Şimdi Ara

◄ Motorola Atrix Kullanıcıları Ana Konu ► (1307. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.464
Cevap
120
Favori
1.157.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13051306130713081309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: big_lardey

quote:

Orijinalden alıntı: iptal55

10 gün önce yazmıştım hb telefonu görelim ona göre karar vereceğiz dedi diye. Servisten telefonu geriye istedim. Servis kağıdı, garantisi, kutusu herşeyi içinde hb'den kargo numarası alarak kargoladım. Dün sabah ellerine ulaştı akşam gökhan bey aradı sağolsun çok yardımcı oldu. Ücret iadesi için iban istedi verdim. Bugün 680 Tl hesaba yattı.
    Nası aldın diyenlere anlatayım. Tüketici hakem heyetine gittim ama başvurmadım. Bana önce siz kendi adınıza Hb'ye ihtarname gönderin 1 hafta süre verin. Ret ederlerse bize gelirsiniz dediler ihtarnameyi gönderdim. 1 haftada cevap gelmedi. Sonra mail attım cevap mailime cevap atmazsanız hakem heyetine gidiyorum diye sonra telefonu istediler.
    Klasik atrixde olan sorunlar vardı.
    Böylece Atrix maceram son buldu. 11 Kasımda 75 liralık hediye çeki ile zenfone 5 almayı düşünüyorum Hepsiburada'dan 625 tl'ye gelicek.

ihtarname nin bir örneğini bizimle paylaşır misin?
    bende thh başvurdum 2 aydır bekliyorum atrix î gold dan almıştım

www.dilekceyaz.net
    Dilekçe Örnekleri | CV Özgeçmiz Hazırla | Dilekçe Yaz | Dilekçe İstek
    http://www.dilekceyaz.net/dilekce_ornekleri.aspx?wqsx11=firmaya-ayipli-mal-veya-ayipli-hizmet-ihtarnamesi

buradan aldım üstlerini doldurdum. pttden iadeli taahhütlü gönderiyorsun. 5 lira gibi ücreti var. Ellerine ulaştıktan sonra 1 hafta içinde size para iadesi için ya da ret'i için ulaşmaları gerekiyor. Eğer dönüş yapmazlarsa dolandırılığa giriyor. Mahkemeye kadar gidebilirsiniz. Ret ederlerse hakem heyetine gitmekten başka çareniz yok.

• iptal55 kullanıcısına yanıt
    eyvallah sagolasin
    aynı şekilde doldurup yollucam inşallah olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi indirip dolduruyodum ama ürünün teknik serviste kalmasını 2 aydır yedek parça beklediğini eklememe gerek var mı ? sen sadece boşlukları doldurup mu gönderdin
  • burada ayıplı maldan bahsetmiş ürünün iki aydır yedek parça beklediğini belirtmeme gerek var mı ? siz sadece boş olan kısımları mı doldurup gönderdiniz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi big_lardey -- 3 Kasım 2014; 10:21:11 >
  • quote:

burada ayıplı maldan bahsetmiş ürünün iki aydır yedek parça beklediğini belirtmeme gerek var mı ? siz sadece boş olan kısımları mı doldurup gönderdiniz acaba ?

tam hatırlamıyorum kardeşim yarın örneğine bakar yazarım sana
  • iptal55 kullanıcısına yanıt
    eyvallah sağolasın bugün gittim ihtarname yazdım ptt den gönderdim. 1 saat sonra falanda golddan aradılar ürünü iade etceklerini söylediler biraz tesadüf oldu bugün arayacaklarını bilseydim göndermezdim tahattütname yi olsun paramı versinlerde sorun değil
  • quote:

eyvallah sağolasın bugün gittim ihtarname yazdım ptt den gönderdim. 1 saat sonra falanda golddan aradılar ürünü iade etceklerini söylediler biraz tesadüf oldu bugün arayacaklarını bilseydim göndermezdim tahattütname yi olsun paramı versinlerde sorun değil

Hayırlı olsun çok sevindim :)
    Ne kadar ücrete almıştınız telefonu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord4

az önce v3 ü yükleyip denedim yine aynı hatayı verdi, kerneli yükledim telefon hiç açılmadı şu an tekrar deniyorum.bir şey merak ettim Olympus_KitKat_v3 klasöründeki diğer 2 .img dosyalarıyla herhangi bir şey yapmıyor muyuz?

Edit: Hallettim hocam romu kurduktan sonra gapps ı yüklemeden açtım telefonu kurulum ekranı gelmeden direk açıldı ayarlardan da Türkçe yaptım sonra yeniden başlattım gapps ı kurdum.Telefonu açtığım da yine kurulum ekranı gelmeden telefon direk açıldı şu an sorunsuz kullanıyorum sağolun.

bende kitkat ı kurarken sorun yaşıorm toplu image dosyasından tek zip li olanıda çıkardım ancak error 7 verdi 3.10 kernelini mi yüklemek lazım acaba ?
  • benim telefonumda 3 aydır serviste beklemekte. yedek parça bekliyor diyor hala bu arada 20 iş günü dolduktan sonra hakem heyetine başvurumu da yaptım. merak ettiğim birşey var. ben telefonu ikinci el almıştım ve dolayısı ile fatura başkasının adına ancak telefonu servise veren ve tüketici haklarına başvuru yapan benim. aldığım arkadaşa ulaşma şansım var. hakem heyetinden olumlu sonuç çıkarsa para iadesini hakem heyetine ben başvurduğum halde alabilir miyim?
  • notyetktu kullanıcısına yanıt
    para iadesi faturada ismi geçen kişiye ait bir banka hesabına yapılıyor sadece. daha önce bikaç yerden iade aldım hepsinde bu şart vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

para iadesi faturada ismi geçen kişiye ait bir banka hesabına yapılıyor sadece. daha önce bikaç yerden iade aldım hepsinde bu şart vardı.

onu biliyorum benim sorum şu aslında. hakem heyetine başvuru yapan ben olduğum için teleservice faturada ismi yazan kişi başvuru yapmalı der mi? eğer öyle diyecekse boşuna cihazımı serviste bekletmeyeyim. alıp kendi imkanlarımla yaptırayım.
  • notyetktu kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamışım, hakem heyeti karar verirken firmanın savunmasını istiyor fakat genelde adam akıllı bir cevap vermiyorlar. yani inceleyipte dur bakalım kim başvurmuş kimin adına faturalıymış diyeceklerini çok sanmıyorum. hakem heyeti bu şekilde başvuruyu kabul etti ise sonuç çıkma ihtimali var gibi duruyor, bu saatten sonra tamir ettirmek için uğraşacağınıza (ki zaten parçası olsa servis tamir eder) parasını almak için beklemek daha mantıklı gibi görünüyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anarchy guy

kusura bakmayın, şehir dışındaydım foruma bakamadım.

@outofnick; hocam şarj durumu cm 10.1'le aynı. 1-2 gün kurtarıyor. yoğun kullanımda da fazla dayanmıyor. yani kernelle alakalı bi durum sanırım, daha üstü olmuyor.

@usorguncu üstte dediğim gibi önemli olan sadece şarj problemi var, onun dışında hiç bir sorunu yok. geri kalan her şey cm 10.1'le aynı. kamera, video kamera her şey çalışıyor. tek sorun 1-2 uygulamayı çalıştıramadım.

ayrıca telefon antutu'da ilk defa 5 haneli skor almış oldu. daha önce motorola atrix'le 5 haneli skor alan görmemiştim.

AŞAĞIDAKİ ANLATIM TELEFONUNU ROOTLAYIP, "BOOTLOADER" KİLİDİNİ AÇMIŞ OLANLAR İÇİN, BUNLAR ANLATIMA DAHİL DEĞİL!

kuruluma gelince, eğer telefonu otomatik rootladıysanız, fastboot tarzı şeyleri bilmiyosanız hiç uğraşmayın. ama 5-10 dakikalık araştırmayla öğrenilmeyecek şeyler değil. ben şimdi kısaca anlatmaya çalışcam.

quote:

HER ŞEYDEN ÖNCE YEDEK ALALIM (BİR PROBLEM OLDUĞUNDA BANA KIZMAYIN):
    telefonunuzu yeniden başlatın veya kapatın; ve açarken ses kısma tuşuna basılı tutun, ekrana fastboot yazısı gelecek. burdayken bir kaç sefer daha ses kısmaya basarak "android recovery" yazısına gelin ve şimdi ses açma tuşuna basarak recovery moda girin. burdayken yukarı aşağı tuşlarını kullanarak "backup and restore" kısmına gelin ve power tuşuna basın, bu şekilde yedekleme ve yedeği kurtarma menüsüne girdik. şimdi "backup" yazısındayken power tuşuna birkez daha basın. telefon otomatik olarak yedek alır.

daha sonra eğer yedeği kurtarmanız gerekirse "restore" yazısına gelip power tuşuna basın ve yedeğinizi seçip tekrar power tuşuna basarak yükleyin.

ilk olarak bu linkteki programı indirip bilgisayarınıza kurun. telefonun driver'ı diyebiliriz, bilgisayarın telefonu tanıması için gerekli:
    motorola-global-portal.custhelp.com
    Where can I download the USB drivers for my device? - Motorola Support - US
    https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/88481

sonra şunları indirin;

fastboot linki:
    http://diamantephoto.com/fastboot.rar
    şu rom'un linki:
    http://www.solidfiles.com/d/ec73eb672c/Olympus_KitKat_v2.zip
    şurdan da gapps'ı indirin:

öncelikle rom dosyasını winrarla çıkartın. sonra o klasördeki "cm-11-20140902-UNOFFICIAL-olympus.zip" dosyasını ve gapps dosyasını (açmadan) sdkartınıza kopyalayın.

şimdi, maalesef rom'u direkt olarak kuramıyoruz. önce 1-2 işlem yapmamız gerekiyor. çünkü android 4.4.4 işletim sisteminin boyutu, motorolanın bizim cihaza işletim sistemi için verdiği bölümden biraz büyük. ordan bazı şeyleri çıkarmak gerekiyor. bu da webtop'un dosyaları. ben kullanmadığım için bu işlemi yaptım. zaten burda da webtop kullanan olduğunu sanmıyorum.

öncelikle fastboot klasörünü c'ye kopyalayın. sonra da rom klasöründen çıkan "recovery_olympus_kitkat_bigpart_v2.img" dosyasını "c:\fastboot" klasörüne kopyalayın. sonra başlat > çalıştırdan cmd'yi (windows 7'de arama kısmına cmd yazın ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyin) açın ve komut satırına "cd c:\" yazın, şimdi c'nin içindesiniz. sonra komut satırına tekrar "cd fastboot" yazarak fastboot klasörüne girin. şimdi komut satırındaki adresinizin "c:\fastboot" olması lazım, bu durumdayken komut satırına "fastboot.exe" yazarak fastboot uygulamasını çalıştırın. sonra telefonunuzu kapatın. eğer root işlerini daha önce yaptıysanız açarken power tuşuna ve ses kısma tuşuna basılı tutun. üstte "fastboot" yazar, o yazı varken ses açma tuşuna basın, bu telefonunuzu da fastboot moduna sokar. sonra telefonu bilgisayara bağlayın.

şimdi telefon da bilgisayar da fastboot modunda. yapacağımız işlem komut satırına şunu yazmak:
    fastboot.exe flash recovery recovery_olympus_kitkat_bigpart_v2.img

işlem 1-2 saniye içinde biter. sonra komut satırına şunu yazarak telefonu yeniden başlatın:
    fastboot.exe reboot

telefon yeniden başlarken yine ses kısma tuşuna basılı tutun, yine fastboot yazısı gelcek ama bu sefer bir kaç sefer daha ses kısmaya basarak "android recovery" yazısına gelin ve şimdi ses açma tuşuna basarak recovery moda girin. burda yapacağımız işlemler basit. sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapın:
    -wipe data/factory reset
    -advanced > wipe dalvik cache
    -mounts and storage > format /system, /osh, /preinstall

bu işlemleri yaptıktan sonra "install zip" bölümüne girin. burdan "choose zip from sdcard" kısmına girin ve sdkartımıza attığımız "cm-11-20140902-UNOFFICIAL-olympus.zip" dosyasını seçerek romumuzu yükleyin. sonra geri gelip "reboot system now" diyerek sistemi yeniden başlatın, başlarken yine android recovery mod'a girin ve yine "install zip" kısmına girip "choose zip from sdcard" kısmından bu sefer gapps dosyasını seçerek yükleyin. tekrar "reboot system now" seçeneğiyle cihazı yeniden başlatın ve kitkatınızı kullanmaya başlayın.

eğer telefonu rootlatıp, bootloader kilidini açtıysanız zaten benzer işlemleri yapmışsınızdır, zorlanmazsınız. ama yapmamış olanlar deneyip, olmadığında bana kızmasın. ayrıca motorola atrix'e android kitkat 4.4.4'ün kurulumunu türkçe olarak anlatan ilk kişi olmanın gururunu yaşıyorum.

tüm işlemleri yaptım fakat telefon açıldı dil seçiminde yükleyemiyor malesef :S yardımcı olabilirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: anarchy guy

kusura bakmayın, şehir dışındaydım foruma bakamadım.

