|
Motor Yatak sarması
-
-
tavsiye ve tecrübe eğer uzun bir yolculuk yapacaksan bir gün önceden aracın motoru soğuk iken yağ seviyesi ve su , lastik hava basıncı kontrolleri yapılmalıdır bu işlem birçok sürücü tarafından yapılabilir eğer uzun bir zaman kontrol yapmadıysanız en az 3 ayda bir kontrol etmekte fayda var arcı park ettiğiniz yere herhangi bir akma damlama varmı bunu alışkanlık haline getirmek lazım -
Valla yataklar gitti mi gitmedi mi bilemem ama ihmalkarlığınız motorun ömründen baya çalmıştır. 3000 devir civarında kısık yükte takırtıya benzer ses geliyorsa geçmiş olsun. Supap ayarından da olduğunu sanmıyorum. Motoru yağsız bıraktığınız için yatak sesidir o. -
Masraf olarak ne çıkar tahminen bu araca. Ayrıyeten yatak sardığında parça olarak ne değiştiriyorlar ona göre parçaları ben bulmak istiyorum çünkü.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Selam dostum,
Yaşadığın bu duruma çok üzüldüm gerçekten. Aynı durumu 110 bin kilometre land rover da biz yaşadık yatak sardı ve motor revizyonuna kadar gitmişti olay. Periyodik bakımımı yaptırdığım yerin uygun yağ ve kaliteli bir yağ koymadığından ötürü motor pistonunun ve kranklerin aşındığını söylediler. Bende bi arkadaş tavsiyesiyle Land Rover Motor Revizyonunda uzman Mersa Oto Servis & Bosch Car'a gittim. Motor Revizyonu yapıldı ve sıfır gibi oldu. Bundan sonra periyodik bakımları da devamlı Mersa'da yaptırıyorum kesinlikle tavsiye ederim.
Özellikle motordan vurma sesi duyuyorsanız aracı çekin sağa arayın çekici gönderip alsınlar. Motor yatak sararsa daha kötü sonuçlar doğabilir.
Merak edenlere motor yıkamada hediye ettiler sağolsunlar aracımın son durumu :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X