Arkadaşlar bildiğiniz üzere Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Programları MEB tarafından değiştirildi. Trafik ve Çevre Dersi Programını inceledim. Program içeriği şöyle ilerliyor;
PROGRAM İÇERİĞİ A. TRAFİK PSİKOLOJİSİ 1. Sistem Kuramı Çerçevesinde Trafik Ortamı a. İnsan-Araç-Çevre İlişkisi b. Sürücünün Araç ve Çevredeki Değişimlerden Olumlu/Olumsuz Etkilenmesi c. 21. Yüzyılda Arabanın ve Ulaşımın Anlamı 2. Sürücü Davranışının Psikolojik Açıdan İncelenmesi a. Sürücülük Davranışının İncelenmesi b. ...
böyle devam ediyor.
Kafama takılan yer bizim hoca programın içeriği trafik psikolojisi ile başlamasına rağmen yukarıda görülen ve görülmeyen trafik psikolojisi altındaki konulardan hiç bahsetmedi. Direk genel tanımlardan başladı. (trafik, karayolu, araç, vb.)
Acaba şuanda mevcut olan yeni müfredata göre kitaplarda bu konu var mıdır diye merak ettim gittim kurstan kitap talebinde bulundum fakat kitapların tükenmiş olduğunu, getirteceklerini söylediler. Göya bayramdan sonra gelir dediler fakat dün sordum daha gelmemiş. Zaten 24 Ağustosta sınav var. Olur ya bu konulardan da soru çıkabilir. Gerçi daha trafik ve çevre dersi bitmedi. Hoca sonlarda anlatabilir.
Merak ettiğimden soruyorum; ders gördüğünüz kursun hocası trafik ve çevre dersi konularını anlatırken yukarıda bahsettiğim trafik psikolojisinden mi başladı? Ayrıca kitap almış olanlarınız mutlaka vardır. Kitabı incelerken söz konusu yukarıda bahsettiğim trafik psikolojisi ve alt konularını kitapta gördünüz mü?
Herkese girecekleri sınavda başarılar dilerim, iyi çalışmalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme