Şimdi Ara

MOTOR YAĞI KATKILARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yağ yakan, duman atan, kompresyonunda düşüş olan aracımda (atmosferik lpg’li) yağ yakmayı azaltıp kompresyonu arttırmak için kullanmayı düşünüyorum.

Bu yağ katkıları nasıldır?

Şu ürün (Restore Motor Onarıcı) çok meşhur, yorumlarda birisi kullanmadan önce ve sonra yaptırdığı kompresyon test sonuçlarını da paylaşmış… https://www.hepsiburada.com/restore-motor-onarici-400-ml-uretim-yili-2020-p-OTFALFA30002?magaza=E.M.R.TİCARET

Bir de örneğin bu ürünün motora zararı olur mu?

Liqui moly’nin de Molibden içeren şöyle bir katkısı var: LIQUI MOLY MOS2 Yağ Katkısı

https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-mos2-yag-katkisi-200-ml-1012-pm-otson1012

Bor içeren katkılar da çok meşhur, bunlar nasıl? Örnek: https://www.hepsiburada.com/nnt-bor-power-nano-250-ml-motor-yag-katkisi-092090-p-OTM092090?magaza=E.M.R.TİCARET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 3 Haziran 2021; 21:35:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yağ katkıları geçici çözümdür, ayrıca o katkılar yağın özelliğini zamanla bozuyor adeta yağı jole haline getiriyor zaten bu hale getirdiği için yakmayı durdurdu zannedıyosunuz ama mekanık bi hasardan dolayı yakma varsa ki genelde sebebi mekanıktır yağ yağmayı durdurmaz geçici olarak engel olur oda çok sürmez zaten, yağ özelliğini kaybettiği için ısısı artar ve bu sefer işi yatak sarmaya götürür

en güzeli motor rektefe olana kadar, kalın tip yağ kullanmaktır çekişi bi nebze iyileştirmek için bujiler yağ iiçinde ve eskiyse bujileri değiştirmek olabilir onun dısında cozum degıldır

zaten yeni nesil yağlar her türlü özelliği barındıracak şekilde üretiliyor sağlıklı bir motorda

• Yağ katkısı benzin katkısı enjektör temizleyici vsvs böyle şeyler kesinlikle kullanmayın.

Geçici olarak iyiye gittiğini zannedersiniz ama uzun vadede daha büyük sorunlar açabilir

Yeni tip araçların kullanma kılavuzunda yazar motor yağına ekstra katkı eklemeyin diye

• Motor katkısı kullanmak, yağ yakan, kompresyonu düşük bir araçta geçici çözümdür. Mucize beklemeyin. Rektefiyeden başka çare yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

yağ katkıları geçici çözümdür, ayrıca o katkılar yağın özelliğini zamanla bozuyor adeta yağı jole haline getiriyor zaten bu hale getirdiği için yakmayı durdurdu zannedıyosunuz ama mekanık bi hasardan dolayı yakma varsa ki genelde sebebi mekanıktır yağ yağmayı durdurmaz geçici olarak engel olur oda çok sürmez zaten, yağ özelliğini kaybettiği için ısısı artar ve bu sefer işi yatak sarmaya götürür

en güzeli motor rektefe olana kadar, kalın tip yağ kullanmaktır çekişi bi nebze iyileştirmek için bujiler yağ iiçinde ve eskiyse bujileri değiştirmek olabilir onun dısında cozum degıldır

zaten yeni nesil yağlar her türlü özelliği barındıracak şekilde üretiliyor sağlıklı bir motorda

Konuştuğum ustaların hepsi motor yağını kalınlaştırmaya kesin karşılar.

• Bu katkılardaki molibden, bor, seramik gibi maddelerin motor içinde yağın yanma odasına sızmasına sebep olan çatlakları doldurması mümkün müdür, bunu merak ediyorum. Bu tür iddialar duyup okudum, eğer oluyorsa belki çok küçük çatlaklarda olabilir ama sanırım ciddi boşlukları doldurmaz, her bakımda kullanılsalar dahi.

En azından motora zarar vermeden yağ yakmayı azaltıp kompresyonu arttırırlarsa bu yeterli olacaktır benim için. Rektifiyeyi erteleyebildiğim kadar ertelemeyi düşünüyorum. Bunun için de fayda sağlarsa iyi olabilir. Bunların kullanılma amaçlarından biri de bu (motoru korumak, rektifiye ihtiyacını ertelemek), ama bu doğru mudur, doğruysa ne derece doğrudur bilmiyorum.

Liqui Moly’nin Ceratec isminde bir ürünü de var örneğin:https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-cera-tec-seramik-katkili-motor-yag-koruma-300-ml-p-HBV00000HMMUK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 4 Haziran 2021; 19:34:21 >

• Bir katkı çelikteki çatlağı onaracak mantıklı geliyor mu size. Valvoline maxlife diye kendinden katkılı bir yağ var ama asıl amacı kmsi yüksek araçlar. Bir göz atın. Ayrıca 5w30 kullanıyorsanız 10w40 kullanabilirsiniz. Yağ yakmayı azaltır bir nebze kalın yağ.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor yağı değişimi
    5 ay önce açıldı
    motor yağı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • depoya neyse katkılar filan arada bir konur da motora yağdan başka bir şey koymayınız. parça ömrü bitmişse bitmiştir, yağ katkıları daha fazla yarar verebilir. sıkıntı conta değişimiyle çözülecekken motor yapmaya kadar gider.

• O zaman onlara ustalıgı bırakmalarını söyle, kalın yağ koymak yerine katkı mı koymak iyiymiş

yağ yakan arabaya kalın yağ koymaya neden karşılar? zaten motor gidici ama bi süre daha idare etsin diye katkı veya kalın yağ konulur ki yakmayı bi nebze azaltsın zorlaştırsın diye üstelik araç lpg li, motorun işi dahada zor kalın yağ şart idare etsin deniyorsa.. yoksa altta yazmışlar zaten rektefe çare

• Motorun durumunu, kullanıldığı iklimi, aracın sürülüş tarzını, motorun yaşını, kilometresini, türünü, hacmini, ve hangi viskozitede yağ kullanıldığını bilmeden sormadan yağ kalınlaştırma önerisi yapacak kişiler dışında bu yağ katkılarının etkinliği, güvenliği, çalışma prensibi gibi konularda bilgisi olan varsa yazsın.

• Ceratec açık ara önde. Ceratec kullanın

• https://www.hepsiburada.com/restore-motor-onarici-400-ml-uretim-yili-2020-p-OTFALFA30002-yorumlari?magaza=E.M.R.T%C4%B0CARET&sayfa=1&ozellik=&filtre=1

Verdiğiniz linkteki ürünlerin yorumlarına bakın ama kötü yorumlara

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.