Şimdi Ara

Motor Özellikleri Kavramlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben dahil bilmeyen birçok arkadaş vardır motorlardaki bazı kavramları bilen arkadaşlar açıklayabilirm. Örneğin: motor hacmi ile motor gücü(hp) arasındaki fark nedir ? 125 lik motorların 150 lik motorları geçtiğini gördüm ve bu 250 lik 600lük cc olarak nitelendirdiğimiz şeyler nedir ben hiç bimiyorum mesela neye göre 600lük 1000lik diyoruz Tork , silindir sayısı, soğutma sistemi (hava soğutmalı falan çok duyuyorum), Şanzıman, Ateşleme tipi şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ne anlama geldiklerini yazarsanız çok sevinirim

• Şimdi bunu uzun uzun anlatmaya gerek yok internetten bak
    Kısacası 150 lilik motor demek motorun silindir hacmi 150cc gibi
    Motor gücü ise beygir olarak tabir edilir tork ise motorun hızlanma gücüdür
    Hava soğutmalı motorlar giderken rüzgar yardımıyla soğur
    Yağ soğutmalı motorlar karterin içindeki yağ radyatörden geçerek tekrar kartere gelerek soğur
    Su soğutmalı motorlar araba mantığıyla aynıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursagsli

Şimdi bunu uzun uzun anlatmaya gerek yok internetten bak
    Yağ soğutmalı motorlar karterin içindeki yağ radyatörden geçerek tekrar kartere gelerek soğur

Rüzgar yoksa havada ne olucak peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: hımhım

quote:

Motor hararet yapıp şişecek, çekeceksin kenara kapatacaksın kontağı soğumasını bekleyeceksin. 250cc silindir hacmi, hp ise beygir gücü, nw tork gücü, silindir sayısı da motorun kaç zamanlı olduğunu belirtir.

• yağ soğutma dediğinle hava soğutmalı motorlar aynı bildiğim kadarıyla. motor süratlendikçe motorun dışındaki hava kanallarına giren hava sayesinde motor soğur tabi bu yaz kış fark etmez sürate bakar yazın biraz daha çabuk şişer o ayrı konu özellikle şehir içi yolculuklarda sıkıntı olur. bunun içinde yağınızı mevsime göre kullanmalısınız bir çok ben ustayım diyen gördüm asdam yaz kış 15w 40 kullanıyorum diyor yağın numaralarının ne anlama geldiğini bilmiyor. kışın kullanılan yağ kalınlığı ile yazın kullanılan bir olmamalı bu özellikle şehir içi kullnana arkadaşlar için tavsiyem bu yönde. Çünkü motor ısınana kadar yakıt harcıyor bu ısınma süresi yağın inceliği sayesinde çözebiliyoruz. Havalar soğuk oldugundan dolayıda yağ nekadar ince olursa olsun motor hararet yapmaz örneğin ben bu kış 05w 40 kullanıcam yazları ise 10w 50 kullanırım castrol tek tercihim gerisi yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolas -- 22 Eylül 2014; 2:21:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hımhım

quote:

Hava soğutmalı motorlar giderken soğur eğer yazın aşırı trafikte kullanılırsan motor çok ısınır belli bir zaman sonra şişme yapar o zaman motoru kenara çekip soğumasını bekle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.