Şimdi Ara

Motor suyu bitiyor arac hararet yapiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, aracim 1999 model Mazda 323 astina. Sorun arac bi anda hararet yapti otoyolda kaldim kaputu actigim da ne radyator de ne genlesme kabinda su kalmamisti. Motoru sogutup su ilace ettim tekrar yola ciktim ancak 2 km sonra tekrar hararet yapti, yine sogutup su ekleyip yola ciktim, 40km dusuk devirde kullandim( otomatik vites oldugundan cok zordu) tekrar genlesme kabina baktigimda su yarilanmisti ama radyator kapagini actigmda o da tamamen doluydu. Geri kalan 50km yolu normal devirde 2500-2700 arasi surdum bir sorun yapmadi hararet yukselmedi. Eve vardigim da genlesme kabi yine garilanmisti ve arabanin altina baktigim da su vardi. Ama hortumlariin tamami saglam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• akllıma ıkı ıhtımal geldi ya borularda felan kaçak var yolda sızdırıyor yada su motorun ıcıne gıdıp egzozdan cıkıyor ama bu bu kadar duzenlı devam etse motor 20 30kmde daha calısmaz hale gelırdı bence o kadar yag ve su karısınca

devırdaım le ılgılı termostat su pompası felan bır sıkıntı olabılır bır yerlerden kacırıyordur
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Arac ilginc sekilde bu huyunu bir anda kesti. Aklimdan gecen sanirim conta yamak uzere ve bana haber veriyor. Sehir ici sorun yapmiyor ama is sehirler arasi yola geldiginde, ki olayin oldugu gun arabayi biraz sert kullandim ve yollar cok yokuslu hiz siniri yukekti (80-90).

• BLooregard Q.Kazoo kullanıcısına yanıt
    bence gercekten suphecı durumlar varsa dırek contayı degıstırın conta ve az ıscılık tutar.. ama ılerde sorun buyurse masraf cok artar
  • Devir daim pompasında sıkıntı olma ihtimali yüksek bence.
  • su koyduğunuz hazne(genleşme kabı) biryerlerden delik olabilir, kontrol ettirin, aynı şey başıma geldi..
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Arac bugun koprunun ortasinda bi anda gaz yemeneye ve degisik sesler cikarmaya basladi hararet gostergesine baktigimda full dayannisti motoru durdum be birdaha calismadi yaklasik 3 saat sogumasini bekledim ama araba hala calismiyordu en sonunda orda birakip eve dondum. Umarim tektefiye gerekmez arabanin ederi zaten radyator paraisyla ayni.

• paspas altlarına bakın ıslak mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooregard Q.Kazoo

Arac bugun koprunun ortasinda bi anda gaz yemeneye ve degisik sesler cikarmaya basladi hararet gostergesine baktigimda full dayannisti motoru durdum be birdaha calismadi yaklasik 3 saat sogumasini bekledim ama araba hala calismiyordu en sonunda orda birakip eve dondum. Umarim tektefiye gerekmez arabanin ederi zaten radyator paraisyla ayni.

iyi de hocam bu zamana kadar baktırmadın mı aracını? baktırmadıysan kullanmıcaktın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooregard Q.Kazoo

100 lira masraftan kaçıp ,1000 lira masraf çıkanlardan değilsinizdir umarım..Arabaya bakmazsan oda sana bakmıyor hocam..
  • Sorunun hortumlarda olduğunu düşündüm.

• BLooregard Q.Kazoo kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun seni uyarmistim...

Insallah arac su yuzunden yag ozelligini kaybedip yatak sarmamistir

Sana contana baktir dedigimde masrafin az olucakti simdi segmanlar pistonlar felan degismesi gerekebilir komple

Arac ne gibi ses cikariyodu ?? Tarif edermsn motorun tepkilerini

• Hocam sizin aracın forrndaki arkadaşın dediği gibi devirdaim yani su pompası bozulmuş ve su eksiltmiş fark edilseydi. Sadece devirdaim pompası değişimi olurdu radyatör ve hortumlar kontrol edilip kaçak olup olmadığı trspit edilirdi. Motorda arızaya yol açmazdı ama arac üst üste hararete maruz kalmış ve stop etmiş bu durumda sadece conta masrafı olmaz silindir kapağı eğilmiş ve çatlamış olabilir daha önce tamir görmüş taşlama yapılmş olabilir kapağın kalınlık derecesi düşük olabilir sökülmeden. Kapağın yüzeyini göremek imkansız. bularıda göz önüne almak gerekir motorun içinde yüksek ısıya maruz kaldığı için sekmanları ve. Yataklar zarar görebilir. (araç harareti üst üste aşırı görürse stop etmese bile yatakları vurur ve seside dışardan duyulur contası zarar görmüştür uzun vadede arıza açacak demektir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktcn 46 -- 4 Mart 2017; 13:2:33 >
  • ktcn 46 kullanıcısına yanıt
    Cevaplar icin tesekkurler dogrusunu soylemek gerekirse evde arada sirada birilerinin kullabdigi bir arabaydi ve isten izin alip ugrasmak istemedim pistonlar yatak sarmis araci hurdaya cikardim vergi iadesi alicam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.