@outofnick; hocam şarj durumu cm 10.1'le aynı. 1-2 gün kurtarıyor. yoğun kullanımda da fazla dayanmıyor. yani kernelle alakalı bi durum sanırım, daha üstü olmuyor.

@usorguncu üstte dediğim gibi önemli olan sadece şarj problemi var, onun dışında hiç bir sorunu yok. geri kalan her şey cm 10.1'le aynı. kamera, video kamera her şey çalışıyor. tek sorun 1-2 uygulamayı çalıştıramadım.

ayrıca telefon antutu'da ilk defa 5 haneli skor almış oldu. daha önce motorola atrix'le 5 haneli skor alan görmemiştim.

AŞAĞIDAKİ ANLATIM TELEFONUNU ROOTLAYIP, "BOOTLOADER" KİLİDİNİ AÇMIŞ OLANLAR İÇİN, BUNLAR ANLATIMA DAHİL DEĞİL!

kuruluma gelince, eğer telefonu otomatik rootladıysanız, fastboot tarzı şeyleri bilmiyosanız hiç uğraşmayın. ama 5-10 dakikalık araştırmayla öğrenilmeyecek şeyler değil. ben şimdi kısaca anlatmaya çalışcam.

quote:

HER ŞEYDEN ÖNCE YEDEK ALALIM (BİR PROBLEM OLDUĞUNDA BANA KIZMAYIN):
    telefonunuzu yeniden başlatın veya kapatın; ve açarken ses kısma tuşuna basılı tutun, ekrana fastboot yazısı gelecek. burdayken bir kaç sefer daha ses kısmaya basarak "android recovery" yazısına gelin ve şimdi ses açma tuşuna basarak recovery moda girin. burdayken yukarı aşağı tuşlarını kullanarak "backup and restore" kısmına gelin ve power tuşuna basın, bu şekilde yedekleme ve yedeği kurtarma menüsüne girdik. şimdi "backup" yazısındayken power tuşuna birkez daha basın. telefon otomatik olarak yedek alır.

daha sonra eğer yedeği kurtarmanız gerekirse "restore" yazısına gelip power tuşuna basın ve yedeğinizi seçip tekrar power tuşuna basarak yükleyin.

ilk olarak bu linkteki programı indirip bilgisayarınıza kurun. telefonun driver'ı diyebiliriz, bilgisayarın telefonu tanıması için gerekli:
    https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/88481

sonra şunları indirin;

fastboot linki:
    http://diamantephoto.com/fastboot.rar
    şu rom'un linki:
    http://www.solidfiles.com/d/ec73eb672c/Olympus_KitKat_v2.zip
    şurdan da gapps'ı indirin:
    http://d-h.st/owA

öncelikle rom dosyasını winrarla çıkartın. sonra o klasördeki "cm-11-20140902-UNOFFICIAL-olympus.zip" dosyasını ve gapps dosyasını (açmadan) sdkartınıza kopyalayın.

şimdi, maalesef rom'u direkt olarak kuramıyoruz. önce 1-2 işlem yapmamız gerekiyor. çünkü android 4.4.4 işletim sisteminin boyutu, motorolanın bizim cihaza işletim sistemi için verdiği bölümden biraz büyük. ordan bazı şeyleri çıkarmak gerekiyor. bu da webtop'un dosyaları. ben kullanmadığım için bu işlemi yaptım. zaten burda da webtop kullanan olduğunu sanmıyorum.

