Şimdi Ara

Motora fazla yağ konulması (1.3 multijet Punto)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, aracım euro 4 1.3 multijet punto. Yağ haznesi 3.2 litre fakat usta 4 litre yağın hepsini boşaltmış yağ değişiminde. 0.8 litre yağ fazlalığı mevcut. Çubuğu çıkardığımda max'ın 2cm yukarısında gözüküyor.
    Sıkıntı çıkartır mı bu durum ne yapmam gerekiyor?
    Yağ, 5-30 motul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıkıntı olur. Asla Max çizgisini gecme.

Herhalde sanayi sitesindeki kapıdaki güvenlik elemani bile 1.3mj motorun 3.2lt yağ aldığını çok hassas olduğunu biliyordur.

Sirf bu sorunu engellemek için binlerce 3.2lt yağ bidonu var.

https://www.google.com/search?q=3.2+lt+motor+ya%C4%9F%C4%B1&client=ms-android-asus-tpin&prmd=sinv&sxsrf=ALeKk01oket0WAbY3Xmxv3rS5uPD5lJN6Q:1593194383730&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwizjbPKh6DqAhVuZxUIHWNoC4oQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=424&bih=743
  • Fazla yağı çektir keçeleri patlatir contalardan sızıntı yapar,masraf açar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • keçe ve contalardan sızdırma yapar ,
    ustaya gidip fazlasını çektirin ,
    bana yapmışlardı bu fazla yağ olayını
    4,5 lt yerne 5 lt boşaltmışlardı ,
    eczaneden büyük şırınga ve ince hortum aldım
    yağ çubuğu deliğinden hortumu saldım kartere ,
    enjektörle çektim yağı
  • 100-150 ml fazla koysa bir şey olmazmış da ne yapmış o usta öyle ya... 800 ml nedir? Bence o ustaya bir daha da gitmeyin. Fazlasını söyleyin boşaltsın kafası mı iyiymiş.

• Sıkıntı olur. Asla Max çizgisini gecme.

Herhalde sanayi sitesindeki kapıdaki güvenlik elemani bile 1.3mj motorun 3.2lt yağ aldığını çok hassas olduğunu biliyordur.

Sirf bu sorunu engellemek için binlerce 3.2lt yağ bidonu var.

• Yağ basıncı çok yükselir. Devir düşük kullanın şu anda gidin çektirin fazlasını. Çok büyük zararı var.

• Aracın yağını bile değiştirmesini bilmeyen ustalara milyarlık araçlarınızı bırakıyorsunuz ya enteresan. Evet olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce 4 litre yağ konulmuş hiç bir problem olmamış araç gördüm. Ancak kendi aracıma hiç bir zaman koydurmam. Neyse o. Yukarıdaki problemlerin çıkmama ihtimali yüksek. Ama riske girmeye değmez hortumla çekilebilir.

• Daha önce benimde başıma geldi artık yağ değişimine motorun ihtiyacı kadarını bidonda bırakıp gerisini başka kaba aktarıp gidiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık hadi ustan dandikti de sende mi bilmiyordun be kardeşim. Çektir yağı yoksa masraf açar başına
  • Aracim 3.8 lt yag kapasitesine sahip lakin ustalar 4 lt yi boca ediyor.

Belki gercekten bisey olmaz 0.2 lt den.

Lakin neden dogru miktarda koyulmasin.

Kesin cozumu buldum tum araclarimin yagini kendim degistiriyorum.

Sizde kendiniz cekin fazlaligi. Ustaya gitseniz bu seferde fazla cekebilir. 😁

• cok büyük zararı varmıs.
    yahu üretici senın fazla yag koyma ihtimalini hesaplamadı mı ?
    hiçbirşey olmaz.
    2 sene aynı motorla 4 litre yagla gezdim.
    fazlayı atar.
  • Ustalar hep böyle ya eksik ya fazla koyuyorlar benim aracında yağ kapasitesi 5.2 lt olmasına rağmen usta 5 koyalım yeter diyor belki yeter ama neden eksik koyayım ki bunu yapan mühendis salakmı 5 litre yapmasını bilmiyor mu.

• quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

Ustalar hep böyle ya eksik ya fazla koyuyorlar benim aracında yağ kapasitesi 5.2 lt olmasına rağmen usta 5 koyalım yeter diyor belki yeter ama neden eksik koyayım ki bunu yapan mühendis salakmı 5 litre yapmasını bilmiyor mu.
    iyide eksik olmuyor ki ?

o maximum koyabileceginiz yağ miktarıdır. minumumum altına düşürmediğiniz sürece sıkıntı yok.

ekleme:200ml için 1 lt yağ alıyorsanız cok gereksiz bi hareket bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 26 Haziran 2020; 23:57:50 >
  • Çam uçlu enjektör ve NG sonda alip kendin de cekebilirsin. Hatta çektiğin de kenarda dursun eksikince ordan eklesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 27 Haziran 2020; 0:1:29 >
  • Sorsan adı usta.

• fazla yağı yakar eğer low saps yağ değilse katalitik, egr erken kurumlanır.
  • Şöyle birşey var. Benim aracım 1.5 dci megane. 4.5 litre yağ alıyor normalde. Fakat ben ustama götürdüğümde hepsini döktü motul yağın. Sordum bende neden hepsini döktün diye. Ki bu usta daha önce fiat ve reno servisinde çalışmış ve sonra kendi dükkanını açmış bir usta. kapasitede 4.5 litre yazar ama yağ filtresinin içini gösterdi bir sürü karton kartuş var. yağ filtresi 300 gr yağ emer 200 gr fazlası olur sadece onuda bidonu tepesine koyup 20 dk süzülmesini beklemiyoruz bi 50 gr da bidonda kalıyor istersen kalan 150 gr fazlayı çekip alayım hemen demişti :D 150 gr aşağı yukarı 1 dolu çay bardağı yağ yapıyor. o kadar yağın Hidrolik seviyesinde bir basınç yapıp motoru patlatacağını sanmıyorum. Şuan hiç bir sıkıntım yok.
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    O yağ filtresi dahil 4.5 litredir. Usta saçmalamış biraz. Kontrol edin.

Servis bile 250 ml civarı fazla yağ koydu aracıma, kendim çektim sonrasında. Serviste çalışmakla övünürler ama orada bide düzgün yapmıyorlar işlerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 27 Haziran 2020; 23:31:9 >
  • yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Yağ filtresi hariç hocam o.. kartel kapasitesini ifade ediyor.
    O yüzden 4.5 koyunca yağ min ve max çizgisinin ortasında kalıyor. filtre felan emiyor bide bidonda kalıyor.
    5 Litre koyunca tam max a geldi benim ki. Gittiğim usta arkadaşım ve işinde gerçekten iyi.. Dediği gibide oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.