Şimdi Ara

Motor soğukken geç çalışma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar 2001 model opel astra aracta motor soğukken geç çalışma problemi var neden kaynaklanıyor olabilir motor soğukken oluyor sıcakken hemen calışıyor fakat motor soğukken yaz kış farketmeden geç çalışıyor 10 saniye de anca calışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: stars4ever

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar 2001 model opel astra aracta motor soğukken geç çalışma problemi var neden kaynaklanıyor olabilir motor soğukken oluyor sıcakken hemen calışıyor fakat motor soğukken yaz kış farketmeden geç çalışıyor 10 saniye de anca calışıyor

Biraz geç oldu kusura bakma. Yakıt geri kaçıyor olabilir. Mazotun geldiği hortumları ve mazot filitresinin sıkılığını kontrol edin bence.
    Yakıt sistemine hava giriyor olabilir.
  • önemli değiil hocam teşekkür ederim cevabınız için. kendim yapabilir miyim bu kontrolü pek anlamam bu işlerden yaşım 19 cahilim biraz bu konuda
  • quote:

önemli değiil hocam teşekkür ederim cevabınız için. kendim yapabilir miyim bu kontrolü pek anlamam bu işlerden yaşım 19 cahilim biraz bu konuda

Yapabilir siniz. Çalıştırmadan önce yakıt hortumlarının bağlantı yerlerinde ıslaklık ver mı? Ona bak.
    Sonuçta öğrenmeniz lazım. Ufak bir iş için "nasıl olsa bir şey anlamıyor" düşünerek usta daha fazla yolar.

Benzinli ise çalışırken bak. Soğukta buharlaşır çünkü.
    Bir de şu tavsiyemi unutma: Cevabını istediğin soru için alıntı yaparak sorarsan size hemen dönülür. Yapmazsanız rastlanırsa size cevap verilir.
    Ayrıca şunları da kontrol edin:

En masrafsızından başlayayım:
    1- Stoptan önce 2 dakika rölantıda çalıştır.
    2- Çalıştırmadan önce 15 kere gaz pompala
    3- 10/40 sentetik motor yağı koy. 20/50 madeni yağ soğuktan katılaşır.
    4- Akün eski olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZNGN 61

quote:

önemli değiil hocam teşekkür ederim cevabınız için. kendim yapabilir miyim bu kontrolü pek anlamam bu işlerden yaşım 19 cahilim biraz bu konuda

Yapabilir siniz. Çalıştırmadan önce yakıt hortumlarının bağlantı yerlerinde ıslaklık ver mı? Ona bak.
    Sonuçta öğrenmeniz lazım. Ufak bir iş için "nasıl olsa bir şey anlamıyor" düşünerek usta daha fazla yolar.

Benzinli ise çalışırken bak. Soğukta buharlaşır çünkü.
    Bir de şu tavsiyemi unutma: Cevabını istediğin soru için alıntı yaparak sorarsan size hemen dönülür. Yapmazsanız rastlanırsa size cevap verilir.
    Ayrıca şunları da kontrol edin:

En masrafsızından başlayayım:
    1- Stoptan önce 2 dakika rölantıda çalıştır.
    2- Çalıştırmadan önce 15 kere gaz pompala
    3- 10/40 sentetik motor yağı koy. 20/50 madeni yağ soğuktan katılaşır.
    4- Akün eski olabilir.

anladım hocam teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.