Şimdi Ara

motor rektifiye gereklimidir.(lütfen yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar önce kısaca arabamın geçmişinden bahsedeyim.arabam 1994 model citroen xantia...2007 nisan gibi aldığımda 54000 de idi.54000 düşük şüphelenebilirsiniz ama bu kişinin 3 arabası vardı ve bunu sadece şehir dışı kullndığını söyledi.

neyse 2007 nisanda aldım ve hemen lpg sistemi taktırdım.neredeyse bir yıl kullandım acayip memnundum.2008 şubat gibi çok acayip soğuklardan sonra arabamda motor ışığı geç sönmeye ve ısınıncaya kadar böyle ani fren veya dönüşlerde motor ışığı yanıyor gaza basınca sönüyordu.

bir süre sonra motor suyuynun azaldığını farkettim ve aynı günlerde motor yağının bembeyaz olduğunu gördüm.bende ustaya sordum normal hocam dediler.yağı tamamen değiştirttim ve bir süre sonra tekrar yağ beyazlamaya başladı.

artık içim rahat değildi ve şu MOTORSİLK denen ürünlerden kullandım ve yağı tamamen yine değiştirttim. bir süre sonra tekrar yağ beyazladı.haziran gibi klima tamiri esnasında bir baktık yağ normal.sebebi olarak acaba motorsilk işemi yaradı diye düşünüyordum.
    sonradan antifiriz boşaltılmıştı ondan olabileceği aklıma geldi...ondan sonra yağım hiç beyazlamadı

yazın memlekete gittik ama bu arada su eksiltme devam ediyor ama üstten gidiyordur düşünüyoruz.
    neyse memeleketten dönüşte arabayı boşa alıyorum motor ışıpı yanıyor gaza basınca tekra sönüyor.
    dönüşte ustaya kışlık bakım için gittim.antifiriz değişti.birde yağına bak deeim.bir baktı iki baktı üç baktı hocam bunda yağ yok dedi.acayip oldum.neyse yağı tamamladık.

aradan bir ay filan geçti bir baktım motor yağı yine bembeyaz.gittim ustaya yağına baktırmak için 500 kilometre filan gitti 2,5 litre yağ ekledi.motor istediğini söyledi

arkadaşlar benim sorum şu ne yapmalıyım sizce.
    1.seçenek:aracımı çok seviyorum.satarsam yine bunlardan almayı düşünüyorum.
    2.seçenek:yaptırırsam bana kaça mal olur.yani tutupta 3-4 milyar isterlerse ödeyebilecek durumum yok.ne tavsiye edersiniz

arkadaşlar okuyup cevaplayanlardan allah razı olsun.
    sizinde farklı tavsiyeleriniz varsa memnun olurum.birde samsunda iyi bir motor ustası bilen varsa adres ve telefon albilirmiyim.

• Bugün yerli bir aracın motor rektefiyesi 1300 lira sizde buna göre bir değerlendirme yapın bir motorcuya sorun fiyat fazla geliyosa aracınızı satın
  • arkadasım gecmıs olsun bu konuda cok bilgi sahıbı degılım ama oncelıkle yag beyazlamasına usta nasıl normal der anlamadım bu yaga su karıstıgını gosterır ve yag konulan kapagın altında da beyazlasma olusur yag tabırı caizse pekmez gıbı olur cok soguk havadan sonra dıyosun belkı aracında antıfıfız yoktu veya cok yetersizdi sogutma suyu donmus ve blok catlatmıs olabilir ve su bu catlaklardan motor yagına karısıyo olabilir bilen arkadaslar sana fikır verirler insallah buyuk bı sorun yoktur tekrar gecmis olsun
  • aracınızın motor yağına su karışıyor anlaşılan.
    conta yakmış veya bir yerlerde patlak çatlak olabilir.
  • arkadaşlar teşekkürler.para biriktirmeye başlıyorum ne yapalım seviyorum arabamı en azından şu halimle.
  • yağın içindeki suyu tespit eden yani % olarak söyleyen test kitleri var castrolun.yağın içinde su olduğuna kesin kanaat getrmeni sağlar.nerde bulabilirsin bilmiorum.servislerde varmıdır acaba?
    bide yağ nasıl beyaz oluor anlamadım.capuccino gibi köpürmektenmi beyaz oluor?
  • karter delik değilse 2.5 lt çok yavaş yavaş rektefiye görünür o arabaya km düşürülmüş olabilir ya da adam nasıl olsa 3 arabam var deyip bakımları aksatmıştır uzun yolda mrünü yemiştir motorun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.