Arkadaşlar 2004 fiesta benzinli aldım .Yaklaşık 4 ay oldu,bu süre içinde 5 defa motor lambası yandı ve hep aynı hata katalitik konvektör sensör hatası.Her defasında servise götürdüm ve ışığı söndürüp birdaha yaparsa tekrar bakalım dediler.En son geçen hafta Bursa Antalya arasında iki defa yandı söndürdüler .Son olarak söyledikleri yüksek oktanda benzin kullandıysanız ondan hata veriyo olabilir sensörleri ölçtük dediler bi sorun görünmüyomuş.(Yanlız aldığım kişi hep 98 oktan kullanmış.)Bir ihtimalde konvektörün ölmüş olabileceği.Enjektörleri temizletin %50 şansınız var dediler daha iki gün oldu temizleteli bakalım ne olacak. Benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı ,varsa nasıl sonuçlandı şimdiden teşekkür ediyorum .......
98 oktan benzinden olacağını sanmam. senden önceki sahibi araca iyi bakmadıysa katalitik konvertörü bozmuş olabilir. inşallah öyle değildir, zira katalitik konvertör pahalı bir parça diye biliyorum.
Konvektörde bi sorun olsa çekişi düşer yakıt artar diye biliyorum .Ancak şehir dışı 163 yaktı geçen hafta ve çekişten yanada bi sorun hissetmedim .Konvektörden kaynaklandığını başka nasıl anlayabiliriz ki.