Şimdi Ara

Motokuryelik mi yoksa ağır vasıta soförlüğü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisi daha zor ya da hangisi daha avantajlı ? Motor ehliyeti alıp motokurye olabilirim hemen ama ağır vasıta şoförlüğü yapmak için önce kamyon sonra tır ehliyeti almam lazım üstüne bir de src belgeleri ve psikoteknik belgeleri de var yani uzun bir süreç.Onun dışında acemi bir şoföre hemen tır emanet edeceklerini sanmıyorum.Öncesinde hafriyat kamyonlarında ya da beton mikserinde felan çalışmam gerekebilir tecrübe edinmek için.Ancak ondan sonra tır şoförlüğüne geçebilirim.Bunun dışında tır şoförü olsam bütün ömrüm uzun yolda evden uzakta geçecek babam evde tek başına kalacak kendisine bakan eden yemeğini yapan biri olmayacak, o yüzden içime sinmiyor.Bir de tır şoförlüğü çok zor o koskoca araçla daracık alanlara girip çıkma düşüncesi beni germeye yetiyor, ayrıca sürekli oturmaktan kalp hastalığı riski çok yüksek bir meslek.Motokuryeliğe gelince, onda akşam olunca evine gidebiliyorsun.Fakat o işinde zor yanları yağmurda çamurda soğuk havalarda eziyete dönüşmesi.Bir de çok fazla insanla muhatap oluyorsun, kapısına gittiğin adam manyağın teki çıkabilir itin kopuğun biri olabilir.Üstüne bir de trafikde daha riskli bir konumdasın çünkü seni koruyan bir kaporta yok.Bir de kışın çalışma imkanı sanırım olmuyor, kar felan yağdığında motor bir işe yaramaz.Bilmiyorum hangi işe yönelsem kararsızım.Bir de eş dost çevresinde mesleğin ne diye sorulduğunda ağır vasıta şoförüyüm demek var motokuryeyim demek var.Motokuryeler çok zor iş yapmalarına rağmen sanki toplum nezninde pek önemsenmiyorlar gibi geliyor bana.İkisi de olmazsa en kötü sadece src belgesi alıp bir tekstil firmasında şoför olarak işe girerim fakat başlıktaki ilk iki seçenek dahil hepsinin içerisinden en son isteyeceğim iş bu olur.Çünkü tekstil sektöründe çalışan insanlarla pek anlaşamıyorum, hoşlanmıyorum.

• Psikoteknik kolay iş, SRC ben de net bilmiyorum.

İkiside yapabilene güzel kazançlar sağlayabilir bence, hatta bölgeniz kalabalık ise taksicilik de düşünebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  •   Arabada yatmaya alismissiniz hocam kamyon bence

• Motokurye nedir arkadaş

• Motor ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamyoncu ol üzerine dil koy yurt dışı çalış, gele gide birde hatun ayarlarsın ver elini yurt dışı,ağır iş ama talep çok ve parası kat kat iyi, kurye olup trafikde yagmurda sogukta leş gibi çalışırsın eline ekmek parası geçer ancak, kafanı kullan derim !

• fsh77 kullanıcısına yanıt
    Yabancı dil sadece ingilizce biliyorum okuduğumu anlıyorum da konuşacak pratiğim yok.Yine de basit şeyleri anlatabilirim.Yurtdışı çalışan şoförler daha iyi kazanıyor sanırım.Fakat çok ağır bir meslek kuryeliğe göre, bir de söylediğim gibi babam yaşlı evde bir başına kalacak aklım onda kalır.Yemek yapmayı bilmez, dışarı çıksa yolda yürürken bile takılıp düşer.Karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bile bakmaz.Tek başına kalması çok tehlikeli bana göre.Ona bir şey olduktan sonra dünyaları verseler boş.Zaten bir babam kaldı başımda onu da yalnız bırakamam.Ancak o da benimle yola gelirse öyle olabilir.Fakat o yaşta biri de o kadar yolun kahrını taşıyamaz.O yüzden o iş yaş gibi.Ancak şehir içi harfiyat şoförlüğü felan yapabilirim, en azından akşam evime gitme imkanım olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pederi bakım evine yatır senden iyi bakarlar ayrıca iyi para kazanırsın zamanlar onada iyi bakarlar

• Baban alzheimer gibi dünyanın en pis hastalığına yakalanmış olabilir. Hemen bir nörolojiye muayene ettir...

• Allah korusun hocam ağzınızdan yel alsın yok öyle bir şey, sadece çok dalgın ve boşvermiş birisi kendisine dikkat etmiyor hiç demek istediğim oydu yoksa bir rahatsızlığı yok çok şükür Allah göstermesin.

• Zaten işte bu yüzden al babanı doktora götür diyorum ya.. Bu öyle bir sinsi illet ki, belirtileri birçok hastalıkla karıştırılıyor; kimisi unutkanlıkla kimisi yaşlılık haliyle.. Bu yüzden kamufle olmayı çok iyi becerip sinsice ilerleme şansı buluyor..

• Bana kalırsa tır şöförü birde dil varsa kebap iş türkiye-ukrayna 3000-4000dolar veriyor buda 80-100bin arası yapıyor işin riski var arabanı vs iyi bakacaksın kendi tırın olduktan sonra sürekli yolda olmak zorunda değilsin patron sensin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.