Teşekkür ederim cevabınız için. Esasında 2 sene kadar 5w40 kullanıp son 3 yıldır da 0w40 FS kullanıyorum. Yağ seçiciye tekrar bakacağım ama. |
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (938. sayfa)
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...
(En Son Oy Tarihi: 2.12.2024)
-
-
Teşekkür ederim.. Evet yağdan oldukça memnunum aslında, araçta eksiltme de yok bu km olmasına rağmen. Bu arada lpg de yok araçta bu yüzden daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Kimisi de 0 ibaresini görünce 5w30 dan daha ince olduğunu söylüyor. Bence de sizin dediğiniz skalada bir yağ. Ben sadece hem km den hem de özellikle yaz aylarında bahsettiğim ses ile alakalı olabileceğini düşünüp 5w40 a geçiş yapsam mı diye düşündüm. Diğer türlü aynı yağdan devam ederim muhtemelen bu bakımda da.
-
distribitör bakımı ve triger kayışı gerginliğini kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin
-
-
Kitapçıktaki uygun şartnameyi karşılaması durumunda iki yağdan ucuz olanını tercih edebilirsiniz.
ikisi de oldukça benzer yağlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 24 Temmuz 2024; 11:40:18 > -
Üstteki tds lere göre mobil daha iyi görünüyor.
İlaveten baz yağını araştırın.Bazı obil ürünlerinde gurup 4 baz yağ olabiliyor.Ancak mobil daha iyi.
-
Hocam baz yağ derken neyi kast ediyorsunuz anlamadım. Mobil 1 yağ için mi?
-
Merhaba tekrar.
Yağın çeşitli kısımları vardır.Deterjanlar ,sürtünme önleyiciler,dağıtıcılar,viskozite arttırıcılar vb.bunlar katıklar olarak adlandırılır.Birde rafine edilmiş veya lab. da üretilmiş kısmı vardır yağın.Misal %75 bu kısımdır.Değişebilir oran.Total misal tam sentetik densede gurup 3 baz yağa sahiptir.Gurup 4 pao ve gurup 5 esterler ile oluşturulan baz yağa sahip motor yağları çok çok kabiliyetli üretimlerdir ve viskozite arttırıcıyı çok az veya hiç eklemeden geniş bir bantta çalışabilirler.Bu depozit oluşumunu engeller.Çok daha fazla anti wear anti shear dayanımı vardır ,güçlüdür.Esterler polarizasyonu olan akışkanlardır.Direkt metale yapışır.İlk çalıştırmalar ve yağ filminin kopmasına çok daha direçlidirler.
Kısaca örnek verdiğiniz mobil çok daha iyi bir üretim.Bir örnek daha vermek gerekirse ilk defa gördüm lukoilin 0/40 olan bir yağı var.üstünde grup 4 baz yağdan üretildiği yazmakta.Pompalanma sıcaklığı -54.Viskozite endeksi çok iyi.CCs side cold crank i da çok iyi.
Kısaca Total rafında tds sinde 1 tane bile gurup 4 yağ olduğu yazan tds ye sahip ürün görmedim.Standartları karşılar ancak daha iyisi var iken iyiyi seçmek daha isabetli olacaktır.
-
Merhaba Arkadaşlar, 2012 model 1.6 tdi caddy aracıma castrol 5w30 motor yağını kullanıyorum. Geçen seneden almıştım zaten 5 lt yağ ve filtrelerini. Tamirci sadece işçilik için 700 tl istiyor, kaynımda shell benzinlikten yağı alırsan ücretsiz filtre+yağ değişimi yapılıyor dedi. Shell 5w30 yağı aracıma uyumlu dimi bi sorun çıkarmı? 4 lt 990 tl ve 1 lt 280 yani toplamda 1270 tl ödeyeceğim.. Seninkini seneye kullanırsın ordan al bedava değiştirt diyor. Böyle yapanınız varmı? -
700 çok istemiş, başka bir usta bulun derim...shellin hangi yağı , hx 8 serisi ben olsam kullanmam. Yaşadığım şehirde petrol istasyonlarında yağ değiştirebilecek usta ben görmedim. Acemiye denk gelirseniz yağ kaçağı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatarSüvari -- 25 Temmuz 2024; 10:19:26 > -
-
-
Merhaba.Bu üründe vw onayı var ancak bu ürünün baz yağı normal bir üretim ancak üstte doğal gazdan üretilen ancak onayı yüksek ihtimal telif vermemek için alınmayan çok daha kabiliyetli ve temiz bir üretim.Onu almanız daha isabetli olacaktır.
Şirket araçlarının tamamında kullanılıyor bu ürün çalıştığım.
-
Hangisini alayım tam anlayamadım bunumu diyorsunuz Shell Helix Ultra Professional AG 5W-30 ?
Gerçi buda internette 950 tl shell istasyonda 1450 yani 500 tl fark var.
700 işçilik verip kendi elimdeki castrol edge 5w30 olanı koyduracağım muhtemelen -
Şehrinizdeki Dist. Firmadan alabilirsiniz istasyonda pahalı olur. Bu linkiten Dist firmaları kontrol edebilirsiniz faturalı şekilde satın aldıgınız sürece sorun olmaz.
www.shell.com.trShell En Yakın Madeni Yağ Distribütörleri | Kalitesiyle Güven Veren Shell Hep İleridehttps://www.shell.com.tr/kurumsal-musteriler/isletmelere-yonelik-madeni-yaglar/shell-lubricants-contacts/distributor-locator.html -
Elinizdeki castrolü kullanın o vakit.
Yalnızca doğalgazdan üretilen daha yeni üretim,üzerine daha temiz baz yağa sahip.
-
Bende zaten devamlı kullandığım castrol edge 5w30 ll var elimde, kaynımın lafına uyup istasyondan alıp işçilik vermeyelim dedik oda zaten onaylı olan yok diğeride netten 500 daha pahalı. Artık 200 fazla verip yani 700 işçilik verip devamlı gittiğim yere yaptırcam. Burdanda tavsiye alayım demiştim -
Bidakine aklımda bulunsun, doğalgaz dan dediğiniz profesyonel ag yazan dimi, teyit edeyim dedim -
Castrol Edge LL 4 Litre olan yurtdışından gelen yağ o baya iyi. C3 olan yerli üretim ondan koydurma
-
LL olanı alıyorum devamlı, o vw onaylı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X