve sürüş koşullarına bağlı olarak daha sık değiştirmeniz gerekebilir.

Motocar Filtrelerinin Maliyeti

Motocar filtrelerinin maliyeti, filtre türüne ve aracınızın modeline bağlı olarak değişir. Genellikle 10 ila 50 TL arasında değişir.

Motocar Filtrelerini Satın Alma

Motocar filtrelerini otomobil parçaları mağazalarından, çevrimiçi perakendecilerden veya aracınızın üreticisinden satın alabilirsiniz. Filtreyi satın almadan önce aracınızın modelini ve yılını kontrol ettiğinizden emin olun.

Motocar Filtre Yorumları

Motocar filtrelerini satın almadan önce kullanıcı yorumlarını okumak iyi bir fikirdir. Bu yorumlar, ürünün kalitesi, uyumu ve genel performansı hakkında değerli bilgiler sağlayabilir.

Sonuç

Motocar filtreleri, aracınızın sağlığı için hayati önem taşır. Kirli filtreler motor performansına zarar verebilir ve hatta aracınıza zarar verebilir. Bu nedenle, filtrelerinizi üreticinin önerdiği sıklıkta değiştirmek çok önemlidir. Doğru filtreyi seçmek ve uygun şekilde bakımını yapmak, aracınızın sorunsuz çalışmasını ve uzun yıllar boyunca optimum performans sergilemesini sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hava filtresi ve polen filtresini kullandım corsa'mda. Sanayidekiler çok överler ama orjinalden şaşmamak lazım. bi bakımda kullandım sadece , 5 ayda hava filtresini değiştirdim sorun olduğundan değilde durumunu görmek için , çıkanın halide çok hoşuma gitmedi değiştirdim, sonrasında gm lerle devam ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 13 Şubat 2017; 23:56:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

hava filtresi ve polen filtresini kullandım corsa'mda. Sanayidekiler çok överler ama orjinalden şaşmamak lazım. bi bakımda kullandım sadece , 5 ayda hava filtresini değiştirdim sorun olduğundan değilde durumunu görmek için , çıkanın halide çok hoşuma gitmedi değiştirdim, sonrasında gm lerle devam ettim

Hocam orjinal yağ filtresi bulamıyorum 1.4 Yen'i kasa aveo için muadil takacağım büyük bir ihtimal ne takmalıyım bir Öner'iniz var mı

• yağ filtresi önemli orjinalinde Gm çıkmalı , orjinal kullanın bulamıyorsanız bosch filan kullanın diyeceğim ama yinede orjinalden şaşmamak gerek. Masraf açabilir belli olmaz.

http://www.onlineyedekparca.com/Periyodik-Bakim-Urunleri,LA_962-2.html#labels=962-2

bir buraya bakın isterseniz satın almadım ama alan kişiler forumda mevcut. Yada yağ ve filtre değişimi için yetkili servise yağınızı alarak gidin ve sadece yağ ve filtresini değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

yağ filtresi önemli orjinalinde Gm çıkmalı , orjinal kullanın bulamıyorsanız bosch filan kullanın diyeceğim ama yinede orjinalden şaşmamak gerek. Masraf açabilir belli olmaz.

http://www.onlineyedekparca.com/Periyodik-Bakim-Urunleri,LA_962-2.html#labels=962-2

bir buraya bakın isterseniz satın almadım ama alan kişiler forumda mevcut. Yada yağ ve filtre değişimi için yetkili servise yağınızı alarak gidin ve sadece yağ ve filtresini değiştirin.

Hangi yağı tavsiye edersiniz dexos 2 onaylı olacakmış herhalde

• araç nedir ? corsa D 1.3 75 hp mi ? dpf var mı ? kaç model ?

kendi 1.3 75 corsa D aracımda şuan tam sentetik castrol edge 5w-40 dexos 2 olan yağ var. Ancak mobil 1 esp Dexos 2 0w-40 ' a geçeceğim bir daha ki dönem. Mobil kullanıcıları memnun ve testlerde de yanma derecesi daha dayanklı bir yağ olduğunu söyleniyor castrol'e göre.

eğer 5w-30 kullanırım derseniz, mobil 1 esp formula dexos 2 onaylısı var yine. Castrol edge 0w-30 dexos 2 ve castrol edge 5W-30 C3 dexos 2 onaylı olanı var.

Tercih sizin ama mobil 1 esp 0w-40 tan memnunlar bende o yağı tercih edeceğim bir daha ki bakımda

edit: sonradan gördüm yeni aveo olduğunu.
    http://www.mobil1.com.tr/motor-yaglari/esp-0w40.aspx?tabs=spesifikasyonlar#tabs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 14 Şubat 2017; 19:4:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    remsa balata hakkında ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.