Şimdi Ara

motor numarası problemı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s a benım sorunum bıraz farklı bılgısı olan arkadaşlardan yardım ıstıyorum galerıden sıfır hatalı dıye 2010 model arac aldım servıse 248 tl odeyerek ekspertız yaptırdım tramerı sordum temız oldugunu yazan raporu verdıler aracı aldım ertesı gun kasko yaptırmak ıstedıgımde aaracın pert oldugunu soyledıler servıse gıdıp sordugumda aracın motorunun revızyon yapıldıgını ogrendım bırde pert olan aracın baska arac oldugunu ama motor numarasının benım aracımla aynı oldugunu onun ıcın aracın sıstemde pert gorundugunu sasa nosunun farklı oldugunu soyledıler arabayı gerı vermek ıstıyorum almıyorlar burda servısle satanın anlaşarak benden sakladıgını duşunuyorum sızden gelıcek yanıtlara gore hukıkı surec başlatıcam herkese tşk ederım (bu arada arabanın motor yapıldıgınıda ogrendım dıger arac pert olarak trafıkte)

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinermis

s a benım sorunum bıraz farklı bılgısı olan arkadaşlardan yardım ıstıyorum galerıden sıfır hatalı dıye 2010 model arac aldım servıse 248 tl odeyerek ekspertız yaptırdım tramerı sordum temız oldugunu yazan raporu verdıler aracı aldım ertesı gun kasko yaptırmak ıstedıgımde aaracın pert oldugunu soyledıler servıse gıdıp sordugumda aracın motorunun revızyon yapıldıgını ogrendım bırde pert olan aracın baska arac oldugunu ama motor numarasının benım aracımla aynı oldugunu onun ıcın aracın sıstemde pert gorundugunu sasa nosunun farklı oldugunu soyledıler arabayı gerı vermek ıstıyorum almıyorlar burda servısle satanın anlaşarak benden sakladıgını duşunuyorum sızden gelıcek yanıtlara gore hukıkı surec başlatıcam herkese tşk ederım (bu arada arabanın motor yapıldıgınıda ogrendım dıger arac pert olarak trafıkte)

Şunu öğrenebilirmisiniz; Tramer 'de motor numarasından pert çıkan aracın marka modeli nedir. Sizin aracınız ile aynımı. AYrıca aynı motor numarası ile tramer 'de trafik poliçesi sorgulaması yapmanızı istiyorum. Çıkan sonuçlarda araçların modelleri aynımıdır ? Bunu öğrenirsek buna göre bir yol izlenebilir. Bazen böyle karışıklıklar oluyor.

• dıger arac fıesta kırmızıtıtenyum 2010 model plakası benımkınden farklı benım arac fıesta trend beyaz sasede nolarında ıkı harf farkı var
  • dıger arac fıesta kırmızıtıtenyum 2010 model plakası benımkınden farklı benım arac fıesta trend beyaz sasede nolarında ıkı harf farkı var ılgınıze tşk ederım
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinermis

dıger arac fıesta kırmızıtıtenyum 2010 model plakası benımkınden farklı benım arac fıesta trend beyaz sasede nolarında ıkı harf farkı var ılgınıze tşk ederım

Sıkıntı yok ozaman, trafik ve kasko yaptırabilirsiniz. Bizde yaşıyoruz bazen bu sorunu takıldığınız yerde destek verebilirim.
  • ılgınıze tşk ederım yalnız soyle bır durum var kasko ıcın sısteme gırıldıgınde motor no su gırılınce kara lıstede dıye cıkıyor ben kasko yaptırdım ama sıgorta sırketıyle dırek konuşarak yaptırbıldım forttan talep yazısı alındı bayagı bır ugraştık yanı ford soyle bır yazı verdı bız zaman zaman aynı araca aynı numara verebılırız sızın aracınız temız pert olan arac su plaka su renk dıye yazı gonderdı ınşallah bıdaha ugraşmayız seneye ama tramerden kurtaramıyacagız galıba ılgınıze tşk ederım
  • Hocam size piyasada "çenç" tabiri ile bilinen bir aracı satmışlar. Motor farklı araçtan alınmış anladığım kadarı ile. İleride sorun yaşarsınız bence konuyu iyice araştırıp ayıplı mal satmaktan aracın iadesini yapın. Ya da size aracı satan motoru ruhsata işletip size öyle teslim etsin. Zaten motorun faturası yoksa işlenemez, iyice işler karışır. Motorun alındığı araç çalıntı falan çıkar, sonra araç çalıp parçalayıp satmaktan başınız belaya girer, aracın iadesini yapmadığınız için de savcıya dert anlatamazsınız. Paranızla rezil olmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor sürücü sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ılgınıze tşk ederım aracın motoru ruhsatta aynı sase no da aynı bırde motor arac garantıde ıken ford tarafından yapılmış daha dogrusu motor kılıtleme yapmış revızyon yapılmış yapılan ışlemlerın dokumanını da aldım ama dıger aracla ne sekılde motor nosu aynı oldu anlayamadım inş dedıgınız gıbı bışey olmaz fordtan yazı gonderdıler pert ıle ılgılı dıger kırmızı tıtenyum un pert oldugunu bızmkının onunla bır ılgısı olmadıgına daır ama her harıkalde sızlerın verecegı bılgı dogrultuda dava da acabılırım gerı vermek ıcın cok tşk ederım ılgınıze
  • bu arada dıger arac trafıkte su anda onun kaza resımlerınıde gordum kaporta hasarlı
  • Eğer sizin aracınızın şasi ve motor no hem aracın üzerinde hem de ruhsatta aynı ise diğer aracın motor no ruhsata yanlış yazılmış olabilir. Garip bir durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben asıl Serçe kullananları merak ediyorum. Ruhsattaki şase ve motor no ile kaportanın üzerindeki şase ve motor no aynı. fakat motorun üzerindeki numara farklı. Neden böyle, anlamış değilim. Motor filan değişmedi. Orijinal motor. Tofaş neden böyle yaptı acaba. Tüm serçeler böyle.
  • evet arabanın sase ve motor nosu uzerındekı ıle ruhsatta aynı dıger aracın motornosunu perte cıkarırken yanlış yazılmış olabılır oda bızımkı ıle eşleştı galıba aklıma başka sey gelmıyor ama tramer kayıtlarında gorundugu muddetce sıkıntı tabı ılgınıze tşk ederım
  • s a hayırlı akşamlar bu durumda aracı ıade davası acsam sansım ne olur buyuk ıhtımalle servıs ve satıcı anlasarak bu olayı sakladılar bılgısı olan veya basına gelen varsa rıca edıyorum cvp versın hemen ıslemlere başlayım tşk ederım
  • selam aynı problem bizde de çıktı ve arabayı şuan hemen satmak istiyorum bizimki de focus fiesta motor num aynı çıktı fiesta pert bizimki de pert gözüküyor ne yapmamız gerekiyor nasıl satabilirim teşekkürler
  • işin içinde galerici varsa her türlü dümen hırsızlık dolandırıcılık adam kandırma olayını gözardı etmemek gerek. imkanınız varsa yasal yollar ile halletmeye çalışın. satarken sıkıntı cıkaracak muhtemelen . ama dediğim gibi ortada bir yanlış var ise galerici bunun farkındadırv.
  • 2014 model aldım Ford Fiesta aracımı detaylı Exper yaptırdım. Araçta hata boya değişen yok. Şase numarasında da birşey çıkmıyor. Araç üstüme aldım. Sigorta ve kasko yaptırmak için konuştuğum da aracımda birşeyler olduğu gözüküyor. Sigortacı motor numarasından girince aracın iki kazaya karışmış pert ağır hasar kayıtlı diyor. Sonra biraz detaylı araştırınca Ford araçlarında çift motor numarası yazdığını öğrendik. Tabi bunu öğrenene kadar en az 5 6 sigortacı emniyetten arkadaşlara sorma, makine mühendisleri odasına sorma günün sonunda Ford bayisine gittik ve öğrendik. Diğer araç Ford connect Tourneo olduğunu öğrendik. Aracı bulduk. Kazaların o araca ait olduğunu gördük kendi aldığım aracın dokümanını istedim ve geçmişini aldım. Olay şöyle iki aracında motor numarası aynı olduğu için kasko yaptirmak istediğinde diğer araçta ki kaza sendede gözüküyor. Sana kasko biraz pahalı çıkabilir. Ama ben Ford otonum sigortacısına gittiğimde kasko şirketlerinin hepsi bana kasko veriyor. Normal fiyattan. Suçlu ararsak burda ben bı sigorta sistemi derim araçların şase numaraları farklı, bir tane bölümde numara çakışıyor diye diğer araçta gözükmesi saçma komple şaseyi al, şase bu arabanın kimliği değil mi? İkici de sen fordsun Türkiye'de böyle bir çift motor numarası açık verir niye bu olaya giriyorsun. İnsanları kafasını bulandırıyorsun. Sonuç olarak böyle birşey varsa arabanızda arkadaşlar canınızı sıkmayın satarkende zorlanmasınız herşey ortada araç geçmişi ortada tamamen sistem hatası ford oto ya gidip çıktı alın yanınızda kalsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.