öncelikle fastboot klasörünü c'ye kopyalayın. sonra da rom klasöründen çıkan "recovery_olympus_kitkat_bigpart_v2.img" dosyasını "c:\fastboot" klasörüne kopyalayın. sonra başlat > çalıştırdan cmd'yi (windows 7'de arama kısmına cmd yazın ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyin) açın ve komut satırına "cd c:\" yazın, şimdi c'nin içindesiniz. sonra komut satırına tekrar "cd fastboot" yazarak fastboot klasörüne girin. şimdi komut satırındaki adresinizin "c:\fastboot" olması lazım, bu durumdayken komut satırına "fastboot.exe" yazarak fastboot uygulamasını çalıştırın. sonra telefonunuzu kapatın. eğer root işlerini daha önce yaptıysanız açarken power tuşuna ve ses kısma tuşuna basılı tutun. üstte "fastboot" yazar, o yazı varken ses açma tuşuna basın, bu telefonunuzu da fastboot moduna sokar. sonra telefonu bilgisayara bağlayın.

şimdi telefon da bilgisayar da fastboot modunda. yapacağımız işlem komut satırına şunu yazmak:
    fastboot.exe flash recovery recovery_olympus_kitkat_bigpart_v2.img

işlem 1-2 saniye içinde biter. sonra komut satırına şunu yazarak telefonu yeniden başlatın:
    fastboot.exe reboot

telefon yeniden başlarken yine ses kısma tuşuna basılı tutun, yine fastboot yazısı gelcek ama bu sefer bir kaç sefer daha ses kısmaya basarak "android recovery" yazısına gelin ve şimdi ses açma tuşuna basarak recovery moda girin. burda yapacağımız işlemler basit. sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapın:
    -wipe data/factory reset

bu işlemleri yaptıktan sonra "install zip" bölümüne girin. burdan "choose zip from sdcard" kısmına girin ve sdkartımıza attığımız "cm-11-20140902-UNOFFICIAL-olympus.zip" dosyasını seçerek romumuzu yükleyin. sonra geri gelip "reboot system now" diyerek sistemi yeniden başlatın, başlarken yine android recovery mod'a girin ve yine "install zip" kısmına girip "choose zip from sdcard" kısmından bu sefer gapps dosyasını seçerek yükleyin. tekrar "reboot system now" seçeneğiyle cihazı yeniden başlatın ve kitkatınızı kullanmaya başlayın.

eğer telefonu rootlatıp, bootloader kilidini açtıysanız zaten benzer işlemleri yapmışsınızdır, zorlanmazsınız. ama yapmamış olanlar deneyip, olmadığında bana kızmasın. ayrıca motorola atrix'e android kitkat 4.4.4'ün kurulumunu türkçe olarak anlatan ilk kişi olmanın gururunu yaşıyorum.

işlemleri yaptım fakat dil kurulum kısmı gelince telefon malesef kurulum sihirbazı durdu hatası alıyorum. yardımcı olurmusunuz

• @Keniks; hocam @darklord4 de sizinle aynı sorunu yaşamıştı. onunla konuşun bi isterseniz.
  • anarchy guy kullanıcısına yanıt
    tamam hocam telefonsuz kaldım şuan :( hoş geldiniz diyor kalıyorum ileri gidemiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keniks

tamam hocam telefonsuz kaldım şuan :( hoş geldiniz diyor kalıyorum ileri gidemiyorum .

@darklord4 şöyle çözmüş sanırım:

quote:

Edit: Hallettim hocam romu kurduktan sonra gapps ı yüklemeden açtım telefonu kurulum ekranı gelmeden direk açıldı ayarlardan da Türkçe yaptım sonra yeniden başlattım gapps ı kurdum.Telefonu açtığım da yine kurulum ekranı gelmeden telefon direk açıldı şu an sorunsuz kullanıyorum sağolun.
    gapps şuan kurulu nasıl silebilirim , tekrar romu yükleyip mi yoksa
    -wipe data/factory reset
    bu işlemi yapmam gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keniks

gapps şuan kurulu nasıl silebilirim , tekrar romu yükleyip mi yoksa
    -wipe data/factory reset
    bu işlemi yapmam gerekiyor mu?

her şeyi baştan yapın sonra arkadaşın anlattığı yöntemle açın telefonu.

edit: her şeyi derken recoveryle alakalı. yani romu falan baştan kurun ama formatları ve wipeları yaparak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarchy guy -- 4 Kasım 2014; 20:42:19 >
    Tamamdır şuan telefon açıldı kullanıyorum hocam sağolasın.
  • 
Sayfa: önceki 13051306130713081309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.